Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekonstrukcija

 • porodilište

  Još ne radi porodilište u Aleksincu koje je svečano otvorio Vučić

  Aleksinačko porodilište koje je pre dve nedelje svečano otvorio predsednik Aleksandar Vučić i dalje ne radi, pa žene na porođaj moraju da odlaze u Niš. Direktor Opšte bolnice Goran Vidić tvrdi da ne postoji nikakav problem, već da se još unosi oprema i radi sterilizacija i kaže da će uskoro ono i zvanično početi sa radom.

  (12) detaljnije
 • bolnica

  Kompletna rekonstrukcija bolnice u Pirotu

  Zamenom stolarije, sveobuhvatnim unutrašnjim radovima, ali i sređivanjem 5. sprata Opšte bolnice u Pirotu koji trenutno nije u funkciji, kako kaže direktor Goran Petrović, izvršiće se kompletna rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove. Pedijatrija i ginekologija u saradnji sa Opštinom Montana iz Bugarske već dobile opremu vrednu oko 25 miliona dinara.

  detaljnije
 • tvrđava

  Najavljena rekonstrukcija bedema Tvrđave i izgradnja staza za šetanje

  Bedemima niške Tvrđave nakon uređenja moći će da se bezbedno šeta, a rekonstrukcija bi trebalo da počne za 3 meseca, kaže Ivan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER), jer je u toku javna nabavka kojom će biti izabrani izvođači. Posao vredi oko 113 miliona dinara, a veći deo novca platiće građani Niša.

  (12) detaljnije
 • vodovod

  Još jedna ulica u Leskovcu posle pola veka dobila nove vodovodne cevi

  Stanovnici Ulice Alekse Nenadovića u Leskovcu uskoro će dobiti nove vodovodne cevi, koje nisu menjane skoro 45 godina. Radovi su u završnoj fazi, a za rekonstrukciju je izdvojeno 5,3 miliona dinara.

  (1) detaljnije
 • Potpuna rekonstrukcija vrtića "Prvomajski cvet"

  Nakon rekonstrukcije vrtića “Prvomajski cvet” mesta za još 100 dece

  Obnova najvećeg pirotskog vrtića je počela, a osim renoviranja kupatila, radnih soba i kuhinje, “Prvomajski cvet” biće dograđen, pa će se stvoriti prostor za ukupno oko 500 mališana. Direktorka pirotske predškolske ustanove Milka Colić kaže da se trenutno radi na prvom spratu, dok će od oktobra biti rekonstruisan drugi sprat, a naredne godine fasada i dvorište.

  detaljnije
 • Dragutin Matić

  Deo oronule kuće "Oka sokolovog" pripao Gadžinom Hanu, bliži se rekonstrukcija

  Najpoznatiji Zaplanjac koji se borio u balkanskim i Prvom svetskom ratu Dragutin Matić, čija je fotografija u unformi srpskog vojnika obišla svet, uskoro bi trebalo da dobije muzej u svom rodnom selu Kaletincu. Naslednici ratnog izviđača poznatog kao “Oko sokolovo” predali su deo njegove kuće Opštini Gadžin Han, koja planira da je rekonstruiše i napravi muzej ovog ratnika. Čeka se da Opštini pripadne i ostatak objekta.

  (2) detaljnije
 • Igraliste1;-foto:-citalac

  Roditelji traže da se obnovi igralište, iz Medijane obećavaju da će ga srediti ove godine

  Polomljene ljuljaške i klackalice, teren oko koga je narasla trava, smeće i otpad - tako prema tvrdnjama roditelja izgleda igralište na kome se svakodnevno okuplja više od 40 dece, te oni traže da se prostor iza zgrada u Ulici Radnih brigada konačno renovira. Iz Opštine Medijana obećavaju da će srediti igralište ove godine.

  (6) detaljnije
 • kancelarija

  Više od milion dinara za renoviranje i izgradnju prostorija mesnih zajednica

  Pored mesnih zajednica Donje i Gornje Trnjane i Donje i Gornje Sinkovce, još 3 mesne zajednice u Leskovcu, Karađorđevac, Turekovac i Belanovce, dobile su nove prostorije, za šta je, od novca poreskih obveznika, izdvojeno još 1,3 miliona dinara.

  detaljnije
 • porodilište Aleksinac

  Renovirano porodilište u Aleksincu i zvanično otvoreno

  Nakon 10 meseci koliko je trajalo renoviranje, konačno je otvoreno aleksinačko porodilište, te će buduće majke i njihove bebe imati mnogo komfornije uslove za porođaj i oporavak. Novo porodilište obišao je i predsednik Aleksandar Vučić koji je ponovio da ćemo “nestati kao nacija” ako ne počne da se rađa više dece.

  (8) detaljnije
 • porodiliste Aleksinac

  Nakon 40 godina renovirano porodilište u Aleksincu

  Kompletna rekonstrukcija aleksinačkog porodilišta koje je u sastavu Opšte bolnice u Aleksincu, a koja je podrazumevala renoviranje gotovo iz temelja, koštala je između 55 i 60 miliona dinara, kaže direktor ove zdravstvene ustanove Goran Vidić, a donator je Fondacija “Dragica Nikolić”, koja je platila i radove i novu opremu.

  detaljnije
 • aleksandra medvedeva

  Radovi u Medvedevoj ulici stoje, ne zna se datum završetka rekonstrukcije

  Premda bi, prema ranijim planovima Direkcije za izgradnju, rekonstrukcija Ulice Aleksandra Medvedeva kod niških tehničkih fakulteta u ovom periodu trebalo da se privodi kraju, već desetak dana na “izrovanoj” ulici nema ni mašina, ni radnika. U Direkciji kažu da su zastali sa radovima, jer ekipe "Naissusa" treba da zamene vodovodnu mrežu, a u ovom javnom preduzeću pak obećavaju da će njihov deo posla biti gotov do kraja naredne nedelje.

  (12) detaljnije
 • zgrada mesne zajednice

  Za rekonstrukciju prostorija mesnih zajednica skoro 2 miliona dinara

  Prostorije leskovačkih mesnih zajednica Donje i Gornje Trnjane, kao i Donje i Gornje Sinkovce dobile su nov izgled, a za rekonstrukciju ove 4 zgrade od novca poreskih obveznika izdvojeno je oko 1,8 miliona dinara.

  (2) detaljnije
 • Nalazište Medijana

  Nalazište Medijana zatvoreno za građane do 2019, očekuje se nastavak radova

  Posle svega mesec dana, koliko je “radilo” ove godine, arheološko nalazište Medijana je zatvoreno za posetioce, zbog toga što iz uprave Narodnog muzeja očekuju da se nastavi pokrivanje lokaliteta i rekonstrukcija zgrade muzeja. Direktor Muzeja Nenad Spasić kaže da će Medijana biti ponovo otvorena za građane tek na proleće sledeće godine.

  (12) detaljnije
 • Most Tvrđava

  Za obnovu Tvrđavskog mosta za pešake čeka se dozvola

  Postavljen 1962. godine, most u centru Niša poslednjih decenija je samo "krpljen", a nakon što je pre dve godine zatvoren za saobraćaj i dalje "čeka" na rekonstrukciju kojom će biti prilagođen pešacima i uklopljen u ambijent. Prema najavama gradskih čelnika, trebalo bi da bude obnovljen u okviru velike rekonstrukcije Trga kralja Milana, ali za to se čeka dozvola ministarstva.

  (16) detaljnije
 • Trg kralja Milana

  Za rekonstrukciju Trga u Nišu očekuju se pare iz Ministarstva privrede

  Najavljena rekonstrukcija Trga kralja Milana, kojom će deo kod "konja" dobiti novi izgled, finansiraće se najverovatnije novcem koji je Ministarstvo privrede dodeljuje na konkursu. Kako kažu iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Grad Niš je konkurisao za taj novac, a uskoro se očekuju rezultati konkursa. Već su pribavljene sve dozvole, kažu u Zavodu za urbanizam, osim za rekonstrukciju mosta za šta se čekaju papiri iz Ministarstva građevinarstva.

  (5) detaljnije
 • Nalazište Medijana

  KLER: Nastavlja se natkrivanje nalazišta Medijana

  Zaštitna konstrukcija iznad nalazišta Medijana, koja je počela da se gradi pre skoro četiri godine, uskoro bi trebalo da bude završena. Kako je kazao Ivan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, biće uložene pare u još nekoliko projekata na nalazištu, te će do sledeće godine mesto na kome je boravio veliki rimski car - Konstantin, biti potpuno spremno za turiste.

  (4) detaljnije
 • Vojna-bolnica-Nis;-foto-Ministrarstvo-odbrane

  Opremljene dve operacione sale na Hirurgiji Vojne bolnice

  Bolje uslove za lečenje imaće vojni osiguranici, ali i civili koji budu operisani na Odeljenju za hirurgiju niške Vojne bolnice. Rekonstrukcijom Hirurgije, što je podrazumevalo i opremanje sale za laparoskopske operacije organa u stomaku i otvaranje sale za operaciju zglobova, prema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina, posle pola veka počela je modernizacija Vojne bolnice.

  (7) detaljnije
 • hram svetog simeona mirotocivog leskovac

  Od gradonačelnika Leskovca i načelnika okruga po 1.000 evra za oslikavanje hrama u Dubočici

  Za oslikavanje hrama Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica, čija je izgradnja počela još 2005. godine, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković iz “svog džepa” daće po 1.000 evra.

  (2) detaljnije
 • Crkva Vranjska Banja foto i.m.

  Počelo prikupljanje priloga za obnovu crkve u Vranjskoj Banji

  Crkvena opština Vranjska Banja započela je akciju prikupljanja priloga za rekonstrukciju crkve Svetog proroka Ilije. Ovoj svetinji potrebna je obnova fasade, delova krova i stolarije, pa se vernici pozivaju da pomognu u obnovi svojim prilozima.

  detaljnije
 • vodovodne cevi

  Rekonstrukcija vodovodne mreže u još 5 leskovačkih ulica

  S obzirom na to da je, prema rečima direktorke Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" u Leskovcu Kosare Ilić, iz KfW programa ostalo još 145.000 evra, novim programom poslovanja, koji je na današnjoj sednici usvojilo Gradsko veće, vodovodna mreža biće rekonstruisana u još 5 leskovačkih ulica.

  detaljnije