Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

opozicija

 • SzS tribina

  Opoziciji zabranjena tribina o slobodi medija u Nišu

  Savez za Srbiju hteo je da održi tribinu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija” sledeće srede, ali im vlast to nije odobrila uz obrazloženje da termin od 17 sati nije u radno vreme i da nije predizborna kampanja. Iz SzS kažu da su hteli da podrže napadnute nezavisne medije, posle SNS-ovog protesta protiv slobode medija prošlog vikenda.

  (8) detaljnije
 • skupština leskovac

  Za vlast Leskovac napreduje, opozicija kaže manje novca u budžetu

  U prvih 9 meseci u gradsku kasu slilo se oko 2,6 milijardi dinara, a potrošilo se oko milion dinara manje. Umesto planiranih 75 %, devetomesečno izvršenje je oko 60 %. I dok gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, nabrajajući šta se sve uradilo u prethodnih 9 meseci, smatra da se radi kako treba i da je budžet realan i dobar, opozicioni odbornici kažu da je novca sve manje i da se on bespotrebno troši. Nakon višečasovne rasprave, odbornici su usvojili izveštaj o devetomesečnom izvršenju.

  (22) detaljnije
 • opozicija leskovac

  Deo leskovačke opozicije i dalje van skupštinskih klupa

  Odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde neće učestvovati ni na današnjem zasedanju leskovačke Skupštine. Oni su na vrata lokalnog parlamenta stavili nalepnice sa natpisom “bojkot”, ali ih je obezbeđeno brzo skinulo. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

  (2) detaljnije
 • Jovanović i Ćirković

  Otvoreno pismo dela niške opozicije: Belorusi da ožive "Tržnicu", "Niš-ekspres" da smanji monopol

  Pred sutrašnju sednicu niške Skupštine, koju opozicija mesecima bojkotuje, odbornici grupe "Niš moj grad" Branislav Jovanović i Dragoslav Ćirković uputili su otvoreno pismo gradonačelniku Darku Bulatoviću. Pozivaju ga da neka javna preduzeća ugasi, a neka pripoji komunalnim, dok za JKP "Tržnica" predlažu da joj se nađe strateški partner iz Belorusije ili Kine kako bi "stala na noge". Traže i da se ukine monopol "Niš-ekspresa" koji je, kažu, gradska vlast sama napravila.

  (15) detaljnije
 • omladina ssp

  Omladina SSP izložila neispunjena obećanja gradonačelnika Bulatovića

  Lažna obećanja Darka Bulatovića - tako su nazvali mini-izložbu omladinci Stranke slobode i pravde koju su postavili ispred niške Gradske kuće, a prvog čoveka Grada Niša nazvali su prvakom u davanju obećanja.

  (14) detaljnije
 • 76762516_2472925539662867_8045032335969615872_n

  Prva tribina niškog SzS u "SNS sali": Bojkotujemo ovaj sistem, ne samo izbore

  Da ne žele da učestvuju na lažnim izborima, da ne bojkotuju samo njih, već sistem, kao i da za to imaju program koji nije samo "ua Vučiću" - poručii su predstavnici Saveza za Srbiju na tribini koja je održana u niškoj Mesnoj kancelariji "Moša Pijada", koja je u žižu javnosti došla nakon što je u njoj skup održao lider Srpske desnice. Iz Saveza su istakli da je to prvi put da za vreme SNS vlasti dobiju neku salu u Nišu.

  (50) detaljnije
 • jovanović i ćirković

  Opozicija protiv “granitiranja” niškog trga: Bacanje 300 miliona dinara

  Šminkanje, predizborna kampanja i nabacivanje posla beogradskim firmama - tako odbornici grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović i Dragoslav Ćirković ocenjuju započetu rekonstrukciju niškog Trga kralja Milana i poručuju vlastima da će zbog svega neko morati da odgovara.

  (21) detaljnije
 • medveđa

  Pokret za razvoj Medveđe: Rekonstrukcija puteva loše urađena

  Od ukupno 18 kilometara puta koje je vladajuća većina obećavala pred izbore u Medveđi, završeno je tek 7, kažu u Pokretu za razvoj Medveđe. Osim što su nezadovoljni dinamikom radova, u ovom Pokretu kažu i da se nekvalitetno radi.

  (1) detaljnije
 • Policijska stanica Pantelej

  Savezu za Srbiju odobrena tribina u prostoru gde je bio Vacić

  Predstavnicima Saveza za Srbiju Opština Pantelej dala je dozvolu da ova opoziciona koalicija održi tribinu u mesnoj kancelariji Moša Pijade u utorak 26. novembra, onoj u kojoj je bila i Srpska desnica. Tema će, kako najavljuju iz SzS, biti bojkot izbora.

  (3) detaljnije
 • policijska stanica pantelej

  Opozicija čeka odgovor - tražili salu u kojoj je bio Vacić

  Niški Savez za Srbiju podneo je zahtev i za tribinu traže istu salu u kojoj je osnivačku skupštinu imala i Srpska desnica, a za koju je predsednik opštine Pantelej rekao da svaka stranka može da je dobije. Vasiljević kaže da će potpisati dozvolu ako sala nije zauzeta u tom terminu.

  (3) detaljnije
 • Policijska stanica Pantelej

  Vacićev skup u policijskom komšiluku - može li i opozicija u tu kancelariju

  Predsednik niške opštine Pantelej Bratimir Vasiljević kaže da i ne gleda kome potpisuje dozvolu za prostor, pa je tako potpisao i za Srpsku desnicu Miše Vacića koja je sinoć osnovala odbor u sali mesne kancelarije, tik uz policijsku. Opozicija, međutim, tvrdi da njima ne daju sale kojima upravlja Grad, gde nadležni negiraju da dozvole daju politički podobnima i kažu da su MK otvorene za sve opcije.

  (4) detaljnije
 • trg leskovac radovi

  Leskovačka opozicija: Previše novca za sređivanje gradskog Trga

  Da će kvadratni metar izgradnje Trga u Leskovcu koštati kao kvadrat najskupljeg stana u Beogradu, što je nedopustivo, smatraju članovi leskovačke opozicije. Osim što su protiv seče drveća, zbog čega su i pokrenuli peticiju, opozicionari smatraju i da Trg, za čiju rekonstrukciju će građani platiti oko 2 miliona evra, ne treba da gradi firma koja je do skoro bila na crnoj listi poreskih dužnika.

  (37) detaljnije
 • opozicija okrugli sto

  Niška opozicija o izborima - jedni za bojkot, drugi podsećaju da je i Miloševićev pad počeo na lokalu

  “Koja je svrha učešća na izborima ako vam ne daju da pobedite” - tako odluku o bojkotu izbora pravdaju predstavnici niškog Saveza za Srbiju. S druge strane, predstavnici Nove stranke kažu da vlast SNS ima odlike terorista, a da se teroristi ne bojkotuju već se protiv njih bori. Na okruglom stolu niške opozicije bez jedinstvenog stava o bojkotu izbora - jedni tvrdo "za", drugi čekaju raspisivanje.

  (23) detaljnije
 • skupština grada

  Niška vlast i opozicija složni: Proverite nam imovinu

  Šta su funkcioneri imali na početku, a šta na kraju mandata - niške demokrate traže da se utvrdi za sve političare počev od 2000. godine. Odbornik Branislav Jovanović predlaže uporednu analizu trenutne imovine predstavnika vlasti i opozicije, a naprednjak i bivši gradonačelnik Zoran Perišić saglasan je sa predlogom.

  (6) detaljnije
 • prazna skupština

  Posle bojkota opozicije hodnik postao paralelna niška Skupština

  Kada je niška opozicija napustila skupštinu pre pola godine, očekivalo se da će se politička utakmica preseliti na ulice. Ipak, borba se prelila na hodnik. Maratonske konferencije za medije, verbalni obračuni između odbornika vlasti i opozicije, performansi sa toalet-papirom, ali i javni pritisak na koalicione partnere - sve je to deo niške političke hodničke parlamentarne (ne)kulture.

  (6) detaljnije
 • skupština grada

  Niška opozicija traži poništavanje konkursa za direktore, vlast kaže ako loše rade biće promenjeni

  Sve što je Gradsko veće usvojilo u poslednjih nekoliko sednica, potvrdili su odbornici Skupštine grada, pa i predlog za nove čelnike Gorice, Direkcije za javni prevoz i Nišstana. Opozicionari Branislav Jovanović i Miodrag Stanković kritikuju izbor i traže da se poništi, a šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić odgovara - svi koji loše rade promenljivi su, pa i direktori javnih preduzeća.

  (11) detaljnije
 • bane jovanovic

  Bane Jovanović: Nastavljamo bojkot, osuđujemo svako nasilje

  Zbog toga što je odbijen predlog da se na sednici gradskog parlamenta raspravlja o odgovornosti gradonačelnika Niša, kako navodi odbornik Branislav Jovanović, grupa “Niš, moj grad” ipak nastavlja bojkot Skupštine. Za “slučaj Nonić” Jovanović napominje da politički nisu saglasni, ali da osuđuje svako nasilje i traži da se ono procesuira.

  (11) detaljnije
 • srđan nonić

  Niška inicijativa kritikuje medije i pokreće svoj sajt

  Da su mediji osovina zla kojom se služi Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić, tvrdi šef odborničke grupe Niška inicijative Srđan Nonić. To navode kao jedan od razloga zašto je ova politička organizacija pokrenula svoj sajt gde će prenositi svoje priče, vesti, saopštenja, ankete, pokretati debate, a pozivaju građane da im šalju kritičke tekstove, čak i anonimno.

  (8) detaljnije
 • savez za srbiju

  Počela kampanja za bojkot i u Nišu: Uspeh se neće meriti izlaznošću

  Opozicionari koji su se izjasnili za bojkot predstojećih izbora počeli su kampanju i u Nišu - razgovorima sa građanima na centralnoj pijaci i u gradskom prevozu. Najavljuju da će bojkot postati najpopularnija reč u Srbiji u narednih 6 meseci. Iz Saveza za Srbiju kažu da uspeh neće meriti izlaznošću, a da vlast Aleksandra Vučića i SNS neće imati legitimitet bez opozicije.

  (7) detaljnije
 • merosina

  Nastavak merošinske sage: Privremene mere pred Ustavnim i Upravnim sudom

  Da prekomponova većina u Merošini nije odgovarala centrali Srpske napredne stranke, pa su zato uvedene privremene mere u ovoj opštini na jugu Srbije, navodi odbornica Demokratske stranke Sanja Miladinović. Slučajem Merošine baviće se i Ustavni sud, na čiju adresu je stigla žalba uz tvrdnje da Vlada nije poštovala Zakon.

  (1) detaljnije