Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

obuka

  • laptop

    Besplatna obuka o izradi sajtova u Leskovcu

    Mladi od 15 do 30 godina koji žele da nauče osnove o platformi za izradu sajtova WordPress, mogu se prijaviti za kurs koji organizuje Kancelarija za mlade u Leskovcu. Prijavljivanje je moguće do popunjavanja mesta, a učešće je besplatno.

    detaljnije
  • čovek za kompjuterom

    Besplatan kurs preduzetništva za mlade u Leskovcu

    Mladi od 15 do 30 godina koji žele da se upoznaju sa osnovama preduzetništva, mogu se prijaviti za besplatan kurs koji organizuje leskovačka Kancelarija za mlade. Prijave su otvorene od 1. novembra i trajaće do popunjavanja mesta.

    detaljnije
  • obuka

    Počinje obuka civilne jedinice za zaštitu od požara u Prokuplju

    Oko 30 pripadnika drugog voda Specijalizovane jedinice za zaštitu od požara, tokom ove nedelje imaće petodnevnu teoretsku i praktičnu obuku, nakon koje će biti osposobljeni da se u slučaju velikog broja požara, a pre svega šumskih, angažuju kako bi pomogli prokupačkom Odeljenju za vanredne situacije u gašenju vatre. Obuka traje do kraja nedelje, a polaznici će raditi i završni test.

    detaljnije
  • tkanje

    Kroz obuke osnažuju mlade iz Niša da se bave socijalnim preduzetništvom

    Tridesetoro mladih Nišlija će se od oktobra baviti socijalnim preduzetništvom, prolaziti obuke za tkanje, pravljenje suvenira i slične ručne radove, a namera je da steknu znanja i veštine koje će im pomoći da dođu do posla. Edukativne i kreativne radionice deo su projekta “Inkluzija u socijalnom preduzetništvu”, a učestvuju mladi iz takozvanih osetljivih grupa.

    (1) detaljnije
  • Obuka medijacija

    U Nišu u oktobru obuka za medijatore

    Oni koji žele da steknu licencu medijatora, odnosno posrednika, mogu da se prijave za obuku Fakulteta političkih nauka koja će se održati u Nišu u oktobru. Obuka je namenjena rukovodiocima, pravnicima, profesionalcima u ljudskim resursima, pedagozima i psiholozima, stečajnim upravnicima i izvršiteljima, kao i onima koji žele da im to bude profesionalna orijentacija.

    (1) detaljnije
  • Obuka Službeni glasnik

    U Nišu od oktobra pripreme za pravosudni ispit

    Pravnici koji bi hteli da polažu pravosudni ispit, mogu da se prijave za prirpemnu nastavu koja će se održati u Nišu od 4. oktobra do 30. novembra. Kako kaže predstavnica Službenog glasnika Violeta Stamenković ideja je da obuka bude održana blizu ljudima na jugu Srbije.

    (5) detaljnije
  • foto aparat foto aleksandar kostic

    Radionica fotografije za mlade u Babušnici

    Učenici osnovnih i srednjih škola, ali i svi zaljubljenici u fotografiju koji bi želeli više da nauče o istoriji fotografije, o tehnikama kadriranja, kao i da se oprobaju u ovom poslu, mogu se prijaviti za učešće na radionici koja počinje 10. septembra. Prijava zainteresovanih moguća je do početka radionice.

    detaljnije
  • memorandum

    Zaposleni iz "Mediane" ubuduće na obuci na Narodnom univerzitetu

    Radnici javno-komunalnog preduzeća "Mediana" narednih meseci ići će na obuke za mehaničara, hidrauličara, mehaničara radnih mašina, gasnog rezača, elektroinstalatera, učiće da upravljaju dizalicom, građevinskim mašinama i mašinama za iskop, na Narodnom univerzitetu u Nišu.

    (4) detaljnije
  • Gimnazija Bora Stankovic Vranje foto i.m.

    Profesori sa fakulteta u Moskvi podučavaju vranjske učenike

    Tokom leta u Gimnaziji “Bora Stanković” u Vranju svi zainteresovani učenici moći će da učestvuju na Letnjoj arhitektonskoj školi na kojoj će predavanje iz oblasti VR/AR tehnologija, urbanizma i arhitekture držati profesori iz Moskve.

    detaljnije
  • lebane

    O zapošljavanju sezonskih radnika na predavanju u Lebanu

    Kako naći i angažovati sezonske radnike, ali i koji su zakonski okviri koji regulišu ovaj deo, poslodavci iz Lebana će moći da saznaju na predavanju koje će se održati u četvrtak, 4. aprila od 10 do 12:30 u prostorijama Opštine. Učešće je besplatno.

    detaljnije
  • vojni avion-orao-foto-vanja-keser

    Vojni avioni ponovo nadleću Niš

    Piloti će od 2. do 5. aprila ponovo uvežbavati svoje vazduhoplovne veštine, a Nišlije će tih dana moći da očekuju buku sa neba.

