Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekonstrukcija

 • Vrtić "Crvenkapa"

  Produžava se rok za rekonstrukciju niškog vrtića "Crvenkapa"

  Iako je v. d. direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić pre nekoliko dana rekla da će za nedelju dana deca moći ponovo da idu u vrtić "Crvenkapa", informacije gradskog rukovodstva nakon posete obdaništa su drugačije. Novi rok sa kojim spekulišu je 10 do 15 dana, a kako saznajemo u Sanitarnoj inspekciji, iz uprave "Pčelice" su odavno tražili da završetak radova bude odložen 3 meseca.

  (8) detaljnije
 • Vrtić "Neven"

  Još se renoviraju niški vrtići, roditelji nestrpljivi

  Zbog toga što više od mesec dana deca ne mogu da idu u vrtiće “Neven” i “Crvenkapa” koji se renoviraju, roditelji su nezadovoljni i nestrpljivi, jer više ne znaju kako da organizuju čuvanje dece. Međutim, v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić tvrdi da se radovi privode kraju i da roditelji moraju da se strpe još malo.

  (5) detaljnije
 • Ulica Save Kovačevića Vlasotince

  U oktobru se završava rekonstrukcija jedne od najprometnijih vlasotinačkih ulica

  Uskoro će Ulica Save Kovačevića dobiti novi asfalt, navode iz vlasotinačke Opštine. Osim kolovoza, biće rekonstruisani i trotoari i vodovodna mreža, a ovi radovi koštaju 18 miliona dinara i finansiraju se iz opštinskog budžeta.

  (1) detaljnije
 • Bolji uslovi za zaposlene i pacijente nakon renoviranja

  Privodi se kraju renoviranje Doma zdravlja, rok ponovo pomeren

  Iako je početak jula bio prvi rok da se završi rekonstrukcija niškog Doma zdravlja, a potom je taj rok pomeren za kraj avgusta, renoviranje se tek sada privodi kraju. Zbog “vremenskih uslova, složenosti i obima posla”, pojašnjavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, opet je produžen rok za završetak.

  (2) detaljnije
 • kpz

  Novo lice niškog zatvora, otvorena nova prijemna zgrada

  Kazneno popravni zavod u Nišu posle rekonstrukcije u koju je uloženo 176 miliona dinara, dobio je novi izgled. Izgrađeno je novo prijemno odeljenje, obnovljena je stara upravna zgrada iz 1933. Upravnik Aleksandar Grbović i ministarka pravde Nela Kuburović, koja je prisustvovala novom početku KPZ najavili su i izgradnju nove zatvorske bolnice 2019.

  (3) detaljnije
 • Roditelji kažu da je renoviranje trebalo da se završi ranije

  Renovira se vrtić “Neven”, roditelji nezadovoljni

  Do kraja septembra roditelji neće moći da vode decu u vrtić “Neven”, koji se nalazi u Katićevoj ulici u Nišu, kaže v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić, jer je u toku renoviranje. Roditelji su nezadovoljni jer će, kako tvrde, sada decu morati da vode u obdaništa koji su im daleko i misle da je sve moglo da se sredi u toku leta kada je bilo manje dece.

  (8) detaljnije
 • Letnja pozornica

  Toaleti na Letnjoj pozornici ipak neće biti renovirani do “Filmskih”

  Iako je najavljeno da će rekonstrukcija Letnje pozornice, koja obuhvata nova sedišta, renoviranje garderobe i toaleta, biti završena do “Filmskih susreta”, za sada su postavljene samo nove stolice. Toaleti i garderoba moraće da sačekaju drugu fazu, koja će početi nakon festivala.

  (8) detaljnije
 • stepenice-NKC-B.A.-JV

  Stepenice na ulazu u NKC nebezbedne, nadležni najavljuju brzu popravku

  Ulaz u Niški kulturni centar je poprilično nebezbedan za sve posetioce, jer su stepenice dosta oštećene i predstavaljaju pravu opasnost za sve koji ne ulože dodatni oprez prilikom penjanja. Ipak, v.d. direktor ove ustanove Srđan Savić najavljuje skoru rekonstrukciju, pa glumci koji dođu na Filmske susrete i posete NKC ne bi trebalo da brinu za svoju bezbednost i nose ružnu sliku iz Niša.

  (3) detaljnije
 • Škola će dobiti novi izgled i krov

  Aleksinačka škola “Vožd Karađorđe” za 4 meseca dobija novi izgled

  Spoljašnja fasada, elektroinstalacije, podovi, toaleti, stolarija, krov i fiskulturna sala biće potpuno sređeni, najavio je direktor škole “Vožd Karađorđe” u Aleksincu Milan Veljković. Rekonstrukcija bi trebalo da počne već za vikend, a “novu školu” školarci će dobiti za 120 dana, koliko je rok da se završi posao.

  detaljnije
 • Hotel Ambasador spoljašnost

  Hotel “Ambasador” će posle adaptacije imati 5 zvezdica

  Najkasnije do početka maja sledeće godine, jedan od simbola Niša, hotel “Ambasador”, biće ponovo otvoren za goste. Hotel u samom centru grada imaće 5 zvezdica, rekao je Ivan Spasić iz “My place” grupe koja je prošle godine kupila “Ambasador”.

  (21) detaljnije
 • Dom zdravlja Vlasotince

  Završena rekonstrukcija vlasotinačkog Doma zdravlja

  Zgrada Doma zdravlja u Vlasotincu potpuno je obnovljena, a ovi radovi koštali su skoro 23 miliona dinara, izdvojenih iz državne kase.

  detaljnije
 • Renoviranje još "na čekanju"

  “Pesnice” na Bubnju još moraju da čekaju na rekonstrukciju

  Iako je najavljeno da će Spomen-park Bubanj dobiti novi sjaj sredinom 2017. godine, radovi još nisu ni počeli i tek je u toku javna nabavka za izbor izvođača. Međutim, u niškom Zavodu za zaštitu spomenika kulture tvrde da se ne kasni, ali nisu precizirali kada bi trebalo da počne renoviranje koje je dosad, prema njihovim ranijim najavama, već trebalo da bude završeno.

  (1) detaljnije
 • Rekonstrukcija kasni, zaposleni i pacijenti se žale na uslove

  Zbog rekonstrukcije ne rade toaleti i padaju plafoni u niškom Domu zdravlja

  Česte poplave, nedovoljno toaleta koji rade na odeljenjima, plafon koji je nakon sanacije pao na medicinsku sestru, prašina, neprijatni mirisi od farbe i nepovoljni uslovi u kojima lekari rade, samo su neki od problema na koje se žale pacijenti i zaposleni u niškom Domu zdravlja. Direktor Milorad Jerkan kaže da, iako radovi neće biti završeni na vreme, ovo "nema veze s mozgom".

  (12) detaljnije
 • Sređivanje fasade Arheološke sale

  Počelo sređivanje fasada “kulturnih” zgrada u Nišu

  Radnici su počeli da uređuju fasade Narodnog pozorišta, Arheološke sale, Simfonijskog orkestra i Narodne biblioteke, a posao bi trebalo da bude gotov do kraja septembra, kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj. Da ne bi “ružili grad”, dodaju, zgradu u Obrenovićevoj će verovatno da "ostave za kraj".

  (5) detaljnije
 • Rekonstrukcija Narodnog pozorišta

  Počinje obnavljanje fasade Narodnog pozorišta

  Rekonstrukcija fasade niškog Narodnog pozorišta trebalo bi da počne za nekoliko dana, kaže koordinator projekta uređenja Pozorišta Zoran Ilić. Iako je obnavljanje spoljašnjosti 5 javnih zgrada u Nišu najavljeno još za kraj aprila, zasad je poznato samo da će radovi na zgradi niškog teatra početi početkom juna.

  (4) detaljnije
 • Centar kulture Bosilegrad foto eu progres

  Počela rekonstrukcija Centra za kulturu u Bosilegradu

  Radovi na sanaciji krova i oštećenjima same zgrade Centra za kulturu započeti su u Bosilegradu, a rok za njihov završetak je 85 dana. Pored rekonstrukcije, Centar će dobiti i novu savremenu opremu.

  detaljnije
 • Kompletni radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja maja; ilustracija; foto: arhiva JV

  Ponovo pomeren rok za kompletan završetak izgradnje Kliničkog centra

  Iako je krajem decembra prošle godine direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović najavio da će do kraja marta biti završeni radovi na novom zdravstvenom centru, rokovi se ponovo pomeraju. Grubi građevinski radovi su završeni, pojašnjava, ali bi isporuka nove opreme i montaža trebalo da bude gotova do kraja maja.

  (6) detaljnije
 • Tvrđavski most

  Uskoro obnavljanje fasada u centru i novi izgled Tvrđavskog mosta

  Do kraja aprila trebalo bi da počne rekonsrukcija fasada 5 javnih zgrada u centru Niša, novcem iz republičke kase koji je najavio premijer Aleksandar Vučić prilikom boravka Vlade u Nišu oktobra, a kako kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj (KLER), raspisan je tender i za idejno rešenja za preuređenje centralnog trga i Tvrđavskog mosta.

  (11) detaljnije
 • Dušanova ulica

  Dušanova ponovo otvorena za saobraćaj

  Asfaltiranje dela Dušanove ulice završeno je pre najavljenog roka, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, pa je ona otvorena za saobraćaj. Ostali radovi biće gotovi za desetak dana.

  (1) detaljnije
 • Radnici na zgradi aerodroma

  Novi šalteri i rekonstrukcija zgrade niškog Aerodroma

  Putnici koji sa niškog aerodroma lete za evropske destinacije, ubuduće bi trebalo da se brže ukrcavaju na avion, jer će, kako najavljuju, “Konstantin Veliki” kroz nedelju dana imati duplo više šaltera za prijavu. Izgradnja je počela zajedno sa rekonstrukcijom krova, svetlosnih kupola i izolacije na aerodromskoj zgradi.

  (1) detaljnije