Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekord

 • Andrija Petković plivač

  Niški plivač obezbedio “vizu” za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo

  Na mitingu "Zlatni medved" održanom u Zagrebu, Nišlija Andrija Petković ponovo je oborio državni rekord u disciplini 50 m leđno i ovim rezultatom se plasirao na ovogodišnje Evropsko juniorsko prvenstvo i juniorske Olimpijske igre, saopštili su iz njegovog kluba Sveti Nikola.

  (2) detaljnije
 • Tomislav Kostić

  Na niškoj Klinici ove godine rekordan broj ugrađenih pejsmejkera

  Skoro 600 pacijenata je tokom ove godine dobilo pejsmejker na odseku za elektrostimulaciju na niškoj Klinici za kardiovaskularne bolesti, kaže direktor Tomislav Kostić. Iako je u timu tek 3 lekara, dodaje, oni su uspeli da urade veliki broj operacija, čime je ovo odeljenje na drugom mestu po broju intervencija u Srbiji.

  (15) detaljnije
 • Plivanje

  Plivač iz Niša odneo 4 zlata sa Zimskog prvenstva Srbije

  Da je jedan od najperspektivnijih mladih plivača, Andrija Petković je još jednom dokazao na Zimskom državnom prvenstvu Srbije, gde se okitio sa 4 zlatne i 1 srebrnom medaljom, postavljajući i novi rekord Niša u disciplini 100 m kraul stilom. Osim njega, još 3 plivača kluba Sveti Nikola okitila su se odličjima.

  detaljnije
 • Nikola Stefanović streličar

  Streličar iz Niša ponovo oborio državni rekord

  Iako je po godinama junior, Nikola Stefanović se takmiči u seniorskoj konkurenciji u kojoj, sa svojih 20 godina već obara državne rekorde. Vlasnik je dva najbolja srpska rezultata u juniorskoj konkurenciji, a minulog vikenda prestigao je i seniorski rekord, pa u njegovom klubu Niš kažu da ispisuje “neke nove stranice u isoriji srpskog streličarstva”.

  (1) detaljnije
 • Andrija Petković plivač Sveti Nikola

  Nišlija izjednačio državni rekord koji je svojevremeno postavio Stjepanović

  Pre 8 godina, evropski šampion Velimir Stjepanović postavio je državni rekord u konkurenciji dečaka do 16 godina, u disciplini 50 m leđnim stilom, a sada je Nišlija Andrija Petković uspeo da se izjednači sa njim. On je to uspeo na velikom mitingu u Skoplju, gde je, kako kažu u njegovom klubu Sveti Nikola, proglašen i za najboljeg plivača na čitavom takmičenju.

  detaljnije
 • Dusica Topic brzo hodanje

  Članica niškog kluba oborila državni rekord u brzom hodanju

  Iako ovoga puta nije uspela da ostvari normu i plasirala se na Svetsko prvenstvo, članica Akademskog atletskog kluba Niš Dušica Topić uspela je da na Evropskom kupu obori državni rekord u brzom hodanju, uprkos tome što je bila povređena. Ona će sledećeg meseca imati još dve prilike da ostvari normu i nađe se među najboljim svetskim takmičarima u ovoj olimpijskoj disciplini.

  (1) detaljnije
 • Aca Jovanović golman Radnički Niš

  Niški golman oborio rekord danskog fudbalskog prvenstva

  Bilo je potrebno 26 godina da neko obori rekord po broju minuta u danskom fudbalskom prvenstvu bez primljenog gola, koji je davne 1991. godine postavio Trols Rasmusen. To je uradio Nišlija Aleksandar Jovanović, koji je prošlog leta prešao u Orhus iz niškog Radničkog. Zahvaljujući sjajnim odbranama, on je ponovo zavredio i mesto u reprezentaciji Srbije pred prestojeći duel sa Velsom.

  detaljnije
 • Nauk-nije-bauk-2

  Osmi "Nauk nije bauk" hvali se rekordnom posetom

  Čudesnom svetu nauke predstavljenom na 80 štandova festivala "Nauk nije bauk" u holu Elektronskog fakulteta u Nišu, koji je ove godine posetilo rekordnih 25.000 ljudi, osim posetilaca iz Srbije divili su se i gosti iz Austrije, Francuske i Makedonije.

  (1) detaljnije
 • manasic-i-gradonacelnik-Vranja.jpg

  Grad pomaže svetskom juniorskom rekorderu iz Vranja

  Nakon što je Vranjanac Stefan Manasić postao svetski juniorski rekorder u benčpresu, iz budžeta Grada njemu će biti isplaćeno 60.000 dinara, a obećana mu je i finansijska i profesionalna pomoć Grada za dalje bavljenje ovim sportom.

  detaljnije
 • 12122563-1008673359154961-462751360437258907-n.jpg

  Vranjanac svetski juniorski rekorder u benčpresu

  Podigavši 215 kilograma Vranjanac Stefan Manasić postavio je novi svetski rekord i osvojio titulu najboljeg na planeti u benčpresu u kategoriji juniora na šampionatu u Čikagu. On je proglašen za najjačeg juniora.

  detaljnije
 • petra.jpg

  Sedma šampionska titula i rekord niške skijašice

  Najuspešnija skijašica niškog kluba Petra Veljković (13), pobedila je na državnom prvenstvu u slalomu na Staroj planini i sa ukupno 7 šampionskih titula izjednačila rekord Marije Cenić postavljen još 1997. godine. 

  (1) detaljnije
 • padobranci.jpg

  Padobranci, među kojima 11 Nišlija, oborili državni rekord

  Ekipa od 25 padobranaca, među kojima jedanaestoro Nišlija i jedan Svrljižanin, oborili su u ponedeljak nacionalni rekord u disciplini formacijski likovi, formirajući figuru sa što više padobranaca u vazduhu. 

  (1) detaljnije