    (23) detaljnije
  • Lekari

    U KC Niš učili lekare i sestre kako da se ophode prema pacijentima

    Oni koji krenu na lekarski pregled ili se nađu u bolnici kažu da moraju da se naoružaju strpljenjem, dok s druge strane zdravstveni radnici ističu je problem u tom što nema dovoljno lekara i drugih medicinskih radnika. Zbog ovakvih okolnosti često se dešavaju sukobi i nerazumevanja između pacijenata i zdravstvenih radnika, a na koji način bi lekari i sestre trebalo da se postave u odnosu na pacijente, predočeno im je na kursu koji je održan u Kliničkom centru u Nišu.

    (15) detaljnije
  • poljoprivreda

    Obuke za poljoprivrednike sa juga Srbije o seoskom turizmu

    Oni koji žele da poboljšaju proizvodnju i na bolji način plasiraju proizvode, da unaprede ili započnu poslovanje u oblasti seoskog turizma, a ne znaju kako to uraditi na efikasan način, mogu se do 22. februara prijaviti na obuke iz ovih oblasti. Na konkurs se mogu prijaviti poljoprivrednici iz Nišavskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Pčinjskog okruga, a obuke organizuje niška organizacija ENECA.

    (6) detaljnije
  • vojni avion-orao-foto-vanja-keser

    Vojni avioni ponovo će nadletati Niš

    Brujanje vojnih letelica građani Niša i južne Srbije slušaće i ove nedelje. Kako je najavljeno iz 98. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, avioni će nadletati ove krajeve od 14. do 16. novembra i to u popodnevnim i kasnim večernjim satima.

    (11) detaljnije
  • Opština Medveđa

    Opštinari u Medveđi na obuci i za albanski jezik

    U okviru posebnog programa usavršavanja službenika Opštinske uprave u Medveđi, pored usavršavanja veština poput pisanja projekata, obuka iz sfere bezbednosti i zdravlja na radu, komunikacije u poslovnom okruženju, objašnjava načelnica Svetlana Todorović, službenici pohađaju i časove albanskog i engleskog jezika.

    detaljnije
  • zene

    U Nišu otvoren konkurs za obuku i praksu za žene iz ranjivih grupa

    Udruženje Otvoreni klub sprovodi projekat u okviru koga će 20 žena moći da se obuči za nekoliko zanimanja, a zatim da obavlja stručnu praksu kod poslodavca. Na ovaj način će polaznice imati prilike da se zaposle kao šnajderke, šminkerke, manikirke, kozmetičarke, frizerke i maserke.

    detaljnije
  • vojni avion

    Naredna dva dana avioni opet nadleću Niš

    Piloti će drugi put ovog meseca vežbati na nebu iznad Niša, a građani treba da očekuju buku vojnih aviona u četvrtak 25. i petak 26. oktobra, u popodnevnim i večernjim satima.

    (9) detaljnije
  • avioni

    Nova letačka obuka na "niškom nebu"

    U popodnevnim i večernjim satima, od 16. do 18. oktobra, nebo nad Nišem ponovo će "grmeti", pošto će tada vojni avioni imati vežbu.

    (15) detaljnije
  • vocnjak led

    Obuke za prokupačke poljoprivrednike o zaštiti zasada u zimskom periodu

    Kako pripremiti zasade za predstojeći zimski period, koje mere preduzeti kako bi se smanjile posledice mraza, ali i kako iskoristiti podsticajna sredstva i subvencije koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede za razne oblasti poljoprivredne proizvodnje, samo su neke od tema koje su mogli čuti poljoprivrednici prokupačke opštine na predavanjima koje organizuje Poljoprivredna stručna služba.

    detaljnije
  • borbeni avion

    “Niško nebo” ponovo će nadletati vojni avioni

    U popodnevnim i večernjim satima, od utorka 25. do četvrtka 27. septembra , “grmeće” nebo iznad Niša, jer će ponovo leteti vojni avioni.

    (24) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: