Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

odbornici

 • jelena spiri

  Spirić: Novac od dnevnica još nije uplaćen NURDOR-u

  Iako su još 15. januara izglasali da se dnevnice 75 odbornika leskovačkog parlamenta, ukupno 138.375 dinara, uplate Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR, prema tvrdnjama Jelene Spirić, odbornice DS-a, to još nije urađeno. Od nadležnih nismo uspeli da saznamo zbog čega novac nije prebačen ovom Udruženju, niti kada će to biti urađeno, jer se niko nije javljao na telefonske pozive.

  detaljnije
 • ivan đorđević

  Đorđeviću potvrđen mandat na čelu leskovačkog GAS-a

  Nakon konkursa na kome je doskorašnji vršilac dužnosti direktora GAS-a Ivan Đorđević bio jedini kandidat, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su ga za rukovodioca ovog preduzeća na mandat od 4 godine.

  detaljnije
 • budžet

  Bez velike rasprave usvojen rebalans leskovačkog budžeta

  Prvim ovogodišnjim rebalansom leskovački budžet umanjen je za 220 miliona dinara, te sada iznosi oko 4,2 milijarde dinara. Do smanjenja je došlo jer će se umesto projektovanih 400 miliona, uzeti manji kredit. Odbornici nisu dugo raspravljali o ovom predlogu.

  detaljnije
 • gradsko vece leskovac

  Gradsko veće Leskovca dobilo nove članove

  Odbornici leskovačke Skupštine potvrdili su mandate novim gradskim većnicima - Stefanu Kitanoviću i Slobodanu Glišiću. Obojica su kadrovi Srpske napredne stranke, a prethodno su radili kao pomoćnici gradonačelnika. Za njihovo imenovanje glasalo je 55 od 58 odbornika.

  detaljnije
 • leskovačka skupština

  Deo leskovačkih opozicionara ponovo bojkotuje rad Skupštine

  I 30. sednica leskovačke Skupštine održava se bez dela opozicionih odbornika. Rad lokalnog parlamenta bojkotuju odbornici Demokratske stranke, grupe “Za Leskovac zajedno” i Dveri. U sali su od opozicije ostali jedino odbornici Jedinstvene Srbije.

  (1) detaljnije
 • skupstina

  Deo leskovačke opozicije bojkotuje rad lokalnog parlamenta

  Zbog toga što je “sve postalo farsa”, ali i zato što su građani na protestima zahtevali da opozicija bojkotuje Skupštinska zasedanja, odbornici Demokratske stranke i Dveri ubuduće neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta . Današnje zasedanje napustili su odbornici grupe “Za Leskovac zajedno”, dok odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju na strani opozicije, zasad neće bojkotovati rad Skupštine.

  (7) detaljnije
 • vešala bgd

  Kako se Nišlija našao u aferi “vešala na protestima”?

  Dok se politička javnost u Srbiji pita ko je i zašto nosio vešala na protestu “1 od 5 miliona” u subotu u Beogradu, “glavnoosumnjičeni” na društvenim mrežama i među opozicijom bio je niški odbornik SNS Aleksandar Stojičić. Odbornik SNS kaže da sa celim slučajem nema nikakve veze i da je u inostranstvu, a to tvrde i iz policije koja je privela dvojicu osumnjičenih.

  (15) detaljnije
 • opstina leskovac

  Usvojen novi poslovnik leskovačke Skupštine

  Neke od novina novog poslovnika leskovačke skupštine jesu uvođenje elektornskog parlamenta, a umesto dosadašnjih 5 minuta, odbornici će pojedinačno imati po 3 minuta za diskusiju po tački dnevnog reda. Opozicija i dalje smatra da je poslovnik loš i da guši demokratske principe, dok je za odbornike vladajuće većine dobar.

  detaljnije
 • skupština leskovac

  Leskovački odbornici novac od dnevnica uplatiće NURDOR-u

  Odbornici u leskovačkom parlamentu dnevnice sa sednice koja je završena kasno noćas, ukupno 138.375 dinara, uplatiće Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR. Da se dnevnice uplate u dobrotvorne svrhe predložila je odbornica Demokratkse stranke Jelena Spirić, a podržali su je i opozicioni i odbornici vladajuće većine.

  detaljnije
 • Skupština Pantelej

  Ubuduće bez mini-suknji i pripijene odeće na sednicama Skupštine Panteleja

  Šortsevi, bermude ili kratke pantalone, majice bez rukava, na bretele, sa predugim izrezom spreda i pozadi, prekratke suknjev ili haljine ubuduće bi, prema novom Kodeksu oblačenja na sednicama Skupštine niške Gradske opštine Pantelej, mogli da budu razlog za izbacivanje odbornika sa sednica. Odeća koja se nosi na zasedanjima, kako se navodi u Kodeksu, mora biti pristojnog izgleda koji ne odvlači pažnju i time ne remeti radnu atmosferu.

  (21) detaljnije
 • skupština leskovac

  Povučen predlog novog poslovnika leskovačke Skupštine

  Nakon dvočasovne rasprave o tome da li je novi poslovnik urađen kako treba, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su da ovaj predlog ipak povuku sa dnevnog reda današnje sednice. O novom poslovniku odbornici će raspravljati na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

  detaljnije
 • Bojnik zgrada Opštine

  Usvojen budžet Bojnika za 2019. godinu veći od ovogodišnjeg

  Budžet Opštine Bojnik za 2019. godinu projektovan je na nešto više od 711 miliona dinara, što je za 147 miliona dinara više u odnosu na ovogodišnji. Najviše prihoda planirano je od republičkih transfera, poreza i prodaje zemljišta, dobara i usluga, dok će se najviše novca potrošiti na plate zaposlenih, ali i na socijalna davanja, izgradnju puteva i subvencije poljoprivrednika.

  (1) detaljnije
 • lebane

  “Izopštenim” odbornicima u Lebanu skoro godinu dana zatvorena vrata Skupštine

  Šestoro odbornika u Lebanu, kojima su krajem 2017. godine na vanrednoj noćnoj sednici oduzeti mandati, ni danas nisu uspeli da uđu u skupštinsku salu. Obezbeđenje ih nije pustilo, a kako kažu, nisu dobili ni poziv za sednicu, iako su “u očima zakona” oni i dalje predstavnici građana koji su ih birali. Komentar predsednika Skupštine Srđana Jovića, ali ni predsednika Opštine Ivana Bogdanovića nismo dobili jer se niko nije javljao na telefon.

  (1) detaljnije
 • jelena djordjevic

  Niški parlamentarci ostali nemi na apel odbornice da se odreknu dnevnice u humane svrhe

  Nakon što je odbornica niške Skupštine Jelena Đorđević na jučerašnjoj sednici za govornicom od svojih kolega odbornika zatražila da dnevnice proslede humanitarki Marini Adamović koja prikuplja priloge za pomoć u lečenju, niko od njih nije reagovao na ovaj apel. Predsednik niške Skupštine Rade Rajković kaže da će o ovoj inicijativi odlučivati na narednom sastanku šefova odborničkih grupa.

  (11) detaljnije
 • Jelena Đorđević

  Posle Dveri i JS, odbornica Đorđević pristupila Zavetnicima

  Po treći put Jelena Đorđević potpisala je pristupnicu različitoj političkoj partiji, ovoga puta Zavetnicima. Tako će već na sledećoj sednici Skupštine grada ova opcija imati čoveka u zakonodavnoj vlasti Niša. Đorđevićeva, koja je izbačena iz Jedinstvene Srbije, jer nije želela da glasa za predaju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici na upravljanje, sada je članica Srpskog sabora Zavetnici.

  (6) detaljnije
 • Saša Janković tribina

  Janković: Dali smo saglasnost za saradnju PSG i ostalih stranaka na lokalu

  Iako Pokret slobodnih građana neće biti deo opozicionog Saveza za Srbiju, predsednik PSG Saša Janković kaže da centrala te stranke neće sprečavati eventualno ujedinjenje niške opozicije, o kome se ranije govorilo. Za aerodromske proteste na tribini u Nišu rekao je da su članovi PSG bili tu, ali bez stranačkih obeležja, mada mu to odbacivanje političara nije bilo pravo.

  (8) detaljnije
 • gradjani

  Bošković: Aerodrom će se vratiti Nišu, pravdu ćemo tražiti na sudu

  Iako su odbornici odlučili da poklone aerodrom državi, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”, kako je rekao njen predstavnik Miloš Bošković, nastaviće da se bori da se on vrati Nišu, pre svega preko sudova, ali i protestima.

  (25) detaljnije
 • milan stevanovic medvedja

  Lokalni parlament u Medveđi ima novog predsednika

  Milan Stevanović iz Socijalističke partije Srbije novi je predsednik Skupštine opštine Medveđa. Na ovu poziciju zamenio je Milisava Miletića koji je podneo ostavku.

  (6) detaljnije
 • Jelena Đorđević

  Odbornica koja “ne da aerodrom” poziva Nišlije da osnuju akcioni savez

  Nišu preti uvođenje prinudne uprave, što plaši odbornicu Jelenu Đorđević koja je rekla da neće glasati za poklanjanje aerodroma, jer bi grad time, kako kaže, bio “opustošen” i mogao bi da ostane bez svoje vazdušne luke. Zato poziva sve građane da joj se pridruže i zajedno osnuju akcioni savez koji bi se borio za prava Nišlija, jer, dodaje, gradska vlast to ne radi.

  (15) detaljnije
 • Jelena Đorđević

  Odbornica koja brani aerodrom ostala bez posla u javnom preduzeću

  Kada je javno rekla da neće glasati za poklanjanje niškog aerodroma, nekadašnjoj odbornici Jedinstvene Srbije Jeleni Đorđević, kako kaže, nije produžen ugovor u “Objedinjenoj naplati”. Direktorka ovog preduzeća Jelena Stojanović tvrdi da je odbornica bila na zameni i da više ne radi, jer su "takve okolnosti".

  (22) detaljnije