Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

nagrada "Pavle Vuisić"

 • glumica

  Ljiljani Blagojević nagrada "Pavle Vuisić"

  Ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima je Ljiljana Blagojević, potvrdili su Južnim vestima iz Udruženja filmskih glumaca Srbije. Nagrada će biti, prema tradiciji, uručena na Filmskim susretima u Nišu koji počinju 21. avgusta.

  detaljnije
 • Voj Brajović laureat Filmskih susreta 2020

  Nagrada za životno delo “Pavle Vuisić” uručena Voji Brajoviću

  Ovogodišnjem laureatu Filmskih susreta u Nišu Voji Brajoviću, uručena je Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić", koju po tradiciji dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za izuzetan doprinos domaćem filmu.

  (1) detaljnije
 • Ana Franić Filski susreti 2020

  Ana Franić glumica prve večeri Filmskih susreta, večeras filmovi "Otac" i "Ekipa"

  Za ulogu Anke Miletić u filmu Ime naroda, Ana Franić je nagrađena za glumicu prve večeri 55. izdanja Filmskih susreta. Večeras će se u bisokopu Cineplexx, koji je zbog epidemije zamenio Letnju pozornicu, prikazivati filmovi Otac i Ekipa, a pre toga će Voji Brajoviću biti dodeljena nagrada "Pavle Vuisić", koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca.

  (2) detaljnije
 • foto: Medija centar Beograd

  Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" Voji Brajoviću

  Tihi, Papi, Đole, Džordž, Major Langer, Vuk Branković, Sreten Sinđelić, Taki Papahagi i još mnogo drugih uloga koje su obeležile jugoslovensku i srpsku kinematografiju imaju zajedničko ime - Vojislav Voja Brajović, koji je ovogodišnji dobitnik nagrade "Pavle Vujisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima. Nagrada bi trebalo, prema tradiciji, da bude uručena na Filmskim susretima u Nišu, ali se još ne zna da li će ih biti zbog epidemiološke situacije.

  (3) detaljnije
 • Radoš Bajić

  Organizatori "Filmskih susreta": Radoš Bajić nije glumac bez opusa

  Iako prepoznatljiv po likovima Radašina i Sekule, ovogodišnji dobitnik nagrade "Pavle Vuisić" - Radoš Bajić, ima veliki opus filmova, a na sceni je od sedamdesetih godina, kažu organizatori " Filmskih susreta" i tako odgovaraju na brojne kritike oko izbora ovog glumca za ovu prestižnu nagradu. Direktor festivala Srđan Savić kaže da su Bajića birali i veliki autori da glumi značajne ličnosti srpske istorije.

  (11) detaljnije
 • Radoš Bajić

  Radoš Bajić dobitnik nagrade “Pavle Vuisić”

  Nagradu za životno delo "Pavle Vuisić" ove godine će na otvaranju Filmskih susreta dobiti Radoš Bajić. Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za izuzetan doprinos domaćem filmu.

  (16) detaljnije
 • ristovski

  “Pavle Vuisić” za Lazu Ristovskog

  Na otvaranju Filmskih susreta u Nišu nagradu “Pavle Vuisić” dobiće srpski glumac Lazar Ristovski za izuzetan doprinos glumi u domaćem igranom filmu.

  (1) detaljnije
 • seka

  Seki Sablić nagrada "Pavle Vuisić"

  Nagrada "Pavle Vuisić", koja će biti uručena na otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu, pripašće glumici Jelisaveti Seki Sablić.

  detaljnije
 • misa-janketic-1400702828-502097.jpg

  Miši Janketiću nagrada “Pavle Vuisić”

  Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić", koja će biti uručena na otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu, pripašće glumcu Mihajlu Miši Janketiću.

  detaljnije