Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

obeležja grada

 • znakovi ljubavi

  "Znakovi ljubavi" od 700.000 dinara na mostovima u Leskovcu

  Da će Leskovac, pored postojećih, dobiti još 2 nova obeležja, pre par dana najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. “Znakovi ljubavi” naći će se na pešačkim mostovima kod OŠ “Svetozar Marković” i Zelene pijace, gde će građani, poput mosta u Vrnjačkoj Banji, moći da ostave katance i "zaključaju" svoju ljubav. Kako se došlo na ovu ideju i zašto se toliki novac izdvaja za ukrase, nadležni nisu želeli da komentarišu, a građani Leskovca kažu da je sve to preskupo.

  (11) detaljnije
 • Građani već krenuli sa slikanjem

  Pirot dobio simbol - 3D ime grada vredno pola miliona dinara

  Trendu postavljanja ukrasnih naziva gradova priključio se i Pirot - u centru grada, na Trgu ispred Doma kulture, velikim slovima ispisan je pun naziv grada, sa ilustrovanim slovom “O” koje predstavlja pirotski ćilim. Građane je novi simbol gradova koštao preko pola miliona dinara,

  (6) detaljnije
 • slova Vlasotince

  I Vlasotince dobilo simbol varoši - početna slova grada i srca

  Prva dva slova Vlasotinca, ispisana na ćirilici, uz koje je veće i manje srce, postavljena su na padini, ispod hotela "Grozd", a napravilo ga je Udruženje "Mladima na dar" koje je konkurisalo na opštinskom projektu vrednom 220.000 dinara.

  (4) detaljnije
 • leskovac znak

  "Leskovačka slova" vredna 16.000 evra - gradonačelnikova ideja, platili privatnici

  Početna slova Leskovca uokvirena srcem i veliki znak na kome je ispisano puno ime grada znakovi su koji noću svetle i koji su postavljeni na četiri lokacije u gradu, a ideja je potekla od gradonačelnika Gorana Cvetanovića, dok su sve platile dve privatne firme. Zbog čega su privatnici odlučili da potroše 16.000 evra na ova obeležja još je nejasno jer predstavnici firmi ne odgovaraju na pitanja novinara Južnih vesti . Iako se delu građana ideja sviđa, mnogi smatraju da su obeležja na lošem mestu i da je novac trebalo uložiti u nabavku opreme za bolnicu ili rekonstrukciju ulica.

  (29) detaljnije
 • Nove-zastave.jpg

  Istaknute nove zastave Vranja

  Nakon što su odbornici gradskog parlamenta 27. novembra usvojili Odluku o simbolima grada i njihovoj upotrebi, danas su na svečanosti na zgradi lokalne samouprave istaknute nove zastave Vranja.

  detaljnije
 • Karakteristike zvaničnog grba Leskovca

  Pre 40 godina usvojen je amblem Leskovca, a važeći grb 2005. godine.  Grb evocira istorijsko i kulturno nasleđe grada.

  detaljnije