Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekonstrukcija

 • put vlasotince leskovac

  Pri kraju rekonstrukcija puta od Leskovca ka Vlasotincu

  Zamena stare kocke novim asfaltom na izlazu iz Leskovca ka Vlasotincu, koja je počela krajem septembra 2019. godine, uskoro bi trebalo da bude završena. Ukupno će biti rekonstruisano 6,5 kilometara puta, što će biti plaćeno 283,3 miliona dinara.

  (5) detaljnije
 • Rekonstrukcija Trg kralja Milana česma tri jelke naslovna foto Južne vesti Vanja Keser

  Građani branili tri jelke u centru Niša, nadležni kažu da nisu hteli da ih seku

  Misleći da su došli da poseku tri jelke na Trgu kralja Milana u Nišu, stanari okolnih zgrada istrčali su napolje usred policijskog časa, kako bi ih u tome sprečili. Bilo je tu i rasprave, ubrzo su se razišli i radnici i građani, a direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović pojašnjava da su radnici bili tu kako bi proverili rasvetu, a ne da seku jelke.

  (42) detaljnije
 • hisar

  Nastavljeni radovi na restauraciji tvrđave na Hisaru kod Prokuplja

  Uz poštovanje mera bezbednosti zbog pandemije virusa korona, radovi na sanaciji bedema i popravci oštećenih delova zida tvrđave na brdu Hisar, započeti krajem prošle godine, a zbog hladnog vremena prekinuti tokom zime, ponovo su nastavljeni, pa se očekuje da do kraja godine ovo omiljeno šetalište Prokupčana postane potpuno uređen prostor, sa osvetljenjem i montažnom letnjom pozornicom.

  detaljnije
 • Trg kralja Milana april 2020; foto: JV-J. A

  Neki negoduju zbog popločavanja zelenila na niškom Trgu, nadležni kažu da je za to kasno

  Zelena površina oko Čairske česme na Trgu kralja Milana u Nišu biće popločana, a mnogi zato negoduju na društvenim mrežama i ističu da zelenilo ne treba betonirati. Ipak, za bunt je kasno, jer iz kabineta gradonačelnika podsećaju da je to plan već dve godine i da su građani tada mogli da daju primedbe.

  (106) detaljnije
 • park devet jugovića leskovac

  Počelo sređivanje parka Devet Jugovića u Leskovcu

  Jedan od najstariji gradskih parkova u Leskovcu - Devet Jugovića na Hisaru, dobiće nove staze i ogradu, ali i fontanu. Počeli su pripremni radovi, a sve će koštati oko 7,4 miliona dinara.

  detaljnije
 • Vranjski park

  Rok za rekonstrukciju vranjskog parka produžen za 6 meseci, ne zna se ko će platiti kašnjenje

  Rok za prvu fazu rekonstrukcije gradskog parka u Vranju, koja je trebala da bude završena početkom februara, produžen je do 24. jula, potvrđuje za Južne vesti gradski većnik za turizam Mića Mladenović. Kao razlog za produženje nadležni navode loše vreme zbog koga radovi nisu mogli biti završeni u predviđenom roku. Ipak, niko od nadležnih nije mogao da odgovori na pitanje da li će, kako i kome kašnjenje biti naplaćeno.

  detaljnije
 • rekonstrukcija mosta

  Počela rekonstrukcija Tvrđavskog mosta, rok za završetak 4 meseca

  Deo mosta koji povezuje dve obale Nišave u centru grada nije prohodan, jer radnici procenjuju u kakvom je stanju čelična konstrukcija Tvrđavskog mosta čija rekonstrukcija je počela pre nekoliko dana. U Direkciji za izgradnju kažu da će nakon toga biti ojačan i zaštićen, a potom i ulepšan - izgradiće pešačku stazu popločanu granitom, postaviće novu ogradu i rasvetu. Sve to koštaće 60 miliona dinara, a rok da most dobije novi izgled je 4 meseca.

  (23) detaljnije
 • Vladičin Han

  Uskoro rekonstrukcija najstarije škole u Vladičinom Hanu

  Kako bi se stvorili bolji uslovi za rad u najstarijoj i najvećoj Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Vladičinom Hanu, biće postavljene nove instalacije, kompletno renovirane učionice, zamenjena stolarija, fasada, igrališta i osvetljenje. U tu školu ide 550 učenika, a za sada se ne zna gde će oni pohađati nastavu za vreme radova.

  detaljnije
 • zadružni dom

  Obnovljen Zadružni dom u surduličkom selu Dugojnica

  Stanovnici Dugojnice kraj Surdulice i drugih okolnih sela moći će ponovo da se okupljaju u zgradi Zadružnog doma jer je rekonstrukcija završena. Zamenjen je krov, stolarija, instalacije, obnovljena fasada i nabavljen je nov nameštaj.

  (1) detaljnije
 • DomVojske_Spolja

  Velika i mala sala Doma Vojske u Nišu dobijaju novi izgled, u posao uključen i Grad

  Na novi izgled velike i male sale Doma Vojske posetioci će morati da sačekaju još nekoliko meseci. U obaveštenju komande Kopnene vojske stoji da su u planu povećanje kapaciteta za sedenje, zamena poda i krečenje zidova sala. Premijera i novog izgleda i manifestacija morati da pričeka, ali ne zna se koliko, jer kako kažu u Vojsci ne preciziraju kraj radova. Inače, u renoviranje je uključen Grad Niš.

  (4) detaljnije
 • Kompletna rekonstukcija

  Evropska unija rekonstruiše belopalanački Dom kulture

  Sanacijom krova, rekonstrukcijom grejanja, uvođenjem novih električnih instalacija i osvetljenja i nabavkom nove scenske opreme, belopalanačka Ustanova kulture Remizijana poboljšaće uslove za rad i smanjiće troškove grejanja. Projekat većinski finansira Evropska unija, a predviđeno je da radovi budu završeni u roku od 120 kalendarskih dana.

  detaljnije
 • Bez liste čekanja u pirotskim vrtićima

  Bez liste čekanja u pirotskim vrtićima

  Izgradnjom 4 nove radne sobe, adaptacijom hola, toaleta i terase, pirotski vrtić "Prvomajski cvet" moći će da primi još 120 mališana, a time će se ukinuti liste čekanja, rečeno je prilikom svečanog otvaranja ovog vrtića.

  detaljnije
 • Vranjski park

  Za oborena stabla u vranjskom parku nadležni krive nevreme, uklonjena i stara česma

  Novi gnev već nezadovoljnih Vranjanaca zbog kašnjenja rekonstrukcije gradskog parka, izazvalo je oboreno drveće i porušena česma u parku. Građani sumnjaju da su stabla namerno oborena, uprkos obećanjima nadležnih da nijedno neće biti uništeno, a pitaju se i zašto je polomljena česma koja je već rekonstruisana 2017. godine. Glavni urbanista Vranja kaže da po projektu česma ostaje, a direktor nadzornog JP Urbanizam i izgradnja smatra da je česma verovatno smetala radovima, a drveće palo usled nevremena.

  (3) detaljnije
 • Dom zdravlja Vranje

  Na proleće počinje rekonstrukcija Bolnice u Vranju

  Kompletno sređene trokrevetne bolničke sobe, od podova i zidova, do klime i posebnih toaleta, kao i sve službe u Bolnici pod jednim krovom koje će biti pristupačne i osobama sa invaliditetom, dobiće Vranjanci u naredne 2 godine, kada bi trebalo da bude završeno kompletno uređenje paviljonskog dela stare Bolnice.

  detaljnije
 • goran cvetanović, obilazak gradilišta

  Firma koju je kritikovao gradonačelnik Leskovca dobila novi posao za 2,5 miliona dinara

  Iako je lično gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović proveravao gradilišta na kojima radi leskovačka firma Sistem SNL graditelj , te zbog silnih kašnjenja rekao da posao u ovom gradu više neće dobiti, jer će biti stavljena na “crnu listu”, to se ipak nije desilo. O razlozima nadležni ne govore, a firma je dobila novi posao - sređivanje dela parka Devet Jugovića čija je vrednost 2,5 miliona dinara bez PDV-a. Opozicionari kažu da se iz ovoga vidi koliko Cvetanović ispunjava data obećanja.

  (56) detaljnije
 • Građani godinu i po dana čekaju završetak

  Babušničani i dalje bez pijace, Ministarstvo finansija raskinulo ugovor sa Opštinom

  Zbog loše izvedenog tendera, plaćanja po fakturama za nezavršene radove i nepravilnosti oko izbora menadžera projekta, Ministarstvo finansija raskinulo je ugovor sa Opštinom Babušnica za projekat rekonstrukcije gradske pijace. Iako ranije iz lokalne samouprave nisu želeli da govore kada će radovi na pijaci biti završeni, 20 dana nakon teksta Južnih vesti oglasili su se saopštenjem u kome potvrđuju raskid ugovora.

  (3) detaljnije
 • vrtić bambi leskovac

  Nakon 6 meseci kašnjenja, završena rekonstrukcija vrtića “Bambi” u Leskovcu

  Iako je stotinak mališana trebalo da prve dane nove školske godine dočeka u lepšim i bezbednijim prostorijama, radovi na rekonstrukciji vrtića “Bambi” u Leskovcu završeni su tek sada - pola godine kasnije. Zamenjena je stolarija, postavljen nov krov, izolacija i fasada, a stručna komisija će odlučivati da li će izvođač radova biti novčano kažnjen zbog kašnjenja.

  (50) detaljnije
 • Dom zdravlja Vranje

  Vranju 1,44 milijarda za rekonstrukciju stare Bolnice

  Prema ugovoru koji je Grad potpisao sa Vladom Srbije, paviljonski deo vranjske Bolnice biće uskoro rekonstruisan, što podrazumeva kompletno spoljašnje i unutrašnje uređenje celog kompleksa, a počeće se od Internog odeljenja koje je i najveće. Tender će, kažu u Bolnici, biti raspisan za nekoliko dana, a početak radova se očekuje na proleće.

  detaljnije
 • bolnica rekonstrukcija

  Kasni završetak prve faze rekonstrukcije leskovačke Bolnice

  Iako je prva faza rekonstrukcije glavne zgrade Opšte bolnice u Leskovcu, u kojoj se menjaju prozori i krov, trebalo da bude završena do kraja 2019. godine, radovi i dalje traju. Kako kaže direktor ove ustanove Nebojša Dimitrijević, radovi kasne zbog dosta kišnih dana kojih je bilo u početku. Novi rok za završetak prve faze - sredina februara.

  (2) detaljnije
 • Vranjski park

  Za kašnjenje rekonstrukcije parka nadležni krive vreme, Vranjanci nezadovoljni

  Bliži se rok kada bi radovi u prvoj fazi rekonstrukcije gradskog parka, započeti oktobra, trebalo da budu završeni, a većina Vranjanaca nezadovoljna je dosad urađenim, uz sumnju da će sve na vreme biti završeno. Direktor JP Urbanizam i izgradnja Branimir Stojančić tvrdi da je dinamika dobra, a s obzirom na vremenske uslove, da je bilo očekivano da će se rok od 120 dana probiti, jer je rekonstrukcija počela na kraju građevinske sezone, ali da će radovi biti pojačani.

  detaljnije