Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

park Čair Niš

 • Roleri

  Roler liga južne Srbije po prvi put u Čairu

  Kako se u poslednje vreme na jugu Srbije mnogo radi na promociji roler sporta, klubovi iz ovog dela zemlje rešili su da organizuju i spostvenu ligu. Tako će se u nedelju, 3. septembra, od 10 sati u parku Čair, po prvi put održati takmičenje u brzoj vožnji rolera i slalomu samo za 5 klubova iz južne i jugoisočne Srbije.

  detaljnije
 • Roleri ilustracija

  Besplatni časovi rolera u Čairu i tokom avgusta

  Dva niška kluba se u poslednje vreme stalno trude da zainteresuju svoje sugrađane za vožnju rolera kako rekreativno, tako i takmičarski, a besplatni časovi su jedan od načina. Novu priliku za to imaće u sredu i petak 16. i 18. avgusta u paku Čair, od 19 sati.

  (1) detaljnije
 • Ćaskali o ljubavnim i seksualnim vezama

  Mladi u čairskom parku sa predavačima ćaskali o ljubavi i seksu

  U prilično neformalnom razgovoru, sedeći na travi u parku Čair, kažu u Opštini Medijana, predavači su u sredu 19. jula sa mladima razgovarali o seksualnosti, ljubavnim i seksualnim vezama i drugim nedoumicama koje oni imaju na ovu temu. Narednu radionicu “Ćaskanje na travi - o ljubavi i seksu” će organizovati naredne srede 26. jula i pozivaju zainteresovane da se prijave.

  detaljnije
 • Trka slalom roleri

  Besplatni treninzi rolera ponovo u Čairu

  U četvrtak i petak, 29. i 30. juna, članovi Sportskog kluba Oxigen održaće besplatne treninge za sve zainteresovane. Kao i uvek, ciljna grupa su deca od 3 do 10 godina, ali se vožnji rolera mogu učiti svi zainteresovani, a treninzi će se održati u 19 sati, kod mostića u parku Čair.

  detaljnije
 • ormarići-B.-R

  Ormarići za prvu pomoć na dečijim igralištima u Nišu [video]

  Grupa građanskih aktivista iz Niša postavila je ormariće sa prvom pomoći na tri lokacije u Nišu gde se tokom leta najčešće igraju mališani. Kako kažu, žele da ukažu na nebezbedna igrališta za najmlađe i apeluju na Grad da se pozabavi ovim problemom.

  (8) detaljnije
 • Mobilijar i smeće

  Roditelji: Čairski park pun đubreta i polomljenih mobilijara

  Nišlije koje izvode decu u čairski park kažu da je smeće svuda po njemu, da đubre okružuje klupice, mobilijare i da ga ima i na stazama gde mališani voze bicikle i rolere. Posebno ih brine i što po parku ima stakla i polomljenih mobilijara, jer bi deca mogla da se povrede.

  (6) detaljnije
 • Trka roleri park Čair

  Za vikend roler trka u parku “Čair”

  U subotu od 11 sati u parku Čair će se održati takmičenje u brzinskoj vožnji rolera, a može se trkati svako ko želi. U klubu Oxigen kažu da će Roler kup Niš biti samo jedna od besplatnih aktivnosti planiranih za leto, a sve u cilju promocije ovog zapostavljenog sporta.

  detaljnije
 • Park Grac Austrija

  Redi: “Nema manjka zelenila u Nišu, već je problem briga o njemu”

  Sa prvim lepim vremenom, puni su i niški parkovi. Iako pojedini delovi grada nemaju nijedan, arhitekta Ivan Redi smatra da to nije problem, jer njihov nedostatak nadoknađuje veliki broj zelenih dvorišta. Kao veći problem on izdvaja održavanje parkova koje imamo, kao i to da ljudi shvate njihovu dragocenost.

  (2) detaljnije
 • Ciljna grupa su deca od 4 do 10 godina, ali se mogu prijaviti i oni nešto stariji; foto: FB strana Sportski klub Oxigen Niš

  Novi termini za održavanje besplatne škole rolera

  Zbog lošeg vremena prvi časovi besplatne škole rolera nisu održani proteklog vikenda, kako je planirano, a novi termini su četvrtak i petak, 11. i 12. maj od 17 sati, na staroj lokaciji, u niškom parku Čair.

  detaljnije
 • ormaric-s.d.m

  Foto-vest: U Čairu struja deci na dohvat ruke

  Elektro-ormarić u niškom parku Čair postavljen je nisko, poklopac je otpao, pa mališani lako mogu da dotaknu žice. Zabrinuti roditelji apeluju na nadležne da reše problem.

  (3) detaljnije
 • Škola rolera

  Počinje besplatna škola rolera

  Mališani koji žele da nauče da voze rolere, a možda počnu i takmičarski da se bavi ovim malo zapostavljenim sportom, moći će da iskoriste besplatan čas ovog vikenda, 6. i 7. maja od 17 sati, u niškom parku Čair.

  detaljnije
 • Treninzi su na otvorenom i namenjeni su rekreativcima; foto: flickr/Ed Yourdon

  Škola trčanja otvorena i u Nišu

  Za sve one koji bi želeli da unesu fizičku aktivnost u svoj život rekreativnim trčanjem, a nemaju društvo ili nisu sigurni kako i sa kojim vežbama da ga kombinuju, u Nišu je otvorena Škola trčanja. Treninzi su tri puta nedeljno na otvorenom, a mogu se priključiti svi, bez obzira na iskustvo i kondiciju.

  detaljnije
 • trava

  Građani se žale na visoku travu u Čairu, nadležni počeli da kose

  Nišlije kažu da je u jednom delu parka u Čairu trava visoka i da nije pokošena od kada je i počela da buja prvih dana proleća, a u sektoru “Zelenilo” JKP “Mediana” kažu da kosidba traje već nekoliko dana i da će čitav park biti kompletno pokošen za nekoliko dana.

  (2) detaljnije
 • top

  Nakon pisanja Južnih vesti, sklonjen top iz Čaira koji je mogao da povredi decu

  Teški metalni top sa palube dečjeg igrališta "Niška galija" u parku Čair, koji se otkačio od ograde za koju je bio fiksiran, zbog čega je neko dete moglo da bude teže povređeno, sklonjen je u zgradu Opštine Medijana, nakon što su Južne vesti pisale o tom problemu.

  detaljnije
 • top

  Decu bi mogao da povredi top sa broda iz Čaira

  Jedan od teških metalnih topova na palubi “Niške galije” u Parku Čair, otkačen je od ograde za koju je bio fiksiran, a kako ima točkove može da se otkotrlja i ozbiljno povredi neko od stotine dece koje se svakog dana igraju na ovom brodu. U Opštini Medijana kažu kako će problem biti rešen u narednim danima.

  (2) detaljnije
 • Trka-rolerima.jpg

  Trka rolerima za najmlađe u čairskom parku

  Deca i mladi koji voze rolere mogu da se prijave za učešće na Roler kupu Niša, koji će se održati u Čairu u nedelju 25. septembra.

  detaljnije
 • Brodić igraonica

  Dvogodišnjak propao kroz brodić u "Čairu", nije povređen

  Brod igraonica u čairskom parku opasan je po decu jer na palubi nedostaju dve daske, a prema svedočenju Nišlije Saše Popovića, kroz otvor na palubi kod kormila juče je sa visine od oko metar i po propao dvogodišnjak i udario o potpalublje. Na sreću, nije povređen.   

  (16) detaljnije
 • polomljena-klupa-foto-Vanja-Keser

  Još polomljenih klupa i ljuljaški, a para više nema

  Dok Nišlije gotovo svakodnevno skreću pažnju na oštećene klupe i dečije igračke po parkovima i šetalištima, iz “Parking servisa” kažu da su dosta toga sredili otkako su preuzeli brigu o mobilijaru pre nekoliko meseci, ali da para za to više nema.

  (12) detaljnije
 • PARK-VANJA-KESER-JV15

  Šta čeka decu u čairskom parku (foto)

  Mališanima, koji žele da se zabave u Čairu, na raspolaganju su oštećeni tobogani, od klupa na amfiteatru skoro da je ostao samo goli beton, a u ovom niškom parku usred leta nemoguće je popiti vodu jer ni "puž", ni česma kod amfiteatra ne rade.

  (14) detaljnije
 • Da Vinči

  Besplatna škola crtanja za osnovce u Čairu

  Svake srede od 6. jula do 1. septembra u eko-učionici u niškom parku Čair, deca školskog uzrasta moći će da učestvuju na besplatnim časovima crtanja koji će biti održavani od 18:30 do 20 sati.

  detaljnije