Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

panel diskusija

 • radijator

  Panel diskusija u Nišu o početku grejne sezone i energetskoj krizi

  O početku grejne sezone, koji je u Nišu i dalje neizvestan, a u drugim gradovima na jugu odložen, govoriće direktori većih toplana u Srbiji na panel diskusiji u niškom hotelu "Tami", u petak, 21. oktobra, od 12 sati. Tema će, pored grejne sezone, biti i energetska kriza, a panel se održava u okviru međunarodne konferencije “SIMTERM 4E”, koju organizuju Mašinski fakultet u Nišu i Društvo termičara Srbije.

  (1) detaljnije
 • Filozofski fakultet

  Panel-diskusija na temu rodno osetljivog jezika na niškom Filozofskom fakultetu

  Kako bi se otvoreno razgovaralo na temu rondo osetljivog jezika, niški ogranak evropske omladinske organizacije AEGEE organizuje panel-dskusiju pod nazivom “Rodna ravnopravnost ili krvarenje jezika?”, koja će biti održana 5. maja na Filozofskom fakultetu u amfiteatru br. 301 sa početkom od 17 sati.

  (11) detaljnije
 • sala_univerziteta foto; Forum mladih

  Osmi Forum mladih naučnika u Nišu promoviše devojke u matematici

  Ovogodišnja tema Foruma mladih naučnika koji će se održati u utorak, 10. maja od 11:30 u Svečanoj sali niškog Univerziteta, biće “Dame u matematici, mislite da je nemoguće?“, a svi zainteresovani moći će o tome da diskutuju sa mladim matematičarkama iz Niša, Kuršumlije i Beograda.

  (2) detaljnije
 • Naučno-tehnološki park

  Diskusija “Koja li je tajna uspešnih” 19. marta u Naučno-tehnološkom parku

  O karijernom iskustvu i kako ga steći kroz inostrane prakse mladi će moći da čuju na interaktivnoj panel diskusiji 19. marta od 15 sati, u niškom Naučno-tehnološkom parku.

  (2) detaljnije
 • više tužilaštvo leskovac

  Dostupnost tužilaštva građanima tema onlajn panela

  Šta je posao suda, a šta tužilaštva, kada i zašto se odbacuju krivične prijave, čije interese zastupa tužilac, šta je sporazum o priznanju krivičnog dela, neka su od pitanja na koja će građani moći da dobiju odgovore u okviru onlajn otvorenih vrata Osnovnog suda u Leskovcu. Onlajn diskusija održaće se u sredu, 29. jula od 15 sati.

  detaljnije
 • korupcija pare

  Diskusija u Nišu - “Da li verujete da se tužilaštvo bori protiv korupcije”?

  “Poverenje građana u tužilačku borbu protiv političke korupcije“ tema je diskusije koja će biti održana u utorak, 18. februara od 14 sati u hotelu Ambasador u Nišu. Studija pod istim nazivom koju je uradio tužilac Radovan Lazić biće predstavljena zainteresovanim građanima.

  (18) detaljnije
 • Deli prostor

  U "Deli prostoru" panel diskusija i dokumentarci o diskriminaciji Roma

  Sa predstavnicima organizacija i ustanova zainteresovani će u ponedeljak, 9. decembra u niškom "Deli prostoru" moći da diskutuju o diskriminaciji Roma. Ovo je prva panel diskusija "Upoznaj, ne sudi", čiji je cilj podizanje svesti o diskriminaciji Roma, kroz primere iz Niša i okoline i kratke dokumentarne filmove.

  (2) detaljnije
 • Pored puta brojna oborena stabla

  Okrugli sto o eksploataciji šuma Stare planine u Dimitrovgradu

  Gazdovanje šuma na Staroj planini, uticaj eksploatacije šuma na lokalne zajednice i šumarstvo u zaštićenim područjima, teme su okruglog stola koji će se 14. novembra održati u Dimitrovgradu. Početak diskusije je od 12:30, a organizator okruglog stola je portal Far .

  detaljnije
 • osnovni sud leskovac

  O dužini sudskih postupaka na forumu u Leskovcu

  Zbog čega suđenja dugo traju, tema je o kojoj će zaposleni Osnovnog suda u Leskovcu, ali i predstavnici udruženja razgovarati sa građanima. Prvi ovakav forum će se održati u petak, 6. septembra od 17 sati u leskovačkom Osnovnom sudu, a prijavljivanje je obavezno.

