Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekreacija

 • Vrmdža

  Akcija “Svi u prirodu” na Vrmdžanskom jezeru

  Poznato po prelepoj prirodi, ali i mitskom čudovištu koje niko nije video ali kruže priče da postoji, Vrmdžansko jezero je česta “meta” turista. Nišlije će imati prilike da posete i ovo jezero i obližnju Sokobanju u nedelju, 1. jula, u sklopu akcije “Svi u prirodu”.

  detaljnije
 • Regata

  Ovog vikenda 22. Nišavska regata

  Sada već tradicionalna Nišavska regata održaće se u subotu, 19. maja. I ove godine mogu učestvovati i oni koji bi rekreativno da veslaju, ali i građani koji žele da se takmiče, a okupljanje svih zakazano je za 10:30 kod mosta u selu Prosek.

  (1) detaljnije
 • Basket liga

  Počela Basket liga u Nišu, 13 amaterskih timova u trci za titulu

  Nova sezona Basket lige, četvrta po redu, privukla je 13 ekipa koje će se u naredna 4 meseca nadmetati u sali Specijalne škole “Bubanj”. Niška ameterska liga je, kažu organizatori, spoj ljubavi prema košarci, težnje ka zdravom načinu života i želje za takmičenjem, a ova sezona je, prema njihovim rečima, najbolje pripremljena do sada.

  (1) detaljnije
 • Staza zdravlja u Vranjskoj Banji i.m. foto

  Obnovljena "Staza zdravlja" u Vranjskoj Banji

  Iako je bila na meti vandaa i gotovo je uništena, staza duga 500 metara od Sahat kule do železničkog odmarališta obnovljena je uz pomoć volontera, a pored 4 info-table, postavljena su i ograda, klupe i rekreativni mobilijar.

  detaljnije
 • Kopaonik

  Za vikend jednodnevni izlet do Kopaonika sa polaskom iz Niša

  Srebrna i Sunčana planina neki su od nadimaka Kopaonika, što dovoljno govori o karakteristikama ovog nacionalnog parka, a Nišlije će u nedelju, 5. novembra, u okviru akcije “Svi u prirodu” imati šansu da je posete i pritom se posvete rekreaciji, jer je u ovaj jednodnevni izlet uključena i pešačka tura.

  (2) detaljnije
 • kucica u parku porusena foto i.m.

  Srušena kućica za rekreaciju u vranjskom parku

  Kućica koja je svojevremeno bila namenjena za rekreaciju u parku, ali je služila svemu, samo ne deci i njihovoj zabavi, srušena je po nalogu Sekreterijata za inspekcijske poslove u Vranju.

  (1) detaljnije
 • 21. Nišavska regata

  I Rusi veslali na 21. Nišavskoj regati

  Dvadesetak splavova, kajaka i gumenih čamaca moglo se videti ovog vikenda na Nišavi, u sklopu 21. regate, dok se njih 7 upustilo i u takmičarske vode: šampion se nije menjao, a 3. su bili niški funkcioneri. Vesela atmosfera i dobro raspoloženje bili su sveprisutni, što je postalo tradicija na ovoj manifestaciji.

  (1) detaljnije
 • Regata

  Ovog vikenda održava se 21. Nišavska regata

  Od sela Prosek nadomak Niške Banje, pa sve do centra grada, ploviće čamci u subotu, 17. juna u okviru 21. Nišavske regate. Mogu se prijaviti svi zainteresovani, koji imaju neko plovilo za reku, a okupljanje učesnika zakazano je za 10 sati.

  detaljnije
 • Biciklisti

  Biciklistička akcija do Čegra za sve rekreativce

  Sve Nišlije koje žele da toplije vreme provedu u prirodi i uz to se rekreiraju, mogu se pridružiti biciklističkoj akciji u nedelju, 26. marta, a staza će voditi do Čegra, gde je planiran odmor i izlet.

  detaljnije
 • Babin zub

  U nedelju „Svi na sneg“ na Babin zub

  Nišlije koje bi u šetnju po snegu, da skijaju, sankaju ili samo uživaju u pogledu na planinski venac Stare planine, mogu da provedu dan na Babinom zubu u nedelju 19. februara.

  (1) detaljnije
 • Svi-u-prirodu---FB-stranica-Savez-za-rekreativni-sport-Niša.jpg

  U nedelju prva ovogodišnja akcija “Svi u prirodu”

  Pešačenje, pikado, bacanje potkovice i ostale sportske aktivnosti upražnjavaće svi oni koji budu deo akcije “Svi u prirodu” koja se realizuje u nedelju 23. oktobra na Babinom zubu.

  (1) detaljnije
 • Rovče---FB-profil-Davorina-Dinića.jpg

  “Rovče” u niškoj Tvrđavi dobija novo ruho

  Napušteni i oronuli tereni u "Rovčetu" koji su nekada Nišlijama služili za rekreaciju trebalo bi da budu renovirani i prilagođeni za takmičenja i sve to u 3 faze. Prva, kako kaže većnik za sport Branislav Kačar, trebalo bi da počne u 2017. godine i koštaće oko 50 miliona dinara.

  (8) detaljnije
 • Dan-pešačenja---FB-stranica-"PK-Ozren-Sokobanja".jpg

  Dan pešačenja u Sokobanji

  Svi zainteresovani građani, turisti, đaci, radnici, sportisti i ostali pojedinci moći će da prošetaju do izletišta Popovica, od Lepterija do Sokograda ili da uživaju u pogledu sa vidikovaca Sokobanje u organizovanoj pešačkoj akciji u subotu 17. septembra.  

  detaljnije
 • vežbanje

  Javni časovi vežbanja u centru Niša i Niškoj Banji

  Kako izgledaju vežbe za prevenciju i korekciju deformiteta kod dece, za obolele od osteoporoze ili reumatskih bolesti i za kardiovaskularne bolesnike zainteresovani mogu da saznaju vežbajući na javnom času u subotu 3. septembra u 11 sati na Trgu kralja Milana u centru Niša.

  detaljnije
 • 3-na-3---Vanja-Keser.jpg

  Basket, tenis i zumba-fitnes u centru Niša

  U nedelju 3. jula u centru grada, na Trgu Kralja Milana od 17 do 21 sat biće održana akcija “Igrom do zdravlja” gde se svi zainteresovani između ostalog mogu oprobati u basketu 3 na 3, mini tenisu i zumba-fitnesu.

  (1) detaljnije
 • Rekreacionibazen.jpg

  Rekreacioni bazen biće gotov usred kupališne sezone

  Iako kupališna sezona počinje 1. juna gradonačelnik Niša Zoran Perišić i državni sekretar Predrag Peruničić najavili su završetak radova na rekreacionom bazenu u Čairu, koji traju već 4 godine, za 15. jun.

  (2) detaljnije
 • teretana

  Niš ima infrastrukturu, nema promociju rekreacije

  Oko 40% stanovnika Evropske unije se bavi sportom bar jednom nedeljno, dok je u Srbiji to slučaj sa oko 10 % građana, pokazuju istraživanja. U Nišu dostupna rekreacija i infrastruktura, ali nedostaju promocija i više ulaganja u rekreativni sport, smatra Saša Pantelić, profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

  (2) detaljnije
 • 490x370-Kosarka-KOSTA-Juzne-vesti.jpg

  U toku prijave za Amatersku košarkašku ligu

  Do 1. decembra traju prijave za prvu Amatersku ligu u košarci u Nišu na kojoj će moći da učestvuje 10 ekipa sastavljenih od igrača-amatera. Početak lige zakazan je za 5. decembar, a trajeće do početka juna naredne godine.

  detaljnije
 • Popisivac-na-tockovima

  Priče južnjačkih sela biciklista pretočio u putopis

  Kako se živi u južnjačkim selima sa svega nekoliko stanovnika, ko u 21. veku veš pere u reci, kakvu gostoprimljivost stariji pružaju čak i nepoznatima, kako izgleda priroda ovog kraja uskoro će saznati čitaoci putopisa "Popisivač na točkovima".

  (8) detaljnije
 • 1

  Usvojen Plan za Ski-centar "Bojanine vode"

  Skupština Grada Niša usvojila je Plan detaljne regulacije Ski-centra „Bojanine vode“ na Suvoj planini, a uskoro bi mogao biti usvojen i Plan regulacije puta Ploča-Bojanine vode, kao veze sa Koridorom 10.

  (3) detaljnije