Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

privremena uprava

  • leskovac

    U Leskovcu Privremeni organ bez predstavnika opozicije

    Leskovac je jedna od 64 lokalnih samouprava u kojoj je raspuštena skupština i uveden je privremeni organ na čijem je čelu dosadašnji gradonačelnik Goran Cvetanović. Ali među članovima ovog organa, iako to zakon propisuje, nema predstavnika opozicione Grupe građana “Za Leskovac zajedno” koja je bila deo lokalnog parlamenta. Iz te grupe poručuju da je time vlasti u Leskovcu data sloboda da radi šta hoće.

    (2) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Gradonačelnik u ostavci predsednik Privremenog organa Prokuplja

    Neodložne i samo hitne poslove vezane za funkcionisanje Grada i Gradske uprave u Prokuplju vodiće do okončanja izbora i formiranja nove gradske vlasti Privremeni organ koji je sastavljen od pet članova, od kojih su tri iz vladajuće Srpske Napredne stranke, jedan iz Socijalističke partije Srbije i jedan koga je predložio POKS. Za predsednika Privremenog organa izabran je Milan Aranđelović, doskorašnji gradonačenik.

    (5) detaljnije
  • Glasanje

    Vlada od Vučića traži da raspiše izbore - privremene organe uvode u 4 grada i 18 opština na jugu

    Vanredni lokalni izbori bi trebalo da budu održani u svim većim gradovima na jugu osim u Nišu, jer je Vlada Srbije odlučila da raspusti skupštine u Leskovcu, Vranju, Pirotu i Prokuplju, kao i u 18 lokalnih samouprava. Uputili su predlog predsedniku Aleksandru Vučiću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše vanredne izbore.

    (6) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Od novembra Privremeni organ rukovodi Prokupljem do izbora nove vlasti

    Privremeni organ sastavljen od pet članova, od kojih će, kako saznajemo, tri biti iz vladajuće Srpske napredne stranke, jedan iz Socijalističke partije Srbije i jedan koga će predložiti ostatak opozicije, rukovodiće lokalnom samoupravom grada Prokuplja počev od 28. oktobra do izbora nove gradske vlasti nakon najavljenih izbora koji bi trebalo da se održe 17. decembra.

    (8) detaljnije
  • Opština Gadžin Han

    Predsednik Gadžinog Hana krio da je podneo ostavku, raspušta se Skupština

    Predsednik Opštine Gadžin Han Milisav Filipović je krio da je podneo ostavku još 28. septembra, što znači da bi već sutra trebalo da se raspuste odbornici i uvede Privremeni organ, a da će tako i biti potvrdio je predsednik Skupštine Slaviša Ivković. Odbornik Damir Stojanović ukazuje da se i dalje sve odvija u tajnosti, a tekst ostavke predsednika kriju od novinara.

    (7) detaljnije
  • Privremeni organ, Medveđa

    Privremeni organ Medveđe počeo sa radom, na čelu lokalni koordinator SNS-a

    Nakon što je predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić podneo ostavku na tu funkciju, Vlada Srbije uvela je privremene mere u toj opštini, a novoformirani Privremeni organ koji čine 5 članova, usvajanjem Poslovnika i imenovanjem sekretara, danas je zvanično počeo sa radom. Iako se očekivalo da predsednik bude upravo Nebojša Arsić, on je ipak postao samo član, dok je za predsednika Privremenog organa imenovan Dragan Kulić, koordinator SNS-a u toj opštini.

    (4) detaljnije
  • medveđa

    Vlada imenovala privremenu upravu u Doljevcu i Medveđi

    Nakon što su predsednici opština Doljevac i Medveđa podneli ostavke na svoje funkcije, Vlada Srbije je uvele privremene mere u tim opštinama, a postavila je i predsednike i članove Privremenog organa. Goran Ljubić, dosadašnji čelnik Opštine Doljevac imenovan je i za predsednika tog tela, dok je Nebojša Arsić koji je do sada bio na čelu Medveđe postavljen samo za člana novog rukovodstva Opštine, dok je koordinator SNS-a u Medveđi Dragan Kulić imenovan za predsednika Privremenog organa.

    (8) detaljnije
  • fotelja

    Merošinsko komunalno preduzeće dobilo drugog direktora za 2 meseca

    Tek što je imenovan za v.d. direktora Javnog komunalnog prduzeća “Merošina”, Vladimir Vojvodić podneo je ostavku na tu funkciju, a u njegovu fotelju seo je Milan Lazić, diplomirani građevinski inženjer iz Niša.

    (1) detaljnije
  • merosina

    Raspuštena Skupština u Merošini, Sanja Stajić opet "glavna"

    Posle mnogo previranja i rokada raspuštena je merošinska skupština, a Vlada Srbije imenovala je petočlani Privremeni organ koji će voditi ovu opštinu na jugu Srbije. Na čelu je Sanja Stajić, donedavna predsednica merošinskog parlamenta.

    (8) detaljnije
  • ružić

    Ružić: Prinudna uprava u Nišu zavisi od političke odluke Vlade

    Ako se sednica niške Skupštine ne održi za dva dana, u Nišu ne mora nužno da bude uveden Privremeni organ, kako kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, već će to “biti predmet političke odluke, koja će biti doneta na sednici Vlade”.

    (12) detaljnije
  • gradska uprava

    Privremena uprava bez pitanja može da pokloni niški aerodrom državi

    Ukoliko u Nišu bude uvedena prinudna uprava zbog neodržavanja sednice Skupštine, Vlada Srbije formiraće Privremeni organ koji će voditi Grad. To telo imalo bi široka ovlašćenja, preuzelo bi poslove i Skupštine grada i Gradskog veća, a stručnjaci tumače da bi privremeni organ imao pravo da donese i odluku o predaji Aerodroma “Konstantin Veliki” u vlasništvo Republici.

    (36) detaljnije
  • bela palanka

    Ministarstvo priprema privremeni organ za Belu Palanku

    Nakon dva i po meseca od poništenih izbora u Opštini Bela Palanka i odbijanja loklane izborne komisije da ih ponovi, u Ministarstvu lokalne samouprave kažu da tek prikupljaju mišljenja kako bi se u ovoj opštini uveo privremeni organ.

    (1) detaljnije
  • 490x370-490x370-Medvedja.jpg

    Privremena uprava u Medveđi

    Vlada Srbije raspustila je u ponedeljak Skupštinu Opštine Medveđa jer u zakonskom roku nije održana nijedna sednica. Za predsednika Privremenog organa Vlada imenovala doktora Nebojšu Arsića iz SNS-a.

    (2) detaljnije
  • Aleksandar-Krstic.jpg

    Aca Krstić u privremenoj upravi Beograda

    Nekadašnji predsednik Gradske vlade Niša i od nedavno funkcioner LDP-a Aleksandar Aca Krstić, najverovatnije će biti jedan od 5 članova privremenog tela koje će upravljati Beogradom.

    (51) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: