Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

planinska trka

 • maze avanturistička trka jelašnička klisura

  Otkazana avanturistička trka u Jelašničkoj klisuri

  "Maze", avanturistička trka koja je avgusta 6. put trebalo da se održi u Jelašničkoj klisuri, a koja je iz godine u godine privlačila sve veći broj takmičara i iz zemlje i iz inostranstva, ipak je odložena za naredno leto. Organizatori su saopštili da bi zbog aktuelne epidemiološke situacije mnogo toga moralo da se menja, da se izvede "na silu", te da je pomeranje za godinu dana ispravna odluka.

  (1) detaljnije
 • The Maze Jelašnička klisura avanturistička trka

  Avanturistička trka u Jelašničkoj klisuri pomerena za avgust

  Zbog pandemije virusa korona neke avanturističke trke na jugu Srbije su otkazane, ali organizatori The Maze-a , one koje bi trebalo da se ovog leta po 6. put održi u Jelašničkoj klisuri, još ne odustaju. Tako Sportski klub Tribe trails navodi da će trka umesto 20. juna biti održana 22. avgusta, pa je produžen i rok za prijave.

  detaljnije
 • Greben planina

  Otkazana planinska trka u kanjonu Jerme

  Planinska trka koja je trebalo da se održi 9. maja u kanjonu reke Jerme, otkazana je, saopštavaju organizatori, a novi termin trke je maj naredne godine. Takmičarima koji su uplatili kotizaciju, novac će biti refundiran.

  detaljnije
 • Greben planina

  Otvorene prijave za planinsku trku u kanjonu Jerme

  Vrhunski sportisti, rekreativci, ali i početnici u planinskom trčanju, mogu da se prijave za jednu od dve staze Jerma Golden trejla, trke koja će se 9. maja održati u kanjonu reke Jerma. Prijave su otvorene do 30. aprila, a takmičari mogu da izaberu stazu od 7, 5 km ili 35 km.

  detaljnije
 • Maze 2018

  Otvorene prijave za avanturističku trku u Jelašničkoj klisuri

  Iako će se održati tek juna, već sada su otvorene prijave za avanturističku trku u Jelašničkoj klisuri, a ranije prijave sa sobom nose i beneficije u vidu cene kotizacije. Organizatori iz Sportskog kluba Tribe 6. izdanje The Maze-a najavljuju kao najuzbudljiviju avanturističku trku u Srbiji.

  (4) detaljnije
 • The-Maze-Rage-avanturistička-trka-Jelašnička-klisura-8-foto-Južne-vesti-Vanja-Keser

  Desetak kilometara staze i 40 prepreka na avanturističkoj trci u Leskovcu

  Puzanje, preskakanje, gađanje mete, penjanje, neke su od prepreka koje čekaju učesnike na prvoj avanturističkoj trci Hisarom i Arapovom dolinom, koja će se održati u nedelju, 11. avgusta. Prijave za trku otvorene su do 4. avgusta.

  detaljnije
 • Nebeska staza 2019

  Najbolji srpski trkači na “Nebeskoj stazi” Sićevačke klisure

  Drugo od pet kola Državnog prvenstva Srbije u planinskom trčanju održano je u Sićevačkoj klisuri, gde su se okupili najbolji domaći takmičari. Ekipno su najbolji bili Kragujevčani, drugi su bili Kruševljani, dok je domaći Mosor završio kao treći najbolji klub.

  detaljnije
 • Sićevačka klisura

  Sićevačka klisura kao “Nebeska staza” za trkače

  Preko planina Kusača, Mandaš, Oblik, pa sela Kunovica i Ostrovica vodiće 30 km duga staza na takmičenju u planinskom trčanju Nebeska staza, koja će se održati u nedelju, 14. jula.

  (3) detaljnije
 • Maze run skakanje u bazen

  "Jelašnička klisura je najveće penjalište u Srbiji, a njeno otkriće renesansa"

  Otkrivanje Jelašničke klisure članica beogradskog kluba Tribe Milica Tubin opisuje kao renesansu. Klub, koji svoju naklonost ka klisuri iskazuje svake godine organizujući trku Maze run, u domenu odnosa prema prirodi može se podvesti i pod "moderne hipike", kaže Tubin, a onima koji u Nišu požele da osnuju sličan klub poručuje da mogu računati na njih.

  detaljnije
 • The Maze Rage avanturistička trka Jelašnička klisura

  Avanturisti bili na "slatkim mukama" na preprekama po Jelašničkoj klisuri

  I ove godine ljudi iz Sportskog kluba Tribe osmisili su nove "muke" za učesnike avanturističke trke "The Maze Rage", koja se već petu godinu održava u Jelašničkoj klisuri blizu Niša. 650 trkača, među kojima i onih sa dalekih Filipina, savladavalo je prirodne prepreke koje im je zadavao sam teren u klisuri nadomak Niša, ali i one koje su osmislili organizatori, a bilo je tu sena, bodljikave žice, blatnjavog bazena, mreže preko potoka i drugog.

  (2) detaljnije
 • Maze run Jelašnička klisura

  Avanturistička trka “The Maze Rage” po 5. put u Jelašničkoj klisuri

  Pravi mali lavirinti stena u Jelašničkoj klisuri sami po sebi su izazov za trkače, a beogradski klub Tribe i ove godine dodao je svoje prepreke, koje će još zanimljivijom učiniti trku "The Maze Rage". Petu godinu zaredom avanturisti će se okupiti u dvorištu Osnovne škole "Đura Jakšić" u Jelašnici, odakle će u subotu, 15. juna, krenuti trka.

  (1) detaljnije
 • Nela Lazarević

  Nišlijka pretrčala 130 km za 27 sati i osvojila zlato na Staroj planini

  Trka Ultra trail Stara planina postavila je velike izazove pred takmičare koji su se okupili na njoj, a Nišlijka Nela Lazarević je za nešto više od 27 sati pretrčala 130 km i osvojila zlato.

  (1) detaljnije
 • Trkači oduševljeni netaknutom prirodom

  Stara planina domaćin trkačima sa svih kontinenata

  Netaknuti predeli Stare planine i njeni najviši vrhovi, kanjon Vladikine ploče i Zavojsko jezero, ugostiće oko 450 trkača sa svih meridijana na 7. planinskoj trci Ultra trejl Stara planina koja će se za vikend održati na planini koja je prirodna granica između Srbije i Bugarske. Trkaće se na distanacama od 130, 94, 57 i 30 kilometara.

  detaljnije
 • Učestvovalo preko 100 trkača iz 6 zemalja

  Preko 100 trkača na trci u kanjonu Jerme, uspešni Piroćanci

  Kragujevčanin Darko Živanović prvi je prošao kroz cilj na distanci od 32 km na planinskoj trci u kanjonu reke Jerme, dok je kod žena prvoplasirana završila Marija Đorđević iz Beograda. Marko Stanković iz Babušnice najbrži među trkačima iz Pirotskog okruga, dužu distancu je završio kao deveti, dok su na kraćoj stazi Piroćanici Nikola Stanković i Danica Gogov bili najuspešniji.

  detaljnije
 • Planinski biciklizam

  Biciklisti preko Niške Banje sakupljaju poene za Olimpijske igre

  Dvodnevna planinska biciklistička trka održaće se za vikend, 25. i 26. maja u Niškoj Banji, a u Konstanitnu, klubu organizatoru, kažu da će se na njoj sakupljati bodovi kako za Svetsku UCI rang listu, tako i za Olimpijske igre, koje će se održati u Tokiju 2020. godine.

  detaljnije
 • Trka kroz kanjon Jerme

  Krajem maja planinska trka u kanjonu Jerme

  Tuneli stare železnice, litice planine Greben i prelepi pašnjaci biće “domaćini” prve planinske trke u kanjonu reke Jerme koja će se održati 25. maja. Trkačima su na raspolagunju 2 staze, kraća od 7,5 km i duža od 35 km. Za decu će biti organizovana posebna trka od 1 km, a rok za prijavu za sve distance je 17. maj.

  (1) detaljnije
 • Mosor Treking liga

  Nišlije vicešampioni Srbije u trekingu

  Tokom 7 kola Treking lige Srbije, takmičari niškog Mosora imali su konstantne rezultate i zahvaljujući njima stigli do vicešampionske titule u takmičenju gde je cilj za što kraće vreme, samo uz pomoć mapa i markacije, preći planinsku stazu. Sem uspeha u ligi, niški tim bio je pobednik Kupa i Master kupa Srbije.

  detaljnije
 • Planinski biciklizam

  Biciklistička trka po obroncima Suve planine

  Uzbrdice i nizbrdice, zemlja i kamen, te uska stazica sa serpentinama po obroncima Suve planine, poručuju u Biciklističkom klubu Naissus, ostaviće bez daha sve one koji se odvaže da učestvuju na ovogodišnjem izdanju Suva Extreme Challenge MTB maratona. Mogu se prijaviti svi zainteresovani, a trka je zakazana za 2. septembar u Niškoj Banji.

  detaljnije
 • Biciklisti

  Planinska biciklistička trka za rekreativce i profesionalce

  Zaljubljenici u prirodu, rekreativci i profesionalci, moći će da testiraju svoje sposobnosti 5. avgusta, kada će se održati MTB maraton Balkan Extreme. Preko planina Ostrozub, Čobanac i Bukova glava, vodiće staza na ovoj biciklističkoj trci, kažu u vlasotinačkom klubu Balkan Extreme, a avanturisti se mogu prijaviti za jednu od tri staze.

  detaljnije