Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ratni invalidi

  • Nested Sequence 05.00_01_20_37.Still002

    Mirovni aktivisti iz regiona pokrenuli inicijativu da ulica u Vlasotincu ponese ime veterana

    Tridesetak nekadašnjih boraca na suprostavljenim stranama u ratu iz Srbije, Hrvatske i BiH, danas mirovni aktivisti, okupili su se u Vlasotincu kako bi predali inicijativu da jedna ulica dobije naziv po nedavno preminulom veteranu Novici Kostiću. Zašto je važno da jedna ulica u Srbiji ponese ime nekadašnjeg predsednika Udruženja ratnih vojnih invalida koji se zalagao za pomirenje, u emisiji 15 minuta govorili su iz Centra za nenasilnu akciju.

    detaljnije
  • Ulica Palih Boraca

    Država od porodica palih boraca traži kiriju za stanove koje su im izgradili Japanci

    Porodice palih boraca i ratnih vojnih invalida već 12 godina žive u Ulici Palih boraca u Nišu, u zgradi izgrađenoj novcem Japana i, kako sami kažu, bez plaćanja zakupa. Kada su 2017. godine ugovori potpisani na 10 godina istekli, tražili su da ih produže, ali niko ih nije čuo. Pre nedelju dana dobili su ultimatum - imaju mesec dana da prikupe dokumentaciju, pristanu da plate kiriju ili da se isele. Nadležni zasad nisu odgovorili na pitanja "Južnih vesti", ali su se sastali sa stanarima i, kako oni prenose, rekli da samo postupaju po Uredbi Vlade Srbije.

    (6) detaljnije
  • autobus

    Besplatne kartice za prevoz za decu ratnih invalida

    Pet srednjoškolaca i pet studenata koji žive na području niške Gradske opštine Crveni Krst, a koji su deca ratnih invalida, ove školske godine dobiće besplatno mesečne karte za gradski i prigradski prevoz.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: