Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

murali

 • murali prokuplje

  Murali - simbol urbanog Prokuplja

  Da zidovi mogu da pričaju, Prokupački bi ispričali onu o mladosti i druženju koje je počelo 2010. godine i traje do danas. Prvi mural koji je te godine naslikao Miloš Kostić, preko puta svoje zgrade u Sokićevom bulevaru, bio je početak preobražaja Prokuplja u grad murala. 

  (9) detaljnije
 • 3d mural

  Student poklanja 3D mural budućem umetničkom kvartu

  Mladi umetnik Lazar Krpović, student treće godine niškog Fakulteta umetnosti, počeo je da slika 3D mural na zgradi u Balkanskoj ulici u Nišu koja će, ukoliko se inicijativa “Za lepši Niš” ostvari, zajedno sa Davidovom ulicom biti pešačka zona.

  (4) detaljnije
 • mural vrtic

  Umetnici naslikali bajkovit mural u niškom vrtiću

  Junaci bajki i basni od sada krase unutrašnji zid ograde vrtića “Palčić” u Nišu, a maštovit mural oslikao je tim mladih umetnika i akademskih slikara i učesnika u akciji Niš art fondacije.

  (12) detaljnije
 • decija.jpg

  Veselija fasada zgrade Dečije biblioteke

  Zgradu u kojoj se nalazi Dečija biblioteka na Sinđelićevom trgu već nekoliko dana krasi veseliji izgled zahvaljujući niškom umetniku Ešku Kurtiću koji je oslikao spoljni zid.

  (2) detaljnije
 • murali

  Muralima oslikali naselje Crvena Zvezda

  Radovi dece i mladih koji su nastali na tromesečnoj “street art” radionici biće predstavljeni na izložbi murala “Za sjajniju zvezdu” koja se otvara u četvrtak, 2. oktobra u Društvenom centru u ulici Dušana Popovića.

  (1) detaljnije
 • konjic1

  "Niš je prestonica morskih konjića"

  Iako je danska umetnica Maria Dubin morske konjiće naslikala širom Evrope, Amerike, u Meksiku i drugim zemljama, u Nišu ih ima najviše, čak 23, pa se on može smatrati, kako ona kaže, prestonicom morskih konjića.

  (4) detaljnije
 • d

  Studenti oslikali “Dečiji centar”

  Zgradu “Dečijeg centra” u Čairu krase murali koje je oslikao tim studenata niškog Fakulteta umetnosti.

  detaljnije
 • LEMEKOV brod

  Grad murala i nemorala

  Jedva nešto više od deceniju i po od nastanka prvog murala stanje je sledeće; “Violinista” i “Arlekin” na Domu kulture jedva da se naziru zbog izbledele boje i oronule fasade. Slična sudbina zadesila je i rad “Pirotski ćilim”. Jedan od najvrednijh murala “Lemekov brod”, delo profesora Branka Miljuša, na zgradi Zavoda za socijalno osiguranje je pre par godina, špaklom, ostrugan sa fasade i prekrečen, kao da se radilo o molerskom, a ne o umetničkom delu.

  (2) detaljnije