Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sednica Skupštine

  • Lidija Stefanović Nikolić

    Nova gradska urbanistkinja Niša - dosadašnja pomoćnica direktora Zavoda za urbanizam

    Naredne 4 godine će na mestu glavne urbanistkinje Grada Niša biti Lidija Stefanović Nikolić, koja je do sada bila pomoćnica direktora Zavoda za urbanizam, gde je bila zaposlena od 2009. godine. Taj predlog usvojli su odbornici niške Skupštine. Ona će na tom mestu zameniti Tanju Obradović, koja je podnela ostavku zbog nove funkcije u Ministarstvu građevine.

    (19) detaljnije
  • Skupština Niš

    Niški Vodovod dobija novog direktora na sednici Skupštine

    Na redovnoj sednici Skupštine grada Niša koja je zakazana za četvrtak 23. mart, biće imenovan novi v. d. direktora JKP Naissus-a i glavni gradski urbanista. U predlozima za proširenje tačaka nalazi se i program odluke o reprogramu duga Niške televizije. Odbornici koalicije “Niš moj grad” traže da se dnevni red proširi i da se utvrdi ko je odgovoran za pucanje cevovoda na bulevarskom keju.

    (52) detaljnije
  • Vranje

    Promene u foteljama vranjskog “Vodovoda”, Arhiva, Centra za socijalni rad - naprednjake zamenile kolege iz stranke

    Vranjski Centar za socijalni rad, Istorijski arhiv, JP “Vodovod”, kao i JP “Uprave Banje” dobili su nove direktore nakon što su odbornici na današnjoj sednici usvojili rešenja o prestanku mandata vršiocima dužnosti direktora javnih preduzeća i ustanova Dragani Arsić, Borivoju Manasijeviću, Goranu Đorđeviću i Slobodanu Nikoliću.

    detaljnije
  • bazen

    Odbornici Prokuplja odlučili - gradski bazen i teniski tereni izdaju se koncesionaru

    Sa samo dva glasa protiv odbornika stranke Zavetnici, skupštinska većina u Prokuplju koju predvodi Srpska napredna stranka usvojila je odluku i započeće proces koncesije putem javnog-privatnog partnerstva za gradski bazen i teniske terene. Nakon Javnog komunalnog preduzeća Hammeum i Gradske apoteke, prokupačka vlast je odlučila da privatniku izda i ta dva objekta koja su do prošle godine bila u nadležnost ugašenog Sportskog centra.

    (2) detaljnije
  • PROKUPLJE bazen u prokuplju foto lj.m.

    Bazen i teniski tereni u Prokuplju prelaze u nadležnost koncesionara

    Nakon Javnog komunalnog preduzeća Hammeum i Gradske apoteke i čije su nadležnosti i poslovi predati u nadležnost koncesionara, gradska vlast u Prokuplju je pokrenula i proces javno-privatnog partnerstva sa elemementima kocesije i za Gradski bazen i teniske terene koji se nalaze odmah pored bazena u Prokuplju.

    (21) detaljnije
  • Vlasotince

    Budžet Vlasotinca u 2023. godini veći od 1,3 milijarde dinara

    Većinom glasova skupštinska većina u Vlasotincu usvojila je budžet za 2023. godinu koji će iznositi nešto više od 1,3 milijarde dinara, što je za 200 miliona više od ovogodišnjeg. Predsednik Opštine Bratislav Petrović najavio je da će u narednoj godini prioritet imati rekonstrukcije ulica, izgradnja novih parkinga i dečijih igrališta.

    detaljnije
  • Mesto pomoćnika za socijalna pitanja opet upražnjeno

    505 miliona budžet Babušnice za 2023. godinu, manji za 10% od prethodnog

    Budžet Opštine Babušnica za 2023. godinu iznosiće nešto preko 505 miliona dinara, što je za oko 10% manje u odnosu na prvobitni ovogodišnji i ubedljivo je najmanji među opštinama Pirotskog okruga. Predsednica Opštine Ivana Stojičić rekla je prilikom izlaganja odluke o budžetu da će se on tokom godine uvećati za iznos koji se dobije od donacija i namenskih transfera koja se dobijaju od ministarstava i da očekuje da ta cifre bude veća od 150 miliona dinara, koliko je tokom ove godine dobijeno.

    (9) detaljnije
  • Rupska reka

    Vlast u Vlasotincu prebacuje odgovornost - o gradnji MHE ”Besko” sada odlučuje Ministarstvo energetike

    Nakon što je Odeljenje za urbanizam Opštine Vlasotince dozvolilo privatnom investitoru gradnju mini-hidroelektrane ”Besko”, a zbog čega meštani Dadinca i aktivisti barikadama već danima brane uništavanje Rupske reke, načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković na sednici Skupštine istakao je da Ministarstvo energetike proverava da li su sve dozvole izdate po Zakonu, te da će, ukoliko bude utvrđeno da nisu, Opština poništiti građevinsku dozvolu za gradnju.

    (2) detaljnije
  • dimitrovgrad

    Budžet Dimitrovgrada za narednu godinu oko 757 miliona dinara

    Sa 22 glasa za i jednim uzdržanim, Skupština opštine Dimitrovgrad usvojila je budžet za 2023. godinu i on će iznositi nešto preko 757 miliona dinara. Kao i ranijih godina, budžet će se najvećim delom popuniti prihodima od komunalne takste na teretnom terminalu Graničnog prelaza Gradina.

    detaljnije
  • palanka

    Budžet Bele Palanke za 2023. godinu nešto manji od 700 miliona dinara

    Projektovani prihodi u budžetu Opštine Bela Palanka u 2023. godini biće oko 692 miliona dinara, isto toliko iznosiće i rashodi, a odluka o budžetu usvojena je na poslednjoj sednici lokalne Skupštine. Donošenje budžeta obeležila je i nezainteresovanost građana koji nisu dali nijedan predlog, a niko od Belopalančana se nije ni pojavio na javnoj raspravi.

    (3) detaljnije
  • Miljana Zlatković - predsednica Opštine Trgovište

    Predsednica Opštine Trgovište iz SNS-a podnela ostavku

    Predsednica Opštine Trgovište Miljana Zlatković Stojanović i predsednik lokalne Skupštine Aleksandar Kolić podneli su ostavke zbog, kako je Kolić rekao za "Južne vesti", prelaska na druge funkcije koje će ubuduće obavljati. Na čelo Opštine se ponovo posle 2 godine vraća Nenad Krstić, a lokalnim parlamentom će upravljati doktorka Andrijana Filipović Mitić.

    (4) detaljnije
  • SPS Vlasotince

    Sukob u vlasotinačkom SPS-u, odbornici te stranke napustili lokalnu Skupštinu

    Nezadovoljni sprovedenim izborima u Opštinskom odboru i biranjem Nebojše Stojanovića za predsednika, šef odborničke grupe SPS-a u Skupštini Ivan Rajković obavestio je odbornike da će predstavnici te političke partije napustiti lokalni parlament i neće učestvovati u daljem radu. Rajković ističe da su izborima u vlasotinačkom SPS-u prethodile brojne nepravilnosti, kao i da sami odbornici te stranke nisu bili pozvani da učestvuju u radu i odlučivanju Opštinskog odbora.

    (2) detaljnije
  • Vlasotince

    Vlasotinčani dobijaju mernu stanicu za kvalitet vazduha

    Zagađenost vazduha problem je sa kojim se vrlo često suočavaju građani na jugu Srbije, a često se u vrhu zagađenosti nalazi i Leskovac, što dosta utiče i na obližnje Vlasotince. Kako bi krenuli u rešavanje tog problema, odbornici vlasotinačkog parlamenta dali su ”zeleno svetlo” za postavljanje merne stanice u samom centru te varošice, ali i instrumenata koji će meriti zagađenost na još nekoliko lokacija.

    (1) detaljnije
  • Jasmina Barać

    Odbornica sa invaliditetom u Skupštini Niša: Institucije su nam nepristupačne i nema dovoljno ličnih asistenata

    Osobama sa invaliditetom u Nišu gradske institucije su i dalje nepristupačne, ulaz je otežan i nema lifta - požalila se odbornica Jasmina Barać Perović na prošloj sednici gradske Skupštine. Smatra i da više novca treba da izdvajati za udruženja osoba sa invaliditetom, dok je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović rekla da neki taj novac zloupotrebljavaju. Polemisale su i oko toga da li Barać Perović ima dva personalna asistenta.

    (23) detaljnije
  • gradilište

    Nakon raskopavanja na javnim površinama, investitori moraju sve sami da srede

    Nakon završetka radova, investitori će od sada morati da ono što raskopaju na javnim površinama da dovedu u prvobitno stanje, odlučeno je na sednici Skupštine Niša. Do sada je za to bilo zadužena Direkcija za izgradnju grada, a ovo preduzeće nastaviće da radi ovaj posao samo ukoliko je investor Grad Niš.

    (8) detaljnije
  • Skupština Niš

    Pozivi na kafu i u stranku, jorgovani, Zorica Brunclik i autobusi za Putina - sve na hitnoj sednici niške Skupštine

    Šta znači pojam “rasuti biseri”, ko iz opozicije želi da pređe u SNS i ko je koga pozvao na kafu - neke su od tema o kojima su odbornici polemisali na hitnoj sednici gradske Skupštine povodom novog naziva i direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu. Branislav Jovanović iz koalicije “Niš, moj grad” opisao je sednicu kao parastos Narodnom univerzitetu, koji bi, prema najavama, trebalo da se pripoji Regionalnom centru.

    (12) detaljnije
  • Skupština Niš

    Hitna sednica niške Skupštine, razlog - jedna ustanova dobija novo ime i direktora

    Dva meseca Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu je bez direktora, jer je Danijela Marković početkom septembra podnela ostavku, a kako bi sprečili štetne posledice na poslovanje ustanove i interese Grada za sutra je zakazana hitna sednica Skupštine. Predsednik Boban Džunić kaže da je na dnevnom redu imenovanje novog direktora, ali i promena naziva ove ustanove u Centar za stručno usavršavanje, kome bi trebalo da bude pripojen Narodni univerzitet.

    (16) detaljnije
  • ivana stojičić

    Agencija predložila smenu predsednice Opštine Babušnica, odbornici joj sačuvali fotelju

    Agencija za sprečavanje korupcije predložila je smenu predsednice Opštine Babušnica Ivane Stojičić, nakon što je Dan opštine prošle godine proslavljen u hotelu njenog oca, ali su joj fotelju sačuvali odbornici lokalnog parlamenta - sa 20 glasova protiv i samo jednim za njenu smenu.

    (10) detaljnije
  • Skupština VL

    Za Dan Vlasotinca Vlasotinčanima zabranjen ulaz na proslavu, ušli samo odabrani

    Svečana sednica Skupšine i dodela oktobarskih priznanja kojima je danas obeležen Dan oslobođenja Vlasotinca u Drugom svetskom ratu, 10. oktobar, protekla je bez građana kojima ulaz na sednicu nije bio dozvoljen. Iz Opštine ističu da su u skupštinsku salu mogli da uđu samo oni koji su imali pozivnicu, kao razlog za takvu odluku navode veliki broj zvanica i dodaju da su građani svečanu sednicu mogli da prate na lokalnoj televiziji.

    (3) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Treći rebalans u Prokuplju, budžet smanjen za 210 miliona dinara

    Zbog isplata koje su planirane za ovu, a odložene za sledeću godinu, premeštanja novca sa jedne na drugu budžetsku stavku kako bi se sve planirano završilo do kraja godine, ali i obezbeđivanja novca za otpremnine sada već bivših radnika JKP Hammeuma, odbornici gradske Skupštine usvojili su treći rebalans budžeta u ovoj godini kojim se budžet umanjuje za oko 210 miliona, odnosno sa, kako je planirano, 2,6 na 2,39 milijardi dinara.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: