Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

parada ponosa

  • Zlatko Gigić niški žandarm

    Žandarmu Gigiću posle presude umesto službene značke, ponovo rešenje o otkazu

    Niški žandarm Zlatko Gigić, koji je dobio otkaz zbog prebijanja braće Aleksandra Vučića i Siniše Malog, kaže da se Ministarstvo unutrašnjih poslova oglušilo o presudu Upravnog suda u Nišu, kojom je poništeno rešenje o otkazu. Iz MUP-a su, dodaje, pokrenuli postupak pred Kasacionim sudom kako bi se prispitala zakonitost odluke Upravnog suda, pred kojim on ponovo kreće u pravnu bitku za povratak u službu.

    (26) detaljnije
  • Policija obezbeđuje Nedelju ponosa

    Nedelja ponosa u Nišu počela uz veliko policijsko obezbeđenje

    Mnogo policajaca bilo je sinoć na Trgu kralja Milana gde se održavala prva manifestacija u okviru Niške nedelje ponosa. Nekoliko desetina građana je protestovalo protiv Nedelje ponosa, i oni su se okupili ispred Gradske kuće, gde su javno čitane ispovesti LGBT ljudi. 

    (11) detaljnije
  • Zastava u bojama LGBT zajednice

    Prva Niška nedelja ponosa

    Sa kakvim se problemima suočavaju i kako žive LGBT ljudi u Srbiji, Nišlije će moći da saznaju u Nedelji ponosa koja se obeležava od 27. juna do 2. jula. U okviru manifestacije organizatori najavljuju projekcije dokumentarnog i igranog filma, izložbu i tribinu, druženje, koncert i žurku, na raznim lokacijama u gradu.

    (10) detaljnije
  • prajd

    Podrška "Prajdu" iz Niša

    Niške nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava smatraju da Parada ponosa treba da bude održana 6. oktobra u Beogradu.

    (8) detaljnije
  • porodica222

    DSS organizuje "Šetnju za porodicu"

    Gradski odbor DSS u Nišu za subotu najavio organizovanje manifestacije koja će biti kontra Paradi ponosa, dan pre njenog održavanja u Beogradu.

    (6) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: