Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

opozicija

 • opozicija leskovac

  Opozicija u Leskovcu napustila sednicu Skupštine

  Sinoćno zasedanje lokalnog parlamenta u Leskovcu prošlo je bez odbornika opozicije. Oni su zbog "nemogućnosti da rade u normalnim uslovima”, oko 1 sat posle ponoći napustili sednicu, nakon odbijanja predloga da se rasprava po tačkama dnevnog reda nastavi danas.

  (1) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Ja predstavljam Đilasa u Nišu

  Iako se spekulisalo da je poznati niški političar Branislav Jovanović postao lokalni koordinator Saveza za Srbiju, on kaže da to nije tačno, da do sada nije prisustvovao nijednom sastanku ovog Saveza, ali da jeste dogovorio sa Draganom Đilasom da bude njegov predstavnik u Nišu, kao i da pomogne u formiranju stranke. Tvrdi da ih spajaju uspesi iz prošlosti. Ipak, Đilas kaže da se trenutno ne bavi formiranjem stranke.

  (41) detaljnije
 • Skupština grada

  Niška opozicija predsedniku Skupštine: Bulatović troši 70% vremena, zaštitite nas od torture

  Na poslednjem skupštinskom zasedanju gradonačelnik Bulatović govorio je 13 sati, a ukupno troši 70% vremena diskusije, kaže niška opozicija, pa traži od predsednika Skupštine Radeta Rajkovića da zaštiti odbornike od “bespotrebne jalove jednostranačke-izborne torture” i da govornica bude jednaka za sve. Oni zaštitu traže dan pred novo zasedanje lokalnog parlamenta koje je zakazano za sutra u 9 sati.

  (13) detaljnije
 • ds i nova

  Opozicija: Ispitivati sumnjive radnje u Medijani, a ne novinare

  Nakon saslušavanja novinara Južnih vesti kojem je policija tražila da otkrije izvor informacija za svoje tekstove, niška opozicija navodi da vlast treba da odgovori na sumnjive radnje u Opštini Medijana, a ne da koristi policiju za pritisak na medije. Dodaju i da se "prsten autoritarizma vlasti Aleksandra Vučića i njegovih satrapa sve više steže".

  (4) detaljnije
 • savez za srbiju osnivanje

  Savez za Srbiju o niškom budžetu za 2019: Partijski i jedan od najgorih u istoriji

  Usvojeni budžet za 2019. godinu Savez za Srbiju ocenjuje kao predizborni, pun nerealnih obećanja kojim Nišlije dobijaju lepe želje, a stvarnu korist imaju jurišnici SNS-a i njihovi vazali u nastojanjima da i ubuduće zadrže, i potom koriste vlast u sopstvenom, a ne u interesu građana Niša.

  (2) detaljnije
 • skupština grada prekid

  Barbara sa "Studija B" tema i odbornika niške Skupštine

  Autorka lažnog izveštaja sa nedavnog protesta građana u Beogradu i jedna od najpominjanijih ličnosti na društvenim mrežama zadnjih nedelja Barbara Životić, novinarka prorežimskog "Studija B", "umešala" se i u raspravu niških odbornika o budžetu. Dok je opozicionar Branislav Jovanović upadice i komentare vlasti ocenjivao opaskom "da čuje Barbaru", odbornica vlasti Dušica Davidović tražila je da se pominjanje Barbare osudi kao nasilje nad ženama.

  (16) detaljnije
 • Skupština grada

  Niški budžet za 2019. godinu između optimizma vlasti i mogućeg zaduživanja

  Dok vlast tvrdi da je budžet za narednu godinu konačno razvojni jer se štedelo poslednjih godina, opozicija odgovara da je budžet planiran kao deo predizbornih obećanja i izbora koji dolaze 2020. Gradska kasa planirana je na 10,8 milijardi dinara, za izgradnju oko 2,5 milijardi, vlast očekuje veći prihod od poreza na zarade, ne isključuje i kredit, a opozicija sve te cifre ocenjuje nerealnim.

  (5) detaljnije
 • nenad stojiljković neša kobra

  Doljevački opozicionar Stojiljković napustio Dveri i podržao SPS na izborima

  Odbornik raspuštene doljevačke skupštine Nenad Stojiljković navodi da je napustio pokret Dveri i napominje da će na nedeljnim lokalnim izborima u toj opštini podržati Socijalističku partiju Srbije, na čijoj se listi nalazi i njegov sin.

  (8) detaljnije
 • miloš jovanović dss

  Miloš Jovanović DSS: Idemo ka Savezu ako Vučić počne da bije

  Ukoliko napad na opozicionara Borka Stefanovića postane pravilo i ukoliko Aleksandar Vučić počne da bije sve po ulici, prirodno je da će Demokratska stranka Srbije ići ka Savezu za Srbiju i ukrupnjavanju opozicije, kaže predsednik ove stranke Miloš Jovanović, koja zbog najavljenog prisustva glumice Mirjane Karanović nije učestvovala na subotnjim protestima opozicije.

  (5) detaljnije
 • kvaka 23 prt scr

  Ivanji: Srbija u antidemokratiji, opozicija da vrati mandate u Skupštini

  U Srbiji se redom ukidaju institucije, a jača se kult ličnosti Aleksandra Vučića, navodi novinar "Vremena" Andrej Ivanji, pa sve naziva antidemokratskom formom vladavine. Opozicija treba da vrati mandate u Skupštini Srbije, dodaje Ivanji, uz ocenu da vladajuća garnitura SNS projektuje agresiju u društvu.

  (5) detaljnije
 • Čomić Vukadinović

  O “mukama” u Parlamentu u novom "Zumiranju"

  Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu izazvao je buru u Parlamentu, a poslanici opozicije su nakon četiri dana zasedanja rešili da svoje nezadovoljstvo izraze protestom u holu parlamenta, a da svoje mišljenje iznose na konferencijama za novinare kada su, kažu, sprečeni da to rade u Skupštini. O "mukama" u Parlamentu u emisiji Zumiranje nedeljnika Vreme govorili su narodni poslanici Gordana Čomić i Đorđe Vukadinović.

  (3) detaljnije
 • dom kulture aleksinac

  Aleksinačka opozicija: Zabranom predstave urušen imidž opštine i njenih građana

  Zbog političke odluke da se zabrani predstava u kojoj glumi Sergej Trifunović, što je nanelo nemerljivu štetu Aleksincu, kako kažu iz aleksinačke opozicije, zatražena je ostavka predsednika festivalskog odbora Grujice Veljkovića i formiranje skupštinskog odbora koji bi ispitao sve razloge zabrane i sve umešane u nju.

  detaljnije
 • savez za srbiju leskovac

  I u Leskovcu formiran Savez za Srbiju

  Kako bi obnovili vladavinu prava i podigli Leskovac “na noge” ovdašnji opozicionari, kako kažu, ostavili su iza sebe političke i ideološke razlike i formirali lokalni odbor Saveza za Srbiju. Trenutno ga čine gradski ogranci Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke i pokreta Levica Srbije. Do sada su odbori formirani u Nišu i Vranju, a inicijalni sastanak održan je i u Prokuplju.

  (5) detaljnije
 • sds

  Tadić: "Kopernikus" ne vredi 200 miliona evra

  "Kopernikus Techology" ne vredi 200 miliona evra koliko ga je platio "Telekom", tvrdi bivši predsednik Srbije Boris Tadić, a motiv za kupovinu im je kontrola i pritisak na medije. Umesto da ulažu u širokopojasni internet koji bi koristio svim građanima, Tadić kaže da "Telekom" ulaže u marginalni biznis. Prema podacima RATEL-a upitan i ukupan broj korisnika ove kablovske mreže.

  (5) detaljnije
 • nenad stojiljković doljevac

  Doljevački opozicionar: Raspisivanjem prevremenih izbora prekršen zakon

  Nakon što je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala vanredne izbore u Doljevcu za 16. decembar, jedini opozicioni doljevački odbornik Nenad Stojiljković kaže da izbori nisu po zakonu jer nije prošlo ni mesec dana od ostavke dosadašnjeg predsednika Opštine Gorana Ljubića Međarca.

  (7) detaljnije
 • Pokret slobodnih građana PK foto lj.m.

  PSG opet bez poverenika u Nišu

  Opoziciona partija Saše Jankovića - Pokret slobodnih građana, ponovo nema lidera u Nišu. Igor Milosavljević izabran u junu ove godine napustio je tu funkciju samo par meseci kasnije. Iz centrale Pokreta nisu rekli kada će biti izabran poverenik, navode da građanska opcija u Nišu zaslužuje bolje organizovan PSG, ali i da građani moraju da se više uključe u politiku.

  (5) detaljnije
 • aerodrom opozicija

  Ko će još od opozicije biti u Savezu za Srbiju u Nišu?

  Iako je ranije najavljivano ujedinjenje celokupne niške opozicije, od toga za sada nema ništa. Niški Savez za Srbiju formiran je prošle nedelje, čini ga 5 stranaka i pokreta, pozvali su ostale stranke da se pridruže, ali preostali niški opozicionari su ili neodlučni ili čekaju rasplet situacije. Jedino se niški Dosta je bilo i Pokret slobodnih građana izričito protiv ulaska u Savez.

  (15) detaljnije
 • tamara milenković kerković

  Niški Savez za Srbiju: Građani pokazali hrabrost i dostojanstvo

  Zadovoljni brojem građana okupljenih u petak na mitingu, niški predstavnici Saveza za Srbiju kažu da su Nišlije pružile podršku jednoj novoj politici koja se zasniva na vladavini znanjem i obrazovanjem, a ne strahom i neznanjem. Kažu i da mnogi građani iz straha nisu došli.

  (16) detaljnije
 • dragan đilas 15 minuta

  Dragan Đilas: Usloviti subvencije minimalnom platom od 350 evra

  Strane firme koje dobijaju subvencije u Srbiji moraju biti uslovljene minimalnom platom od 350 evra, kaže jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas i veruje da bi one na to pristale, kao što su u Mađarskoj, ali im niko to ne traži. Srbija nije toliko siromašna zemlja, navodi Đilas, da plate lekara i medicinskih sestara budu 4 puta manje nego u Rumuniji.

  (16) detaljnije
 • branislav jovanović

  Bane Jovanović: I Nonić hteo da veša, gradonačelnik da zaštiti Nišlije

  Odbornik Niške inicijative Srđan Nonić početkom septembra preko "Fejsbuka" naveo je da je "posebno mesto" na vešalima trebalo da bude za kadrove G17 i Ujedinjenih regiona Srbije. Njegov kolega iz gradskog parlamenta odbornik grupe "Niš moj grad" i bivšu URS-ovac Branislav Jovanović pozvao je gradonačelnika Darka Bulatovića da zaštiti Nišlije od "Nonićevog vešanja", a time i lokalne čelnike koji su bili u G17 i URS.

  (20) detaljnije