Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sanacija

 • Pašin konak Vranje selamluk foto i.m

  Počinje sanacija vranjskog Selamluka u Pašinom konaku

  Gradska uprava u Vranju objavila je javni poziv za sanaciju zgrade Selamluka, dela Pašinog konaka izgrađenog 1765. godine, a u kome se nalazi i Narodni muzej. Poziv ponuđačima biće otvoren narednih 8 dana, a novac za sanaciju obezbedilo je Ministarstvo kulture.

  detaljnije
 • Niška tvrđava

  KLER: Toaleti na letnjoj pozornici biće obnovljeni do “Filmskih”, rovče do jeseni

  U Niškoj tvrđavi, čija je "revitalizacija" najavljena iz Zavoda za zaštitu spomenika još pre 4 godine, uskoro bi trebalo da se obnove bina i toaleti na Letnjoj pozornici. Najavljeno je i obnavljanje takozvanog rovčeta i uređenje dečjeg igrališta iznad pozornice.

  (1) detaljnije
 • Iskopali rupe, pa stali "zbog kiše"; foto: J. M.

  Počela sanacija udarnih rupa u Nišu, pauza zbog kiše

  Krpljenje udarnih rupa na niškim ulicama počelo je pre nekoliko dana, kaže gradski većnik Miloš Milošević, ali je zbog kiše posao na kratko zaustavljen. Radove izvodi firma “MD univerzal turs doo” koja je dobila na tenderu, dodaje, zasad su sanirane rupe oko Starog groblja i Zetska ulica, a dalje će se raditi “po prioritetu”.

  (13) detaljnije
 • Kaldrma

  Propada kaldrma na ulazu u Ćele-kulu

  Ogromnu rupu na šetalištu nedaleko od ulaza u spomen-kompleks Ćele-kula u Nišu, više od godinu dana niko ne popravlja. U Direkciji za izgradnju kazali su da rupa do sada nije “krpljena” jer “niko nije prijavio” da postoji.

  (14) detaljnije
 • deponija

  Sanacija dela niške deponije kao prelazno rešenje

  Jedno od četiri polja na deponiji “Bubanj” u Nišu, koja je odavno prepunjena i više puta zatvarana, počelo je da se sanira čime bi, kako kažu u JKP “Mediana” trebalo da se omogući odlaganje otpada na tom prostoru još 2 godine.

  (2) detaljnije
 • krpljenje-rupa-Kosta.JPG

  Počelo krpljenje udarnih rupa u Prokuplju

  Nakon asfaltiranja Ulice Kraljevića Marka, započeto je krpljenje udarnih rupa u užem centru i na glavnom mostu, a u toku je javna nabavka sa sanaciju makadamskih ulica oštećenih u poplavama.

  (8) detaljnije
 • tvrđava3.jpg

  Istočni zid Tvrđave pred urušavanjem

  Kako bi se sačuvao spomenik koji je simbol Niša i zaštitili prolaznici, neophodna je hitna sanacija istočnih zidova Tvrđave koji su dosta oštećeni i skloni urušavanju, navode iz Zavoda za zaštitu spomenika.

  (16) detaljnije
 • 490x370-poplave-ilustracija-Kosta-JUZNE-VESTI.jpg

  Blace: 250 zahteva za sanaciju štete

  Opštinskoj upravi Blace do sada je podneto 250 zahteva za sanaciju štete od posledica olujnog nevremena i grada tokom jula.

  (1) detaljnije
 • tehnicka-skola-pk.jpg

  Sanacija mokrog čvora prokupačke Tehničke škole

  Radove vredne 2,5 miliona dinara finansira Ministarstvo prosvete, a rekonstrukcijom mokrog čvora zaokružiće se proces uređenja celokupnog školskog prostora za predstojeću školsku godinu.

  detaljnije
 • dgd-posledice-nevremena-2.jpg

  Saniraju se štete od poplave u Dimitrovgradu

  Dimitrovgradski Štab za vanredne situacije kao posledicu nevremena do sada je evidentirao ozbiljna oštećenja na 27 stambenih objekata, a u 15 je izvršena dezinfekcija. U saniranju štete učestvuju i najmlađi.

  detaljnije
 • 6.jpg

  Apel OFK "Topličanina" za pomoć posle poplava

  Omladinski fudbalski klub “Topličanin” uputio je apel fudbalskim čelnicima i svim ljudima dobre volje da pomognu oko sanacije pomoćnih terena za fudbal koji su potpuno uništeni posle poplava.

  (2) detaljnije
 • DSC-3169.JPG

  Krpljenje udarnih rupa u Svrljigu

  Na regionalnim pravcima od Svrljiga prema Knjaževcu, Kalni i Beloj Palanci počeli su radovi na krpljenju udarnih rupa čiji je završetak planiran do kraja septembra.

  (1) detaljnije
 • Jedna-od-havarija.jpg

  Sanacija glavne vranjske ulice

  Zbog dotrajale kanalizacione mreže pucanje cevi učestala je pojava u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog, a u par dana došlo je do više većih havarija i izlivanja fekalija, zbog čega je rukovodstvo Grada naložilo hitnu sanaciju.

  (1) detaljnije
 • atletika-slika.jpg

  Sanacija atletske staze u Pirotu

  Pirotski Sportski centar pripremio je projekat za sanaciju atletske staze na gradskom stadionu kojim će konkurisati za sredstva iz IPA fondova prekogranične saradnje.

  detaljnije
 • popsica.jpg

  Sanacija puta Svrljig-Popšica

  Na putu Svrljig-Popšica koji vodi do prirodnog bazena, pećine Samar i manastira, počelo je saniranje udarnih rupa i asfaltiranje, a završetak na toj deonici planiran je do 26. jula.

  (1) detaljnije
 • DSCF6054.JPG

  Sanacija puta ka Lukovskoj Banji

  Kuršumlijska Direkcija za urbanizam započela je sanaciju puta Selova-Merćez u dužini od 8 kilometara koji od Kuršumlije vodi ka Lukovskoj Banji.

  (1) detaljnije
 • 490x370-490x370-pcinjski-okrug-poplave.jpg

  Isplaćena šteta poplavljenima

  Stanovnicima opština Bujanovac i Preševo u potpunosti je isplaćen novac u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dinara za sanaciju štete nastale izlivanjem reke Moravice, neočišćenih vodotokova i velikih količina padavina februara ove godine.

  detaljnije
 • 490x370-pcinjski-okrug-poplave.jpg

  Pomoć popljavljenima u Pčinjskom okrugu

  Iz republičkog budžeta opština Bujanovac dobiće 5 miliona za sanaciju štete od poplave krajem februara, od čega 4,5 miliona Mesna zajednica Levosoje, čiji stanovnici su najviše pogođeni poplavama, dok je opštini Preševo odobreno 2,31 milion dinara.

  detaljnije
 • Krov na Likovnoj radionici

  Krov za Likovnu radionicu u Vranju

  Posle velike akcije simbolično nazvane “Ako padne kiša, imamo vodene bojice” koju su pokrenuli voditelji i polaznici Likovne radionice u Vranju, prikupljena su sredstva za sanaciju krova koji godinama prokišnjava.

  detaljnije