Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

rekreacija

 • Babin zub

  Na Babin zub i vodopad Bigar sa akcijom "Svi u prirodu"

  I ove nedelje, 11. oktobra, Savez za rekreativni sport organizuje izlet u sklopu akcije "Svi u prirodu", a ovog puta odredišta su Babin zub, vodopad Bigar i Temska. Organizatori napominju da je obavezno nošenje zaštitne maske, kao i toplije garderobe.

  (1) detaljnije
 • Gradski stadion Vranje

  U toku završni radovi na gradskom stadionu u Vranju

  Sportisti, rekreativci i najmlađi moći će ponovo da se okupljaju na gradskom stadionu, jer su u toku završni radovi na uređenju atletske staze. Iako je nalivanje završnog sloja podloge trebalo da bude gotovo na proleće, realizacija je u toku tek sad - četiri meseca kasnije.

  detaljnije
 • Gradski stadion Vranje

  Nakon četiri meseca kašnjenja, atletska staza na Gradskom stadionu u Vranju se privodi kraju

  Iako je najavljeno da će finalni radovi na uređenju atletske staze na Gradskom stadionu u Vranju biti završeni na proleće, oni se privode kraju tek sad - četiri meseca kasnije. U međuvremenu su u sklopu uređenja staze završeni svi zemljani i betonski radovi, a prema rečima većnika za sport Nenada Đorđevića, sa izlivanjem gumirane površine se kasni zbog celokupne situacije sa epidemijom koja je uticala i na manji priliv novca u gradsku kasu, odakle se projekat finansira.

  (1) detaljnije
 • aca jovan krstic, foto aca jovan krstic

  Nišliji vanredno stanje omogućilo da više trči - uživajući u prirodi prešao oko 1.000 km

  Tokom vanrednog stanja koje je u Srbiji na snazi od 15. marta profesor matematike, maratonac, šahovski majstorski kandidat i nacionalni sudija, gitarista rok-benda "Ukus pepela" Aca Jovan Krstić iz Niša pretrčao je, najčešće da odnese namirnice majci koja živi u Proseku, oko 1.000 km. Svoje obaveze je, kako kaže, reorganizovao i uvođenje policijskog časa mu nije predstavljalo problem nego mu omogućilo da više trči.

  (17) detaljnije
 • Vežbanje

  Besplatni treninzi aerobika, fitnesa i bodibildinga za žene u Vranju

  Sve Vranjanke koje bi da treniraju, moći će to da urade besplatno od 15. marta od 11 sati u Sportskoj hali na treninzima fitnesa, aerobika ili bodibildinga. Za one koje se do tada prijave, moći će da treniraju najmanje jednom nedeljno.

  detaljnije
 • Bazen Čair plivanje

  Između klubova i rekreacije - na bazenu "Čair" problematični termini, pa planiraju zaklon za otvoreni deo

  Večernji termini na bazenu "Čair" ostavljeni su sportskim klubovima, dok rekreativcima ostaje samo period od podneva do 18 sati, što ne odgovara ni jednima ni drugima. Direktor Sportskog centra "Čair" Dragan Perić kao rešenje vidi natkrivanje otvorenih bazena uz skidanje konstrukcije tokom letnje sezone, a kaže da će se u 2020. godini potruditi da dobiju projekat preko koga bi finansirali ovu prepravku.

  (11) detaljnije
 • Bilijar ilustracija

  Predlozi za aktivan zimski odmor: Stoni tenis ili fudbal, bilijar ili pikado

  Zabavna lagana rekreacija u zatvorenom može upotpuniti slobodne dane i raspust tokom zimskih praznika. Pikado, bilijar, stoni tenis ili stoni fudbal, neki su od onih koji se mogu zaigrati u Nišu, tu su i zatvoreni bazeni, dok streljana i kuglana još nisu otvorene za rekreativce.

  (4) detaljnije
 • Gradski stadion Vranje

  Na Gradskom stadionu u Vranju počelo uređenje atletske staze

  Svi zemljani radovi, betonska i gumirana površina biće urađeni u narednih 50 dana, prema rečima gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića, a u sklopu uređenja atletske staze na Gradskom stadionu u Vranju. Staza površine 2.100 metara sa četiri trake biće namenjena posebno rekreativcima i najmlađima.

  detaljnije
 • Move together sajt

  Niški profesori i programeri napravili sajt za pretragu sportskih događaja

  "Move together" je sajt koji je pušten u rad ovog vikenda, a kome je cilj da pomogne ljudima da lakše pronađaju događaje koji se tiču sporta, rekreacije, prevencije i rehabilitacije u svojoj okolini. Izradila ga je grupa niških profesora fizičkog vaspitanja i programera, a funkcioniše tako što korisnik upiše vreme, lokaciju i oblast, nakon čega dobije informacije o događajima.

  (2) detaljnije
 • Preko 50 klubova uzelo učešće

  Preko 50 pirotskih klubova u "Sportskom izazovu" protiv Zaječaraca

  Montažna mreža za tenis na kojoj će rekreativno igrati profesionalci i amateri, mini-radionice gimnastike, kik-boksa i drugih sportova, pokušaće da okupe što veći broj Piroćanaca kako bi pobedili u Sportskom izazovu, takmičenju u kojem će se ovaj grad takmičiti protiv Zaječara u sredu, 25. septembra na Trgu ispred Doma kulture. Isti gradovi bili su rivali i pre 2 godine, kada su Piroćanci bili brojniji i odneli pobedu.

  detaljnije
 • Tegovi

  Pirot ponovo u "Sportskom izazovu", rivala ne menja

  Baš kao i pre dve godine, Piroćanci i Zaječarci pokušaće da dokažu ko je aktivniji, fizički spremniji i željniji pobede, pošto su ova dva grada ponovo rivali u "Sportskom izazovu", zakazanom za sredu, 25. septembar. Ovog puta, on će se održati u okviru Evropske nedelje sporta, na kojoj je Pirot jedini grad domaćin sa juga Srbije.

  detaljnije
 • Vodopad Tupavica

  Akcija "Svi u prirodu" vodi na vodopad Tupavica

  Čuven po svojoj lepoti, crvenim stenama i visini od 25 metara, vodopad Tupavica “ugostiće” sve one koji odluče da se u nedelju, 23. juna priključe akciji "Svi u prirodu" i provedu sportsko-rekreativni dan na Staroj planini.

  detaljnije
 • Ozren

  Akcija "Svi u prirodu" vodi na Ozren

  Jedna od najšumovitijih planina u Srbiji biće odredište akcije "Svi u prirodu" koja se održava u nedelju, 16. juna. Pešačka tura vodiće do Ozrena, na njemu su zaplanirane sportsko-rekreativne aktivnosti, a aktivnosti mogu se priključiti svi zainteresovani.

  detaljnije
 • Hum i Humska čuka

  Pešačka akcija okolinom Niša inspirisana romanom "Konstantinovo raskršće"

  "Konstantinovo raskršće" tema je i naziv planinarsko-rekreativno-edukativne akcije po severnom obodu Niša, koja će se održati u nedelju, 2. juna. Staza je duga 16 km i ne previše naporna, pa organizatori iz Planinarskog društva Preslap pozivaju rekreativce da im se pridruže, a napominju i da će edukativnu notu aktivnosti dati stručnjaci, koji će govoriti o lokalitetima koje će posetiti učesnici.

  detaljnije
 • biciklizam-Kosta-ilustracija.jpg

  Prolećna biciklistička vožnja u subotu u Bojniku

  Profesionalci i rekreativci u biciklizmu moći će zajedno da “otvore” sezonu u subotu, 27. aprila. Okupljanje biciklista je od 9 do 10 sati kod spomenika u bojničkom selu Donje Konjuvce, odakle će krenuti vožnja.

  detaljnije
 • biciklizam.jpg

  Nedelja u Nišu - Otvaranje biciklističke sezone

  Iako kažu da se biciklistička sezona nikada ne zatvara, biciklisti Naissusa ipak planiraju da je i zvanično otvore, na tradicionalnoj akciji “Otvaranje biciklističke sezone”. Tako pozivaju i profesionalce i rekreativce da im se pridruže u nedelju, 21. aprila, na stazi koja će voditi od centra Niša do naselja Brzi Brod, gde planiraju i piknik.

  (2) detaljnije
 • Stara Planina

  Iz Niša "svi na sneg" na Staru planinu

  Oni koji žele da provedu dan na Babinom zubu, jednom od vrhova Stare planine, mogu da učestvuju u akciji "Svi na sneg". Kako najavljuju iz Saveza za rekreativni sport Niša, polazak je u 7 sati u nedelju 17. marta.

  detaljnije
 • biciklizam.jpg

  Zatvaranje biciklističke sezone u Nišu - vožnja od centra do Huma

  Rekreativna vožnja od centra Niša do sela Hum održaće se u subotu, 20. oktobra, a povod je zatvaranje biciklističke sezone. Vožnji se mogu priključiti svi, nezavisno od kondicije, jer u Biciklističkom klubu Naissus kažu da će se kretati umerenim tempom, uz poštovanje tempa najsporijeg.

  (1) detaljnije
 • foto: Igor Đorđević

  U nedelju rekreacija na kanjonu reke Jerme

  U nastavku akcije "Svi u prirodu" zainteresovani građani mogu u nedelju, 7. oktobra da, kako kažu u Savezu za rekreativni sport Niša, provedu lep sportsko-rekreativni dan na destinaciji kanjon reke Jerme.

  (1) detaljnije
 • Kopaonik

  Jednodnevni izlet na Kopaonik za Nišlije

  I ove nedelje, 30. septembra, Nišlije će putem akcije "Svi u prirodu" moći da provedu sportsko-rekreativni dan u prirodi. Ovog puta destinacija je nacionalni park i najveći planinski masiv u Srbiji - Kopaonik, poznat i kao Srebrna planina.

  detaljnije