Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

radno angažovanje

  • klinicki centar

    Niški specijalizanti rade besplatno, kragujevački plaćeni, problem propisi

    Lekari na specijalizaciji u niškom Kliničkom već nekoliko meseci traže rešenje za to što nisu plaćeni za dežurstva, rad vikendom i praznicima, tvrdeći da njihove kolege u drugim gradovima jesu. Iz UKC Kragujevac su novinarima odgovorili da su specijalizanti kod njih plaćeni za dodatno radno angažovanje, odnosno prekovremeni rad, ako ga imaju u toku meseca, dok UKC Niš ostaje pri stavu da oni rade za "naknadu plate" i da zato nemaju prava na "dodatnu zaradu". Zoran Ilić iz Sindikata "Nezavisnost" kaže da taj problem treba da se reši i da će se oni potruditi da dođe na red, jer ima brojnih neslaganja kada je reč o pravima i obavezama specijalizanata.

    (9) detaljnije
  • klinicki centar Nis

    Specijalizanti rade dodatno, ali besplatno - iz UKC Niš kažu da dodatni rad ne mogu da im plate

    Lekari koji su na specijalizaciji u Univerzitetskom kliničkom centru Niš tvrde da nisu plaćeni za dežurstva, noćni rad, kao ni za angažovanje praznicima i nedeljom, a da niko od nadležnih taj problem ne želi da reši mesecima. Iz niškog Kliničkog odgovaraju da specijalizanti ne primaju platu, već naknadu plate, te zato ne ostvaruju pravo na dodatnu "zaradu", ali ne preciziraju zašto su ti lekari angažovani više nego što mogu da budu plaćeni.

    (43) detaljnije
  • Redari 1

    Komunalni redari od danas na radnom zadatku na ulicama Niša

    Na ulicama Niša od danas će biti 16 komunalnih redara, u prepoznatljivim prslucima i sa legitimacijom, a njihov zadatak biće da uočavaju sve komunalne probleme, saslušaju građane i upozore ih, a zatim sve prenesu komunalnoj miliciji koja dalje deluje. Redari su angažovani preko Centra za socijalni rad, a za svoj rad dobijaće 100 dinara po satu.

    (44) detaljnije
  • Novi-ulaz-Tvrdjavska-pijaca-Nis8;-foto:-JKP-Trznica-Nis

    Niška “Tržnica” u akciji - prijavi kolegu

    Zaposleni je dužan da direktoru prijavi kolegu za kojeg misli da je povredio radne obaveze i radnu disciplinu - jedan je od članova Pravilnika niškog Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica", kojim se radnici podstiču da druge tuže nadređenima. Dok u preduzeću danima ćute, pravinici kažu da se radnicima nameću obaveze koje po zakonu nemaju, a za sindikalce je to još jedan pritisak na zaposlene.

    (20) detaljnije
  • zitoradja-Kosta-Ilustracija.jpg

    Korisnici socijalne pomoći žele da rade

    Na osnovu ankete Centra za socijalni rad u Žitorađi, 90 odsto radno sposobnih korisnika socijalne pomoći spremno je da se uposli.

    (3) detaljnije
  • 490x370-490x370-490x370-dimitrovgrad.jpg

    Posao za socijalno ugrožene u Dimitrovgradu

    Kroz realizaciju programa za radno angažovanje socijalno ugroženih dimitrovgradska lokalna samouprava uposlila je 46 građana.

    detaljnije
  • nisal-protest.jpg

    “Gde je radnička klasa danas?”

    Koji su uzroci propadanja domaće privrede, kakva je struktura domaće klase preduzetnika i koji su razlozi marginalizacije sindikata. O ovim temama diskutovaće se na javnoj tribini u Nišu.

    (2) detaljnije
  • leskovac, inspekcija

    Rad na crno u porastu u Jablaničkom okrugu

    Inspekcija rada je tokom izvršene kontrole, u prethodnom mesecu, ustanovila da je na području Jablaničkog okruga rad na crno u porastu.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: