Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sednica Skupštine

 • palilla

  Palilula i Niška Banja dobijaju predsednike opština na sutrašnjim sednicima

  Nakon konstitutivnih sednica, niške opštine Palilila i Niška Banja zakazale su za četvrtak, 18. jul, drugu sednicu na kojoj će izabrati izvršnu vlast - predsednika opštine, njegovog zamenika i članove opštinskog veća. U obe opštine lista oko SNS-a ima većinu, a kandidati za predsednike će biti biti dosadašnji predsednici opštine - Dušan Živković i Bratislav Vučković.

  (1) detaljnije
 • ulica

  Radovi na rekonstrukciji ulica u Prokuplju kasne i stvaraju probleme građanima

  Ugovorom vrednim 224.506.773 dinara potpisanim sredinom januara ove godine sa grupom ponuđača za rekonstrukciju i uređenje ulica Arsenija Čarnojevića i Milena Jovanovića, predviđeno je da se radovi završe za 7 meseci. Međutim, samo 2 meseca pre predviđenog roka kraj radova se ne nazire, Ulica Arsenija Čarnojevića, duga 1.450 metara, raskopana je i gotovo neprohodna, dok Ulica Milena Jovanovića, duga 738 metara i koja je obuhvaćena projektom rekonstrukcije, još nije ni počela da se radi.

  (4) detaljnije
 • skupština, niška banja

  Kardiolog Tomislav Kostić opet na čelu Skupštine u Niškoj Banji

  Većinom glasova odbornika za predsednika Skupštine opštine Niška Banja izabran je kardiolog Tomislav Kostić, prvi na listi Srpske napredne stranke u toj Opštini. Njemu je ovo drugi mandat na čelu lokalnog parlamenta Niške Banje.

  (6) detaljnije
 • nikola božić

  Nikola Božić ponovo izabran za predsednika Skupštine opštine Palilula

  Sa 14 glasova za i 3 protiv, dosadašnji predsednik Skupštine Gradske opštine Palilula Nikola Božić ponovo je izabran za predsednika opštinskog parlameta. Većinom glasova izabrani su i zamenik predsednika Skupštine Srđan Vasković i sekretar Vanja Ružić.

  (16) detaljnije
 • guranje-foto-gradvranje

  Posle vrištanja i guranja za skupštinskom govornicom u Vranju, vlast donela brojne važne odluke

  Nakon što je odbijen predlog predstavnika vranjske opozicije da se skoro 60 tačaka dnevnog reda podeli na više sednica lokalne Skupštine, oni su demonstrativno blokirali skupštinsku govornicu. Okupiralo ih je obezbeđenje, došlo je do verbalng sukoba, malo guranja, a onda su i vrištali. I nakon toga zasedanje je nastavljeno, a vladajuća većina je donela veliki broj važnih odluka, od postavljanja direktora, prodaje gradskog zemljišta do cene vrtića.

  (2) detaljnije
 • Skupština Grada Niša

  Promena naziva ulice u centru i poklanjanje zgrada na sednici Skupštine Niša

  Promena naziva Jadranske ulice u Ulicu heroja sa Paštrika, poklanjanje dve porodične zgrade u Pasi Poljani stanovnicima Mramora koji su bili pogođeni klizištem, Statut Dečijeg kulturno-rekreativnog centra, dopuna programa Simfonijskog orkestra, promene u ugovoru sa Fudbalskim savezom Srbije i poklanjanje nepokretnosti Apotekarskoj ustanovi Niš biće na dnevnom redu 39. sednice Skupštine Niša koja je u utorak, 21. maja.

  (5) detaljnije
 • panorama Prokuplja

  Zakazana sednica Skupštine Prokuplja, ali bez zahteva opozicije za smenu direktorke Muzeja

  Nakon što je pre dva dana Slaviša Momčilović, odbornik opozicione Demokratske stranke podneo predlog za zakazivanje vanredne sednice na kojoj bi se razmatrala smena direktorke Muzeja Ljliljane Krasić koja je prvostepeno osuđena za falsifikovanje potpisa, predsednik Skupštine Dejan Lazić je zakazao sednicu za 30. april, ali kao redovnu i bez predložene tačke opozicije.

  (1) detaljnije
 • Skupština

  Budžet Niša uvećan za više od 2 milijarde - Grad Niš računa i prodaju zemljišta

  Prvim rebalansom budžeta Grada Niša odlučeno je da dosadašnji budžet koji je bio skoro 16,4 milijarde dinara bude uvećan na skoro 19 milijardi. Budžet će biti povećan za uređenje međublokovskog prostora, izgradnju i održavanje saobraćajnica, eksproprijaciju, podršku kulturnim manifestacijama, za ujede pasa, ali i održavanje lokalnih izbora. Do kraja godine najavljen je još jedan rebalans jer će budžet dodatno biti uvećan prodajom gradskog zemljišta investitorima. Za opoziciju, novi budžet ne pokazuje realnu finansijsku situaciju, već početak predizborne kampanje.

  (12) detaljnije
 • Zgrada Prokuplja

  Prokupačke demokrate traže smenu osuđene direktorke Muzeja

  Demokratska stranka u Prokuplju predala je zahtev za zakazivanje vanredne sednice Skupštine na kojoj traže smenu Ljiljane Krasić, direktorke Muzeja u tom gradu, a koja je prvostepenom presudom osuđena za falsifikovanje potpisa, o čemu su Južne vesti pisale. Direktorki se stavlja na teret da je falsifikovala potpis tadašnjeg v. d. direktora Muzeja na tekst njegove ostavke koji je sama sačinila, a nakon toga “potpisani dokument” predala Skupštini Prokuplja koja je trebala na osnovu toga da ga smeni, a na njegovo mesto imenuje nju za vršioca dužnosti.

  (3) detaljnije
 • Košarka, koš

  Rebalansom budžeta niški sportski klubovi dobijaju još 30 miliona dinara

  Nakon tri godine smanjivanja i jedne godine blagog uvećanja budžeta za direktna davanja sportskim klubovima, mesec dana pred lokalne izbore, rebalansom budžeta Grada sportski klubovi iz Niša dobiće uvećanje za 30.000.000 dinara. Razlog je što je jedan broj sportskih organizacija u dosadašnjim takmičenjima ostvario zapažene rezultate, piše u izmeni odluke budžeta o kojoj odbornici treba da odlučuju.

  (6) detaljnije
 • grad Prokuplje

  Prokuplje se zadužuje 2,5 miliona evra, ali kažu - "sve je u interesu Prokupčana"

  Na hitnoj sednici Skupštine za koju opozicija tvrdi da je nezakonita jer je zakazana u roku kraćem od 24 sata, odbornička većina koju predvode naprednjaci u koaliciji sa socijalistima i zavetnicima, usvojila je odluku o kreditnom zaduženju Grada za 285 miliona dinara ili skoro 2,5 miliona evra za, kako je obrazloženo, kapitalne projekte. Opozicioni odbornici Srbije protiv nasilja glasali su protiv podizanja kredita, dok su odbornici koalicije POKS-DSS bili uzdržani.

  (6) detaljnije
 • grad Prokuplje

  Penzioner u nezakonitom v. d. statusu ponovo imenovan za v. d. direktora

  Nakon što je, kako je objašnjeno, zbog tehničkih propusta skupštinska većina lokalnog parlamenta u Prokuplju izglasala poništenje oglasa koji je raspisan za direktore JP Gradski vodovod i JP za urbanizam i izgradnju, odbornici su izabrali za v. d. direktora Gradskog vodovoda 71-godišnjeg Milisava Brajkovića. Brajković je pre toga razrešen sa mesta v. d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju na koje je postavljen 2019. godine i mimo svih propisa i zakona obavljao je tu funkciju do danas.

  (7) detaljnije
 • grad Prokuplje

  Zakazana Skupština Prokuplja, na dnevnom redu poništenje oglasa za direktore javnih preduzeća

  Gradska vlast u Prokuplju zakazala je petu po redu Skupštinu na kojoj će odbornici odlučivati i o poništenju oglasa koje su ranije raspisali za direktore JP Gradski vodovod i Direkcije za urbanizam i izgradnju. Da je vladajuća većina sigurna da će te tačke biti izglasane govori i to da su na dnevnom redu tačke o razrešenju i izboru novih v. d. direktora tih preduzeća, a Skupština je zakazana za sredu 3. aprila od 10 sati.

  (1) detaljnije
 • pirot protiv nasilja

  Pirotska opozicija nakon neuspele sednice poručuje - vlast ne želi besplatne udžbenike za našu decu

  I druga sednica koju su zakazali predstavnici odborničke grupe "Pirot protiv nasilja" nije održana jer se odbornici vladajuće koalicije nisu pojavili, te nije bilo kvoruma. Zato su novu sazvali za 3. april, za kada je sednicu zakazala i predsednica Skupštine, a nadaju se da će se na njoj naći tačke koje predlažu, kao što je odluka o besplatnim udžbenicima.

  (2) detaljnije
 • pirot protiv nasilja

  Pirotski opozicionari zakazali sednicu i pitaju vlast - "Če doodite li da raspravljamo o važnim pitanjima?"

  Nakon je prošlog petka sazvala sednicu Skupštine grada na kojoj se nisu pojavili predstavnici vladajuće koalicije, odbornička grupa "Pirot protiv nasilja" zakazala je novu za danas. Traže da se raspravlja o važnim pitanjima, kao što su novi poslanik i besplatni udžbenici, a ističu da imaju prava da sazovu sednicu kao grupa koja ima više od 30% odbornika.

  (3) detaljnije
 • emisija, milošević, stanković

  Niški poslanici o republičkoj Skupštini: Unutra buka, van sale ljudski odnos sa poslanicima SNS-a

  Bučno da ne čujete svoje misli, glasno kao na žurci, uvrede, psovke, dobacivanja - tako narodna poslanica iz Niša Jelena Milošević opisuje atmosferu u sali Skupštine Republike Srbije. Dok se u sali dešavaju “nadrealne scene”, kako priča njen kolega Đorđe Stanković, van skupštinske je drugačija slika - sa poslanicima iz vladajuće koalicije opozicionari razgovaraju, ponekad od njih dobiju i korisne informacije.

  (11) detaljnije
 • Jelena Milošević

  Poslanica Jelena Milošević u emisiji Južnih vesti - o slučaju "skupštinski toalet papir" i zloupotrebi kamera

  Nismo krali toalet papir u Narodnoj skupštini, nismo ga odneli kući, on je ostao u Skupštini i po mom dubokom uverenju upotrebljen je u skladu sa njegovom namenom, rekla je narodna poslanica Jelena Milošević komentarišući slučaj zbog kog čak i gradonačelnica Dragana Sotirovski hoće da se iseli iz Niša.

  (14) detaljnije
 • skupština

  Prva sednica niške Skupštine ove godine zakazana na Dan zaljubljenih

  O poklanjanju zemljišta u Niškoj Banji državi, osnivanju sportsko-privrednog društva, kao i izgradnji parka na pantelejskom Bulevaru u kome će biti i vrtić i crkva, raspravljaće između ostalog niški odbornici na sednici Skupštine, prvoj ove godine, koja je zakana za sredu, 14. februar.

  (7) detaljnije
 • vasić

  Vladan Vasić po šesti put na čelu Pirota

  Svoj maratonski staž od 2003. godine na mestu prvog čoveka Pirota nastaviće Vladan Vasić, kome je većina odbornika novog lokalnog parlamenta dala još jedan četvorogodišnji mandat. Nije bilo promena ni na mestu njegovog zamenika i zamenice predsednika Skupštine, dok je za novu predsednicu Skupštine imenovana Dragana Tončić, aktuelna načelnica Pirotskog okruga i poverenica SNS-a za Pirot. Za Vasićev novi mandat glasali su odbornici SNS-a, SPS-a i koalicije Zavetnika i POKS-a.

  (8) detaljnije
 • dimitrovgrad

  Zakazana konstitutivna sednica dimitrovgradske Skupštine

  Za četvrtak, 25. januar predsednik Privremenog organa Opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov zakazao je prvu konstitutivnu sednicu Skupštine. Prema konačnim rezultatima lokalnih izbora svoje predstavnike imaće svih 5 listi koje su učestvovale na njima.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Sad kad se spreme ima gi icepe redom.

Miki čitalac

Tekst: Finiš priprema Radničkog - posle Bugarske, rad u Nišu

Pronađite nas na: