Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

promocija knjige

  • Vudu Popaj

    Vudu Popaj promoviše roman "Tužna zemunska priča" u Nišu

    Veliki navijač niškog Radničkog , ali i muzičar Radenko Stojanović, poznatiji kao Vudu Popaj održaće danas od 18 sati promociju romana Tužna zemunska priča u niškom kafe-klubu Saloon. Tom prilikom, Vudu Popaj promovisaće i izdanje Vudu priče.

    (2) detaljnije
  • Niški kulturni centar

    Predstavljanje romana o čuvenoj prizrenskoj lepotici u Nišu

    Roman Lele Marković pod nazivom "Dilber Tuta Jorgušova", o životu čuvene prizrenske lepotice Sultane Petrović, biće predstavljem u ponedeljak, 12. februara, od 19 sati, u maloj sali Niškog kulturnog centra.

    detaljnije
  • knjiga

    Posthumno objavljena knjiga istoričara iz Prokuplja

    Istraživanje naselja od osamdesetih godina prošlog veka do danas i utvrđivanje istorijskih karakteristika pojedinih naselja u Toplici, nihov položaj i opis, poreklo naziva i istorijski izvori, kao i etničko naseljavanje i migracija stanovništva, deo su posthumno objavljene knjige “Rečnik toponomastike Toplice” autora Božidara Đevorija, a čija promocija je zakazana za petak u 13 sati u čitaonici prokupačke Biblioteke. Ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

    detaljnije
  • Biblioteka

    Promocija prve zbirke pesama učiteljice iz Prokuplja

    Pesme koje su nastale kao odraz odnosa prema svetu i koje pokazuju razmišljanja o pojavama koje se dešavaju oko nas i u nama, deo su prve knjige pesama Zvezdokradice koju je napisala Liljana Sokolović, učiteljica iz Prokuplja, a čija je promocija zakazana večeras od 17 sati u prokupačkoj Biblioteci. Ulaz za sve posetioce i ljubitelje knjige je slobodan.

    detaljnije
  • narodna biblioteka stevan sremac

    Promocija novog romana Vladimira Pištala u niškoj Biblioteci

    U petak, 22. decembra od 18 sati, u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac” Niš biće predstavljen novi roman Vladimira Pištala "Pesma o tri sveta”.

    (2) detaljnije
  • JLM_8017-01

    Promocija knjige mladog niškog novinara na Sajmu u "Čairu"

    Svoj prvenac Iskušenik, niški mladi novinar Nikola Đukić predstaviće na Sajmu knjiga u četvrtak, 14. decembra, od 17 sati. Sa njegovom pričom u knjizi čitaoci neće moći da se u potpunosti identifikuju, ali će ih naterati da razmišljaju o izborima koje prave i njihovim posledicama, rekao je Đukić ranije o svom romanu.

    detaljnije
  • IMG-470e5f67e30af35a56c7231e692a6485-V (1)

    Od crkvene, preko dečije, do popularne literature - niški Sajam knjiga za svačiji ukus

    Školarce, studente, ljude srednjih godina, ali i penzionere i sinoć je okupio niški Sajam knjiga na kome su mogli da pronađu štiva uz koja će provesti ovu zimu. Iako se pribojavalo da će potražnju knjiga smanjiti mogućnost čitanja na internetu, direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić smatra da se umetnost pisane reči uspela da još jednom pobedi tehnologiju.

    (3) detaljnije
  • sajam knjiga

    Brojne promocije na Sajmu knjiga u Nišu

    58. Sajam knjiga, koji se do 18. decembra održava u niškoj hali Čair prate brojne promocije, kako lokalnih tako i srpskih pisaca. Književnica Ljiljana Habjanović Đurović, otvorila je Sajam čija je ovogodišnja poruka “ne treba odustajati od knjige”.

    (4) detaljnije
  • dejan ognjanović 1

    Roman "Zadušnice" niškog pisca pokazuje kako narod u Srbiji "živucka" dok predsednik deli respiratore

    Dinamična, sumorna i duhovita u isto vreme, knjiga koja pokazuje da je narod nekad živeo i da još uvek “živucka” i “mrducka” - tako roman “Zadušnice” opisuju autor Dejan Ognjanović i urednici Ana Marija Grbić i Igor Stanojević. On je predstavljen pred publikom u Niškom kulturnom centru, reč je o samizdatu i svi koji žele mogu ga kupiti za 1.000 dinara.

    detaljnije
  • Dobro jutro Kolumbo korice; foto: I. D

    Život postoji i zanimljiv je i van ekrana - pokazuje dečiji roman Aleksinčanina Ivana Drajzla

    Junak prvog romana za decu pisca Ivana Drajzla nakon završenog petog razreda morao je ekrane da zameni životom na selu sa babom i jako bojao da će mu biti dosadno, ali ipak tražio da ostane i duže. Drajzl, inače rodom Aleksinčanin, u tek objavljenom romanu Dobro jutro, Kolumbo piše o posebno važnoj temi poslednjih godina, ekranima koji su zamenili realan život mnoge dece, pa se nada da će privući pažnju i roditelja. Ovaj roman promociju će imati na predstojećem niškom Sajmu knjiga.

    (1) detaljnije
  • promocija knjige

    Promocija knjige o Novom talasu u Nišu: "Sve je bio instinktivni naboj"

    Intervjue sa muzičarima i kritičarima koje je radila “od Vardara do Triglava”, Vesna Varda objedinila je u knjizi Zvuk slobode - Novi talas u Ex Yu , koja je u utorak imala nišku promociju u organizaciji Studentskog kulturnog centra. Promociji je prisustvovao i nekadašnji bubnjar EKV-a Ivan Fece Firči koji je rekao da je odlučio da joj pomogne kada je video njen entuzijazam, posvećenost i zainteresovanost.

    (1) detaljnije
  • mila-prvanovic-foto-jcm

    Roman 10-godišnje Nišlijke donosi priču o prijateljstvu iz ugla deteta

    Kako se deca nose sa izazovima i strahovima, vršnjačkim nasiljem, kao i šta za njih znači prijateljstvo, pokazuje roman "Moć prijateljstva" koji je napisala 10-godišnja Mila Prvanović iz Niša. Njen prvenac je nedavno objavila izdavačka kuća “Huk”, a promocija će se održati u niškom Dečijem centru u petak, 13. oktobra od 18:30.

    (5) detaljnije
  • roman dobrašinović

    Od pesnika do romanopisca: Dobrašinović objavio i svoj prvi roman

    Nakon uspeha njegove prve zbirke pesama "Dok je nebo čekalo čoveka" objavljene početkom godine, Prokupčanin Dragan Dobrašinović objavio je svoj prvi roman "Nagnuta zemlja" koji već privlači pažnju čitalaca svojom živopisnom, dramatičnom i povremeno duhovitom pričom smeštenom u savremeno doba.

    detaljnije
  • dom kulture

    Prokupčanin koji boluje od retke bolesti predstavlja svoju prvu knjigu

    Prokupčanin, 24-godišnji Đorđe Mitrović koji od rođenja boluje od retke bolesti artrogipoza, predstaviće svoju prvu knjigu, autobiografiju pod nazivom Drvene lutke. Ova inspirativna priča o borbi, ljubavi i izdržljivosti i pre same promcije privlači pažnju čitalaca, a promocija pred svojim sugrađanima najavljena je za ponedeljak 25. septembra u Domu kulture od 19 sati.

    (1) detaljnije
  • knjige

    Ministarstvo kulture poklanja skupocene knjige prokupačkoj Biblioteci

    Preko 620 knjiga različitih žanrova, uključujući beletristiku, naučnu literaturu, umetničke monografije, dečije knjige i stripove doniralo je Ministarstvo kulture prokupačkoj Biblioteci. Vrednost knjiga je oko 720.000 dinara, a donacija će obogatiti knjižni fond Biblioteke i omogućiti čitaocima da pristupe raznovrsnom materijalu, što će značajno doprineti njihovom obrazovanju i kulturnom razvoju.

    detaljnije
  • knjiga

    Sudske tužbe i presude kao inspiracija za novu knjigu

    Istiniti događaj koji se desio pre nekoliko godina, a tiče se tužbi za nedostavljanje informacija od javnog značaja koje su dobila preko 100 predsednika mesnih zajednica udaljenih planinskih sela sa teritorije Prokuplja, Blaca, Kuršumlije, Žitorađe i Leskovca inspirisao je jednog od “osuđenih” Milorada Kovačevića da napiše knjigu "Pravdine zone sumraka".

    (1) detaljnije
  • Uroš Dimitrijević

    "Daske" u Nišu - drugi roman Uroša Dimitrijevića

    Drugi roman niškog novinara i pisca Uroša Dimitrijevića “Daske” biće predstavljen u četvrtak, 27. jula od 20 sati u Studentskom kulturnom centru u Nišu. Ovaj mladi pisac pažnju javnosti skrenuo je 2020. godine, kada je svojim debitanskim romanom “Siroti mali ratovi” ušao u uži izbor za NIN-ovu nagradu, a kako je i obećao imaće promociju novog romana i u rodnom gradu.

    detaljnije
  • monografija

    Promocija monografije o lekarima u Toplici od 1912. do 1941. godine

    Preko 200 fotografija i više od 60 priloga arhivske građe i izveštaja o stanju narodnog zdravlja u periodu od 1912. do 1941. godine nalazi se u najnovijoj monografiji Putevima moderne srpske medicine u Topličkom okrugu (1912-1941) koju je pripremila Slavica Popović Filipović, a čija je promocija zakazana za 9. juna u Prokuplju.

    detaljnije
  • tesla

    O ljubavnom životu Nikole Tesle na promociji knjige u Nišu

    Promocija knjige "Moja ljubav Nikola Tesla", Ane Atanasković biće organizovana u sredu, 17. maja od 18 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra. Knjiga je nastala kao rezultat istraživanja sprovedenih u Srbiji i Americi, kažu organizatori i dodaju da je pisana u obliku dnevnika u kojem junakinja Ketrin Džonson opisuje susrete sa srpskim naučnikom.

    (1) detaljnije
  • Univerzitetska biblioteka Niš

    Bibliografije, monografija i izložba knjiga za godišnjicu Univerzitetske biblioteke u Nišu

    Promocije dve stručne publikacije i monografije, povodom 56 godina postojanja i rada Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla” iz Niša biće organizovane u sredu, 17. maja od 18 sati u velikoj sali, kao i izložba knjiga “U prvom licu” 18. maja od 12 sati u holu zgrade.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: