Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

privremena uprava

 • Privremeni organ, Medveđa

  Privremeni organ Medveđe počeo sa radom, na čelu lokalni koordinator SNS-a

  Nakon što je predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić podneo ostavku na tu funkciju, Vlada Srbije uvela je privremene mere u toj opštini, a novoformirani Privremeni organ koji čine 5 članova, usvajanjem Poslovnika i imenovanjem sekretara, danas je zvanično počeo sa radom. Iako se očekivalo da predsednik bude upravo Nebojša Arsić, on je ipak postao samo član, dok je za predsednika Privremenog organa imenovan Dragan Kulić, koordinator SNS-a u toj opštini.

  (4) detaljnije
 • medveđa

  Vlada imenovala privremenu upravu u Doljevcu i Medveđi

  Nakon što su predsednici opština Doljevac i Medveđa podneli ostavke na svoje funkcije, Vlada Srbije je uvele privremene mere u tim opštinama, a postavila je i predsednike i članove Privremenog organa. Goran Ljubić, dosadašnji čelnik Opštine Doljevac imenovan je i za predsednika tog tela, dok je Nebojša Arsić koji je do sada bio na čelu Medveđe postavljen samo za člana novog rukovodstva Opštine, dok je koordinator SNS-a u Medveđi Dragan Kulić imenovan za predsednika Privremenog organa.

  (8) detaljnije
 • fotelja

  Merošinsko komunalno preduzeće dobilo drugog direktora za 2 meseca

  Tek što je imenovan za v.d. direktora Javnog komunalnog prduzeća “Merošina”, Vladimir Vojvodić podneo je ostavku na tu funkciju, a u njegovu fotelju seo je Milan Lazić, diplomirani građevinski inženjer iz Niša.

  (1) detaljnije
 • merosina

  Raspuštena Skupština u Merošini, Sanja Stajić opet "glavna"

  Posle mnogo previranja i rokada raspuštena je merošinska skupština, a Vlada Srbije imenovala je petočlani Privremeni organ koji će voditi ovu opštinu na jugu Srbije. Na čelu je Sanja Stajić, donedavna predsednica merošinskog parlamenta.

  (8) detaljnije
 • ružić

  Ružić: Prinudna uprava u Nišu zavisi od političke odluke Vlade

  Ako se sednica niške Skupštine ne održi za dva dana, u Nišu ne mora nužno da bude uveden Privremeni organ, kako kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, već će to “biti predmet političke odluke, koja će biti doneta na sednici Vlade”.

  (12) detaljnije
 • gradska uprava

  Privremena uprava bez pitanja može da pokloni niški aerodrom državi

  Ukoliko u Nišu bude uvedena prinudna uprava zbog neodržavanja sednice Skupštine, Vlada Srbije formiraće Privremeni organ koji će voditi Grad. To telo imalo bi široka ovlašćenja, preuzelo bi poslove i Skupštine grada i Gradskog veća, a stručnjaci tumače da bi privremeni organ imao pravo da donese i odluku o predaji Aerodroma “Konstantin Veliki” u vlasništvo Republici.

  (36) detaljnije
 • bela palanka

  Ministarstvo priprema privremeni organ za Belu Palanku

  Nakon dva i po meseca od poništenih izbora u Opštini Bela Palanka i odbijanja loklane izborne komisije da ih ponovi, u Ministarstvu lokalne samouprave kažu da tek prikupljaju mišljenja kako bi se u ovoj opštini uveo privremeni organ.

  (1) detaljnije
 • 490x370-490x370-Medvedja.jpg

  Privremena uprava u Medveđi

  Vlada Srbije raspustila je u ponedeljak Skupštinu Opštine Medveđa jer u zakonskom roku nije održana nijedna sednica. Za predsednika Privremenog organa Vlada imenovala doktora Nebojšu Arsića iz SNS-a.

  (2) detaljnije
 • Aleksandar-Krstic.jpg

  Aca Krstić u privremenoj upravi Beograda

  Nekadašnji predsednik Gradske vlade Niša i od nedavno funkcioner LDP-a Aleksandar Aca Krstić, najverovatnije će biti jedan od 5 članova privremenog tela koje će upravljati Beogradom.

  (51) detaljnije
KOMENTAR DANA