Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekonstrukcija

 • toponica

  Posle 90 godina renovira se psihijatrijska bolnica u Toponici, pacijentima bučno

  Odeljenja najveće psihijatrijske bolnice u Srbiji počela su da se renoviraju, a prema rečima direktora “Gornje Toponice” Milana Stanojkovića radovi će trajati do kraja ove, pa i sledeće godine. Rekonstruišu se krovovi, podovi, asfaltiraju staze u kompleksu bolnice, a pojedini rođaci pacijenata kažu da buka pravi probleme.

  (4) detaljnije
 • trg kralja milana

  Rekonstrukcija trga u centru Niša počinje najkasnije na jesen

  Centralni niški trg, koji će biti “proširen” na "bugarski" parking, kej, pa sve do Tvrđave, trebalo bi da počne da se rekonstruiše sredinom godine ili u ranu jesen. Direktor Zavoda za urbanizam Miroljub Stanković dodaje da se čekaju lokacijski uslovi i dozvola za rekonstrukciju mosta, koji je u vrlo lošem stanju.

  (33) detaljnije
 • stadion Čair

  Najavljen završetak rekonstrukcije stadiona “Čair”

  Iako se još ne zna ko će da plati završetak rekonstrukcije tribina na stadionu “Čair”, na Gradskom veću je usvojeno da će Grad ubuduće da “rešava projektnu dokumentaciju”, da bi mogao da konkuriše kod ministarstava i dobije novac, ne bi li se konačno u potpunosti renovirao niški stadion.

  (10) detaljnije
 • Trg Gradska kuća rekonstrukcija projekat

  Urbanista Niša: Kiosci se uklanjaju sa trga, o novim spomenicima još nije odlučeno

  Komisija koja je razmatrala predloge građana za uređenje Trga kralja Milana u Nišu, odlučila je da bi trafike trebalo da budu sklonjene sa prostora ispred Tvrđavskog mosta, kako bi Spomenik obešenim sveštenicima bio “oslobođen”. Prihvaćeno je i da se grade još neki spomenici, ali pod uslovom da se urade analize o tačnoj lokaciji gde bi mogli da budu postavljeni.

  (59) detaljnije
 • trg kralja milana

  U centru Niša Bulevar zvezda, Pavle Vuisić, crkva i trafike?

  Pošto su građani mogli da daju svoje primedbe i sugestije na novi izgled Trga kralja Milana i centra Niša, koji bi trebalo da se rekonstruiše ove godine, komisija koja je zadužena za ovo pitanje sledeće nedelje odlučivaće o tome da li će se tu naći “interaktivni” spomenici, crkva, spomenik Milanu Obrenoviću, kao i da li će kod mosta ostati kafić i trafike, što su sve bili predlozi i sugestije Nišlija.

  (51) detaljnije
 • Daničićeva ulica

  Daničićeva ulica čeka proleće

  Iako stanovnici Daničićeve ulice na Paliluli, koju su građani nazvali “Niš na vodi”, više ne žive u blatu, kako kaže Vanča Dimitrov iz Sekretarijata za investicije, jer je privremeno “posipana” da bi mogla da se koristi, rekonstrukcija će biti nastavljena tek na proleće.

  (1) detaljnije
 • trg kralja milana

  Građani imaju još nekoliko dana da daju predloge za uređenje trga u Nišu

  Svi oni koji imaju neke predloge i primedbe u vezi sa planiranim novim izgledom Trga kralja Milana u samom centru Niša, koji bi do kraja godine trebalo da bude u potpunosti rekonstruisan, kako kažu u Sekretarijatu za planiranje i izgradnju, mogu da ih pošalju do 23. januara.

  (34) detaljnije
 • Trg Gradska kuća rekonstrukcija projekat

  Predloge za uređenje trga sledeće nedelje mogu da daju i građani

  Projekat za rekonstrukciju centralnog niškog trga koji će, prema najavama, ove godine postati široka pešačka zona, treba da se kompletira predlozima i sugestijama građana. Kako je najavljeno na prezentaciji projekta, sledeće nedelje svako će moći da predloži kako bi Trg kralja Milana mogao da izgleda.

  (50) detaljnije
 • Screenshot-Most-i-Trg

  Centralni niški trg dobija novi izgled [foto]

  Trg kralja Milana trebalo bi da bude rekonstruisan tokom ove godine, a kako se može videti u urbanističkom planu, trebalo bi da bude popločan deo ispred Tvrđavskog mosta na kome se sada nalazi parking, ispred Gradske kuće kružni tok, a kiosci i kafić neće zaklanjati pogled na spomenik Nadežde Petrović.

  (62) detaljnije
 • Kazandžijsko

  Završena rekonstrukcija Kazandžijskog, sledi uređenje fasada

  Novi izgled dobilo je popularno Kazandžijsko sokače u Nišu, a gradski većnik Miloš Milošević rekao je da sledi uređenje fasada i ograda sa cvećem. Uprkos glasnom negodovanju velikog broja građana, stara kocka, po kojoj je ova ulica bila prepoznatljiva, sada je samo po sredini, a ostatak je na depou izvođača.

  (37) detaljnije
 • Dom zdravlja

  Zbog konflikta sa direktorom Doma zdravlja sindikalisti najavljuju proteste

  Pre godinu i po dana, kada su predstavnici Sindikata zdravstva “Nezavisnost” počeli da ukazuju na probleme u niškom Domu zdravlja je, kako tvrde, počela hajka na njih, koju vodi direktor Milorad Jerkan, a koja se nastavila i nakon pisanja Južnih vesti o problemima tokom rekonstrukcije ove ustanove. Sindikalisti najavljuju proteste, a Jerkan kaže da postoji "grupacija političkih neistomišljenika" kojoj nije u interesu da to bude najuspešnija ustanova u regionu.

  (10) detaljnije
 • Rekonstrukcija pruge

  Nastavlja se rekonstrukcija pruge, zatvoren prelaz u Dimitrija Tucovića

  Saobraćaj se preusmerava kod Apelacionog suda u Nišu, jer se rekonstruiše putni prelaz preko pruge u Ulici Dimitrija Tucovića, a u Direkciji za izgradnju kažu da će tako biti 8. i 9. decembra. Zbog zatvaranja prelaza u ovom delu grada je velika gužva u saobraćaju.

  (1) detaljnije
 • kazandzijsko-m.z

  Novi izgled Kazandžijskog, kocke samo po sredini

  Kazandžijsko sokače u Nišu, posle puno pompe oko rekonstrukcije, polako poprima novi izgled, a kocke su porežanje po sredini, dok će sa strane biti postavljene granitne ploče. Majstori na obnovi ove popularne, danas kafedžijske ulice, rade i po snegu.

  (18) detaljnije
 • Zgrada Muzeja na Medijani

  Najavljeno renoviranje zgrade Muzeja oštećene natkrivanjem Medijane

  Zgrada koja je napravljena 1936. godine, a koja je oštećena kada je pravljena konstrukcija koja prekriva arheološko nalazište Medijana, uskoro bi, kako najavljuju iz Narodnog muzeja, trebalo da bude rekonstruisana.

  (4) detaljnije
 • Daniči

  Daničićeva ulica posle stopirane rekonstrukcije postala "Niš na vodi"

  Već dva meseca nema ni radnika ni mašina u Daničićevoj ulici u Nišu, koja posle kiše podseća na sve osim na ulicu. Građani su razočarani i poručuju nadležnima da ovaj deo grada nije dobra ideja za “Niš na vodi”, a direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović tvrdi da rade na tome da nađu rešenje i da bi na proleće trebalo da se izmeste cevi zbog kojih radovi nisu nastavljeni.

  (11) detaljnije
 • muzej radovi prokuplje foto lj.m.

  Počela rekonstrukcija zgrade Narodnog muzeja u Prokuplju

  U narednih mesec izvodiće se radovi na obnovi fasade na starom delu zgrade, zameni stolarije i rekonstrukciji krova Narodnog muzeja Toplice, a rekonstrukciju finansiraju Ministarstvo kulture i informisanja sa 4,4 miliona i Opština Prokuplje sa 1,1 milion dinara.

  (1) detaljnije
 • Bager u Kazandžijskom

  Počelo rušenje kaldrme u Kazandžijskom sokačetu

  Mašine u Kopitarevoj ulici, koju Nišlije i svi oni koji su ikada bili u Nišu, znaju kao Kazandžijsko sokače, već su počele da rade. Bager vadi kocku po kojoj je decenijama bila prepoznatljiva ulica u samom centru grada.

  (34) detaljnije
 • Renoviran Centar za kulturu u Bosilegradu

  Svečanim otvaranjem izložbe slikara Aleksandra Zaharijeva i nastupom hora "Bosilegradsko slavejče“, u Centru za kulturu je obeležen završetak prve faze renoviranja ovog objekta koji je podrazumevao sanaciju krova, oštećenja na zgradi, ali i opremanje konferencijske sale potrebnim nameštajem i audio i video opremom.

  detaljnije
 • Vrtić Crvenkapa

  Ponovo radi vrtić “Crvenkapa” u Nišu

  Renoviranje obdaništa “Crvenkapa” u Mokranjčevoj ulici u Nišu je posle nekoliko odlaganja konačno završeno, pa roditelji ponovo mogu da vode decu na čuvanje u vrtić koji je je sada, kako kaže direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić, skoro pa potpuno nov.

  (3) detaljnije
 • Vrtić "Crvenkapa"

  Produžava se rok za rekonstrukciju niškog vrtića "Crvenkapa"

  Iako je v. d. direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić pre nekoliko dana rekla da će za nedelju dana deca moći ponovo da idu u vrtić "Crvenkapa", informacije gradskog rukovodstva nakon posete obdaništa su drugačije. Novi rok sa kojim spekulišu je 10 do 15 dana, a kako saznajemo u Sanitarnoj inspekciji, iz uprave "Pčelice" su odavno tražili da završetak radova bude odložen 3 meseca.

  (8) detaljnije