Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

nepotizam

 • pošta

  Neplaćeni prekovremeni rad, preveliki rejoni, nepotizam - problemi radnika niške "Pošte"

  Pošiljke kasne i po nekoliko nedelja, kažu zaposleni u niškoj filijali preduzeća “Pošta Srbije” i dodaju da to nije jedini problem - radnicima se ne plaća prekovremeni rad, rejoni im se povećavaju, a u firmi ima i povlašćenih partijskih kadrova. Zbog toga su, ističu, 3. i 4. decembra poštari i kuriri odbili da isporučuju poštu. O ovome direktor niške "Pošte" nije mogao da govori, već je novinare uputio na centralu, iz koje još nema odgovora.

  (57) detaljnije
 • os branko radicevic bujanovac

  Direktorka Osnovne škole u Bujanovcu zaposlila sina u školi

  Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktorke Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu, Mirjane Nešić zbog toga što je u školi zaposlila svog sina kao profesora informatike i računarstva. Nešićeva kaže da njen sin godinama radi u školi, da mu je produžila jedan ugovor, a u međuvremenu je podnela ostavku, ali kaže da to nije imalo veze sa rešenjem Agencije.

  (4) detaljnije
 • OŠ Vuk Karadžić Lebane

  Direktor osnovne škole u Lebanu zaposlio svog sina kao nastavnika

  Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Lebanu Dragana Jovića zbog sukoba interesa, jer je na zaposlio "na određeno" svog sina kao nastavnika matematike u školi na čijem je čelu. Jović se na obaveštenje o pokretanju postupka nije izjašnjavao.

  (7) detaljnije
 • suzana kostić

  Suzana Kostić ponovo izabrana za dekana Fakulteta umetnosti

  Umesto da bude smenjena zbog korupcije, nepotizma, mobinga i kršenja Etičkog kodeksa, što je dokumentovano presudama, aktuelna dekanica Fakulteta umetnosti u Nišu Suzana Kostić jednoglasnom odlukom Saveta dobila je i treći uzastopni mandat. I naredne 3 godine će mimo zakona biti dekan niške visokoškolske ustanove.

  (21) detaljnije
 • Dekanica Suzana Kostić

  Bira se novi dekan Fakulteta umetnosti, "Južne vesti" izbačene sa sednice

  Pravosnažne presude za mobing, nepotizam, korupciju, kršenje Etičkog kodeksa, te nekoliko preporuka za smenu Suzane Kostić sa mesta dekana niškog Fakulteta umetnosti, dosad nije ispoštovano, a pored toga ona je jedini kandidat za ovu funkciju u novom mandatu. Kostićeva je novinarku isterala sa sednice na kojoj se odlučivalo o novom dekanu, uz poruku da Južne vesti mogu samo da "popiju tužbu".

  (49) detaljnije
 • goran jovic

  Agencija upozorila direktora RPK u Leskovcu zbog nepotizma i gomilanja funkcija

  Zbog toga što je istovremeno obavljao poslove direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu i bio zamenik predsednika Skupštine opštine Lebane, kao i odbornik u lokalnom parlamentu gde je učestvovao u radu i donošenju rešenja kojim su poslove u javnim ustanovama dobili njegovi bliski srodnici, a pri tom ih nije blagovorenemo obavestio o sukobu interesa, Agenciju za borbu protiv korupcije donela je pravosnažno rešenje kojim se Goran Jović upozorava da je povredio zakon.

  (1) detaljnije
 • GAF

  Uprava GAF-a zapošljava rodbinu i ignoriše odluku suda

  Smatrajući da je kvalitetniji kandidat za asistenta na niškom Građevinsko-arhitektonskom fakultetu od ćerke prodekana i žene profesora, tadašnji stručni saradnik i doktorand Petar Pejić je pokrenuo upravni postupak i dobio ga. Međutim, na GAF-u su uprkos poništenom konkursu opet izabrali iste kandidate, a nisu ispoštovali ni preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da se zbog nepotizma smeni dekan Petar Mitković.

  (33) detaljnije
 • Apoteka “Ćele kula” neće raditi dva dana, dežuraće apoteka “Higija”

  “Apoteke Niš” dobile novog-starog direktora ranije smenjenog zbog nepotizma

  Nekadašnji direktor Apoteke Niš Radojko Matić, koji je smenjen 2013. godine, nakon što je Agencija za borbu korupcije protiv njega pokrenula postupak, jer je u toj ustanovi zaposlio svoju ćerku, nakon 5 meseci u v. d. stanju i sprovedenog konkursa, i zvanično vraća u direktorsku fotelju.

  (6) detaljnije
 • agencija

  Agencija predložila smenu direktora škole iz Bosilegrada zbog nepotizma

  Zbog toga što je direktor Osnovne škole “Georgi Dimitrov” Metodi Čipev zaposlio svog sina, brata od tetke, ali i zeta u ovoj obrazovnoj ustanovi, Agencija za borbu protiv korupcije predložila je njegovu smenu.

  (1) detaljnije
 • rešenje agencije

  Agencija traži smenu direktora osnovne škole u Leskovcu zbog nepotizma

  Zbog toga što je direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Leskovca Nenad Ivanović zaposlio svog sestrića na mesto profesora muzičkog, Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je njegovu smenu.

  detaljnije
 • vodovod

  Vodovod odbija da dostavi podatke o zaposlenima

  Ni nakon više od 2 meseca od kako su novinari Južnih vesti tražili od JKP “Naissus” da im dostave ugovore o radu svih onih koji su u ovom preduzeću dobili posao “za stalno” uprkos merama štednje i bez saglasnosti Vlade Srbije, nema odgovora.

  (8) detaljnije
 • uranija petrovic direktorka DZ Kuršumlija foto lj.m.

  Konkurs skrojen po meri aktuelne direktorke Doma zdravlja iz SNS-a

  Direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja Uranija Petrović izabrana je na još jedan četvorogodišnji mandat, iako su, kako tvrdi njen protivkandidat, prekršeni svi propisi i zakoni u konkursu. Ona odbacuje optužbe i tvrdi, iako se protiv nje vodi nekoliko postupaka, između ostalog i zbog zaposlenja ćerke, da je sve urađeno po zakonu.

  (16) detaljnije
 • Aleksandar Veljković direktor ETŠ "Mija Stanimirović"

  Direktor škole “Mija Stanimirović” bira novinare sa kojima razgovara

  Aleksandar Veljković direktor Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu, nije želeo da razgovara o uspehu đaka Đorđa Petrovića na informatičkom takmičenju za učenike srednjih škola “RAF Challenge 2017”, kao ni o nagradi koju je sama škola dobila. Kako je naveo, razlog je što su Južne vesti ranije pisale o porodičnom zapošljavanju u školi kojom upravlja.

  (10) detaljnije
 • Vukoviću, hvala ti

  Prošle nedelje niška Skupština odlučila je da se “zahvali na saradnji” Ivanu Vukoviću, koji je prethodne tri i po godine, ispostavilo se nelegalno, bio direktor niškog teatra. Novinari Južnih vesti od prvog dana ukazivali na sve nezakonitosti u imenovanju pomenutog za direktora Narodnog pozorišta, ali eto, neka zvanična institucija je to pečatirala tek nakon što je Vuković izgurao skoro ceo mandat.

  (3) detaljnije
 • nis

  LAF: Prekinuti sa izborom partijskih direktora u Nišu

  Nakon što su upravni odbori Doma srednjoškolaca i Predškolske ustanove “Pčelica” u Nišu nadležnom i Vladi Srbije predložili direktore koji ne ispunjavaju uslove ili su umešani u korupciju, Lokalni antikorupcijski forum je pozvao državne organe da na direktorska mesta ne imenuju Mihajla Markovića i Zorana Jonića.

  (4) detaljnije
 • miodrag djurovic direktor tehnicke skole 15 maj u prokuplju foto lj.m.

  Direktor Tehničke škole smenjen zbog nepotizma

  Nakon što je mimo konkursa i protivzakonito zaposlio svog rođenog brata i sina prosvetne inspektorke, Školski odbor Tehničke škole “15. maj” u Prokuplju smenio je dosadašnjeg direktora Miodraga Đurovića. Njega će na tom mestu zameniti Biljana Milenković.

  (2) detaljnije
 • prazna-ucionica-JV

  Agencija traži smene direktora škola zbog nepotizma

  Čak 36 direktora škola u Srbiji koji su zapošljavali sinove, kćeri, supružnike i ostalu rodbinu nalazi se na spisku Agencije za brobu protiv korupcije sa preporukom za razrešenje. Među njima je i nekolicina sa juga Srbije, a u Ministarstvu prosvete kažu da su baš zbog tog spiska već dva direktora ostala bez funkcije.

  (5) detaljnije
 • Ljiljana Isaković

  Osuđena bivša direktorka sokobanjske bolnice zbog zloupotrebe položaja

  Posle više godina, priča o Ljiljani Isaković, bivšoj direktorki Specijalne bolnice u Sokobanji, dobila je epilog. Ona jeste zloupotrebila službeni položaj, a za ovo delo nepravosnažno je osuđena na 8 meseci zatvora ili dve godine uslovno. 

  (4) detaljnije
 • 800x600-490x370-490x370-Suzana-2-resize

  Dekanica Fakulteta umetnosti jača od zakona

  Ni nekoliko meseci otkako su nadležni državni organi zatražili da se Suzana Kostić zbog nepotizma i kršenja etičkog kodeksa smeni sa mesta dekana niškog Fakulteta umetnosti, to se još uvek nije desilo. Predsednik Saveta spustio slušalicu novinarki.

  (13) detaljnije
 • OŠ Miroslav Mika Antić Niš

  Direktorka izbegla kaznu za korupciju jer joj je istekao mandat

  Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je bivša direktorka niške OŠ "Mika Antić" kriva jer je suprotno zakonu u školi zaposlila sina člana Školskog odbora, tela koje odlučuje o imenovanju i smeni direktora.

  (12) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prevrće se Tesla što još nismo usavršili sistem podzemnog napajanja strujom u "trećoj deceniji dvajes prvog veka".

Naissus čitalac

Tekst: Protest građana u Brzom Brodu: U pat poziciji smo, ali ćemo zaustaviti izgradnju dalekovoda