Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

preduzetništvo

 • Preduzetnica

  Bazar mama preduzetnica prvi put u Nišu

  Mame koje imaju svoje kompanije i proizvode, okupiće se u Nišu da bi se umrežile, pokazale svoje proizvode i usluge koje nude i čule iskustva drugih žena. Prvi niški Bazar mama preduzetnica održaće se u subotu 7. oktobra u tržnom centru “Forum” na drugom spratu, od 10 do 22 sata.

  detaljnije
 • Preduzetnice

  Na panel diskusiji saveti i ideje o uspešnom poslovanju žena

  O tome kako pokrenuti posao, šta konkretno treba uraditi kako bi vaša firma dobro radila, te kako prevazići prepreke, neke su od tema o kojima će uspešne Nišlijke razgovarati na panel diskusiji “Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“ u četvrtak, 21. septembra od 18:30 u kafeu “Manila”.

  detaljnije
 • Predavanje se održava u niškom "Deli" prostoru

  U Nišu predavanje za preduzetnike o zapošljavanju mladih

  U toku je konkurs za podršku socijalnim preduzećima koja podstiču zapošljavanje mladih od 18 do 35 godina, a oni koji žele da saznaju više o tome mogu da prisustvuju informativnom razgovoru koji će se održati u "Deli" prostoru u Nišu, 15. septembra od 16 sati.

  detaljnije
 • biznis inkubator centar predavanje foto lj.m.

  Šansa Topličanima za razvoj privatnog preduzetništva

  Kako bi stekli neophodna znanja i veštine za sopstveni privatni biznis i internet marketing, 26 polaznika iz sve 4 opštine Topličkog okruga će u narednih mesec dana slušati predavanja u okviru projekta “Promocija preduzetništva i internet mogućnosti”.

  detaljnije
 • Konkurs otvoren do 15. septembra

  Bira se nova generacija Mladih ambasadora

  Oni koji žele da promovišu kulturu, preduzetnički duh i sport mogu da se prijave do 15. septembra i postanu Mladi ambasadori. Poziv je otvoren za sve učenike i studente koji se školuju u Nišu.

  (2) detaljnije
 • Vujacic-foto-Evropski-progres

  “Poslovni ambijent treba da ohrabruje mlade na preduzetništvo”

  Obrazovni sistem koji se ne poklapa sa potrebama tržišta rada, nedostatak prakse i veština koje traže poslodavci, nedovoljno prilika za radna iskustva, loša ekonomska situaciju, ali i strah od nepoznatog, razlozi su visoke stope nezaposlenosti mladih, smatra nacionalni menadžer programa „Evropski progres“ Marko Vujačić.

  detaljnije
 • Nebojsa-Ivkovic

  Frizerski salon otvorio u osamnaestoj - ni od čega napravio nešto

  Skoro svaki drugi ispitanik u Srbiji je u anketi Svetske banke rekao da želi da bude preduzetnik, ali na taj korak nije spreman ni svaki deseti jer čak 85 % anketiranih to smatra rizikom. Nebojša Ivković iz Merošine se u takav rizik upustio čim je dobio diplomu frizera i "ni od čega napravio nešto".

  (1) detaljnije
 • ucenicka kompanija s-mass

  "Preduzetnici se ne rađaju, već stvaraju"

  Vodeći godinu dana učeničku kompaniju, od ideje preko biznis plana, promocije proizvoda i kontakta sa klijentima, pa do zatvaranja, srednjoškolci stiču preduzetnička znanja i pripremaju se za izazove koje nosi promenljivo tržište rada u Srbiji, smatraju u organizaciji „Dostignuća mladih“.

  (1) detaljnije
 • Škola traje 5 nedelja

  Škola preduzentištva u Nišu sa studentima iz Australije i Italije

  Srednjoškolci i studenti u Nišu, koji žele da nauče više o svetu biznisa i preduzetništva, razviju liderske sposobnosti i nauče kako da realizuju svoje ideje, mogu da se prijave za Globalnu školu preduzetništva. Kroz teorijske i praktične zadatke prolaziće zajedno sa studentima iz Australije i Italije.

  (1) detaljnije
 • kosnica

  Od para EU mladić iz Bujanovca pokrenuo proizvodnju košnica

  Kada imate do 30 godina i želite da pokrenete svoj posao gotovo je nemoguće uštedeti ili zadužiti se kod banke 10.000 evra, smatra Stefan Manasijević iz Bujanovca, pa je zato pomoć koju je dobio putem konkursa Evropskog PROGRES-a, kaže, velika šansa.

  detaljnije
 • nikola cvetkovic vranje

  Pravom podrškom od ideje do posla i zarade

  Da radi ono što voli i pokrene svoj biznis, a da to bude kreativno i isplativo, 30-godišnjem Nikoli Cvetkoviću iz Vranja omogućila je podrška koju je dobio putem konkursa „Tvoja ideja, naša podrška“.

  (2) detaljnije
 • Mladi preduzetnici

  U Banovini radionica o preduzetništvu za niške studente i srednjoškolce

  Mladi koje zanima privatni biznis i koji žele da nauče kako da osnuju i vode sopstvenu firmu, mogu da pohađaju radionicu “Works at: Sam svoj gazda” u Privrednoj komori u Banovini, 16. maja od 12 sati.

  detaljnije
 • preduzetnik

  Usavršavanje u evropskim kompanijama za mlade preduzetnike

  Šansu da kroz program “Erazmus za mlade preduzetnike” provede pola godine u nekoj kompaniji u jednoj od zemalja EU i stekne veštine za uspešno vođenje biznisa nije u protekle 4 godine iskoristio nijedan mladi preduzetnik sa juga Srbije. Organizatori ovog programa kažu da su im vrata za odlazak na usavršavanje i dalje otvorena.

  detaljnije
 • Nišlijke napravile najbolji biznis plan; foto: Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo

  Ideja niških učenica o biogorivu najbolji biznis plan na takmičenju u Beogradu

  Proizvodnja specijalnog biogoriva koje bi smanjivalo štetne gasove i potrošnju, ideja je niških učenica Pravno-poslovne škole koja je nagrađena kao najbolja na takmičenju “Mali preduzetnik”. One su, prema mišljenju stručnog žirija, najbolje osmislile i prezentovale svoj biznis plan.

  detaljnije
 • Otvoren za sve mlade sa idejama; foto: JV

  U Nišu otvoren Regionalni centar za mlade preduzetnike

  Budući preduzetnici, učenici uzrasta od 15 do 19 godina, koji bi da obogate svoje znanje, dobiju praksu u nekim kompanijama i odmalena uče kako da budu konkurentni na tržištu, ubuduće mogu to da učine u Regionalnom centru za omladinsko preduzetništvo koji se nalazi u niškoj Ekonomskoj školi. 

  (2) detaljnije
 • sajam

  Sajam preduzetništva jugoistočne Srbije biće održan u Nišu

  Stvaranje prilika za regionalnu saradnju u preduzetništvu, stimulisanje poslovnog povezivanja privrednika jugoistočne Srbije, kao i promocija preduzetništva i mogućnost samozapošljavanja, osnovni su ciljevi Sajma preduzetništva jugoistočne Srbije, koji će biti održan u niškoj hali “Čair” 13. aprila od 10 do 19 sati.

  (2) detaljnije
 • deca

  Učenici sa juga izlažu proizvode iz svojih "kompanija"

  Srednjoškolci koji su „zaposleni” u učeničkim kompanijama tokom godine uče o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu, a svoju imaginarnu kompaniju vode od osnivanja do izrade izveštaja i zatvaranja. Nišlije će imati prilike da kupe njihove proizvode koji će biti izloženi 9. marta u Roda centru. 

  detaljnije
 • deli

  Obuka za mlade preduzetnike u Nišu

  Svi koji bi da započnu sopstveni biznis, a žele da o tome uče od iskusnijih mogu do 26. januara da se prijave za besplatnu obuku koju organizuje "Deli centar" u Nišu.

  (1) detaljnije
 • Nišlije napravile aplikaciju za rekreativne sportiste; foto: Udruzenje BEUM

  Nišlije osmislile aplikaciju za pronalaženje terena i ekipa za mali fudbal

  Pronalaženje terena i suparničkih ekipa za mali fudbal, uz aplikaciju “Timster”, koju je osmislio tim studenata iz Niša, trebalo bi da uštedi vreme i olakša život rekreativnim sportistima. Njihova ideja je da povežu sport i tehnologiju i podstaknu mlade da se više bave sportom.

  (5) detaljnije