Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

seminar

 • dom zdravlja Leskovac

  Besplatan seminar o potomstvu krajem jula u Leskovcu

  Oni koji planiraju ili očekuju prinovu moći će da dobiju stručne savete lekara, na seminaru koji se u leskovačkom Domu zdravlja održava u subotu, 20. jula od 17 do 19 sati. Učešće je besplatno, ali se zbog ograničenog broja mesta zainteresovani moraju prijaviti.

  detaljnije
 • Samoodbrana žena

  U nedelju besplatan seminar samoodbrane za leskovačke osnovce

  Kako se odbraniti od psihiloškog i fizičkog nasilja leskovački osnovci mogu saznati na seminaru koji će se održati u nedelju, 2. juna od 11 sati u sali sportskog centra “Underground”. Učešće je besplatno.

  detaljnije
 • Seminar traje do 4. marta; ilustracija; foto: Flickr

  Seminar o preduzetništvu predstojećeg vikenda u Nišu

  Četvrti seminar o preduzetništvu i karijernom razvoju pod nazivom “Be smart and start” održaće se u niškom Startap centru 10, 11. i 12. maja. Najavljeni su iskusni predavači koji polaznicima treba da prenesu znanje o uspešnom poslovanju.

  (2) detaljnije
 • samoodbrana

  Besplatan seminar samoodbrane za Leskovčanke

  Kako se najbolje odbraniti od napadača, koje su vitalne tačke udaraca i efikasne tehnike samoodbrane mogu naučiti devojke i žene na seminaru koji će se održati u nedelju, 25. novembra u 12 sati u Leskovcu. Seminar će se održati u sali "MMA" teretane koja se nalazi u Ulici Kralja Petra Prvog 13.

  detaljnije
 • posao projekat foto aleksandar kostic

  U Nišu besplatan seminar o pokretanju biznisa

  Oni koji bi da krenu u privatne vode i pokrenu svoj posao mogu da prođu besplatan dvodnevni seminar i čuju iskustva i preporuke o preduzetništvu. Organizacija AEGEE Niš organizuje predavanja " Be smart and start" 21. i 22. maja u Oficirskom domu.

  (3) detaljnije
 • studenti

  Besplatan seminar “mekih veština” za niške studente

  Prijave za trodnevni seminar “Soft Skills Academy” su otvorene još danas, a svi studenti niškog Univerziteta mogu da se prijave i ukoliko budu izabrani učestvovaće na treningu “mekih veština” od 11. do 13. maja. Moći će da razviju lične i profesionalne veštine koje su im neophodne za uspešnu karijeru.

  detaljnije
 • nasilje

  Besplatni seminar samoodbrane za Vranjanke

  Kako bi se devojke i žene osnažile u konkretnim situacijama kada su izložene fizičkom nasilju, u Vranju se 15. aprila od 13 do 18 sati u Gimnaziji "Bora Stanković" organizuje besplatni seminar samoodbrane.

  detaljnije
 • depresija.jpg

  Seminar o depresiji i suicidu na sajtu Psihološkog savetovališta za studente

  Na seminaru „Stavi zarez, a ne tačku na život“, koji organizuje Psihološko savetovalište Studentskog kulturnog centra Niš, stručnjaci će govoriti o depresiji iz različitih uglova, približiće ljudima šta ovaj fenomen znači, objasniti zašto je to društveni problem i dati savete zasnovane na praksi i radu sa ljudima. Seminar će se odžati 27. februara od 11 do 15 sati na Univerzitetu, a s obzirom na to da su mesta popunjena, zainteresovani će moći da ga prate na Fejsbuk stranici Savetovališta.

  detaljnije
 • pcele

  Seminar o bolestima pčela u nedelju u Nišu

  U svečanoj sali niške Gimnazije “Stevan Sremac” u nedelju 25. februara u 11 sati biće održan seminar za pčelare na temu “Zdravlje pčela u funkciji kvaliteta i bezbednosti pčelinjih proizvoda”.

  (1) detaljnije
 • Tango

  Ruskinja drži seminar plesačima u Nišu

  Igrači prvih ansambala niških kulturno-umetničkih društava i ritmičke plesne grupe, najavljuju iz Niškog kulturnog centra, mogu da prisustvuju seminaru koji će u četvrtak 11. januara održati Ruskinja Valerija Šabašnaja.

  detaljnije
 • Sastanak

  Novinari iz cele Srbije razmenjivali iskustva u Nišu

  Diskusija o tehničkim, ali i etičkim nedoumicama, razmena iskustava o izveštavanju putem interneta, te umrežavanje, razlozi su zbog kojih su se novinari iz svih krajeva Srbije okupili u "Južnim vestima". Oni su tokom dvodnevnog skupa razgovarali o najrazličitijim temama, a složni su u tome da će im novostečana znanja mnogo koristiti.

  detaljnije
 • seminar foto alekandar kostic

  Besplatni seminar u Vranju o studiranju u Austriji

  U amfiteatru Visoke škole u Vranju 28. aprila biće održan besplatni seminar "Moj put u Austriju“ na kome će biti reči o tome kako upistai fakultet u toj zemlji, kako dobiti stipendiju, ali i o deficitarnim zanimanjima u Austriji, šta je potrebno osim diplome i koji su koraci za dobijanje radne vize.

  detaljnije
 • Seminar traje do 4. marta; ilustracija; foto: Flickr

  Seminar o pametnim tehnologijama za Nišlije

  Savremeni trendovi i inovacije u oblasti informacionih tehnologija, elektroenergetika, robotika, izumi i način na koji funkcionišu, neke su od tema seminara “Smart Technologies” koji se od 27. februara do 4. marta održava na Elektronskom fakultetu u Nišu.

  detaljnije
 • Aikido

  Aikido “učitelj učiteljima” po prvi put trenira Nišlije

  Povodom jubileja postojanja aikidoa u Nišu, učitelj najvišeg priznanja po prvi put će održati seminar u ovom gradu, 18. i 19. februara. Svi zainteresovani, po ceni od 35 evra, mogu učiti od Mišela Karanta, čija titula Shihan u bukvalnom prevodu znači “učitelj učiteljima”.  

  (1) detaljnije
 • seminar

  Niški funkcioneri najmanje poštovali Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije

  Poslednjih nekoliko godina Niš je bio u vrhu gradova koji nisu poštovali preporuke Agencije za borbu protiv korupcije. Osim što su funkcioneri i organi uprave kasnili sa dostavom informacija, u gradskoj upravi je bilo puno nepotizma i sukoba interesa.

  (8) detaljnije
 • mladi za turizam

  O kulturi putovanja na besplatnom seminaru

  Kako bi kroz predavanja i primere upoznalo sve zainteresovane sa kulturnim i prirodnim potencijalom Srbije Udruženje “Mladi za turizam – Niš“ organizuje seminar “Kultura putovanja“ u petak, 26. februara.

  detaljnije
 • medijacentar.jpg

  I novinari u borbi protiv nelegalne trgovine

  Visoke marže, porezi i komplikovane procedure, kao i niska građanska svest, neki su od glavnih uzroka sive ekonomije protiv kojih se treba boriti i novinarskim izveštavanjem, zaključak je seminara koji je održan u niškom “Media centru”.

  detaljnije
 • romi

  Set edukacija za mlade Rome iz Toplice

  Romi iz Blaca, Prokuplja, Kuršumlije i Žitorađe, starosti od 15 do 40 godina, mogu se još danas prijaviti za učešće na seminarima o diskriminaciji, toleranciji, poštovanju principa jednakosti i ravnopravnosti.

  detaljnije