Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

panel diskusija

  • pANTALEJ KAMERA KOSTA

    O veštačkoj inteligenciji u medijima na panelu u Nišu

    Koliko dugo će čovek moći da kontroliše veštačku inteligenciju, kako se zaštiti od njene upotrebe u medijima, da li će zakoni pomoći i kako novinari, fotografi i snimatelji treba da se postave pred takvim izazovima, teme su o kojima će se govoriti na panelu “AI u fotografiji i medijima” koja će se održati u sredu, 20. marta, od 13 sati u hotelu Ambasador u Nišu.

    (2) detaljnije
  • Pozorište Vranje

    Monodrama u Vranju i panel-diskusija na temu seksualnog zlostavljanja

    Večeras od 20 sati na sceni Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju biće odigrana monodrama Bitef teatra "Prima facie" sa glumicom Mašom Dakić, po tekstu Suzi Miler i u režiji Anje Suše. Posle predstave će biti održana panel-diskusija na temu seksualnog zlostavljanja, a učesnici će biti predstavnici suda i policije, advokat i psiholog/psihoterapeut, kao i glumica Maša Dakić.

    detaljnije
  • svetislav pesic, foto fiba

    Svetislav Pešić u Nišu: Porodica i obrazovanje predslov za vrhunskog sportistu

    Na panel diskuji “Uloga trenera u razvoju motivacije kod mladih sportista” koja je održana u niškom Naučno-tehnološkom parku, jedan od učesnika bio je i selektor muške košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić. On je govorio o prioritetima u sportu, ali važnosti uticaja porodice i obrazovanja, bez kojih je uspeh nemoguć.

    (4) detaljnije
  • javna rasprava mediji (1)

    Panel u Nišu: Novim zakonima država vraća vlasništvo u medijima

    Novim nacrtima zakona o javnom informisanju i elektronskim medijima, država će se na “mala vrata” vratiti vlasništvo u medijima, zaključak je panel diskusije održane u utorak, 26. septembra u niškom City smart klubu. Javna rasprava koja se održava u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu počela je 7. septembra i trajaće do 7. oktobra, a niški panelisti ističu da jug Srbije nije imao nijednog predstavnika među predlagačima novih zakona.

    detaljnije
  • City smart radio

    "Šta nam donose novi medijski zakoni?" - Panel diskusija u Nišu

    Kakva rešenja sadrže novi nacrti, da li će ti zakoni doprineti poboljšanju medijske scene i informisanosti građana ili su u suprotnosti sa Medijskom strategijom, neka su od pitanja na koja će govornici pokušati da odgovore u panel diskusiji koja će biti održana u utorak, 26.septembra od 10 sati u prostoru City smart kluba.

    (4) detaljnije
  • radijator

    Panel diskusija u Nišu o početku grejne sezone i energetskoj krizi

    O početku grejne sezone, koji je u Nišu i dalje neizvestan, a u drugim gradovima na jugu odložen, govoriće direktori većih toplana u Srbiji na panel diskusiji u niškom hotelu "Tami", u petak, 21. oktobra, od 12 sati. Tema će, pored grejne sezone, biti i energetska kriza, a panel se održava u okviru međunarodne konferencije “SIMTERM 4E”, koju organizuju Mašinski fakultet u Nišu i Društvo termičara Srbije.

    (1) detaljnije
  • Filozofski fakultet

    Panel-diskusija na temu rodno osetljivog jezika na niškom Filozofskom fakultetu

    Kako bi se otvoreno razgovaralo na temu rondo osetljivog jezika, niški ogranak evropske omladinske organizacije AEGEE organizuje panel-dskusiju pod nazivom “Rodna ravnopravnost ili krvarenje jezika?”, koja će biti održana 5. maja na Filozofskom fakultetu u amfiteatru br. 301 sa početkom od 17 sati.

    (12) detaljnije
  • sala_univerziteta foto; Forum mladih

    Osmi Forum mladih naučnika u Nišu promoviše devojke u matematici

    Ovogodišnja tema Foruma mladih naučnika koji će se održati u utorak, 10. maja od 11:30 u Svečanoj sali niškog Univerziteta, biće “Dame u matematici, mislite da je nemoguće?“, a svi zainteresovani moći će o tome da diskutuju sa mladim matematičarkama iz Niša, Kuršumlije i Beograda.

    (2) detaljnije
  • Naučno-tehnološki park

    Diskusija “Koja li je tajna uspešnih” 19. marta u Naučno-tehnološkom parku

    O karijernom iskustvu i kako ga steći kroz inostrane prakse mladi će moći da čuju na interaktivnoj panel diskusiji 19. marta od 15 sati, u niškom Naučno-tehnološkom parku.

    (2) detaljnije
  • više tužilaštvo leskovac

    Dostupnost tužilaštva građanima tema onlajn panela

    Šta je posao suda, a šta tužilaštva, kada i zašto se odbacuju krivične prijave, čije interese zastupa tužilac, šta je sporazum o priznanju krivičnog dela, neka su od pitanja na koja će građani moći da dobiju odgovore u okviru onlajn otvorenih vrata Osnovnog suda u Leskovcu. Onlajn diskusija održaće se u sredu, 29. jula od 15 sati.

    detaljnije
  • korupcija pare

    Diskusija u Nišu - “Da li verujete da se tužilaštvo bori protiv korupcije”?

    “Poverenje građana u tužilačku borbu protiv političke korupcije“ tema je diskusije koja će biti održana u utorak, 18. februara od 14 sati u hotelu Ambasador u Nišu. Studija pod istim nazivom koju je uradio tužilac Radovan Lazić biće predstavljena zainteresovanim građanima.

    (18) detaljnije
  • Deli prostor

    U "Deli prostoru" panel diskusija i dokumentarci o diskriminaciji Roma

    Sa predstavnicima organizacija i ustanova zainteresovani će u ponedeljak, 9. decembra u niškom "Deli prostoru" moći da diskutuju o diskriminaciji Roma. Ovo je prva panel diskusija "Upoznaj, ne sudi", čiji je cilj podizanje svesti o diskriminaciji Roma, kroz primere iz Niša i okoline i kratke dokumentarne filmove.

    (2) detaljnije
  • Pored puta brojna oborena stabla

    Okrugli sto o eksploataciji šuma Stare planine u Dimitrovgradu

    Gazdovanje šuma na Staroj planini, uticaj eksploatacije šuma na lokalne zajednice i šumarstvo u zaštićenim područjima, teme su okruglog stola koji će se 14. novembra održati u Dimitrovgradu. Početak diskusije je od 12:30, a organizator okruglog stola je portal Far .

    detaljnije
  • osnovni sud leskovac

    O dužini sudskih postupaka na forumu u Leskovcu

    Zbog čega suđenja dugo traju, tema je o kojoj će zaposleni Osnovnog suda u Leskovcu, ali i predstavnici udruženja razgovarati sa građanima. Prvi ovakav forum će se održati u petak, 6. septembra od 17 sati u leskovačkom Osnovnom sudu, a prijavljivanje je obavezno.

    (1) detaljnije
  • Deli tribina

    Debate "Južnih vesti" o uticaju botova na medijsku sliku

    Kao i prethodnih godina, u vreme Nišvil džez festivala, Južne vesti će i ove okupiti stručnu zajednicu, medije i civilno društvo kako bi diskutovali o tome kako botovi utiču na medijsku sliku i kreiranje javnog mnenja i koji su efikasni načini borbe protiv stvaranja lažne slike u javnosti. Debate će u petak 9. i subotu 10. avgusta biti otvorene za javnost i počinju u 17 sati.

    (8) detaljnije
  • forum

    “Građane u pregovorima Beograde i Prištine brinu jednostavna pitanja”

    Kako odblokirati dijalog između Beograda i Prištine i koja su moguća rešenja za prevazilaženje izazova neka su od pitanja na koja su pokušali da odgovore učesnici diskusije “Poglavlje 35” održane u Nišu. Urednik portala Bujanovačke Nikola Lazić istakao je da građane brinu osnovne stvari - gde će primati penziju ili se lečiti.

    detaljnije
  • media centar

    U Nišu Gradski forum o verbalnom nasilju nad ženama

    Ko je odgovoran za verbalno nasilje nad ženama koje je u poslednje vreme sve učestalije, da li su žene tome izloženije od muškaraca i kako suzbiti neprijatnosti koje one dobijaju zbog toga što su deo javnog prostora - diskutovaće se na Gradskom forumu, koji se održava u niškom Media centru u sredu 13. februara.

    detaljnije
  • Regionalna privredna komora u Banovini

    IT konferencija u Banovini

    Kako doći do bilo kod posla u IT industriji bez obzira na završenu školu ili stečenu diplomu, kao i o “lokalnim herojima”, koji se uspešno bave poslovima iz ove sfere, govoriće se na IT konferenciji "At Niš", u subotu, 3. novembra u Banovini.

    (3) detaljnije
  • Deli prostor

    Debata "Južnih vesti" o (ne)postojanju granice između aktivizma i novinarstva

    Gde je razlika između aktivizma i novinarstva i da li aktivisti mogu biti novinari i obratno, glavne su teme debate koja će biti održana u petak 10. avgusta u 17 sati u "Deli" prostoru u Nišu. Mediji i organizacije civilnog društva razmeniće ideje i metode borbe za interes građana, u čijoj službi rade, i na debati u subotu, na istom mestu i u isto vreme.

    (1) detaljnije
  • pozornica

    Srpsko pozorište - dečije predstave su "tezge", alternativna scena ugušena

    Na diskusiji o pozorišnom životu koja je održana u Nišu, glumica i osnivač "Dah teatra" Maja Mitić navela je da je alternativna pozorišna scena ugušena, a posebno je zabrinjava što su dečije predstave postale “tezge”. Rediteljka iz Skoplja Nataša Poplavska je istakla da ipak ima pomaka, jer pozorište polako "izlazi na ulicu", ali su pare i dalje problem i malo se izdvaja za nezavisne predstave.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: