Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

plastenici

 • plastenici

  Umesto đaka, na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole u Prokuplju rade zaposleni

  Voćarske i povrtarske kulture zasađene na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole, umesto đaka koji tokom letnjeg raspusta obavljaju stručnu praksu radeći na poljoprivredi, sada obrađuju zaposleni u školi, od pomoćnih radnika, pa do samih profesora. U školi kažu da je zbog pandemije virusa korona odlučeno da ove godine đaci ne učestvuju u takozvanoj letnjoj proizvodnoj praksi, već će se o poljoprivrednim kulturama, voćnjacima, plastenicima, ali i o farmi koka nosilja brinuti zaposleni.

  detaljnije
 • mikić

  Bujični potok potpuno uništio plastenike kod Žitorađe

  Bujični potok nakon nevremena koje je sinoć zahvatilo selo Podinu u opštini Žitorađa, potpuno je uništio više plastenika sa sezonskoim povrćem. Oštećeni poljoprivrednici tvrde da je ovo četvrta godina za redom kako im voda odnese sve što su radili prethodnih meseci, a lokalna vlast, kojoj su se, kažu, više puta obraćali, ne želi da reši problem i da im pomogne.

  (2) detaljnije
 • Plastenik Babušnica

  Babušnica kao mesto ženskog biznisa - od ajvara do šumske jagode

  Više od 40 % stanovnika Babušnice je nezaposleno. Ipak, za neke u ovom gradiću na jugu Srbije stvari su se promenile donacijom plastenika. Mahom se gaji paprika i sprema ajvar, ali Jasmina i Miroljub Ćirić planiraju da svoju proizvodnju unaprede i to gajenjem retke šumske jagode, od koje bi pravili slatko.

  (6) detaljnije
 • 5 unisten plastenik foto slobodan ristic

  Vandali posekli plastenike u selima kod Žitorađe

  Preko 50 plastenika u selima Glašinac i Izvor kod Žitorađe zasad nepoznati vandali oštetili su za samo jednu noć. Policija traga za počiniocima, a šteta se procenjuje na oko 25 miliona dinara.

  (3) detaljnije
 • plastenici

  Uništili povrće iz 140 plastenika

  Prskanjem prekomerne doze herbicida nepoznati počinioci uništili paprike i rasad celera u 140 plastenika jednog od najvećih poljoprivrednih proizvođača u leskovačkom kraju Jovanu Stojanoviću iz Kumareva. Šteta procenjena na 60 hiljada evra.

  (9) detaljnije
 • 490x370_leskovac-plastenik

  Blace: plastenici mladim poljoprivrednicima

  USAID i opština Bace dodeliće plastenike grupi od devet mladih poljoprivrednih proizvođača kao nagradu za najbolje napisan biznis plan na lokalnom takmičenju.

  detaljnije