Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

pisanje

 • Srpski mentolitet

  "Srpski MentOlitet" - knjiga o srpskoj krajnosti i nepostojanju dijaloga

  Sociolog Žikica Simić koji je već pisao o teorijama zavere u koje Srbi veruju, u novoj knjizi "Srpski MentOlitet" bavi se ljudima koji idu iz krajnosti u krajnost i njihovom nezrelošću. Piše o današnjem polarizovanom društvu u kome nema dogovora ni oko elementarnih pitanja. Nišlije je mogu pronaći na Sajmu knjiga koji traje do 8. decembra.

  (7) detaljnije
 • knjiga ja sam akiko

  Knjiga leskovačkog pisca među 200 najboljih dečjih u svetu

  Nagrađivana knjiga o devojčici sa pegicama koja ne voli granice Ja sam Akiko leskovačkog pisca Stefana Mitića Tićmija našla se na listi najboljih svetskih štiva za decu koju već 70 godina izdaje minhenska Međunarodna biblioteka za mlade. Mitić za Južne vesti kaže da nije očekivao ovo priznanja, ali da je bio srećan kada mu je urednik Zoran Penevski javio vest.

  detaljnije
 • Radionica-VikiGap1;-foto:-JV

  U Nišu počeo maraton za povećanje vidljivosti žena na Vikipediji

  Viki-ambasadori će polaznike koji su se prijavili za radionicu prvo učiti osnovna pravila pisanja na Vikipediji, a oko 50 polaznika će potom imati zadatak da pišu članke o ženama liderkama sa juga Srbije. Cilj maratona koji je počeo u Nišu je da žene postanu vidljivije na najvećoj enciklopediji na internetu.

  detaljnije
 • knjiga ja sam akiko

  Leskovčanin dobitnik nagrade “Politikinog zabavnika” za knjigu godine za mlade

  Rame uz rame sa poznatim srpskim književnicima poput Grozdane Olujić, Milovana Vitezovića i Moše Odalovića, stao je i mladi Leskovačnin Stefan Mitić, ovogodišnji dobitnik nagrade za knjigu godine za mlade koju već 40 godina dodeljuje “Politikin zabavnik”. Mitić je nagrađen za delo "Ja sam Akiko", knjigu koja, prema mišljenju žirija, pleni poetičnošću i iznenađuje humorom bliskim mladim generacijama.

  detaljnije
 • jovana kopirajt

  Kopirajting - sve popularniji onlajn posao i način borbe sa nezaposlenošću

  Da frilenseri nisu samo programeri i dizajneri, ističe Nišlijka Jovana Anđelković koja se nekoliko godina bavi pisanjem tekstova za različite klijente, a svoju karijeru kopirajtera započela je još tokom studija. Mlada kopirajterka ističe da je najveća prednost ovakvog posla mogućnost da se radi od kuće za klijente iz celog sveta.

  detaljnije
 • branislav janković

  Razgovor sa piscem Branislavom Jankovićem u NKC-u

  Svi oni koji bi želeli da razmene koju reč sa niškim piscem Branislavom Jankovićem, da saznaju ponešto o njegovim tehnikama pisanja, ali i o temama koje obrađuje u svojim delima, moći će to da učine 26. septembra u maloj sali Niškog kulturnog centra.

  detaljnije
 • LKC

  Promocija romana mladog leskovačkog pisca

  Svoju knjigu o devojčici sa pegicama koja ne voli granice i koja opaža svet na svojstven način, predstaviće sugrađanima mladi Leskovčanin Stefan Mitić, 14. septembra od 17 sati u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra.

  detaljnije
 • stefan mitić tićmi

  Nova knjiga mladog Leskovčanina namenjena svim uzrastima

  Knjiga „Ja sam Akiko“ mladog pisca Stefana Mitića Tićmija iz Leskovca, donosi priču o devojčici sa pegicama koja ne voli granice i koja opaža svet na svojstven način. Ova knjiga i štampe je izašla krajem juna i namenjena je svim uzrastima, jer je mogu razumeti i deca i odrasli.

  detaljnije
 • Knjiga

  Nagradni konkurs za kratku priču na slobodnu temu

  Do sada neobjavljenim pričama na bilo koju temu, kako kažu u Rotari klubu, afirmisani i neafirmisani autori moći će da konkurišu za neku od novčanih nagrada. Pored para, one koje odabere žiri dobiće i svoje mesto u zbirci najboljih radova sa ovog konkursa, pod nazivom "Zavrti točak".

  (1) detaljnije
 • Knjiga ilustracija

  Besplatna škola pisanja proze u Američkom kutku

  Svi oni koji bi želeli da nauče tehnike stvaranja proze, pisanja kratkih priča i romana, a stariji su od 16 godina, mogu da se prijave za besplatnu radionicu pisanja, koju će voditi niški pisac Ivan Stamenković.

  detaljnije
 • veliko putovanje

  Niški pisac objavio naučno-fantastični roman

  Ljubitelji pisane reči mogu da pročitaju roman prvenac niškog pisca Gorana Tokića “Veliko putovanje”, u kojem mladi autor prikazuje svoju viziju budućnosti planete Zemlje.

  (4) detaljnije
 • Sveska i olovka

  Nagradni konkurs za najbolju kratku priču

  Afirmisani i neafirmisani pisci mogu sa po jednom pričom na bilo koju temu da se prijave na konkurs Rotari kluba Niš-Medijana, a najbolje tri biće nagrađene novčano. Njihove priče biće objavljene u zbirci “Zavrti točak” koje će klub promovisati. 

  (2) detaljnije