Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

repertoar

 • Predstava "Zeus ex"

  "Scena bez imena" otvara 2019. u Akademskom pozorištu

  Januara će se na daskama niškog Akademskog pozorišta igrati pet predstava, a prva od njih je teatar improvizacije “Scena bez imena”, zakazana za utorak, 15. januar, a za koju će ulaznica biti dobrovoljni prilog. Humanitarnim predstavama u Akademskom pozorištu su tokom prošle godine, kako navode, prikupili 80.000 dinara za lečenje sugrađana i sugrađanki.

  (2) detaljnije
 • snezna kraljica

  "Snežna kraljica" u niškim bioskopima

  Četvrti nastavak animiranog hita Snežna kraljica: Svet ogledala od četvrtka, 10. januara, biće na repertoaru bioskopa Cineplexx i Vilin Grad. U oba bioskopa stiže i romantična ljubavna priča Džulijet, a u Cineplexx-u će se prikazivati i film Kralj lopova snimljen po istinitoj priči.

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  Čitanjem poezije niško Narodno pozorište otvara 2019. godinu

  Sredinom prvog meseca u godini, 15. januara, otpočeće program u niškom Narodnom pozorištu i od tada do kraja meseca scena će şkoro svako veče biti ispunjena. Prvo će uživo recitovati poeziju pesnikinja, dramska spisateljica i scenaristkinja Milena Marković, a do kraja meseca publika će imati prilike da pogleda još 2 gostujuće i 8 domaćih predstava.

  (1) detaljnije
 • novogodišnja predstava

  Predstava o prehlađenom Deda Mrazu u niškom Pozorištu lutaka

  Kako su završili 2018, tako će i otpočeti 2019. godinu u niškom Pozorištu lutaka, pošto će se u dva navrata ove nedelje davati predstava "Kad ozebe Deda Mraz ili Kandžalablezi Bu Blu" namenjena, kažu u teatru za najmlađe, deci, ali i svima koji “nisu izgubili moć dečje mašte, vere i smeha”.

  detaljnije
 • bioskop

  Početkom 2019. niškim bioskopima dominiraju crtaći, pozorište na pauzi do sredine meseca

  Prvih dana januara ljubitelji filma mogu pogledati, između ostalog, avanture Asteriksa, Akvamena, Spajdermena i Ralfa, a niško Narodno pozorište je na pauzi, pa će prvu predstavu imati 16. januara i to "Gospođu ministarku".

  detaljnije
 • bioskop

  Na repertoaru bioskopa u Nišu i ove nedelje novi filmovi

  Akcija sa elementima naučne-fantastike "Bamblbi", kao i premijera filma o "ratu jutjubera", kako najavljuju, novina su ove nedelje u bioskopima "Cineplexx" i "Vilin grad" u Nišu. Još nekoliko novih filmova će publika do 26. decembra moći da gleda na velikom platnu.

  (1) detaljnije
 • akvamen

  "Akvamen" u niškim bioskopima

  Blokbaster rađen prema stripovima Di-si komiksa o čoveku kome je predodređeno da nasledi tron Atlantide, ljubitelji kostimiranih junaka moći će od 12. decembra da pogledaju u niškim bioskopima Vilin grad i Cineplexx.

  detaljnije
 • Krcko Oraščić

  Asteriks, Spajdermen i Krcko Oraščić u niškim bioskopima

  Od noviteta ove nedelje u "Cineplexx"-u i "Vilinom gradu" izdvajaju se porodični filmovi - nove avanture nepobedivih Gala "Asteriks: Tajna čarobnog napitka", "Spajdermen - Novi svet", kao i "Krcko Oraščić i četiri kraljevstva". Tu je i istorijsko ostvarenje "Kralj Petar Prvi", postapokaliptične "Smrtonosne mašine", te francuska drama "Priviđenje".

  detaljnije
 • robin hud

  Priča o Robinu Hudu i nastavak filma o Rokiju u niškim bioskopima

  Mladi dani poznatog lopova koji otkrivaju kako je počeo da se bori van zakona, deo su priče koja se našla u filmu "Robin Hud - Početak", a pored ove avanture publika će u bioskopima "Vilin grad" i "Cineplexx" moći da gleda i dramu "Krid 2" u kojoj će svoje uloge "reprizirati" Majkl B. Džordan i Silvester Stalone.

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  Decembar u Pozorištu: Dve premijere, Kokanovi “Kauboji” i druga gostovanja

  Premijere "Limunacije" i "Igara u pesku", gostovanja pozorišta iz Kosovske Mitrovice, Kruševca i kikindski “Kauboji” u režiji Kokana Mladenovića, domaće predstave i koncerti, izvodiće se decembra na daskama niškog Narodnog pozorišta.

  detaljnije
 • udovice sinepleks printskrin

  Triler, komedija i porodična tragedija na repertoarima niških bioskopa

  "Udovice", kao triler o ženama kriminalaca koje preuzimaju sudbinu u svoje ruke, komedija o životnom preokretu jedne žene - "Moj briljantni razvod", kao i porodična tragedija "Fokstrot", noviteti su na repertoarima niških bioskopa "Vilin grad" i "Cineplexx" ove nedelje.

  detaljnije
 • cvece male ide

  Premijera "Legende o mesečevoj princezi" u Pozorištu lutaka

  Mališani će u niškom Pozorištu lutaka moći da prvi put pogledaju predstavu "Legenda o mesečevoj princezi" u petak, 23. novembra. Sem ove premijere, na reprertoaru za ovu nedelju su komadi "Mala princeza" i, u proteklom periodu nagrađivana predstava, "Cveće male Ide".

  detaljnije
 • Grinč film

  Grinč najavljuje praznike u niškim bioskopima

  Popularna priča o mrzovoljnom ciniku Grinču, koji rešava da ukrade Božić kako bi sebi obezbedio malo mira, ove nedelje naći će se u niškim bioskopima, najavljujući skori dolazak novogodišnjih i božićnih praznika. Pored ovog animiranog filma, noviteti u "Cineplexx"-u i "Vilinom gradu" su "Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini", "Vazdušni udar" i "Pod drvetom".

  detaljnije
 • Ružno pače predstava

  “Tri praseta” i “Ružno pače” ove nedelje na repertoaru Pozorišta lutaka

  Dve bajke Hajnsa Kristijana Andersena igraće se ove sedmice na daskama niškog Pozorišta lutaka. U četvrtak 15. novembra od 18 sati na reperoaru je moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu - "Tri praseta", a u nedelju 18. novembra od 11:30 na programu je priča o pobedi nad nepravdama - "Ružno pače".

  detaljnije
 • mreza spijuna

  Špijunski triler, animirani film i ratna priča o Drugom svetskom ratu u niškim bioskopima

  Ljubitelji filmske umetnosti ovo nedelje imaće prilike da u Cineplexx-u i Vilinom gradu pogledaju filmove najrazličitijih žanrova - biće prikazan špijunski triler "Ono što nas ne ubije", animirani film "Princeza i zmaj", romantična komedija "Romansa u Maloj Italiji", ratni film "Overlord", kao i drama o odrastanju u teškim uslovima "Banditi u potrazi za mamom". Inače, za 13. novembar zakazana je premijera nastavka filma "Fantastične zveri".

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  U novembru četiri gostovanja u niškom Narodnom pozorištu

  Tokom većeg dela novembra biće događaja u niškom Narodnom pozorištu, a publika će moći da pogleda 13 različitih predstava. Osim domaćih izvedbi, na sceni niškog teatra naći će se i četiri gostovanja - jedno vranjskog i tri beogradskih pozorišta.

  detaljnije
 • Aladin

  Nastavak "Aladina", horor i "Južni vetar" u niškim bioskopima

  Domaći triler "Južni vetar" konačno je stigao i u biskope, a publika će moći da ga pogleda od četvrtka, 25. oktobra u "Vilinom gradu" i "Cineplexx"-u. Od noviteta tu je i horor "Noć veštica", kao i francuska komedija o novim avanturama junaka Aladina.

  detaljnije
 • film zoe

  Repertoar niških bioskopa bogatiji za tri filma

  Naučno-fantastični film o "stvaranju androida" koji bi imao sve osobine čoveka, akcioni triler o operativcu CIA, kao i animirani film za najmlađe, novina su na repertoaru niških bioskopa "Cineplexx" i "Vilin grad".

  detaljnije
 • pozoriste lutaka

  U Pozorištu lutaka tri predstave

  Najmlađe Nišlije će u Pozorištu lutaka naredne nedelje moći da pogledaju "Crvenkapicu" na zrnu graška, "Ulicu tra-la-la", kao i "Zlatokosu" - priču o devojci koja je odmalena zarobljena u visokoj kuli zle čarobnice, u koju se moglo ući samo kroz jedan maleni prozor na samom vrhu.

  detaljnije