Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

putopis

  • Milorad Rajčević (7)

    Leskovčanin prvi Srbin koji je proputovao svet, pisao putopise i sakupljao autograme

    Naoružan čvrstom voljom i odvažnošću Leskovčanin Milorad Rajčević postao je prvi Srbin koji je obišao svet početkom 20. veka. Svoja putovanja, započeo je 13. marta 1910. godine, koja je nekoliko puta prekidao zbog ratova u kojima je učestvovao, a za 20 godina kao dopisnik Malog žurnala, proputovao je 70 zemalja i zapisivao svoja iskustva. Njegove zbirke sadrže i stotine potpisa kraljeva, prinčeva, državnih funkcionera i drugih znamenitih ličnosti tog vremena.

    (4) detaljnije
  • arči

    Autostoperski vodič jednog Nišlije - Arčijevih 50 godina sa palcem nagore

    Neobična isustva, avanture sa koncerata i festivala koje je doživeo u prošlih 50 godina koliko stopira, Nišlija Dragan Aranđelović Arči pretočio je u knjigu "Kako sam autostopom stigao do Ginisa". Roman još nije objavljen, a da bi ugledao svetlost dana "Deli prostor" je pokrenuo crowdfunding kampanju kojom bi prikupili novac za štampanje i objavljivanje knjige.

    (20) detaljnije
  • radojicic.jpg

    Svetska putnica na biciklu u Nišu promoviše knjigu o Severnoj Koreji

    Pisac i nomad Snežana Radojičić govoriće o najvećim izazovima tokom svog 7-godišnjeg "kotrljanja" oko sveta biciklom, kao i o najomiljenijoj i nejneobičnijoj zemlji na svetu - Severnoj Koreji. Promocija njenog putopisa i tribina će se, prema najavama iz Univerzitetske biblioteke "Nikola Tesla", u Nišu održati u ponedeljak 22. oktobra u svečanoj sali Univerziteta.

    (1) detaljnije
  • Zivlak.jpg

    Promocija filma "Biciklom oko sveta"

    Poznati "cikloturista" Zoran Zivlak, koji iz Novog Sada pošao na put do Azerbejdžana, u petak 24. aprila svratiće u Niš i u 18 sati u noćnom klubu Čair održati promociju 6. dela filma "Biciklom oko sveta".

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: