Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

poskupljenje usluga

 • autobuska stanica Vranje foto i.m.

  Poskupljuje gradski i prigradski prevoz u Vranju

  Na zahtev firme Kavim Jedinstvo koja prevozi građane u gradsko-prigradskom saobraćaju, Gradsko veće Vranja je odobrilo povećanje cene prevoza za 5%. Prevoz poskupljuje, obrazlažu nakon sednice iz Veća, zbog povećanih troškova poslovanja.

  (3) detaljnije
 • Skupština Prokuplja

  Voda u Prokuplju poskupeće postepeno - do kraje godine za 10%, u naredne 3 godine za 25%

  Iako je ranije najavljeno da će pijaća i otpadna voda u Prokuplju od narednog meseca poskupeti za 25%, na sednici Skupštine doneta je odluka da se poskupljenje odvija parcijalno. Tako će računi Prokupčana za vodu do kraja godine biti uvećani za 10 %, sledeće godine za 15, 2023. godine će voda poskupeti za 20, a poskupljene od 25 % u odnosu na trenutnu cenu građani će osetiti na računu za 3 godine.

  (5) detaljnije
 • Skupština Prokuplja

  Poskupele komunalne usluge u Prokuplju, cene veće od 17 do 25 odsto

  Novom cenom usluga za koju je prokupačka Skupština dala saglasnost na poslednjoj sednici, potrošači će od narednog meseca plaćati veću cenu komunalnih usluga koje pruža privatna firma Porr-Werner Weber za 17,4 odsto, dok će računi JKP Hammeum za pijaću i otpadne vode biti uvećani za 25 odsto. Iako većina građana smatra da su i dosadašnje cene nerealne kada se uzmu stvarna primanja građana, u Gradskoj upravi poskupljenje pravdaju usklađivanjem cena i činjenicom da one godinama nisu menjane, te da nisu bile realne.

  (7) detaljnije
 • takse

  Republičke administrativne takse poskupljuju od 1. jula

  Vlada Srbije propisala je nove, veće cene republičkih administrativnih taksi koje će građani i privrednici plaćati od 1. jula ove godine. Građani će tako od sledećeg meseca više plaćati, između ostalog, sva uverenja, podneske, saobraćajne dozvole i dozvole za nošenje oružja.

  (15) detaljnije
 • voda

  U Nišu uvećana cena vode za skoro 20 odsto

  Računi Nišlija za komunalije opet će se uvećati, jer će, nakon za odvoz smeća, plaćati više i za stavku vode. Naime, Gradsko veće je odlučilo da prihvati predlog JKP Naissus , te će cena vode biti veća za 19,79 %.

  (58) detaljnije
 • djubrari

  U Nišu uvećana cena odvoza smeća koju plaćaju građani

  Na nekom od narednih računa Nišlije će skuplje plaćati cenu odvoza smeća i to za skoro 20%, jer je predlog za poskupljenje Javnog komunalnog preduzeća “Mediana” prihvatilo Gradsko veće Niša.

  (40) detaljnije
 • autosmećar

  JKP "Mediana" predlaže da se poveća cena za odnošenje smeća

  Sa sadašnjih 4,72 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora, cena za odnošenje smeća za građane u Nišu mogla bi da poraste na 5,61 dinara po metru kvadratnom, ukoliko Gradsko veće usvoji predlog Nadzornog odbora JKP "Mediana".

  (45) detaljnije
 • računi

  Poskupele komunalije u Babušnici, veće cene pojedinih usluga i do 100 %

  Novim cenovnikom usluga babušničkog komunalnog preduzeća gotovo sve usluge su poskupele, najveće poskupljenje je stavka dvorišnog smeća, čija cena je povećana nešto više od 4 puta, dok, zbog obima, povećanju računa najviše doprinosi poskupljenje odvoženja smeća. Građani su ogorčeni novim cenama i, nakon smene direktora Komunalca, i dalje nezadovoljni uslugama, dok u lokalnoj samoupravi poskupljenje pravdaju usklađivanjem cena i time da one godinama nisu menjane i nisu bile realne.

  (26) detaljnije
 • leskovac obelezje

  Leskovčani negoduju zbog poskupljenja komunalija

  Da je odluka lokalne vlasti o poskupljenju grejanja i kanalizacije, kao i odluka o novom cenovniku u sportskim objektima kojima gazduje SRC Dubočica neshvatljiva, nerazumna i da predstavlja novi udarac na tešku finasijsku situaciju smatraju Leskovčani. Veće račune od narednog meseca kritikovali su i iz Narodne stranke. Poskupljenja su obrazložena uvećanjem cene mazuta kada je reč o grejanju, a najavljeno je da će Vodovod tako prikupljeni novac potrošiti na mašinu za čišćenje kanalizacije.

  (4) detaljnije
 • vrtić

  Boravak u vrtiću na jugu najskuplji u Aleksincu - od ove godine mesečno košta i više nego u Beogradu

  U svim predškolskim ustnovama na jugu Srbije roditelji plaćaju 20 % pune cene vrtića, ali je ta ekonomska cena najveća u Aleksincu, pa je i boravak skuplji u ovoj maloj nerazvijenoj opštini, nego u većim gradovima na jugu. Ove godine mesečna usluga je još poskupela, iznosi oko 6.200 dinara, što je skuplje i od cene čuvanja dece u vrtićima u Beogradu. Prosek za vrtiće na jugu je 4.000 dinara mesečno, a najmanje u Leskovcu, oko 3.700.

  (12) detaljnije
 • racun

  Poskupljuju komunalije u Leskovcu, neke i za 50%

  Od 1. marta za građane Leskovca sledi poskupljenje cene usluga koje građani plaćaju za kanalizaciju i grejanje, dok će veću cenu morati da plaćaju i autoprevoznici koji koriste usluge JP Gradska autobuska stanica, odlučeno je na danas na Gradskom veću. Izmenjen je i cenovnik SRC Dubočica zbog dva nova objekta o kojima će brinuti ovo preduzeće.

  (15) detaljnije
 • Autobuska stanica Leskovac

  U leskovačkoj GAS stežu kaiš zbog finansijskih problema - otpuštaju 8 radnika i povećavaju cene putnicima

  Zbog sve većih finansijskih problema u "Gradskoj autobuskoj stanici" u Leskovcu biće otpušteno 8 zaposlenih, prema najavama direktora Ivana Đorđevića. Dodaje da će teret novčane krize pasti i na korisnike stanice koji će njene usluge ubuduće plaćati po novim, uvećanim cenama.

  (8) detaljnije
 • Jovan Jovanović

  Predstavnik potrošača u EPS-u podneo ostavku: Cena struje nezakonito povećana

  Struja će od decembra biti skuplja oko 4 %, što je odlučeno bez pitanja onih koji je plaćaju, a predsednik Centra za zaštitu potrošača "Forum" iz Niša Jovan Jovanović naglašava da je to protivzakonito i zato je podneo ostavku u savetodavnom telu Elektroprivrede Srbije.

  (17) detaljnije
 • taksi

  Poskupljuje taksi u Vranju

  Umesto dosadašnjih 70 dinara za start, cena će od sada biti 100 dinara, vožnja po kilometru u prvoj koštaće 60 dinara, odnosno 70 dinara u drugoj tarifi, odlučeno je na Gradskom veću Vranja, nakon nekoliko sastanaka sa taksistima.

  detaljnije
 • taksimetar

  Ponovo poskupljuje taksi u Nišu

  Umesto dosadašnjih 100 dinara za start, što je cena od pre nekoliko meseci, one koji odluče da se voze taksijem ubuduće će 110 dinara koštati sam početak vožnje, a biće skuplje i čekanje. Taksisti su zadovoljni, ali smatraju da je mogao da se poveća i cena tarifa, koja najnovijom odlukom Gradskog veća nije menjana.

  (10) detaljnije
 • Povećane cene komunalija i vode u Pirotu

  Odlukom odbornika lokalnog parlamenta cena komunalnih usluga u Pirotu od 1. januara povećana je za 5 %, dok je cena vode skuplja za 3 %. Dok u JKP Komunalac kažu da je povećanje cene komunalija u rangu "dve cigarete" i da neće mnogo uticati na novčanike građana, opozicija smatra da je ovo još jedan atak na džepove Piroćanaca.

  (1) detaljnije
 • kontejneri

  U Leskovcu od jula računi za smeće duplo veći

  Građani Leskovca od jula će dobijati veće račune za smeće, a jedinstvena cena po članu domaćinstva iznosiće 164,64 dinara sa PDV-om, što je oko 90 dinara više od dosadašnje. Cene su uvećane jer Grad više neće plaćati troškove deponovanja.

  (2) detaljnije
 • leskovac, pww

  U Leskovcu od jula veći računi za smeće

  Zbog toga što za deponovanje smeća, koji na godišnjem nivou iznosi oko 70 miliona dinara, Grad više neće izdvajati novac iz budžeta, ovaj deo plaćaće Leskovčani. Računi će od 1. jula biti uvećani, ali nadležni ne znaju za koliko, jer još nije određen novi cenovnik.

  (3) detaljnije
 • Nove cene taksi usluga u Nišu

  Poskupljuje taksi u Nišu

  Prema novom cenovniku, koje je Gradsko veće danas usvojilo, cene taksi usluga u Nišu biće povećane, a razlog za to je poskupljenje goriva i povećanja minimalne cene rada.

  (20) detaljnije
 • vranje foto i.m

  Vranjski “Parking servis” traži poskupljenje parkiranja

  Prema predlogu "Parking servisa", parkiranje u Vranju bi, ukoliko Gradsko veće usvoji novi cenovnik, trebalo da bude skuplje za nekih 15 % ili 5 dinara po satu. Za isti procenat mogle bi biti uvećane i cene u parking garažama, dok će nepromenjene ostati cene "pauka" i usluge na carinskom terminalu.

  (1) detaljnije