Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

parking

 • 490x370-dom-zdravlja

  Za Državni praznik u Nišu nedeljni red vožnje, pošte rade skraćeno

  U subotu, 11. novembra, praznuje se Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a to je i Državni praznik Srbije, pa će tako apoteke, pošte i muzeji raditi po izmenjenom režimu, dok će lekari opšte prakse u Domu zdravlja raditi tokom celog dana.

  (2) detaljnije
 • parking vranje foto i.m.

  "Dani Vranja" zatvaraju parking kod Doma kulture

  Zbog koncerata koji će se održavati na prostoru kod Doma kulture, ovaj parking biće zatvoren od 27. do 31. avgusta, saopšteno je iz vranjskog Parking servisa.

  detaljnije
 • Ostecen-auto-od-metka2;-foto:-M.P

  Vazdušnom puškom "lovi" komšijske automobile po Duvaništu

  Građanima Duvaništa, iz Naserove ulice 7, već godinu dana neko uništava automobile na parkingu ispred zgrade. Problem je eskalirao u poslednjih mesec dana jer je “nepoznati slobodni strelac” počeo da puca po staklima vozila i šoferšajbnama, tvrde stanari.

  (14) detaljnije
 • Svake nedelje ista slika u Knjaževačkoj 158

  Malo kontejnera u jednom delu Knjaževačke, đubre bacaju i nesavesni građani

  Svake nedelje stanovnici Knjaževačke 158 u Durlanu imaju iste muke - zbog manjka kontejnera koji uvek prelivaju, ali i nameštaja i šuta oko njih, parking na kome ima desetak kontejnera više liči na mini deponiju. Iako nadležni, pa i građani, tvrde da “Mediana” redovno čisti, problem je mali broj posuda za smeće i Nišlije koje dovoze đubre “sa strane”. Nadležni poručuju građanima da traže još kontejnera.

  (3) detaljnije
 • Gradski prevoz

  Izmenjene pojedine linije gradskog prevoza zbog Dana policije

  Građani koji se ovih dana budu vozili gradskim prevozom moraće da čekaju autobus na drugim stanicama nego uobičajeno, jer će neke linije biti preusmerene. Širi centar Niša će povremeno biti zatvoren za saobraćaj do nedelje 4. juna, zbog proslave Dana policije, pa zato autobusi neće moći tuda da prolaze.

  detaljnije
 • Zabranjeno parkiranje narednih dana

  Narednih dana zabranjeno parkiranje u centru Niša

  Zbog proslave Dana policije, od 1. do 4. juna biće zabranjeno parkiranje na centralnim gradskim ulicama i parkinzima, kažu u “Parking servisu”. Po nalogu MUP-a će i pojedine ulice biti zatvorene saobraćaj.

  (13) detaljnije
 • Manjak staza i mesta za parkiranje bicikli u Nišu

  Niš nedovoljno prilagođen biciklistima

  Malo mesta za parkiranje, nedovoljno ulaganja u biciklizam, tek nekoliko staza na kojima su neretko parkirani automobili i centralne niške ulice na kojima nema dovoljno mesta da se napravi deo za dvotočkaše, pa biciklisti moraju da voze kolovozom i rizikuju bezbednost, neki su od problema sa kojima se suočavaju vozači bicikla u Nišu. Dok biciklisti kritikuju, u Gradskom veću najavljuju ulaganja u biciklizam od naplaćenih saobraćajnih kazni.

  (20) detaljnije
 • Nedeljni red vožnje za praznike; foto: JV

  U Nišu za prvomajske praznike nedeljni red vožnje i besplatan parking

  Oni koji se u ponedeljak i utorak 1. i 2. maja budu vozili gradskim autobusom, trebalo bi da prate nedeljni red vožnje, a parkiranje će oba dana biti besplatno. Za lekove će Nišlije moći da idu u apoteku “Ćele kula” koja će biti dežurna, a ostale ili neće raditi ili će raditi skraćeno.

  detaljnije
 • vranje parking foto i.m.

  Besplatan parking i dežurstva u Vranju tokom prvomajskih praznika

  Osim u garaži kod hotela "Vranje", parkiranje se neće naplaćivati 1. i 2. maja, a neće biti ni gradskog prevoza. Dežurna apoteka biće "Zdravlje 1", lekari će raditi od 7 do 13 sati, a neprekidno dežuraju Hitna pomoć i Urgentna služba Doma zdravlja.

  detaljnije
 • parking

  Parkiranje “na minut”, a plaćanje na sat

  Iako je od 1. decembra u Nišu moguće parkiranje “na minut”, na računima korisnika piše da su, i pored korišćenja ove opcije, parkiranje ipak plaćali na sat, jer im je vreme parkiranja zaokruženo. U “Parking servisu” potvrđuju da bez obzira na vreme provedeno na parkingu, na kraju meseca se sve zaokružuje na naredni pun sat.

  (11) detaljnije
 • parking-sneg-P.B

  Parkiranje u Nišu besplatno i uglavnom na snegu

  Iako je od prvog snega u Nišu prošlo već 5 dana, osim velikih parkirališta, na skoro svim parking-mestima ima snega, pa je vozačima parkiranje, a posebno izlazak sa parkinga, prava avantura. U “Parking servisu” kažu da parking i ne naplaćuju i da čiste parking-mesta u centru.

  (12) detaljnije
 • Parking u Nišu

  Najavljena izgradnja garaže i novog parkinga u Nišu

  Parkiranje u centru Niša moglo bi da bude izvodljivije već naredne 2017. godine, za kada iz "Parking servisa" najavljuju izgradnju montažne garaže na Sinđelićevom trgu. Planirano je i da bude sagrađen parking za kamione i autobuse na prostoru Kvantaša. 

  (6) detaljnije
 • pauk

  "Parking servis" sačuvao finansijsku stabilnost preko grbače građana

  Iako je pre 2 meseca direktor JKP “Parking servis” Marko Janković izjavio kako su “bili primorani” da odnose kola parkirana i u vanzoniranom području, jer je ova firma bila u lošem finansijskom položaju, sada tvrdi da je to tražila Saobraćajna policija. Pored toga što je zakonski, Janković tvrdi da je takav postupak bio i etički.

  (28) detaljnije
 • mts

  Poslao jedan SMS za parking, na listingu obračunato 2 puta

  Na telefonskom listingu jednog Nišlije pojavile su se dve stavke od po 50 dinara na ime parkinga, iako je parkiranje uplatio samo jednom. U MTS-u kažu da mu je obračunato samo 50, a ne 100 dinara i da je jedna cifra od 50 dinara na računu zapravo “besplatna rezervacija parkinga”.

  (5) detaljnije
 • foto-UPSS

  Dok “pauk” diže automobile, od građana ga čuva privatno obezbeđenje

  Niškoj "pauk službi" odnedavno na terenu po potrebi asistira i privatno obezbeđenje. U "Parking servisu" kažu da su to uradili zbog učestalih napada na njihove radnike, a iz Udruženja stanara se pitaju da li je ovo preduzeće zapravo unajmilo "privatnu vojsku".

  (48) detaljnije
 • Ulica-kralja-Stefana-Prvovenčanog-Vranje-foto-i.m..JPG

  U nedelju zabranjeno parkiranje u centru Vranja

  Zbog defilea čete konjanika i čete vodiča pasa u okviru manifestacije “Dani Vranja”, nedelju, 28. avgusta, biće zabranjeno parkiranje vozila u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog u centru Vranja.

  detaljnije
 • Staza-za-slepe-3.jpg

  Foto-vest: Bahato parkiranje preko staze za slepe

  Ni taktilne staze koje slepim i slabovidim osobama pomažu da se samostalno kreću nisu prepreka bahatim vozačima, tako da su vozila ostavljena preko ove staze čest prizor u Ulici Nade Tomić, i to baš pored zgrade niške Policijske uprave.

  (19) detaljnije
 • Parkiranje

  Od sada i polugodišnje parking-karte

  Građani koji žive u centru Niša, koji su do sada parkiranje plaćali mesečno ili godišnje, od sada mogu da kupe i polugodišnje karte.

  (2) detaljnije
 • Policija-u-Leskovcu-na-zelenoj-povrsini-foto-Dragan-Kocic.jpg

  Foto-vest: Policija parkira na zelenoj površini

  Policija koja na Bulevaru oslobođenja u Leskovcu tokom trajanja karnevala reguliše saobraćaj i kažnjava vozače i pešake, istovremeno krši zakon parkirajući na javnoj zelenoj površini. Iz policije kažu da će pokrenuti disciplinski postupak.

  (4) detaljnije
 • protest-6-JV

  Toalet-papirom na Parking servis

  Nekoliko stotina građana okupljenih na protestu "Pauče pomiluj" zatražilo je ostavke uprave niškog Parking servisa. Bacanjem toalet-papira na depo tog preduzeća kažu da su poslali "jasnu poruku" gradskim vlastima - šta misle o njima.

  (16) detaljnije