Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

obeležja grada

  • borci topličkog ustanka

    U Prokuplju se obeležava 107 godina Topličkog ustanka

    Nizom manifestacija, u ponedeljak 26. februara u Prokuplju će se obeležiti 107 godina Topličkog ustanka. Državna ceremonija kod spomenika Topličanima palim u ratovima 1912-1918. i žrtvama u Narodnom ustanku 1917. godine počeće u 11 sati, dok će 20 minuta ranije početi parastos nastradalim junacima Topličkog ustanka.

    detaljnije
  • Vladičin Han

    Vladičin Han menja simbole opštine, dobija novi grb i zastavu

    Novi grb koji će zameniti stari i zastavu koju do sada nije imala, uskoro bi trebalo da dobije opština Vladičin Han, nakon što se završi konkurs za idejno rešenje simbola te opštine sa juga zemlje.

    detaljnije
  • znakovi ljubavi

    "Znakovi ljubavi" od 700.000 dinara na mostovima u Leskovcu

    Da će Leskovac, pored postojećih, dobiti još 2 nova obeležja, pre par dana najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. “Znakovi ljubavi” naći će se na pešačkim mostovima kod OŠ “Svetozar Marković” i Zelene pijace, gde će građani, poput mosta u Vrnjačkoj Banji, moći da ostave katance i "zaključaju" svoju ljubav. Kako se došlo na ovu ideju i zašto se toliki novac izdvaja za ukrase, nadležni nisu želeli da komentarišu, a građani Leskovca kažu da je sve to preskupo.

    (11) detaljnije
  • Građani već krenuli sa slikanjem

    Pirot dobio simbol - 3D ime grada vredno pola miliona dinara

    Trendu postavljanja ukrasnih naziva gradova priključio se i Pirot - u centru grada, na Trgu ispred Doma kulture, velikim slovima ispisan je pun naziv grada, sa ilustrovanim slovom “O” koje predstavlja pirotski ćilim. Građane je novi simbol gradova koštao preko pola miliona dinara,

    (6) detaljnije
  • slova Vlasotince

    I Vlasotince dobilo simbol varoši - početna slova grada i srca

    Prva dva slova Vlasotinca, ispisana na ćirilici, uz koje je veće i manje srce, postavljena su na padini, ispod hotela "Grozd", a napravilo ga je Udruženje "Mladima na dar" koje je konkurisalo na opštinskom projektu vrednom 220.000 dinara.

    (4) detaljnije
  • leskovac znak

    "Leskovačka slova" vredna 16.000 evra - gradonačelnikova ideja, platili privatnici

    Početna slova Leskovca uokvirena srcem i veliki znak na kome je ispisano puno ime grada znakovi su koji noću svetle i koji su postavljeni na četiri lokacije u gradu, a ideja je potekla od gradonačelnika Gorana Cvetanovića, dok su sve platile dve privatne firme. Zbog čega su privatnici odlučili da potroše 16.000 evra na ova obeležja još je nejasno jer predstavnici firmi ne odgovaraju na pitanja novinara Južnih vesti . Iako se delu građana ideja sviđa, mnogi smatraju da su obeležja na lošem mestu i da je novac trebalo uložiti u nabavku opreme za bolnicu ili rekonstrukciju ulica.

    (29) detaljnije
  • Nove-zastave.jpg

    Istaknute nove zastave Vranja

    Nakon što su odbornici gradskog parlamenta 27. novembra usvojili Odluku o simbolima grada i njihovoj upotrebi, danas su na svečanosti na zgradi lokalne samouprave istaknute nove zastave Vranja.

    detaljnije
  • Karakteristike zvaničnog grba Leskovca

    Pre 40 godina usvojen je amblem Leskovca, a važeći grb 2005. godine.  Grb evocira istorijsko i kulturno nasleđe grada.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: