Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekonstrukcija

 • cisterne jasenovik

  Pruga Niš - Zaječar u blokadi do kraja nedelje

  Zbog nepristupačnog terena i teških uslova za sanaciju, kako kažu iz "Železnica Srbije", pruga Niš - Zaječar na kojoj su se prevrnule cisterne sa amonijakom, biće u blokadi do kraja ove nedelje. Vozovi će saobraćati samo na relaciji Zaječar - Svrljig. Za april 2019. godine najavljuju i kompletnu rekonstrukciju ove pruge.

  (1) detaljnije
 • omladinsko naselje vlasinsko jezero

  Rekonstrukcija Omladinskog naselja u toku 2019. godine

  Osam kućica u sastavu takozvanog Omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru, u kome su ranije generacije đaka provodile zimski rasput, trebalo bi da budu rekonstruisane u toku 2019. godine. Turistička organizacija Leskovca će sa projektom rekonstrukcije konkurisati kod nadležnog ministarstva, a za obnovu je potrebno oko 40 miliona dinara.

  (5) detaljnije
 • Pasterov zavod Niš

  Jedna od najstarijih zgrada u Nišu čuva istoriju medicine i čeka pare za rekonstrukciju

  Zgrada Pasterovog zavoda, koja je sazidana 1900. godine, pored nekoliko objekata podignutih u 19. veku, jedna je od najstarijih građevina u Nišu. Ipak, ova zgrada deli sudbinu mnogih kulturnih spomenika od velikog značaja, te delom propada, dok je samo prednja fasada renovirana pre tri godine.

  (6) detaljnije
 • ronsko naselje lebane

  Rekonstruisane zgrade u romskom naselju u Lebanu

  Nakon više od 40 godina od izgradnje, 8 stambenih zgrada u romskom naselju “Jablanica” u Lebanu rekonstuisano je, te će više od 200 stanovnika ovog kraja živeti u boljim uslovima. U rekonstrukciju zgrada uloženo je 150.000 evra preko IPA programa.

  detaljnije
 • Branka Radičevića Leskovac

  Ulica Branka Radičevića u Leskovcu biće asfaltirana u toku 2019. godine

  Dugogodišnji problem Leskovčana koji do svojih kuća u Ulici Branka Radičevića dolaze preskakanjem rupa, trebalo bi da bude rešen u toku 2019. godine jer je ta ulica “ušla” u godišnji infrastrukturni program grada. Za infrastrukturu i komunalno održavanje u narednoj godini biće izdvojeno oko 837 miliona dinara.

  (2) detaljnije
 • Niška Banja trg fontane

  Sledeće godine se renovira trg sa fontanama u Niškoj Banji

  Fontane koje su jedan od simbola Niške Banje, a na centralnom trgu su duže od četiri decenije, sledeću turističku sezonu bi, prema najavama iz gradske i opštinske vlasti, trebalo da budu renovirane. Ovim će se, prema rečima predsednika Opštine Niška Banja Dejana Jovanovića, kompletno završiti obnova centra Banje.

  (6) detaljnije
 • Opsta bolnica leskovac

  Počinje rekonstrukcija glavne zgrade leskovačke bolnice

  Stare prozore, krov i nameštaj u Opštoj bolnici u Leskovcu u narednom periodu zameniće novi. Pored rekonstrukcije spoljašnosti i unutrašnjosti, direktor Nebojša Dimitrijević kaže da će se uraditi i reorganizacija ambulanti, a biće nabavljena i nova oprema. Radovi bi trebalo da traju 3 godine, a koštaće oko 15 miliona evra, dok će za nabavku opreme biti uloženo još 6 miliona evra.

  detaljnije
 • kuca-za-vencanje,-nis,-decembar-2018,-foto-jv-jcm-5

  "Šminka" se niška Kuća za venčanja

  Zgrada u kojoj brojni parovi u Nišu izgovaraju sudbonosno "da", a koju već duže vreme ne karakteriše sjaj, već sivilo i fasada koja se ljušti, biće renoviranjem fasade delimično ulepšana. Veća rekonstrukcija na Kući za venčanje nije planirana jer je ona u postupku restitucije, objašnjavaju iz gradske Službe za zajedničke poslove.

  (5) detaljnije
 • Staze zdravlja stepenište

  Popločane Staze zdravlja u Niškoj Banji [foto]

  Staze koje vode kroz šumu Niške Banje, a kao i lekovita voda doprinose poboljšanju stanja onih koji se njima kreću, dobile su novi izgled - popločane su. Oko njih su postavljene nove klupe, kante, letnjikovci. Rekonstrukcijom takozvanih Staza zdravlja, i ovaj deo Banje je osavremenjen.

  (13) detaljnije
 • tvrđava

  Najavljena rekonstrukcija bedema niške Tvrđave još nije počela - propao tender

  Umesto da restauracija bedema niške Tvrđave bude završena do kraja 2018. godine, kako je najavljivano, pitanje je da li će do tada radovi uopšte i početi. Naime, kako kaže direktor Kancelarija za lokalni razvoj i projekte (KLERP) Milan Ranđelović, tender za Tvrđavu je propao, pa je pre nekoliko dana raspisan novi.

  (4) detaljnije
 • vodovod

  Rekonsturisana vodovodna mreža u 63 ulice u Leskovcu

  Probleme sa čestim pucanjem cevi i lošom vodom više ne bi trebalo da ima deo Leskovčana koji je povezan na zapadni i severni deo mreže, jer su stare, azbestne cevi, zamenjene novim. Vodovodna mreža rekonsturisana je u 63 ulice, a radovi su koštali 3,6 miliona evra.

  detaljnije
 • dvoriste-teh-skole-foto-A.-S

  Dvorište niških tehničkih škola dobilo novi i moderniji izgled

  Zajedničko dvorište Visoke i srednjih tehničkih škola u Nišu je nakon par meseci od početka radova uređeno, a kako kaže predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović, ono sada ima aerodinamički lift, zvučne školjke, solarni sat, kao i nove stative i košarkaške table u delu koji je predviđen za sportske igre.

  (7) detaljnije
 • Aparat Radiologija

  Radiologija Vojne bolnice opremljena novim aparatima

  Na savremenim radiodijagnostičkim uređajima, kako je rečeno, ubuduće će se pregledati pacijenti u niškoj Vojnoj bolnici, jer su ovi aparati od sada inventar te ustanove. Nova oprema koštala je 51 milion dinara.

  (2) detaljnije
 • parking klinicki

  Počinju radovi na parkingu između starog i novog Kliničkog centra u Nišu

  Naredna dva meseca građani, kao i zaposleni, neće moći da parkiraju svoje automobile između starog i novog kompleksa niškog Kliničkog centra jer, kako saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove, od sutra, odnosno 14. septembra, počinju radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju ovog parking prostora. Biće zatvoren i ulaz u stari deo Kliničkog iz pravca Ulice Vojislava Ilića.

  (12) detaljnije
 • gradska kuca

  U planu obnavljanje fasada Gradske kuće u Nišu i Ćele-kule

  “Zadužbina Đoke Jovanovića”, koja se nalazi u Voždovoj ulici i predstavlja nepokretno kulturno dobro, biće “osvežena” novom fasadom, osvetljenjem, a biće joj obnovljeni krov i stolarija. U toku je javna nabavka izbor izvođača koji će raditi na ovom objektu, kao i na novom delu Narodne biblioteke “Stevan Sremac”, dok je za narednu godinu, kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, plan da se urede fasade Gradske kuće i Spomen-kompleksa Ćele-kula.

  (14) detaljnije
 • Medijana

  Uskoro potpuno renoviranje nalazišta Medijana i dela sale Lutkarskog

  Nastavak istraživanja arheološkog lokaliteta Medijana i njegova turistička prezentacija, kao i rekonstrukcija zgrade Muzeja na ovoj lokaciji, posle brojnih obećanja i odlaganja trebalo bi da budu završeni za 6 meseci, u okviru zajedničkog projekta Ministarstva kulture i Grada koji će platiti svi građani oko 142 miliona dinara, a renoviraće se i sala Pozorišta lutaka.

  (7) detaljnije
 • Most Tvrđava

  Od najavljene rekonstrukcije trga u Nišu ove godine nema ništa, pomerena za proleće

  Iako je prvobitno najavljivano da će rekonstrukcija centralnog niškog trga sa Tvrđavskim mostom početi na jesen, gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će radovi ipak krenuti sledeće građevinske sezone.

  (47) detaljnije
 • avanturisticki park

  Leskovčani dobijaju avanturistički park

  Uskoro bi trebalo da krene izgradnja avanturističkog parka u Leskovcu, koji će se nalaziti pored Sportsko-rekreativnog centra “Dubočica”. Izgradnja parka koštaće 6,9 miliona dinara, a novac je obezbeđen preko programa "Radimo za bolju budućnost dece“.

  detaljnije
 • daničićeva

  Nakon probijenih rokova, Daničićeva gotova do kraja naredne nedelje

  Žitelji Daničićeve ulica u Nišu, koja je zbog rekonstrukcije raskopana od septembra prošle godine, kako kaže gradonačelnik Darko Bulatović, nakon gomile problema i probijenih rokova, trebalo bi do 10. avgusta da hodaju po asfaltu.

  (1) detaljnije
 • bulevar heroja sa kosara

  Radovi na novom bulevaru i Ulici Aleksandra Medvedeva gotovi tek za mesec dana

  Sa Bulevara 12. februar na Bulevar Nikole Tesle vozači će se i dalje uključivati sa poteškoćama i uz zaobilaženje, jer ove saobraćajnice ostaju “razdvojene” bar još 30 dana, za kada se, kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predviđa završetak radova na novoizgrađenom Bulevaru heroja sa Košara, kao i rekonstrukcija Ulice Aleksandra Medvedeva kod tehničkih škola.

  (10) detaljnije