Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

plastenici

  • plastenici

    Umesto đaka, na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole u Prokuplju rade zaposleni

    Voćarske i povrtarske kulture zasađene na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole, umesto đaka koji tokom letnjeg raspusta obavljaju stručnu praksu radeći na poljoprivredi, sada obrađuju zaposleni u školi, od pomoćnih radnika, pa do samih profesora. U školi kažu da je zbog pandemije virusa korona odlučeno da ove godine đaci ne učestvuju u takozvanoj letnjoj proizvodnoj praksi, već će se o poljoprivrednim kulturama, voćnjacima, plastenicima, ali i o farmi koka nosilja brinuti zaposleni.

    detaljnije
  • mikić

    Bujični potok potpuno uništio plastenike kod Žitorađe

    Bujični potok nakon nevremena koje je sinoć zahvatilo selo Podinu u opštini Žitorađa, potpuno je uništio više plastenika sa sezonskoim povrćem. Oštećeni poljoprivrednici tvrde da je ovo četvrta godina za redom kako im voda odnese sve što su radili prethodnih meseci, a lokalna vlast, kojoj su se, kažu, više puta obraćali, ne želi da reši problem i da im pomogne.

    (2) detaljnije
  • Plastenik Babušnica

    Babušnica kao mesto ženskog biznisa - od ajvara do šumske jagode

    Više od 40 % stanovnika Babušnice je nezaposleno. Ipak, za neke u ovom gradiću na jugu Srbije stvari su se promenile donacijom plastenika. Mahom se gaji paprika i sprema ajvar, ali Jasmina i Miroljub Ćirić planiraju da svoju proizvodnju unaprede i to gajenjem retke šumske jagode, od koje bi pravili slatko.

    (6) detaljnije
  • 5 unisten plastenik foto slobodan ristic

    Vandali posekli plastenike u selima kod Žitorađe

    Preko 50 plastenika u selima Glašinac i Izvor kod Žitorađe zasad nepoznati vandali oštetili su za samo jednu noć. Policija traga za počiniocima, a šteta se procenjuje na oko 25 miliona dinara.

    (3) detaljnije
  • plastenici

    Uništili povrće iz 140 plastenika

    Prskanjem prekomerne doze herbicida nepoznati počinioci uništili paprike i rasad celera u 140 plastenika jednog od najvećih poljoprivrednih proizvođača u leskovačkom kraju Jovanu Stojanoviću iz Kumareva. Šteta procenjena na 60 hiljada evra.

    (9) detaljnije
  • 490x370_leskovac-plastenik

    Blace: plastenici mladim poljoprivrednicima

    USAID i opština Bace dodeliće plastenike grupi od devet mladih poljoprivrednih proizvođača kao nagradu za najbolje napisan biznis plan na lokalnom takmičenju.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: