Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

šakali

  • uništene lubenice u Orljanu

    U selima kod Doljevca nešto uništava bostan, meštani veruju šakali ili divlje svinje

    "Biju li biju po lubenicama" - kažu meštani Orljana i Šarlinca kod Doljevca, ali ne znaju šta "bije" po njihovom bostanu i pravi ogromnu štetu već nedeljama, mada pretpostavljaju da su u pitanju šakali ili divlje svinje. Lovni stručnjaci iz ovog područja kažu da su vuk i šakal mesojedi i da uglavnom ne diraju lubenice, ali da su oštećenja čudna - premala za divlju svinju, a prevelika za zeca.

    (22) detaljnije
  • Šakal

    Lovci: Moguće da su šakali na obodu Niša, ali nisu opasni po ljude

    Predatori šakali svoje prirodno stanište pronašli su u okolini naseljenih mesta u potrazi za hranom, a predsednik Lovačkog društva Niš Bratislav Ćirković potvrđuje da je moguće da ih ima i u okolini niškog Aerodroma, gde su ih, prema pisanju medija, neki građani i videli.

    (2) detaljnije
  • lov

    “Šakalijada” - lovcima potrebna, opoziciji apsurdna

    Dok niški opozicionar Branislav Jovanović tvrdi da je “Šakalijada”, koja se održava u nedelju 25. februara u organizaciji Opštine Pantelej, dokaz apsurda postojanja opština, jer pokazuje da "očigledno funkcioneri imaju vremena na pretek da se zabavljaju ovakvim stvarima”, Bratislav Ćirković iz Lovačkog udruženja kaže da je ova manifestacija potrebna da bi se lovci motivisali da love šakale, koji su opasni, ali nezanimljivi za ulov.

    (9) detaljnije
  • Šakali napali ovce u Pirotu

    U predgrađu Pirota čopor šakala na smrt izujedao četiri ovce i dva praseta a još desetak je teško povredio.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: