Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

panel diskusija

 • media centar

  U Nišu Gradski forum o verbalnom nasilju nad ženama

  Ko je odgovoran za verbalno nasilje nad ženama koje je u poslednje vreme sve učestalije, da li su žene tome izloženije od muškaraca i kako suzbiti neprijatnosti koje one dobijaju zbog toga što su deo javnog prostora - diskutovaće se na Gradskom forumu, koji se održava u niškom Media centru u sredu 13. februara.

  detaljnije
 • Regionalna privredna komora u Banovini

  IT konferencija u Banovini

  Kako doći do bilo kod posla u IT industriji bez obzira na završenu školu ili stečenu diplomu, kao i o “lokalnim herojima”, koji se uspešno bave poslovima iz ove sfere, govoriće se na IT konferenciji "At Niš", u subotu, 3. novembra u Banovini.

  (3) detaljnije
 • Deli prostor

  Debata "Južnih vesti" o (ne)postojanju granice između aktivizma i novinarstva

  Gde je razlika između aktivizma i novinarstva i da li aktivisti mogu biti novinari i obratno, glavne su teme debate koja će biti održana u petak 10. avgusta u 17 sati u "Deli" prostoru u Nišu. Mediji i organizacije civilnog društva razmeniće ideje i metode borbe za interes građana, u čijoj službi rade, i na debati u subotu, na istom mestu i u isto vreme.

  (1) detaljnije
 • pozornica

  Srpsko pozorište - dečije predstave su "tezge", alternativna scena ugušena

  Na diskusiji o pozorišnom životu koja je održana u Nišu, glumica i osnivač "Dah teatra" Maja Mitić navela je da je alternativna pozorišna scena ugušena, a posebno je zabrinjava što su dečije predstave postale “tezge”. Rediteljka iz Skoplja Nataša Poplavska je istakla da ipak ima pomaka, jer pozorište polako "izlazi na ulicu", ali su pare i dalje problem i malo se izdvaja za nezavisne predstave.

  detaljnije
 • Okrugli sto Šta znači biti građanin Evrope

  "Svi se pozivamo na prava i slobode, a nismo ispunili obaveze"

  Okrugli sto na temu "Šta znači biti građanin Evrope", održan u Nišu, građani su iskoristili i da skrenu pažnju na neke nedostatke Evropske unije, poput toga što institucije ostaju gluve za probleme na medijskoj sceni Srbije. Takođe, sociolog Srđan Barišić je kao problem istakao što svi govore o nekim pravima i slobodama, ali zato ne uzimaju u obzir dužnosti i obaveze.

  (3) detaljnije
 • Internet kompjuter

  "Na društvenim mrežama ništa nije potpuno privatno"

  Registrovani i neregistrovani onlajn mediji, kao i društvene mreže, sfera su koja nije iskristalisana kada je reč o pravima i zakonima, a posebno je nejasna linija koja deli slobodu govora, od vređanja i govora mržnje. Tako je, kaže advokat Nebojša Stanković, fejsbuk profil pojedinca privatna stvar, ali je i javna, jer je dostupan širokom krugu ljudi.

  detaljnije
 • Preduzetnice

  Na panel diskusiji saveti i ideje o uspešnom poslovanju žena

  O tome kako pokrenuti posao, šta konkretno treba uraditi kako bi vaša firma dobro radila, te kako prevazići prepreke, neke su od tema o kojima će uspešne Nišlijke razgovarati na panel diskusiji “Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“ u četvrtak, 21. septembra od 18:30 u kafeu “Manila”.

  detaljnije