Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

odbornici

 • miodrag stanković

  Odbornik grupe “Niš, moj grad” traži besplatne udžbenike i maske za sve učenike

  Svim učenicima Grad Niš treba da obezbedi besplatne udžbenike i bar po 3 zaštitne maske - tako kaže odbornik grupe “Niš, moj grad”, pa je zato podneo i odborničku inicijativu u Skupštini grada. Za one đake koji nemaju računar, Stanković traži da im Grad obezbedi ako nastava bude onlajn.

  (43) detaljnije
 • Debata na otvorenom u centru grada

  Izabrano novo-staro rukovodstvo Opštine Dimitrovgrad

  I u naredne 4 godine Dimitrovgradom će upravljati Vladica Dimitorv (SNS), koga su odbornici na konstitutivnoj sednici Skupštine izabrali za predsednika Opštine. Njegov zamenik i u narednom mandatu biće Zoran Gerov (SPS). I predsednik Skupštine nije se promenio, pa će lokalnim parlamentom predsedavati Zoran Đurov, kadar Srpske napredne stranke.

  (4) detaljnije
 • Mesto pomoćnika za socijalna pitanja opet upražnjeno

  Ivana Stojičić nova predsednica Opštine Babušnica

  Na konstitutivnoj sednici Skupštine odbornici su izglasali Ivanu Stojičić za novu predsednicu Opštine Babušnica. Stojičićeva je kadar Srpske napredne stranke, koja ima većinu u lokalnom parlamentu, i ona je druga žena na čelu opštine. Njena zamenica u narednom mandatu biće Kristina Jovanović, diplomirani hemičar. Za predsednika Skupštine izabran je Dalibor Jocić, takođe kadar SNS.

  (12) detaljnije
 • sednica lebane

  Izabrano rukovodstvo Lebana, Bogdanoviću još jedan mandat na čelu Opštine

  I u naredne četiri godine predsenik Opštine Lebane biće Ivan Bogdanović, kadar Srpske napredne stranke, a Skupštinom će upravljati njegov stranački kolega i dosadašnji zamenik Boban Pejić. Pored naprednjaka, u lokalni parlament su i predstavnici Socijalističke partije Srbije, Grupe građana "Inicijativa za Lebane", Grupe građana "Goran Janjić" i Srpske radikalne stranke.

  detaljnije
 • bojnik arhiva

  Novi sastav Skupštine Bojnika i izbor predsednika Opštine 17. avgusta

  Novog predsednika Opštine, Skupštine i njihovih zamenika, kao i predstavnike građana Bojnik bi trebalo da dobije u ponedeljak, 17. avgusta, za kad je zakazana konstitutivna sednica lokalnog parlamenta.

  detaljnije
 • opstina leskovac

  Konstitutivna sednica nove leskovačke Skupštine 17. avgusta

  Novog predsednika Skupštine grada, kao i predstavnike građana Leskovac bi trebalo da dobije u ponedeljak, 17. avgusta, za kad je zakazana konstitutivna sednica parlamenta.

  (1) detaljnije
 • bratislav peric

  In memoriam: Bratislav Perić

  Odbornik u Skupštini Grada Leskovca Bratislav Perić iznenada je preminuo u 58. godini, u utorak, 30. juna. Perić je pre 3 dana hospitalizovan u Opštoj bolnici u Leskovcu i bio je pozitivan na virus korona.

  detaljnije
 • izbori

  Naprednjaci mogu samostalno da formiraju vlast u celom Pirotskom okrugu

  Srpska napredna stranka ubedljivo je pobedila u svim opštinama Pirotskog okuga. Pored Pirota, gde su naprednjaci osvojili 57,38 % glasova, sličan broj glasova osvojili su u Dimitrovgradu, a još ubedljiviji su bili u Babušnici i Beloj Palanci gde imaju preko 75 % glasova izašlih birača.

  (5) detaljnije
 • lebane

  Odbornik u Lebanu bio u sukobu interesa, njegovoj firmi Opština uplatila preko 100.000 dinara

  Zbog toga što je, dok je bio odbornik u Skupštini Opštine Lebane, sa njegovom firmom ova Opština sklopila posao na osnovu čega mu je isplaćeno 103.080 dinara, Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Milan Krivošija bio u sukobu interesa. S obzirom na to da više nije u odborničkim klupama, Agencija je predložila samo javnu opomenu.

  (1) detaljnije
 • jedinstvena srbije

  Jedinstvena Srbija predala listu za lokalne izbore u Leskovcu

  Nakon naprednjaka i socijalista, listu kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu Leskovca predala je i Jedinstvena Srbija. Prvi na listi je predsednik leskovačkog Gradskog odbora ove stranke Nenad Filipović koji će biti i njihov kandidat za gradonačelnika.

  (1) detaljnije
 • Gruner-Vlasotince,-foto-B.A

  Vlasotince dalo besplatno zemljište nemačkom "Gruneru" za novi pogon

  Nakon što joj je odobreno skoro 800.000 evra subvencija, nemačka kompanija koja se u Vlasotincu bavi proizvodnjom delova za elektoro i automobilsku industirju, od lokalne samouprave, za izgradnju novog pogona, dobila je besplatno zemljište. Kako je obrazložio predsednik Opštine Zoran Todorović, kompanija Gruner će zaposliti još 200 radnika, te je opravdano dati im zemljište bez naknade.

  (9) detaljnije
 • parking ilustracija

  Briga o parkiralištima u Leskovcu poverena firmi staroj mesec dana, opozicija kaže odluka protivzakonita

  Da se firma kojoj je poverena briga o parkiralištima u Leskovcu proda i njen ugovor sa Gradom ustupi firmi iz ovog grada Parking i garaže koja je osnovana pre mesec dana, odluka je na koju su danas saglasnost dali leskovački odbornici. I dok su opozicionari tvrdili da nema opravdanosti za ovakav postupak i da je on nezakonit, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović branio je predlog ove odluke na sednici Skupštine.

  (4) detaljnije
 • opstina leskovac

  Psovke, vređanja i rasprava na ulazu u leskovačku Skupštinu

  U jutranjem delu skupštinskog zasedanja, na ulazu u zgradu leskovačkog parlamenta, došlo je do svađe između opozicionog odbornika Demokratske stranke Saše Stojanovića i gradskog većnika Božidara Vučkovića, predsednika Pokreta socijalista. Stojanović kaže da mu je Vučković psovao majku jer mu se obratio i govorio o nezakonitostima u radu veća i komisije kojom je predsedavao. Vučković kaže da jeste u afektu opsovao, ali da se izvinio i da nije želeo da ostane nem na uvrede koje je dobio od Stojanovića.

  detaljnije
 • skupština leskovac

  U leskovačkoj Skupštini i o SNS sloganu "za našu decu", Cvetanović podsećao šta je sve prvi otvorio

  Da je umesto izgradnje mini-golf terena u Leskovcu, koja je najavljena na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, bolje deci obezbediti besplatne užine, smatra opoziconi odbornik Grupe “Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić. Na njegove kritike na sednici Skupštine odgovorio je gradonačelnik Goran Cvetanović rečima da deci treba obezbediti nešto lepo, ali i da oni (SNS) sve prvi otvaraju.

  (31) detaljnije
 • lampioni

  Cakić: Savetnik na projektu za LED osvetljenje u Leskovcu lažirao podatke

  Izabrani savetnik na projektu javno-privatnog partnerstva za zamenu sijalica u Leskovcu, koji je trebalo da uradi begradska firma "Keep Light", imao je firmu u mirovanju, te se nije ni mogao javiti na tender, kaže opoziconi odbornik Nebojša Cakić. Firma je i lažirala podatke o poslovanju, te je celokupan tender nezakonit. Predlog ugovora sa "Keep Light"-om je pred samo zasedanje lokalnog Parlamenta povučen, a Cakić kaže da su “spasili novac svih građana”.

  (3) detaljnije
 • lampioni

  Povučen predlog ugovora za LED osvetljenje u Leskovcu sa firmom “Keep light”

  Iako su na današnjoj sednici lokalnog parlamenta odbornici trebali da raspravljaju i usvoje predlog ugovora o zameni sijalica u Leskovcu, koji je u postupku javne nabavke za 895.000 evra dobila beogradska firma Keep light , predlog je povučen pred samo zasedanje. Kako je obrazložio gradonačelnik, sporan je izbor savetnika koji je radio na projektu. Opozicionar Nebojša Cakić kaže da je zadovoljan što je tačka povučena, ali da ovo pokazuje realno stanje (ne)funkcionisanja sistema.

  (2) detaljnije
 • pozoriste leskovac

  Šest premijera tokom 2020. u leskovačkom Pozorištu

  Novu godinu u Narodnom pozorištu u Leskovcu otvoriće 17. januara predstava njihovog teatra Ako se probudiš ili kao da je važno ovog teatra, a iz Pozorišta tokom 2020. godine najavljuju nove predstve, kako na dečijoj, tako i na večernjoj sceni.

  detaljnije
 • odbornici lebane

  Ombudsman: Vratiti mandate nelegalno smenjenim odbornicima u Lebanu

  Da je šestoro odbornika u Lebanu nelegalno krajem 2017. godine smenjeno, smatra Zaštitnik građana, zbog čega je Skupštinu i predsednika Opštine opomenuo da poštuju zakon. Vrata Skupštine ovim odbornicima zatvorena su više od 2 godine, a iako imaju odluke suda i Ministarstva da im se mandati vrate, opštinsko rukovodstvo na ove zahteve ćuti. Zaštitnik građana dao je nadležnima rok od 60 dana da smenjenim odbornicima vrate mandate i upute izvinjenje.

  (1) detaljnije
 • Skupština grada

  Skupštinske komisije koštaju i kad ne rade, predsednicima po 35.000 mesečno

  Pored mesečnih paušala i dnevnica u gradskom parlamentu, niški odbornici imaju i druga primanja u Skupštini. Petnaestak predsednika odbora i komisija prima po 50.000 i 35.000 dinara mesečno, a odbornici koji prisustvuju sednicama dobiju i dnevnicu. Ipak, komisije se nisu naradile u 2019, neke su u proseku zasedale jednom mesečno, a neke nijednom.

  (34) detaljnije
 • lebane

  Opozicija u Lebanu tvrdi da je usvojen “nevidljivi” budžet, vlast ćuti

  Da je poslednja sednica Skupštine na kojoj se donosio najvažniji dokument za funkcionisanje lokalne samouporave - budžet, završena za 10 minuta i bez rasprave, kažu opozicioni odbornici. Dokument budžeta koji su usvojili je, tvrde, štampan pred samu sednicu, a odbornici ga nisu dobili, niti su o njemu diskutovali. Vladajuća većina se o ovim tvrdnjama ne oglašava.

  detaljnije