Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

protest

 • Protest radnika

  Radnici Niša i dalje čekaju odgovor o datumu i načinu isplate zaostalih plata

  Još jedan petak prošao je u znaku protesta radnika propalih niških društvenih firmi kojima država duguje milione. Sudeći po tome da više niko ni iz lokalne vlasti ne izlazi da im se obrati ispred Gradske kuće, a da je prošlo više od godinu dana kako im je Aleksandar Vučić obećao pare, očigledno malo koga interesuje njihov višegodišnji problem.

  (10) detaljnije
 • Štrajk "Gorica"

  Radnici “Gorice” održali štrajk upozorenja, preduzeće se opet zadužuje

  Jednočasovnim štrajkom na niškom Novom groblju, kako kaže Rade Rašović, radnici “Gorice” opet su hteli da podsete nadležne da još nisu primili plate, a najavljuju i radikalnije proteste. Gradski većnik Igor Vojinović kaže da će se na sutrašnjoj sednici Veća doneti odluka da se ovo preduzeće opet zaduži.

  (10) detaljnije
 • vratite nam državu

  “Vratite nam državu” - veliki građanski protest u Beogradu

  Ispred zgrade Predsedništva republike Srbije u Beogradu, u subotu 7. oktobra, od 14 sati, biće održan protest građana koji će predvoditi Policijski i Vojni sindikat. Za Nišlije je, kako kažu organizatori, obezbeđen besplatan prevoz na protest, a polazak je u subotu, u 10 sati na parkingu kod “Tempa”.

  (6) detaljnije
 • crni kvadrat

  Mediji zajedničkom akcijom za veću slobodu informisanja

  Grupa 27 medija, medijskih i nevladinih organizacija pokreće borbu za slobodu medija u Srbiji akcijom protiv medijskog mraka u četvrtak 28. septembra. Tačno u podne, portali će zamračiti svoje ekrane, a tog jutra štampana izdanja novina koji učestvuju u akciji izaći će sa crnim florom.

  (1) detaljnije
 • Amfiteatar

  Počinju protesti demokrata, prvi skup u Nišu

  Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, potpredsednik Branislav Lečić i general u penziji Sreto Malinović će u subotu 23. septembra govoriti na skupu u Nišu i time će ova stranka početi proteste protiv aktuelnog režima. Sa građanima će razgovarati na amfiteatru na keju od 17:30 i ponudiće im “rešenja problema”.

  (22) detaljnije
 • Dnevnik špica

  Dveri: Pozivamo Nišlije da zajedno gostujemo u Dnevniku RTS

  Sve građane koji misle da Radio televizija Srbije svake večeri mora da ima političku emisiju u kojoj će sučeljavati stavove vlast i opozicija, koji su protiv aktuelnog režima i za “oslobađanje RTS”, Pokret Dveri poziva na protest u subotu 16. septembra u 16 sati ispred Vlade Srbije, a zatim da odu do RTS u 19:30, za vreme Dnevnika.

  (11) detaljnije
 • Novinar

  Jovica Vasić prekinuo štrajk glađu i žeđu

  Iako je tvrdio da će bez hrane, ali i bez vode, zbog lošeg stanja u državi, štrajkovati “do kraja” ili dok ne dobije azil za neku “bolju zemlju”, bivši novinar Jovica Vasić, nakon 2 dana, zbog zabrinutosti porodice i prijatelja, odustao je od štrajka.

  (1) detaljnije
 • takovska ulica foto lj.m.

  Stanovnici Takovske u Prokuplju najavljuju proteste dok im se ne asfaltira ulica

  Nakon što su juna ove godine, posle više dopisa i žalbi, peticijom pokušali da reše problem, stotinak stanovnika Takovske ulice u Prokuplju najavljuju proteste i okupljanja ispred zgrade Opštine, ne bi li, kako kažu, naterali nadležne da im asfaltiraju ulicu.

  (2) detaljnije
 • štrajk glađu i žeđu

  Bivši novinar Vasić ponovo štrajkuje - ovog puta glađu i žeđu

  Zato što, kako kaže, nema više iluzija da će u Srbiji ikada biti bolje za poštenog čoveka, niti ima snage da trpi poniženja i služi srpskim gazdama, Jovica Vasić štrajkuje ispred Policijske uprave u Nišu odbijajući i hranu i vodu i poručuje “bolje i smrt nego ponižavajući život u bedi”.

  (8) detaljnije
 • Policija ne želi da kaže zašto je Vacić 2 puta priveden

  Policija ne želi da odgovori na pitanja o privođenju Nišlije koji protestuje

  Zbog toga što su Južne vesti objavile tekst o privođenju Nišlije Miroslava Vacića, portparol niške policija je rekla da nema potrebe da odgovara na pitanja o razlozima za njegovo hapšenje. On je tokom prošle nedelje 2 puta privođen ispred Gradske kuće, ali u policiji ne žele da pojasne zbog čega.

  (10) detaljnije
 • Razgovore sa građanima kre

  Protesti demokrata na jesen kreću iz Niša

  Da bi građane upoznali sa "konkretnim rešenjima problema" u našoj zemlji, ali i da bi od naroda čuli koje su njihove muke, Demokratska stranka u septembru počinje sa protestima, kaže predsednik Gradskog odbora Miodrag Stanković. Razgovaraće prvo sa građanima Niša, dodaje, jer je iz tog grada 1996. godine počeo talas pobune protiv vlasti Slobodana Miloševića i SPS.

  (24) detaljnije
 • malinari protest kursumlija foto lj.m.

  Kuršumlijski malinari protestovali zbog niske otkupne cene

  Nezadovoljni niskom otkupnom cenom od 140 dinara, nekoliko desetina malinara sa područja kuršumlijske opštine okupilo se danas u centru tog grada kako bi izrazili nezadovoljstvo i izneli zahteve koje će, kažu, uputiti Vladi Srbije, a u kojima traže da cena bude na nivou prošlogodišnje, od oko 220 dinara za kilogram.

  (1) detaljnije
 • Policija-privodjenje;-foto:-JV-J.-A

  Priveden Nišlija koji protestuje ispred Gradske kuće

  Građanina koji više od mesec dana protestuje ispred Gradske kuće u Nišu, nezadovoljan finansijskom situacijom, ali i korupcijom u gradu, privela je policija. On tvrdi da je to zbog toga što je "nosio flaster" preko usta. Policija koja ga je privodila, sprečavala je novinare da obavljaju novinarski zadatak, a jedan od službenika je lične podatke novinara upisao u svoj mobilni telefon.

  (21) detaljnije
 • Stojković Irić Obradović protest novinara u Vranju foto i.m.

  Protest novinara zbog konkursa za informisanje u Vranju

  Dok su nezavisni mediji na gradskom konkursu za informisanje u Vranju dobili "mrvice", televizije i portali bliski SNS su dobili preko 10 miliona dinara. Medijska i novinarska udruženja smatraju da je reč o politički motivisanoj odluci konkursne komisije, a predstavnici nedeljnika "Vranjske“ i "OK Radija" protestvovali su ispred zgrade Skupštine grada, optužujući vlast da želi da "zavede medijski mrak na jugu Srbije".

  (1) detaljnije
 • Protestuje već 10 dana, na njegove optužbe formirana komisija u "Tržnici"

  Komisija u "Tržnici" ispituje optužbe građanina koji protestuje

  Više od 10 dana Nišlija Miroslav Vacić protestuje ispred Gradske kuće, a osim što se žalio na život u gradu i tražio ostavku gradonačelnika Darka Bulatovića, izneo je i ozbiljne optužbe o pojedincima u Javnom komunalnom preduzeću "Tržnica". Zbog toga je direktor ovog preduzeća Radovan Milojević, kaže, formirao Komisiju koja treba da ispita navode građanina.

  (1) detaljnije
 • Slobodan Kašić je donedavno vozio gradski autobus

  Bivši vozač gradskog autobusa protestuje ispred Gradske kuće

  Zbog toga što je morao da vozi autobus i po 12 sati, zato što su ga, kako kaže, 2 godine maltretirali na poslu, ali i zato što je nedavno usred radnog vremena dobio otkaz, bivši radnik niške Direkcije za javni prevoz Slobodan Kašić je pre nekoliko dana izašao na miran protest ispred Gradske kuće.

  (9) detaljnije
 • Protest žena Niš

  Nišlijke ustale protiv nasilja, pojedini muškarci negodovali zbog protesta

  Povodom učestalih ubistava žena i slučajeva nasilja u porodici, gde su žrtve žene i deca, danas su u Nišu održana 2 protesta sa kojih je zatraženo da država prestane da neozbiljno shvata problem nasilja. Zahtevana je bolja primena zakona, saradnja svih institucija, ali i građana, kao i bolje obezbeđivanje centara za socijalni rad. U protestu nisu učestvovali radnici Centra.

  (8) detaljnije
 • Da li je jača molitva bogu ili vlast?

  Meštani Temske organizuju akciju za spas Toplodolske reke

  Zbog mogućeg isušivanja Toplodolske reke, meštani Temske organizovaće “molitvu za spas”, za koju se nadaju da će biti jača od države, koja je odlučila da se reka prevede u Zavojsko jezero, a time bi oni, kako kažu, ostali bez vode i postali “ekološke izbeglice”. Zato će se u petak 21. jula okupiti i “protestovati” protiv ove odluke.

  detaljnije
 • Centar za socijalni rad Niš

  I Nišlijke najavile protest zbog ubistva žena i deteta u Beogradu

  Ispred Centra za socijalni rad “Sveti Sava”, članice udruženja “Porodična filharmonija” i “Ćaskalište za mame” okupiće se u ponedeljak 17. jula od 10 sati, kako bi pozvale institucije da zaštite žene i decu od porodičnog nasilja. Iz niškog Centra za socijalni rad zasada se ne izjašnjavaju o protestu i čekaju odluku sindikata, a nemaju ni informacije o daljim koracima u radu, s obzirom na to da su se u beogradskim centrima u poslednjih nedelju dana dogodila 3 ubistva.

  (5) detaljnije
 • Protestovaće dok mu ne ispune zahteve

  Nišlija protestuje ispred Gradske kuće, traži ostavku gradonačelnika

  Zbog toga što, kako kaže, želi da ukaže na probleme “običnih smrtnika”, Nišlija Miroslav Vacić je jutros počeo protest pred Gradskom kućom. Jedan od njegovih osnovnih zahteva je ostavka gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, jer je on, kaže, kriv za loše finansijsko stanje građana Niša.

  (14) detaljnije