Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekonstrukcija

 • skola vlasotince

  Počela rekonstrukcija škole “8. oktobar” u Vlasotincu

  Nove instalacije, kuhinja i stolarija biće postavljeni u Osnovnoj školi “8. oktobar” u Vlasotincu, a kompletna rekonstrukcija trebalo bi da bude završena za 210 dana. Radovi koštaju 144 miliona dinara.

  (1) detaljnije
 • Deca ne pohađaju vrtić dok se rekonstruiše

  Jedini vrtić u Babušnici zbog rekonstrukcije ne radi, roditelji ogorčeni

  Nakon 30 godina od kada je izgrađen, jedini dečiji vrtić u Babušnici po prvi put se rekonstruiše, a na početku radova deca su redovno pohađala vrtić dok se paralelno radilo na fasadi. Ipak, sada je već preko 20 dana od kako mališani ne idu u vrtić zbog, kako su im u vrtiću "Dečija radost" objasnili, bezbednosti dece. Roditelji su ogorčeni, a direktor kaže da 2. decembra mališani ulaze u renovirani vrtić.

  (3) detaljnije
 • osnovna skola josif kostic leskovac

  SzS Leskovac: Rekonstrukcija škole“Josif Kostić” košta nas kao izgradnja 3 nove

  Zbog konstantnog probijanja rokova za završetak rekonstrukcije Osnovne škole “Josif Kostić” u Leskovcu, đaci već dve godine nastavu pohađaju na 3 lokacije. Članovi leskovačkog Saveza za Srbiju smatraju da je nedopustivo stalno pomeranje rokova, kao i izdvajanje skoro duplo više novca od planiranog za radove. Od nadležnih traže da se nađe krivac za kašnjenje, ali i poskupljenje radova.

  (4) detaljnije
 • trg leskovac radovi

  Leskovačka opozicija: Previše novca za sređivanje gradskog Trga

  Da će kvadratni metar izgradnje Trga u Leskovcu koštati kao kvadrat najskupljeg stana u Beogradu, što je nedopustivo, smatraju članovi leskovačke opozicije. Osim što su protiv seče drveća, zbog čega su i pokrenuli peticiju, opozicionari smatraju i da Trg, za čiju rekonstrukciju će građani platiti oko 2 miliona evra, ne treba da gradi firma koja je do skoro bila na crnoj listi poreskih dužnika.

  (37) detaljnije
 • osnovna skola josif kostic leskovac

  Nakon 2 godine kašnjenja, postavljen novi rok - još 100 dana za rekonstrukciju leskovačke škole

  Konstantno probijanje rokova i loš projekat pratili su rekonstrukciju Osnovne škole “Josif Kostić”, a nadležni za završetak radova imaju novi rok - još 100 dana. Nakon 2 godine, koliko nastavu pohađaju na 3 različite lokacije, učenici bi trebalo da se vrate u svoje školske klupe. Druga faza, koja prvobitnim projektom nije ni bila planirana, koštaće dodatnih 60 miliona dinara.

  (1) detaljnije
 • trg leskovac radovi

  Počela izgradnja centralnog trga u Leskovcu

  Dugonajavljivani i više puta odlagani radovi na sređivanju gradskog Trga u Leskovcu konačno su počeli. Bina, nova fontana, granitne i behaton ploče, ali i nove drvorede, građani bi trebalo da dobiju za 360 dana. Radovi će Leskovčane koštati oko 2 miliona evra.

  (3) detaljnije
 • Osnovna škola "Josif Kostić" Leskovac

  Još se ne zna kada će biti završena rekonstrukcija leskovačke škole “Josif Kostić”

  Iako je poslednji dati rok za završetak rekonstrukcije Osnove škole “Josif Kostić” u Leskovcu bio kraj 2019, druga faza, koja prvobitnim projektom nije ni bila planirana, još nije počela. Do kraja 2019. ostalo je nešto manje od 2 meseca, a da li će se đaci, koji treću godinu zaredom nastavu pohađaju na 3 lokacije, u novoj godini vratiti u svoje klupe, ne zna se, jer nadležni ne govore kada će radovi biti završeni.

  (42) detaljnije
 • Vranjski park

  Poslanik SNS-a iz Vranja nazvao idiotima one koji se bore protiv seče stabala u parku

  Komentarišući javnu debatu o uređenju parka u Vranju, koja je bila organizovana zbog protesta građana protiv seče stabala, a koji je pokrenuo Odbor za ljudska prava, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora SNS u Vranju Slaviša Bulatović rekao je za lokalnu televiziju "da se grupa od tri-četiri idiota ne pita ni o čemu u gradu". Najglasnija građanka na debati shvata izjavu kao kompliment.

  (7) detaljnije
 • Radovi će trajati 3 meseca

  Vlada Norveška sređuje jedini vrtić u Babušnici

  Zamenom stolarije, kompletnom izolacijom zgrade i novom fasadom zgrada dečijeg vrtića u Babušnici koja je sagrađena pre više od 30 godina dobiće novi izgled. U povećanje energetske efikasnosti u jedinom vrtiću u Babušnici, koji svakodnevno koristi 127 mališana uzrasta od 3 do 6 godina, Kraljevina Norveške ulaže 100.000 evra, a Opština Babušnica 23.000 evra.

  (1) detaljnije
 • Vranjski park

  Vranjanci protestovali zbog rekonstrukcije parka, vlast obećala da neće poseći drveće

  Na najavljenu rekonstrukciju jedinog parka u Vranju, vrednu 134 miliona dinara, koju je gradska vlast prošle nedelje najavila i uvela izvođače u posao koji bi trebao da bude gotov za 120 dana, grupa aktivista odgovorila je protestom i negodovanjem, tvrdeći da projekat ne može da se izvede, a da se ne uništi najveći broj stabala, od kojih su neka i stogodišnja. Vlast na javnoj debati obećala da drveće ne sme i neće biti uništeno.

  (2) detaljnije
 • Drveni most Tvrđava prolaznici

  Most u niškoj Tvrđavi zatvara se zbog rekonstrukcije

  Prelaz iz Tvrđave do Gradskog polja, kojim dnevno prođe na hiljade đaka i studenata tehničkih fakulteta, za nekoliko dana bi trebalo da počne da se rekonstruiše, najavljuju iz Direkcije za izgradnju. Ovo je samo privremena popravka, pošto je most veoma nebezbedan za prolazak, a naredne godine trebalo bi da bude izgrađen novi.

  (6) detaljnije
 • Centar za kulturne delatnosti Vladičin Han

  Počela rekonstrukcija Kulturnog centra u Vladičinom Hanu

  Za najviše 4 meseca meštani Vladičnog Hana trebalo bi da dobiju bolje uslove za organizovanje kulturnih događaja i manifestacija, jer je u toku rekonstrukcija objekta Centra za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo. Biće urađena nova fasada, krov i zamena stolarije. Takođe, objekat će biti i nadograđen i urediće se način korišćenja prostorija.

  (1) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  7 godina posle požara obnovljeno vranjsko Pozorište, otvaranje 21. oktobra

  Operskom predstavom “Koštana” u ponedeljak, 21. oktobra konačno će biti otvorena zgrada rekonstruisanog Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju. Sedam godina trajala je obnova zgrade koja je uništena u podmetnutom požaru, a radove su pratili brojni problemi za koje do danas nisu pronađeni krivci. Rekonstrukcija Pozorišta koštala je 368 miliona dinara.

  (2) detaljnije
 • spomenik toma zdravković leskovac

  Firma koja rekonstruiše niški, radiće i trg u Leskovcu

  Lazarevačka firma Bauvezen , koja u Nišu rekonstruiše Trg kralja Milana i gradi Studentski dom, radiće i Trg u Leskovcu jer je jedina poslala ponudu u postupku javne nabavke. Nešto manje od procenjene cene, oko 185 miliona dinara bez PDV-a, tražila je ova firma, a komisija odlučila da prihvati ponudu. Radovi bi trebalo da krenu sredinom oktobra.

  (1) detaljnije
 • spomenik toma zdravković leskovac

  Raspisan tender za rekonstrukciju leskovačkog Trga

  Dugonajavljivana rekonstrukcija Trga u Leskovcu uskoro bi trebalo da počne da se realizuje jer je raspisan tender za izbor izvođača. Prema konkursnoj dokumentaciji, radovi bi trebalo da koštaju 197 miliona dinara bez PDV-a, a otvaranje ponuda zakazano je za 30. septembar.

  (1) detaljnije
 • tvrđavski most

  Tvrđavski most konačno dobio građevinsku dozvolu, nepoznato kada će rekonstrukcija

  Nakon što je niška Gradska uprava nekoliko puta odbacivala zahtev za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju Tvrđavskog mosta, ona je konačno izdata sredinom septembra. Međutim, u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića ne mogu da preciziraju kada će se raditi na njemu, jer njegova rekonstrukcija ne spada u rekonstrukciju Trga kralja Milana.

  (5) detaljnije
 • Medijana

  Nalazište Medijana zaključano za posetioce, nadležni kažu još jedan projekat do otvaranja vrata

  Poslednja faza obnove Arheološkog nalazišta Medijana je, kako kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte - KLERP, rekonstrukcija Muzeja na samom lokalitetu, a pored novca iz Ministarstva kulture, odlukom Gradskog veća, iz budžeta Grada izdvojiće se dodatna 3,2 miliona dinara za protivpožarni sistem. Završetak radova očekuje se u proleće naredne godine.

  (5) detaljnije
 • spomenik toma zdravković leskovac

  SZS: Sa rastom cene rekonstrukcije leskovačkog Trga, smanjuju se zelene površine

  Od 2014. godine, kada se prvi put spominje idejno rešenje za rekonstrukciju Trga u Leskovcu, do danas, cena je znatno porasla, kaže Jelena Spirić ispred Saveza za Srbiju, a znatno se smanjio deo za zelene površine. Kako bi sačuvali centralni park, Savez će u narednom periodu sakupljati potpise za peticiju kojom će tražiti zabranu sečenja drveća.

  detaljnije
 • Studentkinje GAF-a

  Uređuje se stambeni blok na niškom bulevaru po rešenju studentkinja GAF

  Studentkinje pete godine Građevinsko-arhitektonskog fakulteta imale su zadatak da naprave idejno urbanističko rešenje za uređenje prostora u bloku zgrada između Bulevara Zorana Đinđića, Rendgenove, Ljudevita Gaja i Ulice Dragiše Cvetkovića. Njihov projekat je predstavljen građanima, a zainteresovani i narednih dana mogu da vide kakav je plan i da daju primedbe i sugestije.

  (7) detaljnije
 • a vucic

  Vučić najavio gradnju stadiona po UEFA standardima u Leskovcu

  Velelepan stadion sa 8.200 mesta po UEFA standardima, u koji će biti uloženo 20 miliona evra, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazeći postojeći stadion "Dubočica" u Leskovcu. Vučić je obišao i Opštu bolnicu u koju je za nabavku opreme i rekonstrukciju, od para građana od 2016. uloženo 86 miliona dinara.

  (12) detaljnije