Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekreacija

  • Bilijar ilustracija

    Predlozi za aktivan zimski odmor: Stoni tenis ili fudbal, bilijar ili pikado

    Zabavna lagana rekreacija u zatvorenom može upotpuniti slobodne dane i raspust tokom zimskih praznika. Pikado, bilijar, stoni tenis ili stoni fudbal, neki su od onih koji se mogu zaigrati u Nišu, tu su i zatvoreni bazeni, dok streljana i kuglana još nisu otvorene za rekreativce.

    (4) detaljnije
  • Gradski stadion Vranje

    Na Gradskom stadionu u Vranju počelo uređenje atletske staze

    Svi zemljani radovi, betonska i gumirana površina biće urađeni u narednih 50 dana, prema rečima gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića, a u sklopu uređenja atletske staze na Gradskom stadionu u Vranju. Staza površine 2.100 metara sa četiri trake biće namenjena posebno rekreativcima i najmlađima.

    detaljnije
  • Move together sajt

    Niški profesori i programeri napravili sajt za pretragu sportskih događaja

    "Move together" je sajt koji je pušten u rad ovog vikenda, a kome je cilj da pomogne ljudima da lakše pronađaju događaje koji se tiču sporta, rekreacije, prevencije i rehabilitacije u svojoj okolini. Izradila ga je grupa niških profesora fizičkog vaspitanja i programera, a funkcioniše tako što korisnik upiše vreme, lokaciju i oblast, nakon čega dobije informacije o događajima.

    (2) detaljnije
  • Preko 50 klubova uzelo učešće

    Preko 50 pirotskih klubova u "Sportskom izazovu" protiv Zaječaraca

    Montažna mreža za tenis na kojoj će rekreativno igrati profesionalci i amateri, mini-radionice gimnastike, kik-boksa i drugih sportova, pokušaće da okupe što veći broj Piroćanaca kako bi pobedili u Sportskom izazovu, takmičenju u kojem će se ovaj grad takmičiti protiv Zaječara u sredu, 25. septembra na Trgu ispred Doma kulture. Isti gradovi bili su rivali i pre 2 godine, kada su Piroćanci bili brojniji i odneli pobedu.

    detaljnije
  • Tegovi

    Pirot ponovo u "Sportskom izazovu", rivala ne menja

    Baš kao i pre dve godine, Piroćanci i Zaječarci pokušaće da dokažu ko je aktivniji, fizički spremniji i željniji pobede, pošto su ova dva grada ponovo rivali u "Sportskom izazovu", zakazanom za sredu, 25. septembar. Ovog puta, on će se održati u okviru Evropske nedelje sporta, na kojoj je Pirot jedini grad domaćin sa juga Srbije.

    detaljnije
  • Vodopad Tupavica

    Akcija "Svi u prirodu" vodi na vodopad Tupavica

    Čuven po svojoj lepoti, crvenim stenama i visini od 25 metara, vodopad Tupavica “ugostiće” sve one koji odluče da se u nedelju, 23. juna priključe akciji "Svi u prirodu" i provedu sportsko-rekreativni dan na Staroj planini.

    detaljnije
  • Ozren

    Akcija "Svi u prirodu" vodi na Ozren

    Jedna od najšumovitijih planina u Srbiji biće odredište akcije "Svi u prirodu" koja se održava u nedelju, 16. juna. Pešačka tura vodiće do Ozrena, na njemu su zaplanirane sportsko-rekreativne aktivnosti, a aktivnosti mogu se priključiti svi zainteresovani.

    detaljnije
  • Hum i Humska čuka

    Pešačka akcija okolinom Niša inspirisana romanom "Konstantinovo raskršće"

    "Konstantinovo raskršće" tema je i naziv planinarsko-rekreativno-edukativne akcije po severnom obodu Niša, koja će se održati u nedelju, 2. juna. Staza je duga 16 km i ne previše naporna, pa organizatori iz Planinarskog društva Preslap pozivaju rekreativce da im se pridruže, a napominju i da će edukativnu notu aktivnosti dati stručnjaci, koji će govoriti o lokalitetima koje će posetiti učesnici.

    detaljnije
  • biciklizam-Kosta-ilustracija.jpg

    Prolećna biciklistička vožnja u subotu u Bojniku

    Profesionalci i rekreativci u biciklizmu moći će zajedno da “otvore” sezonu u subotu, 27. aprila. Okupljanje biciklista je od 9 do 10 sati kod spomenika u bojničkom selu Donje Konjuvce, odakle će krenuti vožnja.

    detaljnije
  • biciklizam.jpg

    Nedelja u Nišu - Otvaranje biciklističke sezone

    Iako kažu da se biciklistička sezona nikada ne zatvara, biciklisti Naissusa ipak planiraju da je i zvanično otvore, na tradicionalnoj akciji “Otvaranje biciklističke sezone”. Tako pozivaju i profesionalce i rekreativce da im se pridruže u nedelju, 21. aprila, na stazi koja će voditi od centra Niša do naselja Brzi Brod, gde planiraju i piknik.

    (2) detaljnije
  • Stara Planina

    Iz Niša "svi na sneg" na Staru planinu

    Oni koji žele da provedu dan na Babinom zubu, jednom od vrhova Stare planine, mogu da učestvuju u akciji "Svi na sneg". Kako najavljuju iz Saveza za rekreativni sport Niša, polazak je u 7 sati u nedelju 17. marta.

    detaljnije
  • biciklizam.jpg

    Zatvaranje biciklističke sezone u Nišu - vožnja od centra do Huma

    Rekreativna vožnja od centra Niša do sela Hum održaće se u subotu, 20. oktobra, a povod je zatvaranje biciklističke sezone. Vožnji se mogu priključiti svi, nezavisno od kondicije, jer u Biciklističkom klubu Naissus kažu da će se kretati umerenim tempom, uz poštovanje tempa najsporijeg.

    (1) detaljnije
  • foto: Igor Đorđević

    U nedelju rekreacija na kanjonu reke Jerme

    U nastavku akcije "Svi u prirodu" zainteresovani građani mogu u nedelju, 7. oktobra da, kako kažu u Savezu za rekreativni sport Niša, provedu lep sportsko-rekreativni dan na destinaciji kanjon reke Jerme.

    (1) detaljnije
  • Kopaonik

    Jednodnevni izlet na Kopaonik za Nišlije

    I ove nedelje, 30. septembra, Nišlije će putem akcije "Svi u prirodu" moći da provedu sportsko-rekreativni dan u prirodi. Ovog puta destinacija je nacionalni park i najveći planinski masiv u Srbiji - Kopaonik, poznat i kao Srebrna planina.

    detaljnije
  • Babin zub

    U akciji “Svi u prirodu” do vodopada i vrha Stare planine

    Selo Temska, Selo Temska, vodopad Bigar i vrh Babin zub destinacije su na koje zainteresovani mogu otići u nedelju 2. septembra ukoliko se priključe akciji “Svi u prirodu”.

    detaljnije
  • planinarska-akcija-preslap-foto-preslap-3

    Brojni planinari i rekreativci obišli Prekonošku pećinu i Niševačku klisuru

    Oko 180 planinara i rekreativaca iz Niša, Beograda, Mladenovca, Smederevske Palanke, Paraćina, Aleksinca, Vlasotinca, Dimitrovgrada, Svrljiga i Niševca na planinarsko-rekreativnoj akciji obišlo je Prekonošku pećinu i prošlo kroz Niševačku klisuru.

    (1) detaljnije
  • rovce-tribina-rekonstrukcija,-avgust-2018-foto-jv-stefan-markovic

    Rekonstruisano Rovče dočekuje prve sportiste za mesec dana

    Tri terena prekrivena tartanom, tribine, teretana na otvorenom, atletska staza i drugi sadržaj trebalo bi da, prema najavama gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, krase Rovče gde je u toku završetak prve faze rekonstrukcije ovog nekadašnjeg sportskog objekta.

    (8) detaljnije
  • Vrmdža

    Akcija “Svi u prirodu” na Vrmdžanskom jezeru

    Poznato po prelepoj prirodi, ali i mitskom čudovištu koje niko nije video ali kruže priče da postoji, Vrmdžansko jezero je česta “meta” turista. Nišlije će imati prilike da posete i ovo jezero i obližnju Sokobanju u nedelju, 1. jula, u sklopu akcije “Svi u prirodu”.

    detaljnije
  • Regata

    Ovog vikenda 22. Nišavska regata

    Sada već tradicionalna Nišavska regata održaće se u subotu, 19. maja. I ove godine mogu učestvovati i oni koji bi rekreativno da veslaju, ali i građani koji žele da se takmiče, a okupljanje svih zakazano je za 10:30 kod mosta u selu Prosek.

    (1) detaljnije
  • Basket liga

    Počela Basket liga u Nišu, 13 amaterskih timova u trci za titulu

    Nova sezona Basket lige, četvrta po redu, privukla je 13 ekipa koje će se u naredna 4 meseca nadmetati u sali Specijalne škole “Bubanj”. Niška ameterska liga je, kažu organizatori, spoj ljubavi prema košarci, težnje ka zdravom načinu života i želje za takmičenjem, a ova sezona je, prema njihovim rečima, najbolje pripremljena do sada.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: