Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sednica Skupštine

 • Dimitrije Jankovic

  Dimitrije Janković ponovo na čelu Apoteka Niš, sada kao vršilac dužnosti

  Na mesto odlazećeg vršioca dužnosti direktora Apotekarske ustanove Niš Radojka Matića, izabran je Dimitrije Janković, odlukom većine odbornika Skupštine Grada.

  (8) detaljnije
 • skupstina

  Rasprava o budžetu opozicije i bivše niške vladajuće garniture, Sotirovski posmatrala bez reči

  Na trećoj sednici novog saziva niškog parlamenta odbornici su posle burne diskusije usvojili završni račun gradskog budžeta za 2019. godinu sa 50 glasova za i 4 protiv. Za novog gradskog urbanistu izglasana je Tanja Obradović, izabrani su novi članovi komisije za planove i Gradskog štaba za vanredne situacije.

  (16) detaljnije
 • dalibor-radicevic-foto-opstinaaleksinac

  Radičević izabran za predsednika Opštine Aleksinac, odriče se poslaničkog mandata

  Za novog predsednika Opštine Aleksinac na današnjoj sednici Skupštine izabran je Dalibor Radičević iz SNS, koji je od 2014. godine narodni poslanik u Skupštini Srbije. Radičević kaže da će podneti ostavku poslaničko mesto, jer je došao na čelo Opštine po dogovoru opštinskog odbora.

  detaljnije
 • Debata na otvorenom u centru grada

  Izabrano novo-staro rukovodstvo Opštine Dimitrovgrad

  I u naredne 4 godine Dimitrovgradom će upravljati Vladica Dimitorv (SNS), koga su odbornici na konstitutivnoj sednici Skupštine izabrali za predsednika Opštine. Njegov zamenik i u narednom mandatu biće Zoran Gerov (SPS). I predsednik Skupštine nije se promenio, pa će lokalnim parlamentom predsedavati Zoran Đurov, kadar Srpske napredne stranke.

  (4) detaljnije
 • Mesto pomoćnika za socijalna pitanja opet upražnjeno

  Ivana Stojičić nova predsednica Opštine Babušnica

  Na konstitutivnoj sednici Skupštine odbornici su izglasali Ivanu Stojičić za novu predsednicu Opštine Babušnica. Stojičićeva je kadar Srpske napredne stranke, koja ima većinu u lokalnom parlamentu, i ona je druga žena na čelu opštine. Njena zamenica u narednom mandatu biće Kristina Jovanović, diplomirani hemičar. Za predsednika Skupštine izabran je Dalibor Jocić, takođe kadar SNS.

  (12) detaljnije
 • Goran Miljković Bela Palanka

  Naprednjaci sami formirali vlast u Beloj Palanci, Miljković 3. put predsednik Opštine

  I u naredne 4 godine Belom Palankom upravljaće Goran Miljković koga su na sednici Skupštine odbornici izglasali za predsednika Opštine. Miljković je kadar Srpske napredne stranke i njemu je ovo 3. mandat na čelu opštine. Naprednjaci su u Beloj Palanci samostalno formirali vlast i imaju 24 od 29 odbornika, a u lokalnom parlamentu su i predstavnici socijalista i radikala.

  (5) detaljnije
 • sednica

  Na sednici niške Skupštine izabrana nova izvršna vlast

  Zasedanje niškog parlamenta na kojem je i zvanično doneta odluka o tome ko će činiti izvršnu vlast, odnosno ko će biti gradonačelnik i gradski većnici, održava se u Oficirskom domu. Za gradonačelnicu je izabrana Dragana Sotirovski, njen zamenik biće Dušića Davidović, a imenovano je i 9 gradskih većnika.

  (35) detaljnije
 • aleksinac skupstina

  Dosadašnji predsednik Opštine izabran za predsednika Skupštine Aleksinac

  Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Aleksinac potvrđeni su mandati 41 odbornika, a za predsednika parlamenta izabran je Nenad Stanković, dosadašnji predsednik Opštine Aleksinac. Ko će biti novi predsednik Opštine, saznaće se na narednoj sednici, koja je zakazana za ponedeljak, 24. avgust.

  detaljnije
 • predsednik opštine Bratislav Petrović

  Bratislav Petrović novi predsednik Opštine Vlasotince

  Dosadašnji predsednik Skupštine Bratislav Petrović izglasan je za novog predsednika Opštine Vlasotince. Petrović je kadar Srpske napredne stranke i upravljaće opštinom u naredne 4 godine. Novi predsednik lokalnog parlamenta u sledećem mandatu biće Milan Jović iz Socijalističe partije Srbije.

  detaljnije
 • gadzin han

  Formirana Skupština u Gadžinom Hanu, odbornici SPS i JS napustili sednicu i biće opozicija

  Konstitutivnu sednicu Skupštine Opštine Gadžin Han obeležio je izbor dosadašnje predsednice Opštine Marije Cvetković za predsednika lokalnog parlamenta, ali i to što su sednicu nakon potvrđivanja mandata napustili odbornici koalicionog bloka Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija koji će, kako kažu, ubuduće će biti u opoziciji. Ime novog predsednika Opštine saznaće se na sutrašnjoj sednici.

  (3) detaljnije
 • Crveni Krst konstitutivna u dvorištu

  Stanković opet predsednik Skupštine Crveni Krst, Milutinović jedini kandidat za predsednika Opštine

  Na mesto predsednika Skupštine niške Gradske Opštine Crveni Krst ponovo je postavljen Dragan Stanković iz SNS-a, a ime predsednika ove opštine saznaće se na narednoj sednici čiji datum još nije određen. Stanković kaže da je jedino ime koje u opticaju za predsednika Opštine Miroslav Milutinović koji je i u prethodnom mandatu bio na ovoj funkciji.

  (12) detaljnije
 • Vladan Vasić

  Vladan Vasić gradonačelnik Pirota - 5. put

  Na konstitutivnoj sednici Skupštine, koja je zbog epidemije virusa korona održana u sali Doma kulture, za gradonačelnika Pirota ponovo je izabran Vladan Vasić. Novom-starom gradonačelniku je ovo 5. mandat, a prvi kao funkcioneru Srpske napredne stranke. Lokalnim parlamentom prvi put će upravljati žene - za predsednicu je izabrana Milena Dimitrijević, a njena zamenica biće Katarina Tančić, obe kadar SNS-a.

  (4) detaljnije
 • sednica lebane

  Izabrano rukovodstvo Lebana, Bogdanoviću još jedan mandat na čelu Opštine

  I u naredne četiri godine predsenik Opštine Lebane biće Ivan Bogdanović, kadar Srpske napredne stranke, a Skupštinom će upravljati njegov stranački kolega i dosadašnji zamenik Boban Pejić. Pored naprednjaka, u lokalni parlament su i predstavnici Socijalističke partije Srbije, Grupe građana "Inicijativa za Lebane", Grupe građana "Goran Janjić" i Srpske radikalne stranke.

  detaljnije
 • dzunic

  Džunić novi predsednik niške Skupštine, izbor gradonačelnika sutra

  Na prvoj sednici novog saziva niškog parlamenta potvrđeni su mandati odbornicima, a za predsednika Skupštine Grada izabran je Boban Džunić, nekadašnji predsednik Opštine Palilula i direktor niške Elektrodistribucije. Gradonačelnik Niša biće izabran na sednici koja je zakazana za sutra u 11 sati.

  (47) detaljnije
 • skupština bojnik

  Izabrano novo-staro rukovodstvo Opštine Bojnik

  Još 4 godine na mestu predsednika Opštine Bojnik biće Nebojša Nenadović iz Srpske napredne stranke, dok će Skupštinom upravljati njegov stranački kolega Dragiša Dimitrijević. Naprednjaci imaju 19 od 27 odbornika, a u novi saziv Skupštine ušao je i po jedan predsatvnik socijalista i Pokreta "Snaga Srbije - BK", kao i 6 iz Grupe građana "Za bolji i pravedniji Bojnik".

  (2) detaljnije
 • Bugari koriste naziv Caribrod

  Održana sednica Skupštine u Dimitrovgradu, Opština se zadužuje 44,5 miliona

  Zbog manjka prihoda u budžetu usled vanrednog stanja, odbornici dimitrovgradske skupštine na današnjoj sednici koja je održana u sali Centra za kulturu usvojili su odluku o uzimanju kredita od 44,5 mliona dinara. Od početka vanrednog stanja ovo je prva sednica lokalnog parlamenta na jugu Srbije.

  (1) detaljnije
 • dimitrovgrad

  Prva sednica lokalnog parlamenta u vanrednom stanju u Dimitrovgradu

  Kako bi se razmatrao plan aktivnosti i dosadašnji rad Štaba za vanredne situacije, ali i kako bi se donela odluka o rebalansu i zaduživanju Opštine, prvu sednicu od uvođenja vanrednog stanja održaće lokalni parlament u Dimitrovgradu, nakon odobrenja policije, u petak, 24. aprila. Na dnevnom redu naći će se 5 tačaka, a najznačajnije su one o rebalansu budžeta, zaduživanju Opštine i razmatranje stanja u vanrednom stanju.

  detaljnije
 • centar za kulturu

  Dimitrovgrađani zakazali sednicu Skupštine, čekaju dozvolu policije

  Kako bi održali sednicu lokalnog parlamenta, čelnici Opštine Dimitrovgrad čekaju odobrenje policije, a ukoliko ono bude pozitivno, sednica će se održati u petak, 24. aprila. Pored usvajanja izveštaja Štaba za vanredne situacije, na sednici će se raspravljati i o rebalansu budžeta, ali i o zaduživanju Opštine za 44,5 miliona dinara.

  (1) detaljnije
 • blace

  SNS i DS se udružili u Blacu i smenili predsednika Skupštine

  Na vanrednoj sednici Skupštine Blaca, koju je zakazala zamenik predsednika Nevena Pešić, došlo je do prekomponovanja vlasti i smene predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića koji je do nedavno podržavao SNS, a pre desetak dana postavljen je za jednog od kordinatora SPS-a. Za smenu je glasalo 13 od 25 odbornika, od kojih su 9 iz Srpske napredne stranke, 2 “odbegla” odbornika Demokratske stranke, ali i po jedan iz SPS-a i DSS-a. Novi predsednik Skupštine je Zlatko Dimitrijević iz SNS-a.

  (8) detaljnije
 • Gruner-Vlasotince,-foto-B.A

  Vlasotince dalo besplatno zemljište nemačkom "Gruneru" za novi pogon

  Nakon što joj je odobreno skoro 800.000 evra subvencija, nemačka kompanija koja se u Vlasotincu bavi proizvodnjom delova za elektoro i automobilsku industirju, od lokalne samouprave, za izgradnju novog pogona, dobila je besplatno zemljište. Kako je obrazložio predsednik Opštine Zoran Todorović, kompanija Gruner će zaposliti još 200 radnika, te je opravdano dati im zemljište bez naknade.

  (9) detaljnije