Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rebalans budžeta

  • Skupština

    Budžet Niša uvećan za više od 2 milijarde - Grad Niš računa i prodaju zemljišta

    Prvim rebalansom budžeta Grada Niša odlučeno je da dosadašnji budžet koji je bio skoro 16,4 milijarde dinara bude uvećan na skoro 19 milijardi. Budžet će biti povećan za uređenje međublokovskog prostora, izgradnju i održavanje saobraćajnica, eksproprijaciju, podršku kulturnim manifestacijama, za ujede pasa, ali i održavanje lokalnih izbora. Do kraja godine najavljen je još jedan rebalans jer će budžet dodatno biti uvećan prodajom gradskog zemljišta investitorima. Za opoziciju, novi budžet ne pokazuje realnu finansijsku situaciju, već početak predizborne kampanje.

    (12) detaljnije
  • Košarka, koš

    Rebalansom budžeta niški sportski klubovi dobijaju još 30 miliona dinara

    Nakon tri godine smanjivanja i jedne godine blagog uvećanja budžeta za direktna davanja sportskim klubovima, mesec dana pred lokalne izbore, rebalansom budžeta Grada sportski klubovi iz Niša dobiće uvećanje za 30.000.000 dinara. Razlog je što je jedan broj sportskih organizacija u dosadašnjim takmičenjima ostvario zapažene rezultate, piše u izmeni odluke budžeta o kojoj odbornici treba da odlučuju.

    (6) detaljnije
  • trg kralja milana 2 foto todorović

    Rebalans budžeta Niša: Više para za turizam i urbanizam, manje za socijalnu i dečiju zaštitu

    Skoro duplo više para za turizam, kao i više para za sport, urbanizam, prostorno planiranje, politički sistem i usluge lokalne samouprave, a manje novca za osnovno obrazovanje, socijalnu i dečiju zaštitu - neke su od stavki rebalansa niškog budžeta, o kome će 25. aprila odlučivati odbornici gradske Skupštine.

    (9) detaljnije
  • Skupština Grada Niša

    Rebalans budžeta i važni urbanistički planovi na dnevnom redu niške Skupštine u četvrtak

    Podizanje novih spomenika, novi naziv ulice, rebalans budžeta, program poslovanja i izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova - neke su od tačaka 38. sednice Skupštine Niša, koja je zakazana za četvrtak, 25. april, od 9 sati. Na dnevnom redu su i GUP, PGR i drugi važni urbanistički planovi, koji se odnose na “Novi Niš”, Pantelej i zonu Nišave i starog "Vulkana ".

    (8) detaljnije
  • Opština Medijana (1)

    Centralna niška opština povećala budžet, a uvodi i "Igre bez granica"

    Drugim rebalansom budžeta, odbornici niške Opštine Medijana usvojili su povećanje od 11.334.000 dinara. Kažu da će povećanje iskoristiti za izgradnju novih letnjikovaca, kao i za nove manifestacije posvećene deci, kako bi nastavili sa "plodonosnom pronatalnom politikom". Najavljuju i sređivanje fasade i krova na zgradi opštine, kancelarijski nameštaj i zamenu klima uređaja. Opozicija kritikovala veća davanja za manifestacije od davanja za "socijalu".

    (6) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Usvojen rebalans budžeta Prokuplja koji je doneo Privremeni organ

    Skupština Prokuplja usvojila je prvi rebalans budžeta za 2024. godinu, za koji opozicija tvrdi da je nezakonit jer je, umesto odbornika lokalnog parlamenta, budžet doneo i usvojio Privremeni organ. Uz brojne zamerke i ukazane nepravilnosti oko ovogodišnjeg budžeta, novim rebalansom je projektovan da on bude 2.066.773.457 dinara, a predviđeni deficit je oko 35 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • skupština budžet 11

    Niški budžet za 2023. umanjen na 14,6 milijardi dinara, kažu nije bilo vremena da se sve realizuje

    Novim rebalansom, niški budžet za 2023. godinu smanjen je i iznosi oko 14,6 milijardi dinara u odnosu na tekući, koji je oko 15,2 milijarde. Načelnica Uprave za finansije Nina Ilić kaže da je razlog to što nije bilo vremena, niti potpisanih ugovora za neke stavke, tako da one neće moći da se završe do kraja godine. Izmenjen niški budžet veći je u odnosu na osnovni koji je usvojen krajem 2022. i koji je iznosio oko 13,4 milijarde dinara.

    (2) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Rebalansom uvećan budžet Prokuplja za oko 350 miliona dinara

    U senci ostavke gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića, na poslednjoj sednici Skupštine Prokuplja u ovom sazivu, kako je najavio njen predsednik Dejan Lazić, odbornička većina usvojila je jednoglasno rebalans budžeta za 2023. godinu, kojim se projektovani budžet uvećava za preko 350 miliona dinara i iznosi 2.723.952.611 dinara. Planirani deficit je oko 80 miliona dinara.

    detaljnije
  • sednica skupštine (1)

    Usvojeni drugi rebalans budžeta za nišku opoziciju - "kozmetika"

    Na 33. sednici Skupštine Grada Niša, odbornici su izglasali drugi rebalans budžeta koji će za 389.267.725 dinara biti veći i iznosiće 14.941.487.343 dinara. Opozicioni odbornici najviše pažnje usmerili su ka odluci da se iz budžeta ne izdvoji novac za besplatne udžbenike, te su drugi rebalans nazvali "kozmetikom". Za gradonačelnicu Niša to su populističke mere koje "sebi može da priušti samo Beograd".

    (1) detaljnije
  • Niš centar

    Rebalans niškog budžeta: Više za prevoz srednjoškolaca i užine, putevi i osvetljenje prioritet

    Jednokratna pomoć za đake prvake, besplatan prevoz za učenike srednjih škola, više novca za besplatne užine, veća ulaganja za održavanje puteva i osvetljenja, kao i izgradnju dečijih i školskih igrališta, predlozi su Gradskog veća o novom rebalnsu budžeta. Gradonačelnica Dragana Sotirovski ističe da su odlučivali između besplatnog prevoza i kompleta udžbenika, te da je mišljenjem većine doneta odluka.

    (3) detaljnije
  • skupština

    Budžet Niša uvećan za oko 980 miliona dinara, u gradskoj kasi više para od poreza na imovinu

    Rebalansom je budžet Niša za ovu godinu uvećan za oko 980 miliona dinara u odnosu na planirani i iznosiće oko 13,5 milijardi, a odluku su nakon skoro pet sati rasprave usvojili odbornici gradske Skupštine. Za oko 650 miliona veći je prihod od poreza na imovinu, što opozicija vidi kao dokaz da vlast živi na grbači naroda, dok predstavnici vlasti kažu da je razlog tog uvećanja to što se grad razvija.

    (10) detaljnije
  • trg kralja milana 2 foto todorović

    Rebalans niškog budžeta: Više za plate u gradskim upravama, manje za besplatnu užinu

    Povećanje novca za plate zaposlenima u gradskim upravama i za hvatanje pasa i mačaka na ulicama, a manje para za besplatnu užinu, za novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama i za udžbenike dece roditelja sa invaliditetom - neke su od stavki rebalansa budžeta Niša. Odluku je juče donelo Gradsko veće, a građani primedbe mogu slati samo do petka u 14 sati.

    (26) detaljnije
  • grad Prokuplje

    Rebalansom smanjen budžet Prokuplja za 300 miliona dinara

    Budžet Prokuplja za 2023. godinu smanjen je za oko 300 miliona dinara nakon što su odbornici prokupačke Skupštine usvojili najnoviji rebalans kojim se planirani prihodi i rashodi smanjuju za taj iznos. Novom izmenom budžet je projektovan na 2.277.802.435 dinara, a u tekućoj godini planirani deficit je oko 4%, odnosno 80 miliona dinara i on će biti pokriven prenetim neutrošenim sredstvima iz budžeta od prošle godine.

    (1) detaljnije
  • Skupština Leskovac

    Leskovački odbornici usvojili rebalans budžeta, opozicija tvrdi da je zbog inflacije izgubljeno 9% prihoda

    Planirani budžet Leskovca za 2023. godinu bio je 6 milijardi dinara dinara, ali zbog procene da će on do kraja godine biti uvećan za 439 miliona, odbornici su usvojili odluku o rebalansu. Najviše novca u gradsku kasu do sada je stiglo iz neutrošenih sredstva iz prošle godine - 142 miliona, kao i od poreza na prihod od samostalne delatnosti, odakle se u budžet slilo 60 miliona dinara. Da je budžet uvećan za svega 7%, kao i da trenutna inflacija iznosi više od 16% rekao je narodni poslanik i odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nebojša Cakić, koji ističe da iz toga jasno sledi da je u prvom kvartalu izgubljeno 9% prihoda.

    detaljnije
  • Toplana Leskovac

    Vodovod i Toplana gubitaši u 2022. godini, ostala leskovačka javna preduzeća u ”plusu”

    Od ukupno 8 javnih preduzeća kojima rukovodi Grad Leskovac, samo su JKP Vodovod i Toplana poslovali negativno i sa gubicima u prethodnoj godini, dok su sva preostala preduzeća 2022. godinu završila sa pozitivnim finansijskim bilansom. Takođe, većnici su usvojili i predlog rebalansa budžeta za 2023. godinu, s obzirom na to da su prihodi veći za 439 miliona dinara.

    detaljnije
  • Posle samo 3 meseca, u Žitorađi raspisana javna rasprava za rebalans budžeta u 2023. godini

    Već nakon tri meseca, budžet opštine Žitorađa za 2023. godinu imaće prvi rebalans koji će, ukoliko prođe javnu raspravu koja traje do 27. aprila, a nakon toga i bude usvojen od strane odbornika lokalne Skupštine, biti izmenjen na prihodovanoj strani sa projektovanih 545.113.872 dinara na 545.918.000, dok će rashodi porasti sa 538.918.000 na 569.970.406 dinara.

    (3) detaljnije
  • Blace

    Prvom izmenom u 2023. Blace uvećava budžet za 15 miliona dinara

    Nakon nepuna 2 meseca lokalna vlast u Blacu raspisala je javnu raspravu o izmenama i dopunama budžeta u 2023. godini, nakon koje će se projektovani budžet od 495 miliona uvećati za 15 miliona i iznosiće 510 miliona dinara. Javna rasprava će trajati do 24. februara.

    detaljnije
  • borci

    Manji računi za borce, više para za personalne asistente i još jednokratnih novčanih pomoći

    Usvojena je inicijativa boračkih udruženja na sednici Gradskog veća o budžetu o dodatnim popustima na komunalne troškove, jer je povećana minimalna zarada, ali i potrošačka korpa. Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović rekla je da je ovaj budžet socijalnog karaktera u kome Grad Niš brine o Nišlijama i njihovim potrebama. Takođe, najavila je jednoročne novčane pomoći, ali i 5 miliona dinara za personalne asistente.

    (6) detaljnije
  • Toplana Niš

    Rebalans budžeta: Toplani 187 miliona za mazut, "Mediani" 50 miliona za dugovanja

    Za prevazilaženje energetske krize Toplana će dobiti 187 miliona dinara, a JKP Mediana 50 miliona dinara za otplatu dugovanja, utvrđeno je rebalansom budžeta. Budžet za narednu godinu biće oko 600 miliona viši u odnosu na prethodnu godinu a za kulturu, obrazovanje i socijalnu pomoć predviđena su veća sredstva.

    (4) detaljnije
  • Leskovac

    Iz leskovačkog budžeta više od 40 miliona dinara za otpremnine radnicima u javnim preduzećima

    Najveći izdatak u budžetu Leskovca godinama unazad predstavljaju plate zaposlenih u javnom sektoru, a kako bi taj trošak u narednim godinama bio smanjen, Gradsko veće dalo je saglasnost da iz gradske kase bude izdvojeno 41,2 miliona dinara za otpremninu radnicama javnih preduzeća koji su se dobrovoljno javili da napuste radna mesta.

    (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: