Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

seminar

  • Seminar traje do 4. marta; ilustracija; foto: Flickr

    Seminar o preduzetništvu predstojećeg vikenda u Nišu

    Četvrti seminar o preduzetništvu i karijernom razvoju pod nazivom “Be smart and start” održaće se u niškom Startap centru 10, 11. i 12. maja. Najavljeni su iskusni predavači koji polaznicima treba da prenesu znanje o uspešnom poslovanju.

    (2) detaljnije
  • samoodbrana

    Besplatan seminar samoodbrane za Leskovčanke

    Kako se najbolje odbraniti od napadača, koje su vitalne tačke udaraca i efikasne tehnike samoodbrane mogu naučiti devojke i žene na seminaru koji će se održati u nedelju, 25. novembra u 12 sati u Leskovcu. Seminar će se održati u sali "MMA" teretane koja se nalazi u Ulici Kralja Petra Prvog 13.

    detaljnije
  • posao projekat foto aleksandar kostic

    U Nišu besplatan seminar o pokretanju biznisa

    Oni koji bi da krenu u privatne vode i pokrenu svoj posao mogu da prođu besplatan dvodnevni seminar i čuju iskustva i preporuke o preduzetništvu. Organizacija AEGEE Niš organizuje predavanja " Be smart and start" 21. i 22. maja u Oficirskom domu.

    (3) detaljnije
  • studenti

    Besplatan seminar “mekih veština” za niške studente

    Prijave za trodnevni seminar “Soft Skills Academy” su otvorene još danas, a svi studenti niškog Univerziteta mogu da se prijave i ukoliko budu izabrani učestvovaće na treningu “mekih veština” od 11. do 13. maja. Moći će da razviju lične i profesionalne veštine koje su im neophodne za uspešnu karijeru.

    detaljnije
  • nasilje

    Besplatni seminar samoodbrane za Vranjanke

    Kako bi se devojke i žene osnažile u konkretnim situacijama kada su izložene fizičkom nasilju, u Vranju se 15. aprila od 13 do 18 sati u Gimnaziji "Bora Stanković" organizuje besplatni seminar samoodbrane.

    detaljnije
  • depresija.jpg

    Seminar o depresiji i suicidu na sajtu Psihološkog savetovališta za studente

    Na seminaru „Stavi zarez, a ne tačku na život“, koji organizuje Psihološko savetovalište Studentskog kulturnog centra Niš, stručnjaci će govoriti o depresiji iz različitih uglova, približiće ljudima šta ovaj fenomen znači, objasniti zašto je to društveni problem i dati savete zasnovane na praksi i radu sa ljudima. Seminar će se odžati 27. februara od 11 do 15 sati na Univerzitetu, a s obzirom na to da su mesta popunjena, zainteresovani će moći da ga prate na Fejsbuk stranici Savetovališta.

    detaljnije
  • pcele

    Seminar o bolestima pčela u nedelju u Nišu

    U svečanoj sali niške Gimnazije “Stevan Sremac” u nedelju 25. februara u 11 sati biće održan seminar za pčelare na temu “Zdravlje pčela u funkciji kvaliteta i bezbednosti pčelinjih proizvoda”.

    (1) detaljnije
  • Tango

    Ruskinja drži seminar plesačima u Nišu

    Igrači prvih ansambala niških kulturno-umetničkih društava i ritmičke plesne grupe, najavljuju iz Niškog kulturnog centra, mogu da prisustvuju seminaru koji će u četvrtak 11. januara održati Ruskinja Valerija Šabašnaja.

    detaljnije
  • Sastanak

    Novinari iz cele Srbije razmenjivali iskustva u Nišu

    Diskusija o tehničkim, ali i etičkim nedoumicama, razmena iskustava o izveštavanju putem interneta, te umrežavanje, razlozi su zbog kojih su se novinari iz svih krajeva Srbije okupili u "Južnim vestima". Oni su tokom dvodnevnog skupa razgovarali o najrazličitijim temama, a složni su u tome da će im novostečana znanja mnogo koristiti.

    detaljnije
  • seminar foto alekandar kostic

    Besplatni seminar u Vranju o studiranju u Austriji

    U amfiteatru Visoke škole u Vranju 28. aprila biće održan besplatni seminar "Moj put u Austriju“ na kome će biti reči o tome kako upistai fakultet u toj zemlji, kako dobiti stipendiju, ali i o deficitarnim zanimanjima u Austriji, šta je potrebno osim diplome i koji su koraci za dobijanje radne vize.

    detaljnije
  • Seminar traje do 4. marta; ilustracija; foto: Flickr

    Seminar o pametnim tehnologijama za Nišlije

    Savremeni trendovi i inovacije u oblasti informacionih tehnologija, elektroenergetika, robotika, izumi i način na koji funkcionišu, neke su od tema seminara “Smart Technologies” koji se od 27. februara do 4. marta održava na Elektronskom fakultetu u Nišu.

    detaljnije
  • Aikido

    Aikido “učitelj učiteljima” po prvi put trenira Nišlije

    Povodom jubileja postojanja aikidoa u Nišu, učitelj najvišeg priznanja po prvi put će održati seminar u ovom gradu, 18. i 19. februara. Svi zainteresovani, po ceni od 35 evra, mogu učiti od Mišela Karanta, čija titula Shihan u bukvalnom prevodu znači “učitelj učiteljima”.  

    (1) detaljnije
  • seminar

    Niški funkcioneri najmanje poštovali Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije

    Poslednjih nekoliko godina Niš je bio u vrhu gradova koji nisu poštovali preporuke Agencije za borbu protiv korupcije. Osim što su funkcioneri i organi uprave kasnili sa dostavom informacija, u gradskoj upravi je bilo puno nepotizma i sukoba interesa.

    (8) detaljnije
  • mladi za turizam

    O kulturi putovanja na besplatnom seminaru

    Kako bi kroz predavanja i primere upoznalo sve zainteresovane sa kulturnim i prirodnim potencijalom Srbije Udruženje “Mladi za turizam – Niš“ organizuje seminar “Kultura putovanja“ u petak, 26. februara.

    detaljnije
  • medijacentar.jpg

    I novinari u borbi protiv nelegalne trgovine

    Visoke marže, porezi i komplikovane procedure, kao i niska građanska svest, neki su od glavnih uzroka sive ekonomije protiv kojih se treba boriti i novinarskim izveštavanjem, zaključak je seminara koji je održan u niškom “Media centru”.

    detaljnije
  • romi

    Set edukacija za mlade Rome iz Toplice

    Romi iz Blaca, Prokuplja, Kuršumlije i Žitorađe, starosti od 15 do 40 godina, mogu se još danas prijaviti za učešće na seminarima o diskriminaciji, toleranciji, poštovanju principa jednakosti i ravnopravnosti.

    detaljnije
  • taichi.jpg

    Seminar kineskih veština za bolje zdravlje

    U subotu, 22. i 23. novembra, u sali Umetničke škole u Nišu, biće održan seminar kineskih veština “Tai Chi Chuan” i “Yi Quan”, čiji je cilj pre svega, kako kažu organizatori, unapređenje zdravlja polaznika.

    detaljnije
  • jagnjad.jpg

    Seminar o poljoprivredi i stočarstvu u Tvrđavi

    Značaj poljoprivredne proizvodnje u ovom delu Srbije, udruživanja poljoprivrednika, stanje i razvoj stočarstva u Nišu, samo su neke od tema seminara koji će se održati 7. oktobra u restoranu “Pozornica” u Tvrđavi.

    detaljnije
  • Psiholoski-seminar.JPG

    Seminar o uzrocima i posledicama nasilja

    U ponedeljak, 16. juna, u velikoj sali Univerziteta u Nišu biće održan seminar “Nasilje - epidemija savremenog društva“ koji organizuje Psihološko savetovalište za studente.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: