Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

parking

 • parking

  Problem parkiranja - zadatak prve letnje škole inovativnog preduzetništva

  Studenti Mašinskog, Ekonomskog i Elektronskog fakulteta, kao i neki srednjoškolci, imaće zadatak da izrade elaborat sa predlozima za unapređenje parking servisa i informacione infrastrukture na prvoj Letnjoj školi inovativnog tehnološkog preduzetništva (ITP), koja danas počinje u niškom Startup centru.

  (3) detaljnije
 • saobracaj-centar-vezbe-foto-ja

  Završnica spasilačke vežbe u Nišu, bez saobraćaja u centru

  Trodnevna vežba na kojoj će spasioci uvežbavati reakcije u različitim vanrednim situacijama - “Srbija 2019”, na kojoj učestvuju timovi iz 8 zemalja biće završena danas u 16 sati ceremonijom na Trgu kralja Milana u Nišu. Zbog ove ceremonije u centru Niša od 12 do 19 sati zabranjen je saobraćaj, autobuske trase se preusmeravaju, a od 7 do 19 sati zabranjeno je parkiranje u nekim ulicama.

  (11) detaljnije
 • parking

  "Stari" parking kod Kliničkog uveliko radi, stižu pohvale od opozicije [foto]

  Besplatno parkiralište na prostoru između starog i novog dela niškog Kliničkog centra rekontruisano je i radi već više od dva meseca, iako je u startu bilo problema zbog zemljišta koje je pod restitucijom. Niški odbornik Branislav Jovanović koalicije “Niš, moj grad“ kaže da je besplatan parking trebalo da se izgradi i kod Doma zdravlje, a ne da se “zarađuje na bolesnima”.

  (14) detaljnije
 • parkiranje saobraćajci

  Foto-vest: Vozilo saobraćajaca zaklanja prolaz pešacima

  Svakodnevno pešaci koji prolaze Ulicom Vojvode Mišića u Nišu moraju da zaobilaze vozilo saobraćajne policije. Umesto da ga parkiraju bliže zgradi, u kojoj je nedavno otvorena stanica saobraćajne policije, saobraćajci ga ostavljaju na trotoaru, ali zašto još je nepoznato.

  (23) detaljnije
 • parkiranje na mestu za invalide

  Građani preko aplikacije “Prijavi problem” svedoče o bahatom parkiranju u Nišu

  Vozači su prethodnih dana svoje automobile ostavljali na mestima koja su obeležena da se na njima parkiraju osobe sa invaliditetom, svedoče fotografije građana, a kolima su neretko blokirali prolaze i ulicu u Nišu i "sakrili se" kod Narodnog pozorišta.

  (12) detaljnije
 • parking centar leskovac

  Rupe “krase” parking u centru Leskovca

  Oni koji imaju posla u leskovačkom Domu sindikata, obližnjem Uslužnom centru ili bi do kafića u gradskom parku, kažu da automobile najčešće ostavljaju na parkingu u centru grada, jer su "zone” u okolnim ulicama uglavnom zauzete. Problem je, kažu, što je parking prepun rupa, pa često “očešaju” podove vozila. Nadležni kažu da se neće raditi sanacija, jer će parking, nakon izgradnje gradskog trga, biti preseljen.

  (4) detaljnije
 • parking garaža leskovac

  Ruševine i smeće umesto najavljenog parkinga i garaže u centru Leskovca

  Iako je najavljivano da će prostor iza leskovačkog Narodnog pozorišta i "Elektordistribucije" do kraja 2018. godine biti uređen kako bi se na tom mestu napravili parking i garaža, radovi su nakon rušenja jednog objekta stali. Od nadležnih nismo uspeli da dobijemo odgovor šta je zaustavilo ovaj projekat i kada će izgradnja biti nastavljena.

  detaljnije
 • pesacki prelaz

  “Parking servis” ignoriše izbledele pešačke prelaze, ali obeležava parking mesta

  Dok je sve manje jasno obeleženih, a više slabo vidljivih pešačkih prelaza u Nišu, u "Parking servisu" počeli su da obeležavaju parking mesta u centru grada, koja - ako nisu vidljivo obeležena, nije moguća ni naplata parkiranja. Zašto prelazi nisu prioritet nadležni iz "Parking servisa" i dalje ne odgovaraju.

  (14) detaljnije
 • klinicki

  Više nema parkiranja ni naplate ulaska kolima u krug starog niškog Kliničkog centra

  Plaćanje ulaska kolima u krug starog Kliničkog centra u Nišu, kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ukinuto je i dodaju da je i parkiranje tamo zabranjeno. Saniteti, ali i oni koji dovoze pacijente u kritičnom stanju, su jedini koji mogu da prođu kapiju Kliničkog centra.

  (24) detaljnije
 • Izgradnja-parkinga-KC3,-novembar-2018;-foto:-JV-J.-A

  Probijeni rokovi za izgradnju parkinga i preseljenje klinika u niškom KC

  Iako su sami saopštili, “zadali”, a sada i probili rokove za izgradnju parkinga između starog i novog Kliničkog centra, kao i za preseljenje pojedinih klinika u staru zgradu hirurgije, iz Uprave KC kažu da za selidbu “zvaničan rok nije ni postojao”, a da su izvođači tražili da se produži rok za završetak parkirališta.

  (8) detaljnije
 • garaža dom zdravlja

  Niš konačno dobio javnu garažu

  Nakon nekoliko probijenih rokova, konačno je završena izgradnja dvospratne garaže pored niškog Doma zdravlja, a parkiranje koje je dosad bilo besplatno počeće da se naplaćuje od 1. decembra, 40 dinara po satu. Prva javna garaža u Nišu nosi ime Gorana Ostojića, komandanta 63. padobranske brigade, koji je poginuo 1998. godine na Košarama, kako kažu u "Parking servisu" ima 30 mesta više nego dosadašnji parking.

  (47) detaljnije
 • Parking-DZ-4,-novembar-2018;-foto:-JV-J.-A

  Probijeni rokovi - garaža kod Doma zdravlja još nije završena

  Radnici i mašine još rade pored niškog Doma zdravlja, gde se već nekoliko meseci gradi montažna garaža i koja ni desetak dana od poslednjeg obećanog roka nadležnih nije završena. Vozači će za novi parking morati još da se strpe, ali ne zna se do kad, jer se iz "Parking servisa" novinarima ne javljaju na telefon i ne odgovaraju na poruke.

  (18) detaljnije
 • dom-zdravlja-vranje.jpg

  Redukovana radna vremena zbog državnog praznika

  Dežurstva u domovima zdravlja, besplatan parking i nedeljni red vožnje očekuju stanovnike Niša, Pirota, Leskovca, Prokuplja i Vranja u ponedeljak, 12. novembra, kada se takođe obeležava državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  (3) detaljnije
 • policijska kola

  Foto-vest: Nepropisno parkirana kola niške policije

  Saobraćajni znak za zabranjeno parkiranje ispred zgrade na uglu Ulice vojvode Tankosića i Hajduka Stanka u Nišu nije sprečio niške policajce da baš tu ostave svoju službenu “škodu”.

  (15) detaljnije
 • izgradnja garaže

  Završava se izgradnja garaže kod niškog Doma zdravlja

  Iako su iz Grada ranije najavljivali da će do kraja avgusta biti izgrađena montažna garaža kod niškog Doma zdravlja, kao rok je potom dat početak novembra, a direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević sada najavljuje da će u narednih nedelju dana biti završeni građevinski radovi. Potom će, objasnio je on, raditi tehničku proveru, te će nakon dobijanja upotrebne dozvole moći da se koristi 70 novih mesta za parkiranje.

  (12) detaljnije
 • Zatvoren parking KC

  Parking u KC Niš gradi se na parceli koju naslednici traže nazad

  Kako je najavljeno iz Kliničkog centra, naredna dva meseca gradiće se parking između novog i starog kompleksa ove zdravstvene ustanove. Potencijalni problem može biti to što je parcela na kojoj se gradi pod restitucijom, a Nenad Igić čija je porodica pokrenula postupak pred Agencijom za restituciju kaže da su naslednici tražili da im se vrati to zemljište.

  (29) detaljnije
 • parking klinicki

  Počinju radovi na parkingu između starog i novog Kliničkog centra u Nišu

  Naredna dva meseca građani, kao i zaposleni, neće moći da parkiraju svoje automobile između starog i novog kompleksa niškog Kliničkog centra jer, kako saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove, od sutra, odnosno 14. septembra, počinju radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju ovog parking prostora. Biće zatvoren i ulaz u stari deo Kliničkog iz pravca Ulice Vojislava Ilića.

  (12) detaljnije
 • Pauk nepropisno parkiranje

  U Nišu "pauk" nepropisno parkiran na trotoaru

  Kamion koji nadležnim službama služi da ukloni nepropisno parkirana vozila, građani su zatekli na trotoaru u Dušanovoj ulici, na mestu gde je zabranjeno pariranje.

  (10) detaljnije
 • parking radanska

  "Pauk" u Nišu podigao auto sa obeleženog parking mesta

  I dok je širom Niša “Parking servis” obeležio parking mesta koja su na manje od 5 metara od pešačkog prelaza, sa obeleženog mesta u Radanskoj ulici kraj “Maksija” je "pauk" juče “pokupio” automobil upravo zbog toga što nije bilo udaljen više od 5 metara od “zebre”, što je, kako kažu, protivzakonito.

  (33) detaljnije
 • nepropisno parkiranje leskovac

  Foto-vest: Bahato parkiranje u centru Leskovca

  Dva automobila parkirala su se na trotoaru u centru Leskovca, iako u ovom delu postoji ograda koja bi trebalo da spreči vozače da tu ostavljaju vozila. Čitalac koji je poslao fotografije redakciji Južnih vesti kaže da mu ovakvo ponašanje nije jasno, naročito zato što, da bi došli do spornog mesta, vozači moraju da prođu kroz pešački prelaz.

  (3) detaljnije