Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

odbornici

 • Slavko

  U minut do 12 odbornik Slavko Ilić blokira put Niš-Priština

  Nakon što ih je narodna poslanica iz Kuršumlije Ana Čarapić za skupštinskom govornicom nazvala uličarima iz Saveza za Srbiju, odbornik lokalnog parlamenta Slavko Ilić najavio je za danas u minut do 12 blokadu puta Niš – Priština, kod petlje Kastrat. On će tokom blokade pročitati sopštenje za javnost, a najavljen je dolazak i ostalih pristalica opozicije i ljudi koji su nezadovoljni vlašću Srpske napredne stranke.

  (4) detaljnije
 • vlasotince skupština

  Vlasotinčani podižu kredit za infrastrukturne projekte

  Iako je prethodnim rebalansom vlasotinački budžet smanjen jer se odustalo od kredita od 260 miliona dinara, većina odbornika izglasala je odluku da se podigne manji kredit. Vlasotinčani će se, kako je obrazložio predsednik Opštine Zoran Todorović, zadužiti 63,6 miliona dinara, a novac će iskoristiti, između ostalog, za trafostanicu u centru grada, klimatizaciju sportske hale i izgradnju fiskulturne sale u OŠ “Siniša Janić”.

  (2) detaljnije
 • lebane

  Nelegalno smenjeni odbornici u Lebanu skoro 2 godine van skupštinskih klupa

  Za šestoro odbornika u Lebanu kojima su krajem 2017. godine na noćnoj vanrednoj sednici oduzeti mandati, vrata lokalnog parlamenta zatvorena su skoro 2 godine. Iako imaju odluke suda i Ministarstva da im se mandati vrate, opštinsko rukovodstvo na ove zahteve ćuti.

  detaljnije
 • Slavoljub Savić

  Gradsko veće Niša dobilo novog većnika - Zečević podneo ostavku

  Godinu dana od preuzimanja resora obrazovanja i poljoprivrede u Gradskom veću Niša, Mirko Zečević je podneo ostavku na tu funkciju i ubuduće će biti odbornik. Kaže da je to morao da učini, jer nije imao ko da bude odbornik u niškoj Skupštini. U fotelji Veća zameniće ga stranački kolega iz PUPS-a Slavoljub Savić.

  (8) detaljnije
 • glasačka kutija

  Za septembar raspisani lokalni izbori u Medveđi

  Posle krize vlasti raspisani su izbori za predstavnike u lokalnom parlamentu u Medveđi, koje će građani birati u nedelju 8. septembra. Na prethodnim izborima, održanim 2015. godine, vlast je osvojila koalicija Srpske napredne strane, Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, koja je nastupala sa zajedničkom listom.

  (9) detaljnije
 • završni račun 2018. Leskovac

  Za vlast prošla finansijska godina dobra, za opoziciju Leskovac nazaduje

  Dok gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, navodeći projekte koji su završeni u prošloj godini, smatra da su finansije Grada stabilne, opozicija smatra da je stanje loše jer su plate sve manje, zbog čega građani napuštaju Leskovac. Odbornici su, nakon višečasovne rasprave, usvojili završni račun za 2018. godinu.

  detaljnije
 • grupa za leskovac zajedno

  Deo leskovačke opozicije se vratio u skupštinske klupe

  Odbornici grupe "Za Leskovac zajedno" učestvovaće u današnjem zasedanju Skupštine jer, kako kažu, žele da debatuju o pojedinim odlukama o kojima bi inače vladajuća većina ćutala. Odbornici Demokratske stranke i Pokreta "Dveri" i dalje bojkotuju rad lokalnog paralmenta.

  (1) detaljnije
 • lebane

  Ministarstvo razmatra uslove za raspuštanje Skupštine opštine Lebane

  Zbog toga što se nadležni u Lebanu već godinu i po dana oglušuju o odluku Upravnog suda i zahteve Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da odbornicima vrate protivzakonito oduzete mandate, razmatra se raspuštanje lokalnog parlamenta. U Opštini o događajima ćute, a šestoro odbornika od decembra 2017. godine pokušava da uđe na sednice.

  detaljnije
 • Srdjan Nonic

  Niški odbornik opet protestuje - nadležni ignorisali njegove zahteve

  Rok koji je dao gradskoj vlasti da otvori debatu o medijskoj situaciji u Nišu je istekao, pa je odbornik Niške inicijative Srđan Nonić od jutros opet ispred Gradske kuće, a plan mu je bio i da kleči na kukuruzu. Ipak, gradonačelnik Darko Bulatović je ponovo razgovarao sa njim, ali je ponovio da on nije adresa za rešenje ovog problema, pa će odbornik borbu za slobodu medija preneti u nišku Skupštinu.

  (10) detaljnije
 • sednica skupštine vlasotince

  Vlasotinački budžet rebalansom umanjen za 260 miliona dinara

  Zbog toga što su morali da povuku zahtev za kredit, te na taj novac neće moći da računaju, odbornici vlasotinačke Skupštine usvojili su rebalans kojim se ovogodišnji budžet umanjuje za 260 miliona dinara. Opozicija kritikovala stanje finansija i nedovoljno ulaganje u mesne zajednice.

  detaljnije
 • odbornici Niška inicijativa

  Niška inicijativa poziva građane da upoznaju odbornike i uključe se u politiku

  Prvo upoznavanje građana i odbornika, kako ga je nazvala Niška inicijativa, održaće se u subotu i nedelju, 18. i 19. maja, pa ova odbornička grupa poziva građane da dođu u zgradu Gradske uprave u ulici Nikole Pašića, postave pitanja, pa i da se učlane u ovu političku organizaciju i aktivno se uključe u politiku.

  (11) detaljnije
 • jelena spiri

  Spirić: Novac od dnevnica još nije uplaćen NURDOR-u

  Iako su još 15. januara izglasali da se dnevnice 75 odbornika leskovačkog parlamenta, ukupno 138.375 dinara, uplate Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR, prema tvrdnjama Jelene Spirić, odbornice DS-a, to još nije urađeno. Od nadležnih nismo uspeli da saznamo zbog čega novac nije prebačen ovom Udruženju, niti kada će to biti urađeno, jer se niko nije javljao na telefonske pozive.

  detaljnije
 • ivan đorđević

  Đorđeviću potvrđen mandat na čelu leskovačkog GAS-a

  Nakon konkursa na kome je doskorašnji vršilac dužnosti direktora GAS-a Ivan Đorđević bio jedini kandidat, odbornici leskovačke Skupštine izglasali su ga za rukovodioca ovog preduzeća na mandat od 4 godine.

  detaljnije
 • budžet

  Bez velike rasprave usvojen rebalans leskovačkog budžeta

  Prvim ovogodišnjim rebalansom leskovački budžet umanjen je za 220 miliona dinara, te sada iznosi oko 4,2 milijarde dinara. Do smanjenja je došlo jer će se umesto projektovanih 400 miliona, uzeti manji kredit. Odbornici nisu dugo raspravljali o ovom predlogu.

  detaljnije
 • gradsko vece leskovac

  Gradsko veće Leskovca dobilo nove članove

  Odbornici leskovačke Skupštine potvrdili su mandate novim gradskim većnicima - Stefanu Kitanoviću i Slobodanu Glišiću. Obojica su kadrovi Srpske napredne stranke, a prethodno su radili kao pomoćnici gradonačelnika. Za njihovo imenovanje glasalo je 55 od 58 odbornika.

  detaljnije
 • leskovačka skupština

  Deo leskovačkih opozicionara ponovo bojkotuje rad Skupštine

  I 30. sednica leskovačke Skupštine održava se bez dela opozicionih odbornika. Rad lokalnog parlamenta bojkotuju odbornici Demokratske stranke, grupe “Za Leskovac zajedno” i Dveri. U sali su od opozicije ostali jedino odbornici Jedinstvene Srbije.

  (1) detaljnije
 • skupstina

  Deo leskovačke opozicije bojkotuje rad lokalnog parlamenta

  Zbog toga što je “sve postalo farsa”, ali i zato što su građani na protestima zahtevali da opozicija bojkotuje Skupštinska zasedanja, odbornici Demokratske stranke i Dveri ubuduće neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta . Današnje zasedanje napustili su odbornici grupe “Za Leskovac zajedno”, dok odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju na strani opozicije, zasad neće bojkotovati rad Skupštine.

  (7) detaljnije
 • vešala bgd

  Kako se Nišlija našao u aferi “vešala na protestima”?

  Dok se politička javnost u Srbiji pita ko je i zašto nosio vešala na protestu “1 od 5 miliona” u subotu u Beogradu, “glavnoosumnjičeni” na društvenim mrežama i među opozicijom bio je niški odbornik SNS Aleksandar Stojičić. Odbornik SNS kaže da sa celim slučajem nema nikakve veze i da je u inostranstvu, a to tvrde i iz policije koja je privela dvojicu osumnjičenih.

  (15) detaljnije
 • opstina leskovac

  Usvojen novi poslovnik leskovačke Skupštine

  Neke od novina novog poslovnika leskovačke skupštine jesu uvođenje elektornskog parlamenta, a umesto dosadašnjih 5 minuta, odbornici će pojedinačno imati po 3 minuta za diskusiju po tački dnevnog reda. Opozicija i dalje smatra da je poslovnik loš i da guši demokratske principe, dok je za odbornike vladajuće većine dobar.

  detaljnije
 • skupština leskovac

  Leskovački odbornici novac od dnevnica uplatiće NURDOR-u

  Odbornici u leskovačkom parlamentu dnevnice sa sednice koja je završena kasno noćas, ukupno 138.375 dinara, uplatiće Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR. Da se dnevnice uplate u dobrotvorne svrhe predložila je odbornica Demokratkse stranke Jelena Spirić, a podržali su je i opozicioni i odbornici vladajuće većine.

  detaljnije