Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sajam knjiga

 • Sajam knjiga 2017.

  Otvoren Sajam knjiga, gost dana niški pisac Dejan Stojiljković [foto]

  Roman “Olujni bedem” niškog pisca Dejana Stojiljkovića, danas je u centru pažnje na Sajmu knjiga u Nišu, a više o njemu govoriće književni kritičar Dejan Milutinović. U hali “Čair” je više od 70 izlagača ponudilo svoja izdanja, a narednih dana će posetioci moći da se druže i sa drugim književnicima.

  detaljnije
 • Sajam knjiga

  Počinje niški Sajam knjiga

  Vrata hale “Čair” u kojoj se održava niški Sajam knjiga, otvaraju se u 10 sati, u sredu 22. novembra, a gost prvog dana biće akademik Milosav Tešić, koji će svečano i da otvori manifestaciju u 18 sati. Osim knjiga, posetioci će moći da vide i mini Sajam stripa.

  detaljnije
 • Sajam knjiga

  Na ovogodišnjem Sajmu knjiga i besplatan mini Sajam stripa

  Akademik Milosav Tešić otvoriće ovogodišnji niški Sajam knjiga, koji je specifičan po tome što će poseban deo biti posvećen stripovima. Organizatori najavljuju preko 80 izdavača koji će izlagati od 22. do 29. novembra u hali “Čair”, a novina su i “gosti dana” sa kojima će posetioci moći da se druže.

  (7) detaljnije
 • sajam knjiga

  Izdanja NKC-a posle 5 godina na Beogradskom sajmu knjiga

  Iako je u prethodnih 5 godina praksa Niškog kulturnog centra bila da na Beogradskom sajmu knjiga ne izlaže svoja izdanja, jer, kako je govorila tadašnja direktorka Bojana Simović, za to nije bilo para, ove godine se ta praksa menja, pa građani čitave Srbije, kako kažu NKC-u, mogu da nabave izdanja ovog niškog izdavača.

  (3) detaljnije
 • neverne bebe foto a.k.

  "Neverne bebe", Željko Šašić i Alen Islamović na "Danima Vranja"

  Književne večeri, predstave, Sajam starih zanata, nastupi lokalniih izvođača, defile oldtajmera, ali i koncerti Alena Islamovića, Željka Šašića i "Nevernih beba" samo su deo manifestacije "Dani Vranja" koja se u tom gradu održava od 27. do 31. avgusta.

  detaljnije
 • Sajam

  Sajam porcelana i knjiga na engleskom u Domu Vojske

  Klasici engleske književnosti, beletristika, ali i knjige za decu, rečnici i gramatike, kao i programi za učenje engleskog jezika, biće izloženi na tradicionalnom niškom sajmu knjiga i porcelana od 29. marta do 2. aprila u Domu Vojske.

  detaljnije
 • Salon knjiga i grafike Pirot foto arhiva JV

  Ljubivoje Ršumović otvara pirotski Salon knjige i grafike

  Tradicionalni 18. Salon knjige i grafike biće održan od 11. do 19. februara u sportskoj dvorani "Kej", a u okviru Salona biće održane brojne promocije i dodeljena sajamska priznanja. Salon će svakodnevno biti otvoren od 10 do 20 sati.

  detaljnije
 • Sajam knjiga u Nišu

  "Dereti" dodeljena nagrada "Presad mudrosti"

  Nagrada za kompletnu produkciju na 53. Niškom sajmu knjiga i grafike dodeljena je izdavačkoj kući “Dereta” iz Beograda, dok je za najvredniju ediciju nagrađen “Kreativni centar” iz Beograda za delo “Pustolovine”, u kojoj je ove godine objavljena knjiga “Srpske narodne umotvorine” kojom se završava kolekcija posvećena narodnom stvaralaštvu.

  detaljnije
 • Sajam

  Raša Popov otvorio niški Sajam knjiga i grafike

  Govorom književnika Raše Popova i zvanično je otvoren 53. Sajam knjiga i grafike u Nišu, a posetioci će do 3. decembra moći da vide ponude više od 60 izlagača i da pazare omiljene knjige sa popustima od 30% do 70%.

  (2) detaljnije
 • Sajam će trajati do 3. decembra Foto: Vanja Keser

  Uskoro počinje Sajam knjiga u Nišu

  Otvaranje 53. Sajma knjiga i grafike u Nišu zakazano je za 25. novembar od 18 sati. Posetioci hale Čair u kojoj se Sajam održava, kako kažu organizatori, mogu da očekuju sajamske popuste i veliki broj izdavača koji će ponuditi svoja izdanja iz različitih oblasti.

  (1) detaljnije
 • beogradskisajamknjigaFotowikipedia

  Zbog besparice NKC nije na Sajmu knjiga u Beogradu

  Među više od 450 izdavača iz zemlje i sveta nema štanda Niškog kulturnog centra na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, jer kako kaže direktorka Bojana Simović, za odlazak tamo nemaju para.

  (7) detaljnije
 • etno-i-sajam-knkiga-u-vranju-foto-i.m..jpg

  U Vranju otvoreni etno i sajam knjiga

  Oko 25 izlagača na šetalištu u centru grada izlagaće do 28. avgusta svakodnevno, od 10 do 18 sati, svoje rukotvorine i proizvode starih zanata, a svoja izdanja izlažu i 4 izdavačke kuće.

  detaljnije
 • Engleski-porcelan.jpg

  Deseti Sajam engleskih knjiga i porcelana u Nišu

  Klasici engleske književnosti, savremena beletristika, stručna literatura, dečje knjige, gramatike i rečnici, kao i posuđe kakvo koristi i kraljevska porodica izloženi su na Sajmu engleskih knjiga i porcelana koji će od 30. marta do 3. aprila biti održan u niškom Domu Vojske.

  detaljnije
 • salon

  Tasovac otvara Salon knjige i grafike u Pirotu?

  Tradicionalni, 17. Salon knjige i grafike 2016. biće održan od 12. do 19. februara u Sportskoj hali Kej u Pirotu, a ove godine salon će imati tridesetak štandova, na kojima će 25 izdavača prezentovati svoja izdanja. 

  (2) detaljnije
 • 702839-10208170822972231-359569649-n.jpg

  Novogodišnji sajam knjiga do kraja godine u Vranju

  Tradicionalni Novogodišnji sajam knjiga, zbog radova na šetalištu, ove godine održava se na Trgu Staniše Stošića gde desetak izdavačkih kuća nudi najnovija izdanja po sajamskom popustu do 31. decembra.

  (1) detaljnije
 • Festivali bez atmosfere

  "Zašto na Marsu nema festivala, utakmica, koncerata...? Zato što nemaju atmosferu". Da li je Niš Mars ili samo gradske vlasti svoje građane doživljavaju kao marsovce?

  (5) detaljnije
 • sajam knjiga

  "Sajmovi knjiga su se pretvorili u vašar"

  Umesto da sajmovi promovišu čitanje, autore i nova izdanja, pružaju mogućnost čitaocima da se druže sa piscima, u Srbiji uglavnom liče na pijacu gde se kupuje upola cene i na gomilu, ocenjuje predsednik Udruženja profesionalnih izdavača Srbije i direktor izdavačke kuće “Clio” Zoran Hamović.

  (15) detaljnije
 • sajam fantastika

  Promocija dela srpskih pisaca fantastike na Sajmu

  U subotu 28. novembra u pres-centru Niškog sajma knjiga u hali “Čair” biće predstavljeni novi romani fantastike u izdanju “Portalibrisa”, kao i knjige “Ekološko obrazovanje u osnovnoj školi“ i “Odgonetanje srbskog jezika“.

  detaljnije
 • rekvijem za jedan dan

  Promocija romana niških autorki na Sajmu

  “Rekvijem za jedan dan“ roman prvenac Lidije Ćirić i knjiga “Zvezda Anđelije Lot“ niške autorke Beke Mitić Ristić biće predstavljeni u petak 27. novembra u pres-centru Niškog sajma knjiga i grafike u hali “Čair”.

  (2) detaljnije
 • sajam knjiga

  Nagrada Niškog sajma za izdavaštvo "Demetri"

  Priznanje “Presad mudrosti” za kompletnu produkciju na 52. Niškom sajmu knjiga i grafike dodeljeno je zagrebačkoj izdavačkoj kući “Demetra”, dok je za najbolju ediciju proglašena “Srbija 1914-1918”.

  detaljnije