  (1) detaljnije
 • Deli tribina

  Debate "Južnih vesti" o uticaju botova na medijsku sliku

  Kao i prethodnih godina, u vreme Nišvil džez festivala, Južne vesti će i ove okupiti stručnu zajednicu, medije i civilno društvo kako bi diskutovali o tome kako botovi utiču na medijsku sliku i kreiranje javnog mnenja i koji su efikasni načini borbe protiv stvaranja lažne slike u javnosti. Debate će u petak 9. i subotu 10. avgusta biti otvorene za javnost i počinju u 17 sati.

  (8) detaljnije
 • forum

  “Građane u pregovorima Beograde i Prištine brinu jednostavna pitanja”

  Kako odblokirati dijalog između Beograda i Prištine i koja su moguća rešenja za prevazilaženje izazova neka su od pitanja na koja su pokušali da odgovore učesnici diskusije “Poglavlje 35” održane u Nišu. Urednik portala Bujanovačke Nikola Lazić istakao je da građane brinu osnovne stvari - gde će primati penziju ili se lečiti.

  detaljnije
 • media centar

  U Nišu Gradski forum o verbalnom nasilju nad ženama

  Ko je odgovoran za verbalno nasilje nad ženama koje je u poslednje vreme sve učestalije, da li su žene tome izloženije od muškaraca i kako suzbiti neprijatnosti koje one dobijaju zbog toga što su deo javnog prostora - diskutovaće se na Gradskom forumu, koji se održava u niškom Media centru u sredu 13. februara.

  detaljnije
 • Regionalna privredna komora u Banovini

  IT konferencija u Banovini

  Kako doći do bilo kod posla u IT industriji bez obzira na završenu školu ili stečenu diplomu, kao i o “lokalnim herojima”, koji se uspešno bave poslovima iz ove sfere, govoriće se na IT konferenciji "At Niš", u subotu, 3. novembra u Banovini.

  (3) detaljnije
 • Deli prostor

  Debata "Južnih vesti" o (ne)postojanju granice između aktivizma i novinarstva

  Gde je razlika između aktivizma i novinarstva i da li aktivisti mogu biti novinari i obratno, glavne su teme debate koja će biti održana u petak 10. avgusta u 17 sati u "Deli" prostoru u Nišu. Mediji i organizacije civilnog društva razmeniće ideje i metode borbe za interes građana, u čijoj službi rade, i na debati u subotu, na istom mestu i u isto vreme.

  (1) detaljnije
 • pozornica

  Srpsko pozorište - dečije predstave su "tezge", alternativna scena ugušena

  Na diskusiji o pozorišnom životu koja je održana u Nišu, glumica i osnivač "Dah teatra" Maja Mitić navela je da je alternativna pozorišna scena ugušena, a posebno je zabrinjava što su dečije predstave postale “tezge”. Rediteljka iz Skoplja Nataša Poplavska je istakla da ipak ima pomaka, jer pozorište polako "izlazi na ulicu", ali su pare i dalje problem i malo se izdvaja za nezavisne predstave.

  detaljnije
 • Okrugli sto Šta znači biti građanin Evrope

  "Svi se pozivamo na prava i slobode, a nismo ispunili obaveze"

  Okrugli sto na temu "Šta znači biti građanin Evrope", održan u Nišu, građani su iskoristili i da skrenu pažnju na neke nedostatke Evropske unije, poput toga što institucije ostaju gluve za probleme na medijskoj sceni Srbije. Takođe, sociolog Srđan Barišić je kao problem istakao što svi govore o nekim pravima i slobodama, ali zato ne uzimaju u obzir dužnosti i obaveze.

  (3) detaljnije
 • Internet kompjuter

  "Na društvenim mrežama ništa nije potpuno privatno"

  Registrovani i neregistrovani onlajn mediji, kao i društvene mreže, sfera su koja nije iskristalisana kada je reč o pravima i zakonima, a posebno je nejasna linija koja deli slobodu govora, od vređanja i govora mržnje. Tako je, kaže advokat Nebojša Stanković, fejsbuk profil pojedinca privatna stvar, ali je i javna, jer je dostupan širokom krugu ljudi.

  detaljnije
 • Preduzetnice

  Na panel diskusiji saveti i ideje o uspešnom poslovanju žena

  O tome kako pokrenuti posao, šta konkretno treba uraditi kako bi vaša firma dobro radila, te kako prevazići prepreke, neke su od tema o kojima će uspešne Nišlijke razgovarati na panel diskusiji “Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“ u četvrtak, 21. septembra od 18:30 u kafeu “Manila”.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Neće stignu rampe da se spuste.

Ivan Zdravković čitalac

Tekst: Ugovor za brzu prugu Beograd - Niš biće potpisan 22. decembra, najavio Mali