Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

nestašica namirnica

 • piljara i limun, foto citalac

  Limun skuplji, ali i deficitaran

  Da je limun, kao jedna od najtraženijih voćki ovih dana, skuplji u odnosu na početak marta, potvrdio je čitalac Južnih vesti koji je rekao da za kilogram ovog južnog voća mora da izdvoji od 50 do 120 dinara više. Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da ima dovoljno zaliha hrane, ali da bi moglo da se dogodi da nestane limuna koji jeste skuplji.

  (13) detaljnije
 • Asepsol dezinfekcija

  Privredna komora: Sredstava za dezinfekciju ima, građani da ne prave "veštačke nestašice"

  Iako se građani, ali i farmaceuti danima žale na to da u prodavnicama i apotekama nema maski, a sredstva za dezinfekciju "planu" velikom brzinom, u Regionalnoj privrednoj komori Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga kažu da trgovine na zalihama imaju sasvim dovoljnu količinu. I osnovnih životnih namirnica ima, poručuju u RPK, ali i mole građane da ne prave zalihe i tako stvaraju "veštačku nestašicu".

  (17) detaljnije
 • zejtin-i-šećer.jpg

  Niš: Kontrola prometa ulja i šećera

  Niška Tržišna inspekcija spremna je da odmah po dopremanju u Niš krene u kontrolu prometa ulja i šećera iz robnih rezervi.

  (3) detaljnije
 • DSCF6541.JPG

  Trgovci sakrili ulje i šećer?

  Tržišni inspektori proveravaju glasine da su pojedini trgovci namerno povukli iz rafova ove proizvode, kako bi sačekali poskupljenje i prodali ih po većoj ceni.

  (7) detaljnije