Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

repertoar

 • Grinč film

  Grinč najavljuje praznike u niškim bioskopima

  Popularna priča o mrzovoljnom ciniku Grinču, koji rešava da ukrade Božić kako bi sebi obezbedio malo mira, ove nedelje naći će se u niškim bioskopima, najavljujući skori dolazak novogodišnjih i božićnih praznika. Pored ovog animiranog filma, noviteti u "Cineplexx"-u i "Vilinom gradu" su "Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini", "Vazdušni udar" i "Pod drvetom".

  detaljnije
 • Ružno pače predstava

  “Tri praseta” i “Ružno pače” ove nedelje na repertoaru Pozorišta lutaka

  Dve bajke Hajnsa Kristijana Andersena igraće se ove sedmice na daskama niškog Pozorišta lutaka. U četvrtak 15. novembra od 18 sati na reperoaru je moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu - "Tri praseta", a u nedelju 18. novembra od 11:30 na programu je priča o pobedi nad nepravdama - "Ružno pače".

  detaljnije
 • mreza spijuna

  Špijunski triler, animirani film i ratna priča o Drugom svetskom ratu u niškim bioskopima

  Ljubitelji filmske umetnosti ovo nedelje imaće prilike da u Cineplexx-u i Vilinom gradu pogledaju filmove najrazličitijih žanrova - biće prikazan špijunski triler "Ono što nas ne ubije", animirani film "Princeza i zmaj", romantična komedija "Romansa u Maloj Italiji", ratni film "Overlord", kao i drama o odrastanju u teškim uslovima "Banditi u potrazi za mamom". Inače, za 13. novembar zakazana je premijera nastavka filma "Fantastične zveri".

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  U novembru četiri gostovanja u niškom Narodnom pozorištu

  Tokom većeg dela novembra biće događaja u niškom Narodnom pozorištu, a publika će moći da pogleda 13 različitih predstava. Osim domaćih izvedbi, na sceni niškog teatra naći će se i četiri gostovanja - jedno vranjskog i tri beogradskih pozorišta.

  detaljnije
 • Aladin

  Nastavak "Aladina", horor i "Južni vetar" u niškim bioskopima

  Domaći triler "Južni vetar" konačno je stigao i u biskope, a publika će moći da ga pogleda od četvrtka, 25. oktobra u "Vilinom gradu" i "Cineplexx"-u. Od noviteta tu je i horor "Noć veštica", kao i francuska komedija o novim avanturama junaka Aladina.

  detaljnije
 • film zoe

  Repertoar niških bioskopa bogatiji za tri filma

  Naučno-fantastični film o "stvaranju androida" koji bi imao sve osobine čoveka, akcioni triler o operativcu CIA, kao i animirani film za najmlađe, novina su na repertoaru niških bioskopa "Cineplexx" i "Vilin grad".

  detaljnije
 • pozoriste lutaka

  U Pozorištu lutaka tri predstave

  Najmlađe Nišlije će u Pozorištu lutaka naredne nedelje moći da pogledaju "Crvenkapicu" na zrnu graška, "Ulicu tra-la-la", kao i "Zlatokosu" - priču o devojci koja je odmalena zarobljena u visokoj kuli zle čarobnice, u koju se moglo ući samo kroz jedan maleni prozor na samom vrhu.

  detaljnije
 • prvi čovek na mesecu

  Istorijska drama i horor novina ove nedelje u bioskopima u Nišu

  "Prvi čovek na Mesecu" je priča o misiji čoveka da se spusti na Mesec, a Nila Amstronga igra poznati glumac Rajan Gosling. Novi film na bioskopskom repertoaru u "Cineplexx"-u i "Vilinom gradu" je i "Park užasa" - novi "napeti horor" o maskiranom serijskom ubici.

  (1) detaljnije
 • predstava mačak u čizmama

  Lutkarska predstava na repertoaru leskovačkog pozorišta

  Novu sezonu Narodno pozorište u Leskovcu otpočelo je lutkarskom predstavom Mačak u čizmama . Na repertoaru u oktobru su, osim ove, za najmlađe još 2 predstave, a Leskovčani će moći da se podsete nekoliko priča koje je radila ova trupa.

  detaljnije
 • Film

  Brojne komedije na repertoarima niških bioskopa

  Naučnofantastični horor, triler i tri komedije Nišlije će moći da pogledaju od ove nedelje, od 4. do 10. oktobra, u bioskopima "Cineplexx" i "Vilin grad".

  (1) detaljnije
 • Niški kulturni centar

  Festival evropskog filma u Niškom kulturnom centru

  Devet filmova najbolje evropske kinematografije, kako kažu u EU info kutku Niš, građani će moći da pogledaju od 8. oktobra do 12. oktobra na festivalu koji će biti održan u Niškom kulturnom centru.

  detaljnije
 • Sibir

  Trileri, komedija i dečji filmovi na repertoarima niških bioskopa

  Brojni noviteti nalaze se na repertoarima niških bioskopa "Vilin grad" i "Cineplexx" ove nedelje, pa će tako mališani moći da uživaju u "Stopalićima" i "Zlogonjama", za one koji žele da se nasmeju tu je komedija "Blackkklansman", a tu su i film "Zvezda je rođena" sa Lejdi Gagom u glavnoj ulozi, kao i nekoliko akcija.

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  Bogat repertoar Narodnog pozorišta, gostuje i britanski teatar sa "Magbetom"

  Pored predstava "U čije ime", "Edmund Kin", "Herostrat", "Jesenja sonata", "Eufemmeizam", "Žorž Darden", "Brod ljubavi", "Mrtve duše", "Cigani lete u nebo", "Gde je nestao Harms", koje su se igrale prethodne sezone, na sceni Narodnog pozorišta u Nišu će u oktobru, od kada kreće nova sezona, premijerno biti izvedena predstava "Slikarke". Pored toga, niška publika će imati prilike da vidi i 3 gostujuće predstave, među kojima je i Šekspirov "Magbet" TNT Teatra iz Britanije.

  (7) detaljnije
 • Patkica Žutkica

  "Patkica Žutkica" i popularne bajke u Pozorištu lutaka

  Povratnik na repertoaru niškog Pozorišta lutaka, predstava "Patkica Žutkica" otvoriće njihov program ove nedelje, a sem ovog komada, mališani će moći da pogledaju i dve popularne bajke - "Mogli" i "Lepotica i zver".

  (4) detaljnije
 • slatka mala tajna

  "Predator" i "Slatka mala tajna" u niškim bioskopima

  Na repertoare bioskopa “Cineplexx Niš” i “Vilin grad” ove nedelje su stigli nova verzija kultnog filma “Predator” i duhoviti triler “Slatka mala tajna”. U “Cineplexx”-u ljubitelji filma mogu pogledati “Izuzetno putovanje jednog Fakira”, dok će u “Vilinom gradu” biti prikazivan dokumentarac o Mariji Kalas.

  detaljnije
 • Narodno pozorište

  U novoj sezoni Narodnog pozorišta čuveni pisci, režiseri, saradnje i gostovanja

  Dušan Kovačević, Nebojša Bradić, Jug Radivojević, Stevan Bodroža, samo su neka od velikih imena srpskog teatra sa kojima će nova uprava Narodnog pozorišta sarađivati u novoj sezoni, koja kreće od oktobra. Pored toga, kako kaže direktor Pozorišta Spasoje Ž. Milovanović, niška publika će moći da očekuje i gostovanja pozorišta kako iz Srbije, tako i iz regiona, a najavljuje i saradnju sa BITEF teatrom.

  (5) detaljnije
 • Predator

  Novi “Predator” u niškim bioskopima

  Lovci svemira su jači, pametniji i smrtonosniji nego ikada pre u najnovijem filmu “Predator: Evolucija” i kao takvi će se prikazati publici od srede, 12. septembra u niškim bioskopima "Cineplexx" i "Vilin grad". Noviteti su još i biografsko ostvarenje "Zvezde ne umiru u Liverpulu", kao i animirani film "Ringe, ringe raja".

  detaljnije
 • Život i smrt Džona Gotija

  "Život i smrt Džona Gotija" u niškim bioskopima

  Priča o Džonu Gotiju, jednom od najpoznatijih šefova podzemlja u istoriji, jedan je od noviteta koji će se naći na repertoaru niških bioskopa od 30. avgusta. Ove nedelje će sem tog filma publika u Cineplexx-u i Vilinom gradu moći da pogleda i komediju o ljudima i lutkama ”Nemilosrdni plišani”, horor ”Opatica iz pakla”, te animirani film ”Tom i Bob - misija spasavanja sveta”.

  detaljnije
 • bioskop

  Film sa Džejsonom Stejtamom i Diznijeva avantura u niškim bioskopima

  U bioskopima “Cineplexx” i “Vilin grad” ove nedelje će se prikazivati film “Megalodon: Predator iz dalekih dubina”, akcioni triler snimljen po knjizi Stiva Altensa sa Džejsonom Stejtamom u glavnoj ulozi, kao i film iz Dizni studija “Kristofere Robine gde si?”.

  detaljnije
 • bioskop

  Akcioni filmovi novina u niškim bioskopima

  Nastavak filma “Pravednik”, akcioni triler o zaveri i osveti, kao i akciona komedija “Špijun koji me je šutnuo” u kome glumi Mila Kunis, prikazivaće se ove nedelje u bioskopima “Vilin grad” i “Cineplexx”. Od naredne nedelje na repertoaru će biti i film “Megalodon: Predator iz dalekih dubina”.

  detaljnije