Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

odmaralište Beli Kamen

  • Turistička organizacija Prokuplje, sportska hala; foto: Lj. M.

    Milionski izdaci za usluge obezbeđenja objekata Sportskog centra u Prokuplju

    Već treću godinu zaredom od kako je lokalna vlast u Prokuplju ugasila Sportski centar kada je bez posla ostalo oko 70 ljudi, Gradska uprava u tom gradu plaća fizičko-tehničko obezbeđenje za koje se izdvajaju milionski iznosi, pa je u najnovijem tenderu koji je ovih dana završen, za 4 meseca izdvojeno 5 miliona dinara, a od izvođača se traži da angažuje najmanje 13 radnika po ugovoru u tom periodu. U najboljem slučaju, ove godine za te usluge isplatiće se 15 miliona dinara iz budžeta grada.

    detaljnije
  • kolonija foto lj.m.

    Na Belom Kamenu kod Prokuplja počela likovna kolonija "Boža Ilić"

    U netaknutoj prirodi rodnog kraja velikog srpskog slikara Bože Ilića na Belom Kamenu kod Prokuplja do 19. jula 10 slikara iz Beograda, Niša i Prokuplja učestvovaće na 24. po redu likovnoj koloniji "Boža Ilić". Otvaranjem kolonije zvanično je počeo i program obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, a nastala dela će na dan slave 21. jula biti izložena u prokupačkoj Galeriji koja nosi ime poznatog umetnika iz ovog kraja.

    (2) detaljnije
  • kolonija

    Na Belom Kamenu kod Prokuplja počinje Likovna kolonija "Boža Ilić"

    U netaknutoj prirodi rodnog kraja velikog srpskog slikara Bože Ilića na Belom Kamenu kod Prokuplja, narednih šest dana 10 slikara iz Niša, Kuršumlije i Prokuplja učestvovaće na tradicionalnioj23. po redu Likovnoj koloniji "Boža Ilić". Kolonija se završava 21. jula, na dan gradske slave Sveti Prokopije, a nastala dela će istog dana biti izložena u Galeriji koja nosi ime poznatog prokupačkog umetnika.

    (1) detaljnije
  • Sastanak Unije srednjoškolaca na Belom Kamenu

     Na odmaralištu Beli Kamen kod Prokuplja održan je sastanak Unije srednjoškolaca iz svih gradova Srbije.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: