Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

protest

 • zaštitari protest vranje foto i.m

  Zaštitari protestom traže da se problem napuštenih pasa rešava u samom Vranju

  Predstavnici nekoliko udruženja i ljubitelji životinja protestovali su u utorak ispred Gradske uprave protiv odluke da posao zbrinjavanja napuštenih pasa sa teritorije Vranja povere jednoj beogradskoj firmi za 4,5 miliona dinara, što je, kako tvrde, dovoljno novca da se u Vranju izgradi prihvatilište.

  (4) detaljnije
 • hvatanje psi lutalice foto aleksandar kostic

  Protest Vranjanaca zbog odluke o hvatanju napuštenih pasa

  Zbog odluke da se iz gradskog budžeta privatnoj firmi za hvatanje, transport i smeštaj napuštenih pasa plati 4,5 miliona dinara, umesto da se sve organizuje na lokalnom nivou i sačuva novac građana, ljubitelji, ali i brojna udruženja i organizacije za zaštitu životinja protestovaće u utorak u podne ispred Gradske uprave u Vranju.

  (7) detaljnije
 • vaterpolo Nais

  RTS i Savez prebacuju odgovornost: Zbog Zvezde i Partizana otkazan prenos Nais - Šabac

  Odluka RTS da prenosi samo jedan duel polufinala Kupa Srbije u vaterpolu, i to onaj u kome su akteri Crvena zvezda i Partizan, pri tom izostavljajući meč Nais i Šabac, izazvala je protest ovih klubova, ali i građana. Iako u RTS-u tvrde da za prenos nije bio presudan izbor klubova, već termin, u Vaterpolo savezu kažu da je upravo RTS birao termine.

  (1) detaljnije
 • Obuka vozača

  Niški instruktori vožnje neće ponovo da polažu ispit za licencu

  Zbog toga što će po novom Zakonu svakih 5 godina morati ponovo da polažu ispit, instruktori iz skoro svih niških auto-škola su u ponedeljak 11. decembra protestovali na poligonu u Nišu, kaže jedan od njihovih predstavnika Milivoje Milić. Smatraju da je to nepotrebno "zato što su već završili škole za ovaj posao".

  (8) detaljnije
 • Gorica

  Treći dan štrajka u “Gorici”, još nema reakcije nadležnih

  Trećina zaposlenih radnika JKP Gorica najavljuje da će ponovo obustaviti rad na sat vremena na Novom groblju u Nišu, a protest će nastaviti sve dok im se ne ispune zahtevi. Od 14 do 15 sati oni ponovo neće raditi, a nadležni i pred treći dan štrajka ne reaguju, dok njihov direktor Igor Novaković kaže da mu nije jasno zašto ponovo protestuju.

  (5) detaljnije
 • Protest radnika

  Radnici Niša i dalje čekaju odgovor o datumu i načinu isplate zaostalih plata

  Još jedan petak prošao je u znaku protesta radnika propalih niških društvenih firmi kojima država duguje milione. Sudeći po tome da više niko ni iz lokalne vlasti ne izlazi da im se obrati ispred Gradske kuće, a da je prošlo više od godinu dana kako im je Aleksandar Vučić obećao pare, očigledno malo koga interesuje njihov višegodišnji problem.

  (10) detaljnije
 • Štrajk "Gorica"

  Radnici “Gorice” održali štrajk upozorenja, preduzeće se opet zadužuje

  Jednočasovnim štrajkom na niškom Novom groblju, kako kaže Rade Rašović, radnici “Gorice” opet su hteli da podsete nadležne da još nisu primili plate, a najavljuju i radikalnije proteste. Gradski većnik Igor Vojinović kaže da će se na sutrašnjoj sednici Veća doneti odluka da se ovo preduzeće opet zaduži.

  (10) detaljnije
 • vratite nam državu

  “Vratite nam državu” - veliki građanski protest u Beogradu

  Ispred zgrade Predsedništva republike Srbije u Beogradu, u subotu 7. oktobra, od 14 sati, biće održan protest građana koji će predvoditi Policijski i Vojni sindikat. Za Nišlije je, kako kažu organizatori, obezbeđen besplatan prevoz na protest, a polazak je u subotu, u 10 sati na parkingu kod “Tempa”.

  (6) detaljnije
 • crni kvadrat

  Mediji zajedničkom akcijom za veću slobodu informisanja

  Grupa 27 medija, medijskih i nevladinih organizacija pokreće borbu za slobodu medija u Srbiji akcijom protiv medijskog mraka u četvrtak 28. septembra. Tačno u podne, portali će zamračiti svoje ekrane, a tog jutra štampana izdanja novina koji učestvuju u akciji izaći će sa crnim florom.

  (1) detaljnije
 • Amfiteatar

  Počinju protesti demokrata, prvi skup u Nišu

  Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, potpredsednik Branislav Lečić i general u penziji Sreto Malinović će u subotu 23. septembra govoriti na skupu u Nišu i time će ova stranka početi proteste protiv aktuelnog režima. Sa građanima će razgovarati na amfiteatru na keju od 17:30 i ponudiće im “rešenja problema”.

  (22) detaljnije
 • Dnevnik špica

  Dveri: Pozivamo Nišlije da zajedno gostujemo u Dnevniku RTS

  Sve građane koji misle da Radio televizija Srbije svake večeri mora da ima političku emisiju u kojoj će sučeljavati stavove vlast i opozicija, koji su protiv aktuelnog režima i za “oslobađanje RTS”, Pokret Dveri poziva na protest u subotu 16. septembra u 16 sati ispred Vlade Srbije, a zatim da odu do RTS u 19:30, za vreme Dnevnika.

  (11) detaljnije
 • Novinar

  Jovica Vasić prekinuo štrajk glađu i žeđu

  Iako je tvrdio da će bez hrane, ali i bez vode, zbog lošeg stanja u državi, štrajkovati “do kraja” ili dok ne dobije azil za neku “bolju zemlju”, bivši novinar Jovica Vasić, nakon 2 dana, zbog zabrinutosti porodice i prijatelja, odustao je od štrajka.

  (1) detaljnije
 • takovska ulica foto lj.m.

  Stanovnici Takovske u Prokuplju najavljuju proteste dok im se ne asfaltira ulica

  Nakon što su juna ove godine, posle više dopisa i žalbi, peticijom pokušali da reše problem, stotinak stanovnika Takovske ulice u Prokuplju najavljuju proteste i okupljanja ispred zgrade Opštine, ne bi li, kako kažu, naterali nadležne da im asfaltiraju ulicu.

  (2) detaljnije
 • štrajk glađu i žeđu

  Bivši novinar Vasić ponovo štrajkuje - ovog puta glađu i žeđu

  Zato što, kako kaže, nema više iluzija da će u Srbiji ikada biti bolje za poštenog čoveka, niti ima snage da trpi poniženja i služi srpskim gazdama, Jovica Vasić štrajkuje ispred Policijske uprave u Nišu odbijajući i hranu i vodu i poručuje “bolje i smrt nego ponižavajući život u bedi”.

  (8) detaljnije
 • Policija ne želi da kaže zašto je Vacić 2 puta priveden

  Policija ne želi da odgovori na pitanja o privođenju Nišlije koji protestuje

  Zbog toga što su Južne vesti objavile tekst o privođenju Nišlije Miroslava Vacića, portparol niške policija je rekla da nema potrebe da odgovara na pitanja o razlozima za njegovo hapšenje. On je tokom prošle nedelje 2 puta privođen ispred Gradske kuće, ali u policiji ne žele da pojasne zbog čega.

  (10) detaljnije
 • Razgovore sa građanima kre

  Protesti demokrata na jesen kreću iz Niša

  Da bi građane upoznali sa "konkretnim rešenjima problema" u našoj zemlji, ali i da bi od naroda čuli koje su njihove muke, Demokratska stranka u septembru počinje sa protestima, kaže predsednik Gradskog odbora Miodrag Stanković. Razgovaraće prvo sa građanima Niša, dodaje, jer je iz tog grada 1996. godine počeo talas pobune protiv vlasti Slobodana Miloševića i SPS.

  (24) detaljnije
 • malinari protest kursumlija foto lj.m.

  Kuršumlijski malinari protestovali zbog niske otkupne cene

  Nezadovoljni niskom otkupnom cenom od 140 dinara, nekoliko desetina malinara sa područja kuršumlijske opštine okupilo se danas u centru tog grada kako bi izrazili nezadovoljstvo i izneli zahteve koje će, kažu, uputiti Vladi Srbije, a u kojima traže da cena bude na nivou prošlogodišnje, od oko 220 dinara za kilogram.

  (1) detaljnije
 • Policija-privodjenje;-foto:-JV-J.-A

  Priveden Nišlija koji protestuje ispred Gradske kuće

  Građanina koji više od mesec dana protestuje ispred Gradske kuće u Nišu, nezadovoljan finansijskom situacijom, ali i korupcijom u gradu, privela je policija. On tvrdi da je to zbog toga što je "nosio flaster" preko usta. Policija koja ga je privodila, sprečavala je novinare da obavljaju novinarski zadatak, a jedan od službenika je lične podatke novinara upisao u svoj mobilni telefon.

  (21) detaljnije
 • Stojković Irić Obradović protest novinara u Vranju foto i.m.

  Protest novinara zbog konkursa za informisanje u Vranju

  Dok su nezavisni mediji na gradskom konkursu za informisanje u Vranju dobili "mrvice", televizije i portali bliski SNS su dobili preko 10 miliona dinara. Medijska i novinarska udruženja smatraju da je reč o politički motivisanoj odluci konkursne komisije, a predstavnici nedeljnika "Vranjske“ i "OK Radija" protestvovali su ispred zgrade Skupštine grada, optužujući vlast da želi da "zavede medijski mrak na jugu Srbije".

  (1) detaljnije
 • Protestuje već 10 dana, na njegove optužbe formirana komisija u "Tržnici"

  Komisija u "Tržnici" ispituje optužbe građanina koji protestuje

  Više od 10 dana Nišlija Miroslav Vacić protestuje ispred Gradske kuće, a osim što se žalio na život u gradu i tražio ostavku gradonačelnika Darka Bulatovića, izneo je i ozbiljne optužbe o pojedincima u Javnom komunalnom preduzeću "Tržnica". Zbog toga je direktor ovog preduzeća Radovan Milojević, kaže, formirao Komisiju koja treba da ispita navode građanina.

  (1) detaljnije