Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

nagrada "Pavle Vuisić"

  • mirjana karanović

    Mirjana Karanović: Niš je uvek imao poseban odnos prema glumcima

    Glumici Mirjani Karanović večeras će na Letnjoj pozornici biti uručena nagrada “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu. Ona je uoči početka Filmskih susreta u Nišu poručila da joj ta nagrada naročito znači jer Niš ima tradiciju posebnog odnosa prema glumcima. Organizatori kažu da su karte rasprodate i očekuju lepo vreme, pa projekcije u bioskopu za sada nisu u planu.

    (5) detaljnije
  • 800x600_mira-karanovic-JV

    Glumici Mirjani Karanović nagrada "Pavle Vuisić"

    Nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima za 2023. godinu biće dodeljena Mirjani Karanović na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

    (2) detaljnije
  • slavko štimac

    Slavku Štimcu nagrada za životno delo “Pavle Vuisić”

    Ovogodišnji dobitnik nagrade “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu je Slavko Štimac, potvrđuju "Južnim vestima" iz Udruženja filmskih glumaca Srbije. Tradicionalno, nagrada će biti uručena na "Filmskim susretima" u Nišu, koji počinju 20. avgusta.

    detaljnije
  • glumica

    Ljiljani Blagojević nagrada "Pavle Vuisić"

    Ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima je Ljiljana Blagojević, potvrdili su Južnim vestima iz Udruženja filmskih glumaca Srbije. Nagrada će biti, prema tradiciji, uručena na Filmskim susretima u Nišu koji počinju 21. avgusta.

    detaljnije
  • Voj Brajović laureat Filmskih susreta 2020

    Nagrada za životno delo “Pavle Vuisić” uručena Voji Brajoviću

    Ovogodišnjem laureatu Filmskih susreta u Nišu Voji Brajoviću, uručena je Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić", koju po tradiciji dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za izuzetan doprinos domaćem filmu.

    (1) detaljnije
  • Ana Franić Filski susreti 2020

    Ana Franić glumica prve večeri Filmskih susreta, večeras filmovi "Otac" i "Ekipa"

    Za ulogu Anke Miletić u filmu Ime naroda, Ana Franić je nagrađena za glumicu prve večeri 55. izdanja Filmskih susreta. Večeras će se u bisokopu Cineplexx, koji je zbog epidemije zamenio Letnju pozornicu, prikazivati filmovi Otac i Ekipa, a pre toga će Voji Brajoviću biti dodeljena nagrada "Pavle Vuisić", koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca.

    (2) detaljnije
  • foto: Medija centar Beograd

    Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" Voji Brajoviću

    Tihi, Papi, Đole, Džordž, Major Langer, Vuk Branković, Sreten Sinđelić, Taki Papahagi i još mnogo drugih uloga koje su obeležile jugoslovensku i srpsku kinematografiju imaju zajedničko ime - Vojislav Voja Brajović, koji je ovogodišnji dobitnik nagrade "Pavle Vujisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima. Nagrada bi trebalo, prema tradiciji, da bude uručena na Filmskim susretima u Nišu, ali se još ne zna da li će ih biti zbog epidemiološke situacije.

    (3) detaljnije
  • Radoš Bajić

    Organizatori "Filmskih susreta": Radoš Bajić nije glumac bez opusa

    Iako prepoznatljiv po likovima Radašina i Sekule, ovogodišnji dobitnik nagrade "Pavle Vuisić" - Radoš Bajić, ima veliki opus filmova, a na sceni je od sedamdesetih godina, kažu organizatori " Filmskih susreta" i tako odgovaraju na brojne kritike oko izbora ovog glumca za ovu prestižnu nagradu. Direktor festivala Srđan Savić kaže da su Bajića birali i veliki autori da glumi značajne ličnosti srpske istorije.

    (11) detaljnije
  • Radoš Bajić

    Radoš Bajić dobitnik nagrade “Pavle Vuisić”

    Nagradu za životno delo "Pavle Vuisić" ove godine će na otvaranju Filmskih susreta dobiti Radoš Bajić. Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za izuzetan doprinos domaćem filmu.

    (16) detaljnije
  • ristovski

    “Pavle Vuisić” za Lazu Ristovskog

    Na otvaranju Filmskih susreta u Nišu nagradu “Pavle Vuisić” dobiće srpski glumac Lazar Ristovski za izuzetan doprinos glumi u domaćem igranom filmu.

    (1) detaljnije
  • seka

    Seki Sablić nagrada "Pavle Vuisić"

    Nagrada "Pavle Vuisić", koja će biti uručena na otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu, pripašće glumici Jelisaveti Seki Sablić.

    detaljnije
  • misa-janketic-1400702828-502097.jpg

    Miši Janketiću nagrada “Pavle Vuisić”

    Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić", koja će biti uručena na otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu, pripašće glumcu Mihajlu Miši Janketiću.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: