Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

posao

 • pedofil, kompjuteri

  Obuka za mlade kako da zarađuju preko interneta

  Srednjoškolci, studenti i nezaposleni stari od 15 do 30 godina, mogu da se prijave na organizovanu obuku o zarađivanju preko interneta, koja će se u narednom periodu, kako kažu organizatori, održavati u Oficirskom domu.

  (2) detaljnije
 • pare

  Info-sesija o socijalnom preduzetništvu za mlade

  O konceptu socijalnog preduzetništva, ali i informacije o Programu podrške preduzećima koja imaju pozitivan uticaj, Nišlije će moći da čuju 15. septembra od 16 sati u prostorijama “Deli centra”.

  detaljnije
 • vatrogasci

  Raspisan konkurs za obuku za vatrogasce na jugu Srbije

  U Svrljigu i Beloj Palanci po 4, u Babušnici 3, u Bosilegradu, Doljevcu i Bojniku po 2, dok u Bujanovcu i Medveđi Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva po jednog kandidata na obuku za vatragosce. Kandidati će nakon obuke, kažu u MUP-u, moći da se zaposle u vatrogasnim jedinicama.

  (5) detaljnije
 • opstina prokuplje foto lj.m.

  Prokupčani otpuštaju više radnika nego što to država traži

  Iako je Ministarstvo naložilo Opštini da broj radnika na neodređeno smanji sa 802 na 735, prokupački odbornici usvojili su odluku po kojoj se taj broj smanjuje za još 23, pa će u naredna 2 meseca otkaz dobiti 90 radnika iz javnih preduzeća i ustanova. Za 2 i po godine otkazi za još 230 radnika u sistemu lokalne samouprave.

  (3) detaljnije
 • Otkazi za 90 radnika u prokupačkim javnim preduzećima i ustanovama

  Oko 90 radnika na neodređeno u prokupačkoj lokalnoj samoupravi biće otpušteno u naredna 2 meseca ukoliko Skupština usvoji odluku Opštinskog veća o maksimalnom broju zaposlenih. Opština tvrdi da je to nalog ministarstva, sindikati kažu da su "sigurni samo naprednjaci i preletači".

  (5) detaljnije
 • Violeta Petrović

  Bivšoj radnici “Jure” beogradska firma ponudila posao

  Violeta Petrović koja se već 8 meseci leči od tumora, a u “Juri” u kojoj je radila 2 godine joj nisu produžili ugovor o radu, kaže da potpisuje ugovor na 6 meseci sa jednom beogradskom firmom. Iako novi poslodavac, prema njenim rečima, nije želeo da mu se zna ime, on joj je omogućio da stekne uslov za invalidsku penziju, za šta joj treba još malo više od 4 meseca u radnoj knjižici.

  (2) detaljnije
 • elektronika

  Potpisan ugovor o izgradnji fabrike za auto-industriju u Niškoj Banji

  U narednih 10 godina bi trebalo da bude zaposleno 1.250 Nišlija u kompaniji "Integrated Micro-Electronics Inc.", koja je jedan od vodećih svetskih proivođača elektronske opreme za automobile.   U Niškoj Banji je potpisan ugovor između Ministarstva privrede i pomenute kompanije, koji predviđa izgradnju fabrike u Nišu.

  (14) detaljnije
 • NKC

  Raspisan konkurs za direktora Niškog kulturnog centra

  Upravni odbor Niškog kulturnog centra raspisao je konkurs za direktora ove kulturne ustanove, jer kako kaže predsednica Upravnog odbora Dragana Plavšić, dosadašnjoj direktorki Bojani Simović ističe mandat.

  (6) detaljnije
 • gradska kuca

  Dvojac iz Kabineta bivšeg gradonačelnika na novom poslu u Birou rada

  Doskorašnji portparol gradonačelnika Niša Marko Rajić i službenica u Gradskoj kući Vanja Stojković, inače članovi SNS-a, napravili su “transfer” u Nacionalnu službu za zapošljavalje, gde rade od kraja prošle godine. Kako kažu u NSZ, oboje su potpisali ugovore na određeno vreme.

  (20) detaljnije