Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

posao

  • Filozofski fakultet

    Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije na Filozofskom fakultetu u Nišu

    Preko 30 kompanija, institucija i ustanova predstaviće se posetiocima Sajma zapošljavanja i profesionalne orijentacije koji će u četvrtak, 4. aprila, od 10 do 16 sati biti održan na Filozofskom fakultetu u Nišu. Osim razgovora sa poslodavcima, posetioci će moći da prođu kroz različite radionice koje bi trebalo da im pomognu da nađu posao.

    (1) detaljnije
  • medicinska sestra

    Niški Klinički traži pedijatrijske i više medicinske sestre na određeno

    Nove oglase za posao, ovog puta na određeno vreme, raspisao je Univerzitetski klinički centar u Nišu - traže 10 pedijatrijskih sestara koje će raditi najduže do 2 godine, kao i 10 zdravstvenih radnika koji će biti na zameni privremeno odsutnih, a među njima su takođe dve pedijatrijske sestre i još 8 viših medicinskih sestara opšteg smera.

    (5) detaljnije
  • radnici šlemovi KOSTA 24

    Skrivena nezaposlenost u Srbiji – od realnosti do licitacije vlasti brojkama

    Na jugu, decenijama najsiromašnijem delu Srbije je samo u Nišavskom okrugu zvanično 26.700 nezaposlenih, a realne brojke, pa i poslednji popis pokazuju da je skrivena nezaposlenost čak 2,5 puta veća. U Šumadiji je oko 20.000 nezaposlenih, nešto manje u zapadnoj Srbiji, a među nezaposlenima prednjače žene, dok mladi koji ne odu iz Srbije najčešće posao traže preko agencija, koje opet ubiraju svoj procenat.

    (8) detaljnije
  • klinicki centar

    Niški Klinički zapošljava 4 lekara specijalista "za stalno"

    Specijalisti otorinolaringologije, kliničke biohemije, interne medicine i medicinske mikrobiologije mogu u narednih nedelju dana da se prijave na oglas za posao na neodređeno vreme u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

    (15) detaljnije
  • posao, kancelarija, rad

    Počele prijave poslodavaca za program "Moja prva plata"

    Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za realizaciju programa “Moja prva plata” i zainteresovani poslodavci od danas, 10. oktobra, mogu da se prijave za učešće u programu. Od 6. novembra kreću prijave mladih, kojima će u ovom ciklusu biti povećane plate.

    detaljnije
  • posao, kancelarija, rad

    NZS još nije odlučila da li i kada kreće program "Moja prva plata"

    Iako je prethodnih godina Nacionalna služba za zapošljavanje već u avgustu objavljivala Javni poziv za realizaciju programa “Moja prva plata”, ove godine i dalje nema informacija da li će ga uopšte biti. Odluka još nije doneta, kažu iz NZS-a, pa je nejasno da li će mladi po četvrti put imati priliku da svoje prvo radno iskustvo steknu preko državnog projekta, kog od samog početka prate propusti.

    detaljnije
  • Dete kuca laptop internet

    Javni poziv za podršku ženama i mladima u biznisu u tri grada na jugu zemlje

    Nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, imaju mikro ili mala preduzeća registrovana od 2022. godine lii planiraju pokretanje biznisa u Blacu, Vlasotincu i Bujanovcu, mogu da se prijaviti za bespovratna sredstva EU PRO plus programa.

    detaljnije
  • klinicki centar

    Klinički centar u Nišu zapošljava 26 zdravstvenih radnika na određeno

    Medicinske sestre, viši radiološki tehničari, pedijatrijske i ginekološko-akušerske sestre mogu da se prijave na oglas niškog Univerzitetskog kliničkog centra, koji će ukupno njih 26 zaposliti na određeno vreme. Rok za prijavu je osam dana, a odluku o tome ko će biti primljen donosi v. d. direktora Zoran Perišić, na osnovu izveštaja komisije.

    (7) detaljnije
  • novi klinicki centar

    Troje lekara specijalista potrebno "za stalno" niškom Kliničkom centru

    Univerzitetski klinički centar u Nišu raspisao je oglas za posao u kome traži jednog specijalistu anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije za Kliniku za kardiohirurgiju, potom specijalistu abdominalne hirurgije koji će raditi na Klinici za digestivnu hirurgiju, kao i specijalistu interne medicine za Kliniku za gastroenterohepatologiju, a navode da će oni dobiti posao "za stalno" u ovoj ustanovi.

    (17) detaljnije
  • posao, kancelarija, rad

    Mladi i posao - teško ga nalaze, a još teže dolaze do regulisanog radnog odnosa

    Mladi do 30 godina teško nalaze posao, a kada ga nađu prođe dosta vremena dok ne dobiju regulisan radni odnos, kažu iz KOMS-a. Svaka peta mlada osoba radi bez ugovora i u potpunosti je nezaštićena, a sve to utiče na njihovo zadovoljstvo poslom jer su retki oni koji zarađuju dovoljno da se osamostale i priušte sebi pristojan život. Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi posebne mere koje su usmerene upravo na mlade, ali programi koje oni nude uglavnom traju godinu dana.

    (11) detaljnije
  • S. V.

    Sotirovski: Da je životni standard u Nišu dobar vidi se po broju automobila i platežnoj moći

    "Životni standard u Nišu je dobar, to se oseća i vidi po broju automobila i po platežnoj moći, koja je sada mnogo bolja nego prethodnih godina pa Nišlije svojom platom mogu štošta sebi da priušte", smatra gradonačelnica Dragana Sotirovski. Broj nezaposlenih u Nišu trenutno je ispod 20.000, a ona veruje da će u narednom periodu taj broj pasti na 15.000.

    (59) detaljnije
  • posao ukc

    Još 24 najbolja diplomca dobili posao u Kliničkom u Nišu

    Od ukupno 200 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih škola, koji su dobili ugovore "za stalno" u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, njih 24 radiće u UKC Niš. Posao na neodređeno i priliku za besplatnu specijalizaciju i doktorske studije dobilo je 13 lekara, koji će raditi na 9 različitih klinika, a ugovore su potpisale i medicinske sestre, njih 11, koje će biti raspoređene prema potrebama ove zdravstvene ustanove.

    (16) detaljnije
  • posao, kancelarija, rad

    “Moja prva plata” - NSZ kaznila studente zbog davanja netačnih podataka, oni ne mogu da se žale

    Roditelji studenata kojima je prekinut program “Moja prva plata” kažu da njihova deca nisu dobila nikakvo rešenje o prekidu ugovora pa ne mogu ni da se žale, dok iz Nacionalne službe za zapošljavanje tvrde da se sve radi po Zakonu i da su studenti ti koji su obmanuli državu, pa su sankcionisani jednostranim raskidom ugovora.

    (3) detaljnije
  • Filozofski fakultet

    Više od 20 kompanija i ustanova na Sajmu zapošljavanja na Filozofskom fakultetu u Nišu

    Studenti i svi zainteresovani građani imaće priliku da se povežu sa više od 20 kompanija, institucija i ustanova koje će se predstaviti na Sajmu zapošljavanja i profesionalne orijentacije na Filozofskom fakultetu u Nišu u četvrtak, 6. aprila, od 10 do 15 sati, u holu.

    (17) detaljnije
  • računari

    U Pirotskom okrugu manje nezaposlenih u odnosu na prošlu godinu

    Prema trenutnim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, na njihovoj evidenciji nezaposlenih u Pirotskom okrugu je 8.632 osoba, dok je u istom periodu prošle godine bilo 9.184 građana. Poslodavcima najviše fale radnici u ugostiteljstvu i prodaji i radnici u tekstilnoj industriji, dok se najbrže zapošljavaju IT stručnjaci i inženjeri građevinarstva i mašinstva.

    (7) detaljnije
  • znanjem do posla

    Mladi treba da otkriju talente na vreme i posvete se karijeri, ali uz pomoć

    Da bi mladi na vreme otkrili svoje talente i izabrali buduće zanimanje potrebna im je pomoć, smatraju koordinatori projekta “Znanjem do posla” koji pružaju edukaciju i podršku mladima u procesu zapošljavanja. Za sada je preko 1.600 polaznika programa završilo obuku na radnom mestu, a 77 odsto njih se i zaposlilo, saopšteno je danas na predstavljanju rezultata tog projekta u Nišu.

    detaljnije
  • čovek za kompjuterom

    Problemi u programu “Moja prva plata” - traže od mladih da vrate novac

    Učesnici programa “Moja prva plata” koji su se krajem prošle godine zaposlili, ovih dana dobijaju pozive Nacionalne službe za zapošljavanje odakle ih obaveštavaju da moraju da vrate platu koju su primili i da će im ugovor biti raskinut jer su uočene nepravilnosti. Iz NSZ-a kažu da se trenutno rade provere i da će tokom sledeće nedelje dati zvanične informacije.

    (23) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: