Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

repertoar

 • Patuljak Nosonja Pozorište lutaka

  O patuljku i sprečavanju ekološke katastrofe u onlajn Pozorištu lutaka

  O ružnom, ali dobrom Patuljku Nosonji govori istoimena predstava niškog Pozorišta lutaka koju će mališani moći da pogledaju putem interneta ove nedelje, baš kao i "Ulicu Tra la la", o gospodinu Baksuzu koji pokušava da reši problem ekološke katastrofe koja je zadesila njegov kraj.

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  U virtuelnom Narodnom pozorištu od klasika do "Niš ex press"-a

  U narednih 20 dana ljubitelji pozorišta, koji su zbog vanrednog stanja i virusa korona onemogućeni da ga posete, moći će preko interneta da pogledaju 11 predstava niškog teatra. Najbrojniji su klasici, poput Šekspirove "Bure", nekoliko komada Branislava Nušića ili "Mesec dana na selu" Ivana Turgenjeva, ali i moderna dramska dela - "Eufemmezam" i "Niš ex press".

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  "Zona Zamfirova", pa "Iza kulisa" - i niško Narodno pozorište u akciji "virtualna kultura"

  Zbog otkazivanja svih događaja mnoge ustanove kulture rešile su da svoje programe presele u "virtualni svet", a sada im se pridružilo i niško Narodno pozorište. Najavljeno je da će se predstave menjati na 48 sati, a u niškom teatru pozivaju publiku da im šalje predloge, ali i da gledajući komade aplaudira i smeje se, jer će to "biti lekovito u ovakvim trenucima".

  detaljnije
 • Pozorište Vranje

  Premijera, gostovanja i koncert marta u vranjskom teatru

  U ustaljenom terminu - od 12 sati za dečije i 20 sati za predstave za odrasle, martovski repertoar vranjskog Pozorišta obeležiće uglavnom već poznata ostvarenja vranjskog ansambla, dva gostovanja i jedna premijera predstave za decu. Takođe, iz Pozorišta najavljuju i koncert ansambla “Kolo” koji će biti održan 25. marta od 19 sati .

  detaljnije
 • Tajna izgubljenog kraljevstva

  Komedija i animirani film noviteti u niškim bioskopima

  Repertoari niških bioskopa od četvrtka, 27. februara, biće bogatiji za komediju Ko'e šef i animirani film Tajna izgubljenog kraljevstva. U Vilin grad stiže i evropska drama Mali Džo, a u Cineplexx ruska komedija sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi - Sluga.

  detaljnije
 • sedišta pozorište

  Premijere, festival i gostovanja februara u vranjskom Pozorištu

  Februarski repertoar Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju obeležiće Festival vranjske gradske pesme koji je zakazan za 21. i 22. februar, desetak predstava od kojih su 5 gostovanja, a 2 premijere. Ljubitelji teatra imaće prilike da gledaju “Dnevnik Ane Frank” šabačkog Pozorišta i predstavu “Sumnja” kraljevačkog Pozorišta.

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  U februaru u niškom pozorištu 15 “domaćih” predstava i pet gostovanja

  U standardnom terminu od 20 sati u niškom Narodnom pozorištu uglavnom će tokom februara publika imati šta da pogleda, pošto je 20 večeri rezervisano za predstave - kako domaće, tako i gostovanja. Gostovaće dva puta kruševačko, kao i zaječarsko, leskovačko i beogradsko pozorište "Beo art", dok će se od predstava niškog teatra igrati kako stariji komadi poput Edmunda Kina, tako i noviji, poput Jednog Edipa.

  (1) detaljnije
 • predstava svici

  Četiri gostovanja u februaru u leskovačkom Pozorištu

  Ljubitelji pozorišne umetnosti u Leskovcu će, osim predstava njihove trupe, u februaru moći da pogledaju i 4 gostujuće - iz Vranja, Šapca i Beograda. Na večernjoj sceni je sedam predstava, a biće odigrano i 5 predstava za decu.

  detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković Vranje

  Četiri predstave u Pozorištu “Bora Stanković” do kraja meseca

  Repertoar za ovu sedmicu u Pozorištu “Bora Stanković” otvoriće komedija “Kude mi je žena”, priča o čoveku koji pokušava da se oženi preko agencije, a do kraja nedelje ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju “Nečistu krv”, dok će glumački ansambl za mališane odigrati “Mačka u čizmama”. Repertoar za ovaj mesec zatvoriće predstava “Život u tesnim cipelama” koja govori o radnicima fabrike obuće.

  detaljnije
 • divlji labudovi, foto pozoriste lutaka nis

  Tri predstave u Pozorištu lutaka naredne nedelje

  Repertoar za narednu sedmicu u niškom Pozorištu lutaka otvoriće jedna od njegovih najnovijih predstava - "Divlji labudovi". U toku naredne nedelje mališani će moći da pogledaju još i "Kosić Bosić" - priču o tome kako su kos i pas nadmudrili lisca, kao i komad "Bila jednom jedna zima", koji govori o "jednoj dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi".

  (1) detaljnije
 • film 1917

  Drama o Prvom svetskom ratu u niškim bioskopima

  Reditelj Sem Mendez vraća se na velika platna dramom o Prvom svetskom ratu 1917 , koji će se naći na repertoarima niških bioskopa od 9. do 15. januara. Pored njega, noviteti u Cineplexx -u i Vilinom gradu su živopisna priča o čoveku koji je mogao da priča sa životinjama Dulitl , ruski film godine Invazija , animirani film Misija Arktik i francusko delo Lepo doba .

  detaljnije
 • narodno pozoriste

  Tri gostovanja na daskama niškog teatra u januaru

  Januarski repertoar Narodnog pozorišta u Nišu ljubiteljima drame donosi premijeru predstave Lekcije po tekstu Ežena Joneska, a u saradnji kraljevačkog i niškog teatra. Gostovaće i Ujka Vanja režisera Andreja Nosova, kao i Žanka Milice Kralj.

  detaljnije
 • Ratovi zvezda

  Novi "Ratovi zvezda" stigli u niške bioskope

  "Uspon Skajvokera" naziv je novog nastavka planetarno popularne franšize "Ratovi zvezda", koji je već stigao u niške bioskope. Pored njega, noviteti koje od ove nedelje nude "Cineplexx" i "Vilin grad" su animirani film "Patrolne šape", priča o malom divljem jelenu "Ailovo putovanje", te ostvarenje o autističnoj deci i mladima "Neobični".

  detaljnije
 • bioskop

  Domaća krimi-drama “Četiri ruže” stigla u niške bioskope

  Od četvrtka, 5. decembra na repertoarima niških bioskopa "Cineplexx" i "Vilin grad" nalaze se četiri nova naslova: domaća krimi-drama "Četiri ruže", španska komedija "Profesori/Dileri", božićna romantična drama "Prošlog Božića", animirani film "Playmobil", kao i korejsko ostvarenje "Run-off."

  detaljnije
 • Predstava-Sladoled3;-foto:-Narodno-pozoriste-Nis

  Dva gostovanja u decembru u leskovačkom Pozorištu

  Ljubitelji pozorišta u Leskovcu će, osim predstava njihove trupe, tokom decembra moći da pogledaju i dve gostujuće - iz Kruševca i Niša. Na večernjoj sceni je 5 predstava, a biće odigrane i 4 predstave za decu.

  detaljnije
 • nova predstava Akademsko

  Reprize premijernih predstava Akademskog pozorišta na novembarskom repertoaru

  Oni koji su propustili premijere predstava "Kući" i "Miris života unazad" niškog Akademskog pozorišta, moći će da ih pogledaju u novembru na kamernoj sceni, najavljuju iz Studentskog kulturnog centra, a na repertoaru su i dobro poznati komadi koji svaki put privlače pažnju publike.

  (2) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković" Vranje

  Jedna premijera i tri gostovanja tokom novembra u vranjskom Pozorištu

  Vranjanci kojima je nedostajalo da svoje večeri provedu u teatru, gledajući neki pozorišni komad, ovog novembra će moći da vide neku od predstava koje su na repertoaru Pozorišta “Bora Stanković”. Tokom novembra Vranjance očekuju predstave za decu, biće tri gostovanja, a publiku će moći da vidi i premijeru monodrame Zakkasotina 2. Predstave za odrasle izvodiće se na velikoj sceni od 20 sati, a nedelja je dan za dečije predstave.

  detaljnije
 • predstava Otac, Narodno pozorište Leskovac

  Dve premijere i dva gostovanja tokom novembra u leskovačkom Pozorištu

  Drugi deo popularne drame Zakasotina , kao i komad Pozorište u Palanci premijerno će u novembru moći da pogleda leskovačka publika, a na repertoaru su i dva gostovanja i 4 predstave za decu. Predstave na večernjoj sceni igraju se od 20, a dečje od 12 sati.

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  U niškom Narodnom pozorištu u novembru predstave skoro svaki dan

  Oni koji vole da provode veče uz pozorišne komade će ovog novembra gotovo svakodnevno moći da gledaju neku od predstava koje su na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu. Premijerom će biti otvoren i zatvoren ovaj mesec u niškom teatru, najavljena su i gostovanja, a glumci će igrati i poznate komade na daskama niškog teatra.

  (5) detaljnije
 • Ekipa Srđan Todorović i Dragan Jovanović

  Nova domaća komedija "Ekipa" u niškim bioskopima

  Zvučna glumačka ekipa skrenula je pažnju javnosti na komediju "Ekipa", koju će niška publika počev od ove nedelje moći da vidi u "Cineplexx"-u i "Vilinom gradu". Od ovonedeljnih noviteta na repertoarima niških bioskopa tu su još i "Džudi", "Ovčica Šone: Farmagedon", kao i najnoviji film Pedra Almodovara "Bol i slava".

  detaljnije