Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ramonda serbica

  • Zoran Živković pisac

    Niška nagrada “Ramonda serbika” Zoranu Živkoviću

    Jednoglasnom odlukom žirija Književne kolonije Sićevo, nagrada “Ramonda serbika” za 2023. godinu za višegodišnje stvaralaštvo koje je ostavilo poseban pečat u istoriji savremene književnosti biće dodeljena piscu Zoranu Živkoviću.

    (1) detaljnije
  • pisac

    Nagrada "Ramonda serbika" Goranu Petroviću

    Jednoglasnom odlukom žirija Književne kolonije Sićevo, nagrada "Ramonda serbika" za 2022. godinu za za višegodišnje stvaralaštvo koje je ostavilo poseban pečat u istoriji savremene književnosti biće dodeljena srpskom piscu i akademiku Goranu Petroviću.

    detaljnije
  • Ršum

    Nagrada "Ramonda serbika" Ljubivoju Ršumoviću

    Jednoglasnom odlukom žirija Književne kolonije Sićevo, nagrada "Ramonda serbika" za 2020. godinu za celokupno književno delo i doprinos srpskoj književnosti i kulturi dodeljuje se književniku, televizijskom i dramskom piscu, režiseru, voditelju, novinaru, uredniku časopisa, radijskih i televizijskih programa, fotografu, sportisti i jednom od najistaknutijih pesnika za decu srpske književnosti, Ljubivoju Ršumoviću.

    (1) detaljnije
  • Književna kolonija Sićevo

    Književnici dolaze u Sićevo, "Ramonda serbica" Vladanu Matijeviću

    Zgrada Umetničke kolonije u Sićevu od 17. septembra ponovo će postati kuća književnika, a svečano otvaranje Književne kolonije zakazano je za 19 sati, dok besplatan prevoz od niškog Doma vojske kreće u 18. Najavljeno je učešće na desetine književnika iz zemlje i inostranstva, a u okviru Kolonije i književne večeri, promocije, okrugli stolovi i drugi sadržaji na više lokacija u Nišu.

    (1) detaljnije
  • vladan matijevic

    Nagrada "Ramonda serbika" Vladanu Matijeviću

    Piscu iz Čačka Vladanu Matijeviću, dobitniku brojnih književnih nagrada, ove godine Književna kolonija Sićevo dodeliće nagradu "Ramonda Serbika“ za celokupan doprinos srpskoj književnosti.

    (3) detaljnije
  • Zvonko Karanović

    Nišlija Zvonko Karanović nagrađen u rodnom gradu za doprinos književnosti

    Posebno emotivan značaj za niškog pesnika i romansijera Zvonka Karanovića, kako je naveo, ima "Ramonda serbica", nagrada koja mu je dodeljena za celokupno književno delo, kao i doprinos književnosti, jer je to priznanje koje je dobio u rodnom Nišu.

    (2) detaljnije
  • karanovic

    Karanović: Originalnost u književnosti ne može da postoji

    Niški književnik Zvonko Karanović, ovogodišnji laureat nagrade “Ramonda serbica”, u emisiji Južnih vesti “15 minuta” navodi da originalnost u književnosti ne može da postoji, već da je sve reciklaža, u koju pisci dodaju svoje arome. Pesnik i romansijer ističe i da se potpuno slaže sa svojim likom iz romana koji kaže: “Ne može kultura 20 dana godišnje u Nišu, nego mora kao kad se jede, mora svaki dan”.

    (1) detaljnije
  • najava književna kolonija

    Na niškoj Književnoj koloniji u Sićevu ponovo i strani pisci

    Pesnik i romansijer koji je svoje književno stvaranje počeo u rodnom Nišu Zvonko Karanović, te je svojim značajnim opusom prema oceni žirija zaslužio da dobije nagradu "Ramonda serbica”, otvoriće sutra Književnu koloniju “Sićevo”, koja se održava od 18. do 23. septembra nadomak Niša. Osim njega će u inspirativnom ambijentu narednih dana stvarati desetak pisaca, među kojima i strani autori.

    (2) detaljnije
  • karanovic

    Nagrada “Ramonda serbica” Zvonku Karanoviću

    Niški pesnik i romansijer Zvonko Karanović dobitnik je ovogodišnjeg priznanja “Ramonda serbica” koje se dodeljuje za celokupno književno delo i doprinos književnosti i kulturi, saopštio je žiri.

    (5) detaljnije
  • Ramonda Serbica

    Dragoslav Mihailović: "Nagrada je stigla u zgodno vreme"

    U vreme kada dva izdavača objavljuju njegova sabrana dela i kada mu je čuveni roman "Kad su cvetale tikve" doživeo 40. izdanje, Dragoslav Mihailović postao je 22. dobitnik nagrade Književne kolonije Sićevo "Ramonda Serbica".  

    (6) detaljnije
  • zlata kocic

    "Ramonda serbika" pesnikinji Zlati Kocić

    Nagrada za celokupno književno delo i doprinos književnosti “Ramonda serbika” za 2015. godinu, koja se dodeljuje na Književnoj koloniji “Sićevo”, ove godine pripašće pesnikinji i prevodiocu Zlati Kocić.

    (2) detaljnije
  • milosav-tesic-nagrada23.jpg

    “Ramonda Serbica” uručena Milosavu Tešiću

    Pesnik Milosav Tešić dobitnik je književne nagrade “Ramonda Serbica” koja se dodeljuje svake godine u okviru Književne kolonije u Sićevu.

    detaljnije
  • sicevo

    Sićevo domaćin piscima

    Nakon što su otišli likovni umetnici, u Sićevo u petak 12. septembra stiže 14 književnika iz zemlje i inostranstva koji će učestvovati na 24. Književnoj koloniji do 16. septembra.

    (1) detaljnije
  • miroslavtesic

    “Ramonda serbica” pesniku Milosavu Tešiću

    Nagrada za doprinos srpskoj književnosti "Ramonda serbica" za 2014. godinu, koja se tradicionalno dodeljuje na Književnoj koloniji u Sićevu, pripašće pesniku Milosavu Tešiću, saopštio je žiri.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: