Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

predsednik opštine

 • Miljana Zlatković - predsednica Opštine Trgovište

  Predsednica Opštine Trgovište iz SNS-a podnela ostavku

  Predsednica Opštine Trgovište Miljana Zlatković Stojanović i predsednik lokalne Skupštine Aleksandar Kolić podneli su ostavke zbog, kako je Kolić rekao za "Južne vesti", prelaska na druge funkcije koje će ubuduće obavljati. Na čelo Opštine se ponovo posle 2 godine vraća Nenad Krstić, a lokalnim parlamentom će upravljati doktorka Andrijana Filipović Mitić.

  (4) detaljnije
 • 20221121_112801

  Predsednik Opštine Lebane u Leskovcu otvorio privatni vrtić, a dobio i subvencije

  Nedostatak mesta u vrtićima problem je sa kojim se roditelji u Leskovcu već dugo suočavaju, a kako bi problem bio rešen, Grad subvencioniše i privatne vrtiće. Jedan od takvih je i vrtić ”Plavi čuperak” koji je danas svečano otovoren, a jedan od suvlasnika vrtića je i predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović sa svojom suprugom.

  (5) detaljnije
 • Bosilegrad

  Pretnje batinama aktivistima i trudnici sa lažnog profila predsednika Opštine Bosilegrad

  Nekoliko humanitaraca i aktivista koji su u proteklom periodu ukazivali na slučajeve gladovanja u bosilegradskoj opštini, dobilo je pretnje i psovke sa Fejsbuk profila potpisanog imenom prvog čoveka Opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva. Najbrutalnije pretnje da će je prebiti, pominjući i njenu nerođenu bebu, dobila je trudnica i predsednica Udruženja “Eko Surdulica” koja ih je prijavila policiji jer se boji za svoj i život svoje porodice. Zaharijev je policiji prijavio lažni profil, a sa svime je, kaže, upoznato i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

  (1) detaljnije
 • Opština Medveđa

  Dragan Kulić i zvanično izabran za novog predsednika Opštine Medveđa

  Odbornici Skupštine u Medveđi na konstitutivnoj skupštinskoj sednici održanoj 4. jula za novog predsednika Opštine izglasali su dosadašnjeg predsednika Privremenog organa i koordinatora Opštinskog odbora SNS-a Dragana Kulića.

  (1) detaljnije
 • Gadzin Han opstina foto Nikola Mitic

  Opština Gadžin Han svojim zaposlenima isplatila novčanu pomoć koja nije predviđena zakonom

  Iako je Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2021. godinu zabranjena isplata novčane pomoći u toj budžetskoj godini, 31. decembra Opština Gadžin Han isplatila je po 64.000 dinara za 30 zaposlenih i 2 postavljena lica u Opštinskoj upravi, odnosno 11 zaposlenih u Opštini, čime je po mišljenju advokata Marka Krstića, moguće da se radi o nenamenskom trošenju, kršenju odredaba zakona, čak i o nekom kažnjivim delu.

  (5) detaljnije
 • Medveđa
  Izbori 2022

  Medveđa još čeka novog predsednika Opštine, konstitutivna sednica zakazana za 4. jul

  Skoro tri meseca prošlo je od lokalnih izbora u Medveđi, a tom opštinom i dalje rukovodi Privremeni organ na čijem čelu se nalazi Dragan Kulić. Upravo bi on na konstitutivnoj sednici koja je zakazana za 4. jul trebalo da postane i zvanično novi predsednik Opštine Medveđa.

  detaljnije
 • goran ljubic međarac

  Nastavlja se vladavina Međarca - još 4 godine na čelu Opštine Doljevac

  Svoj maratonski politički staž nastavio je Goran Ljubić Međarac - po 6. put izabran je na mesto predsednika Opštine Doljevac, a na toj funkciji se nalazi još od 2004. godine. Većih promena nema ni u ostalim organima Opštine, dva od sedam većnika je zamenjeno u odnosu na prethodni mandat, a Doljevac je dobio i novog zamenika predsednika Skupštine.

  (8) detaljnije
 • 2 Sciprim Arifi foto I.M. Juzne vesti

  Arifi ponovo na čelu Opštine Preševo, Ardita Sinani smenjena sa funkcije

  Predsednica Opštine Preševo Ardita Sinani smenjena je nakon godinu dana sa te pozicije na sednici Skupštine, a Opštinu će ubuduće opet voditi bivši predsednik Šćiprim Arifi. Za smenu vlasti u Preševu glasao je 21 od 38 odbornika, koliko ih je u lokalnoj Skupštini, a novu vladajuću većinu činiće 14 odbornika Alternative za promene, 5 iz Pokreta za reforme akutelnog predsednika Skupštine Samija Salihija i jedan iz Demokratske unije Albanaca.

  detaljnije
 • zoran jozic foto lj.m.

  Bivši predsednik Opštine Blace oslobođen optužbi za nenamensko trošenje budžetskih para

  Iako je prvostepenom presudom osuđen na kaznu zatvora od 4 meseca, uslovno na godinu dana, koju je Apelacioni sud ukinuo i vratio na ponovno odlučivanje, Viši sud u Nišu je na ponovljenom suđenju oslobodio Zorana Jozića, bivšeg predsednika Opštine Blace. Protiv njega je Više tužilaštvo u Nišu ranije pokrenulo postupak zbog nenamenskog trošenja novca iz budžeta u vreme dok je bio predsednik Opštine, a na oslobađajuću presudu nisu se žalili jer je predmet zastareo.

  (6) detaljnije
 • protest prokuplje

  Zbog tuče u kabinetu predsednik Opštine Žitorađa prvostepeno osuđen na godinu dana uslovno

  Predsednik opštine Žitorađe i lokalni funkcioner Srpske napredne stranke Ivan Stanojević je zbog fizičkog sukoba koji se pre 3 godine dogodio u njegovom kabinetu nepravosnažnom presudom prokupačkog Osnovnog suda osuđen na kaznu zatvora od 3 meseca, uslovno na godinu dana. Pored njega, nepravosnažno su osuđena još četvorica učesnika zbog nasilničkog ponašanja.

  detaljnije
 • sud

  Optužnica protiv poslanika Kamberija zbog prekoračenja budžeta dok je bio predsednik opštine Bujanovac

  Zbog sumnje da je prekoračio budžetska sredstva za milion dinara dok je bio predsednik Opštine Bujanovac, niško Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv narodnog poslanika Skupštine Srbije i šefa Partije za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

  (3) detaljnije
 • bojnik arhiva

  Bojničani traže da ih predsednik Opštine primi na razgovor, on neće bez potvrde o prebivalištu

  Problemi građana u opštini Bojnik, kako sami tvrde, sve su veći, ali o eventualnom rešavanju ne mogu da razgovaraju sa predsednikom Opštine Nenadom Nenadovićem, jer tvrde da on utorkom, koji je određen za prijem građana, često nije u svojoj kancelariji. Nenadović priznaje da se dešava da je tog dana odsutan zbog raznoraznih sastanaka, ali i kaže da ne želi da razgovara sa ljudima koji nemaju mesto prebivališta u opštini Bojnik.

  (3) detaljnije
 • Ardita Sinani

  Podignuta optužnica protiv predsednice Opštine Preševo zbog zloupotrebe subvencija privredi

  Zbog sumnje da je, kako stoji u optužnici, Opština Preševo dvojici preduzetnika dodelila subvencije od 360.000 dinara iako nisu konkurisali u predviđenom roku, Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv predsednice te opštine Ardite Sinani. Istom optužnicom se terete i dva člana Komisije za razvoj preduzetništva da su oštetili Opštinu Preševo za ukupno 2,2 miliona dinara, jer su omogućili preduzetnicima koji ne ispunjavaju uslove da dobiju subvencije.

  (2) detaljnije
 • sednica

  Novo rukovodstvo u Kuršumliji, ostavke podneli predsednik Opštine, Skupštine i zamenik predsednika

  Dosadašnji predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, kome je ovo bio treći uzastopni mandat, podneo je ostavku na današnjoj sednici Skupštine. Na istoj sednici ostavke su podneli i njegov zamenik Vojimir Čarapić i predsednik Skupštine Dejan Lović, kao i svi članovi Veća, potvrdio je Vidić za Južne vesti. Izabrano je na istom zasedanju i novo-staro rukovodstvo, pa će funkciju prvog čoveka Kuršumlije obavljati dosadašnji zamenik Vojimir Čarapić, a zamenik predsednika Opštine biće Lović, koji je do sada bio predsednik Skupštine. Svi novi-stari funkcioneri su iz Srpske napredne stranke.

  (1) detaljnije
 • opstina crna trava

  Odbornik SPS-a u Crnoj Travi štrajkuje glađu i traži smenu predsednika Opštine

  Nezadovoljan situacijom u Opštini Crna Trava, odbornik vladajućeg SPS-a Svetisalv Đikić danas je stupio u štrajk glađu, a za Južne vesti kaže da je za loše stanje u opštini jedini krivac predsednik Slavoljub Blagojević koji je na vlasti više od 20 godina. Ipak, sam Blagojević kaže da Đikić ne štrajkuje zbog stanja u celokupnoj opštini, već zato što njegova supruga nije izabrana za direktora Turističke organizacije Crne Trave.

  (4) detaljnije
 • 198821742_178613960930028_8503373076167529181_n

  Hoteli u Niškoj Banji ruinirani i nakon prodaje

  Uz rekonstruisani trg i šetališta okruženim drvećem u Niškoj Banji i nakon prodaje stoje ruinirani hoteli "Ozren" i "Srbija", dok je "Partizan" i dalje bez krova, okružen srčom i iscrtan grafitima. Hoteli su zapušteni, radnika nema ni na vidiku, a jedino je poznato da je u planu obnova "Srbije", jer vlasnik i doskorašnji poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović za Južne vesti kaže da pribavljaju građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju novog dela hotela.

  (19) detaljnije
 • sns lebane

  Tužilaštvu u Lebanu stigla krivična prijava protiv predsednika Opštine

  Nakon što je prošle nedelje svojoj rođaci pikslom naneo lakše telesne povrede, Tužilaštvu u Lebanu stigla je krivična prijava protiv predsednika te Opštine Ivana Bogdanovića, potvrđeno je Južnim vestima. Još nije poznato kada će sudski postupak biti pokrenut.

  (1) detaljnije
 • lebane skupština

  Nakon bacanja cipele ka predsedniku Opštine, smenjen direktor Turističke organizacije Lebane

  Dosadašnji direktor Turističke organizacije Lebana Bojan Jović, od incidenta, kada je nezadovoljan radom predsednika Opštine i saradnika, izuo cipelu i bacio je ka predsedniku, nakon više od dve nedelje od toga je i smenjen sa mesta direktora Turističke organizacije na poslednjoj sednici Skupštine, na kojoj mu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje. Za njegovog naslednika na funkciji imenovan je Marko Denić, a Jović, i pored smene, kaže da je spreman na sve konsekvence i da ostaje "partijski vojnik".

  detaljnije
 • lebane skupština

  Direktor Turističke organizacije Lebana na sednici Skupštine bacio cipelu ka predsedniku Opštine

  U toku sednice Skupštine opštine Lebane na kraju svog izlaganja, direktor Turističke organizacije Lebane Bojan Jović izuo je cipelu i bacio je u pravcu predsednika Opštine Ivana Bogdanovića, sa kojim ga, osim što su članovi SNS-a, povezuju i bliski porodični odnosi. Nezadovoljan je što je vladajuća struja u ovoj opštini, čiji je i sam član, kako je rekao, kriva za lošu privrednu situaciju, krah turizma i selektovanu potrošnju budžeta, ali i to što je jedna firma sa kojom Turistička organizacija sarađuje u bliskim porodičnim vezama sa predsednikom opštine.

  (7) detaljnije
 • 1 Zoran Jozic Blace foto lj.m.

  Bivšem predsedniku Opštine Blace ukinuta prvostepena presuda, predmet vraćen u niški Viši sud

  Apelacioni sud u Nišu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda po kojoj je bivši predsednik Opštine Blace Zoran Jozić osuđen na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana. Presuda je ponovo vraćena prvostepenom sudu, a Jozić se sumnjiči da je u vreme dok je bio predsednik nenamenski koristio budžetska sredstva.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Znači iz 1-X

Dzong Čitalac

Tekst: Nišliija iz kladionice ukrao 26.000 dinara