Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

nafta

 • knez

  Takmičenje gorivom u Bosilegradu, sada imaju i najjeftinije u Srbiji

  Od pre dve nedelje Bosilegrad ima dve benzinske pumpe na kojima je gorivo i 10 dinara po litru jeftinije nego bilo gde u Srbiji. Do skoro jedina pumpa, koju je finansijska inspekcija zatvorila sredinom septembra, sada je opet otvorena, a tu su i cisterne koje je država postavila u gradu u trenutku nestašice naftnih derivata. Dok neki kažu da točenje goriva iz cisterni na otvorenom nije bezbedno i legalno, prvi čovek Opštine tvrdi da ne postoje nezakonitosti i da Bosilegradu trebaju najmanje dve pumpe.

  (6) detaljnije
 • točenje goriva

  Inspekcija zatvorila jedinu pumpu u Bosilegradu, građani gorivo toče iz cisterni

  Jedinu pumpu na kojoj su meštani Bosilegrada mogli da natoče gorivo finansijska inspekcija zatvorila je 10. septembra pa je ova opština na nekoliko dana bila bez nafte. Sada građani toče naftu iz cisterni “Knezpetrola” i to nakon što je opštinski Štab za vanredne situacije tražio pomoć od republičkog. Kada će jedina pumpa proraditi, sa sigurnošću ne zna ni predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev.

  (3) detaljnije
 • dunav

  Leskovčanin švercovao naftu sa dunavskih brodova

  U kombiju rumunskih tablica carinici su pronašli i zaplenili 3.000 litara nafte koju je Leskovčanin pokušao da prokrijumčari. Šverc su carinici sprečili 11. juna na obali Dunava kod Kovina.

  detaljnije
 • Protest zbog poskupljenja goriva u Nišu

  I u gradovima na jugu danas protesti zbog poskupljenja goriva

  Nezadovoljni jer cena goriva raste iz dana u dan, građani su se samoorganizovali i putem društvenih mreža zakazali proteste širom zemlje za danas od 17 sati. U Nišu će se građani okupiti na 2 lokacije, a kako najavljuju, pored protesta, blokiraće i saobraćaj. U Prokuplju je okupljanje u centru grada, u Vranju kod Sportske hale, Leskovčani se okupljaju na Širokoj čaršiji, a Vlasotinčani na ulazu u grad.

  (3) detaljnije
 • benzinska pumpa

  Protesti zbog poskupljenja goriva i u gradovima na jugu

  Nezadovoljni jer cena goriva raste iz dana u dan, građani se putem društvenih mreža organizuju širom zemlje, te će u petak 8. juna od 17 sati, kako najavljuju, protestovati i blokirati saobraćaj. Protesti na jugu zemlje zasada najavljeni u Nišu, Vranju, Leskovcu i Vlasotincu.

  (14) detaljnije