Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

seminar

 • kreni talks

  Šta raditi i ne raditi kad propadne biznis ideja - tema novog vebinara "Mladih ambasadora"

  Seriju otvorenih onlajn predavanja sa ekspertima iz oblasti kreativnih industrija iz celog sveta niško Udruženje "Mladi ambasadori" nastavlja u četvrtak, 21. maja kada će tema biti "Dan posle". Predavač će biti Kruno Ris, a pričaće se, kažu organizatori, o propadanju biznisa - šta raditi kad ideja ne postane realnost ili vrlo brzo prestane da to bude, odnosno šta raditi dan nakon propadanja biznisa i šta nikako ne raditi.

  (1) detaljnije
 • adam frampton

  Uloga arhitekata u pandemiji tema onlajn seminara

  Kolika je potreba za javnim prostorom, koja je uloga arhitekata u pandemiji i kako bi oni mogli sprečiti narednu krizu, teme su 4. onlajn seminara koji organizuju članovi "Mladih ambasadora". Vebinar će se održati u četvrtak, 14. maja od 18 sati, a predavač će biti Adam Frampton, arhitekta i direktor kompanije Only If , dizajnerskog studija za arhitekturu i urbanizam iz Njujorka.

  (2) detaljnije
 • milan janic, krenitalks

  O krizi kao prilici za pozitivne transformacije na vebinaru "Mladih ambasadora"

  Kreativne industrije kao glavni pokretači transformacija u proizvodima, procesima i ponašanjima i kriza kao prilika za pozitivne promene teme su novog vebinara koji će članovi "Mladih ambasadora" organizovati u četvrtak, 7. maja. Predavač će biti Milan Janić, kreativni direktor i brend konsultant koji živi u Francuskoj, a prijave su u toku.

  detaljnije
 • Univerzitet Niš Banovina

  “Igre uma - manipulacija i obmana kroz životne uloge” - besplatan seminar u Nišu

  Manipulacija, izgled i ponašanje manipulatora, obmane kojima su ljudi pogodni u životu, ali i u marketingu, neke su od tema seminara besplatnog za sve zainteresovane koji će biti održan u subotu, 29. februara od 11 sati u zgradi niškog Univerziteta, popularnoj Banovini.

  (2) detaljnije
 • Trudnice i porodilje

  Seminar za buduće mame u Pirotu

  Savete, podršku i konsultaciju od strane lekara, sve buduće mame u Pirotu mogu dobiti na seminaru “Prvi dan sa bebom” koji će se održati 26. decembra u hotelu Ana lux . Početak seminara planiran je od 17 sati.

  detaljnije
 • Trudnoća je dar Kristina Radenković i Marija Veljković

  O trudnoći na besplatnom seminaru u Nišu sa stručnjacima i voditeljkom "Slagalice"

  "Youtube" kanal "Trudnoća je dar", na kome su snimci voditeljki kviza "Slagalica" Marije Veljković i Kristine Radenković, koje sa ženama razgovaraju o drugom stanju, osnivačice su rešile da presele na lično upoznavanje i razgovor. Na red je došao i Niš, gde će nekoliko medicinskih radnika i voditeljka u subotu, 23. novembra održati besplatni seminar za buduće majke.

  (1) detaljnije
 • Samoodbrana žena

  Krajem novembra besplatan seminar samoodbrane za Leskovčanke

  Najefikasnije tehnike samoodbrane, vitalne tačke udaraca i najbolja odbrana od napadača, biće prikazani na seminaru u Leskovcu u subotu, 30. novembra od 12 sati. Seminar je besplatan, a organizatori pozivaju devojke i žene da dođu i nauče nešto o samoodbrani. Seminar će se održati u teretani preko puta Šop-Đokićeve kuće.

  detaljnije
 • Gimnazijalci

  Gimnazijalci iz Vranja deo “Mreže mladih protiv korupcije”

  Vranjske gimnazijalke učestvovale su na seminaru “Mreža mladih Srbije protiv korupcije” u Vrnjačkoj Banji koji je okupio 30 učenika i profesora iz 10 gradova Srbije, koji će i narednih 6 meseci u svojim mestima nastaviti sa aktivnostima i radionicama na temu korupcije.

  detaljnije
 • Univerzitet Niš Banovina

  Seminar za niške studente o zaštiti konkurencije

  Studenti osnovnih, master i doktorskih studija iz Niša mogu da se prijave na seminar koji će biti održan 13. novembra, a organizatori poručuju da će saznati osnovne principe politike zaštite konkurencije i čuti konkretne primere iz prakse u borbi protiv kartela i druge oblike kršenja.

  detaljnije
 • čovek za kompjuterom

  Besplatna obuka za preduzetnike u Pirotu

  Kako se uspešno piše biznis plan moći će da saznaju svi zainteresovani Piroćanci koji prođu besplatnu obuku o preduzetništvu koji će se održati 1. i 2 oktobra. Predavanje će se održati u sali Ugovorne okružne privredne komore u Pirotu od 11 do 15 sati.

  (1) detaljnije
 • kako vlogovati svetom

  Seminar za mlade o tome kako vlogovati svetom

  Blogovanje i vlogovanje su danas jedni od glavnih alata za samopromociju, pa Udruženje "Štek haus" organizuje seminar za mlade od 15 do 30 godina iz Niša i okoline koji bi da nauče ove tehnike, a saznaće i tajne javnog nastupa. Konkurs za ovu besplatnu školu otvoren je do 15. septembra.

  detaljnije
 • dom zdravlja Leskovac

  Besplatan seminar o potomstvu krajem jula u Leskovcu

  Oni koji planiraju ili očekuju prinovu moći će da dobiju stručne savete lekara, na seminaru koji se u leskovačkom Domu zdravlja održava u subotu, 20. jula od 17 do 19 sati. Učešće je besplatno, ali se zbog ograničenog broja mesta zainteresovani moraju prijaviti.

  detaljnije
 • Samoodbrana žena

  U nedelju besplatan seminar samoodbrane za leskovačke osnovce

  Kako se odbraniti od psihiloškog i fizičkog nasilja leskovački osnovci mogu saznati na seminaru koji će se održati u nedelju, 2. juna od 11 sati u sali sportskog centra “Underground”. Učešće je besplatno.

  detaljnije
 • Seminar traje do 4. marta; ilustracija; foto: Flickr

  Seminar o preduzetništvu predstojećeg vikenda u Nišu

  Četvrti seminar o preduzetništvu i karijernom razvoju pod nazivom “Be smart and start” održaće se u niškom Startap centru 10, 11. i 12. maja. Najavljeni su iskusni predavači koji polaznicima treba da prenesu znanje o uspešnom poslovanju.

  (2) detaljnije
 • samoodbrana

  Besplatan seminar samoodbrane za Leskovčanke

  Kako se najbolje odbraniti od napadača, koje su vitalne tačke udaraca i efikasne tehnike samoodbrane mogu naučiti devojke i žene na seminaru koji će se održati u nedelju, 25. novembra u 12 sati u Leskovcu. Seminar će se održati u sali "MMA" teretane koja se nalazi u Ulici Kralja Petra Prvog 13.

  detaljnije
 • posao projekat foto aleksandar kostic

  U Nišu besplatan seminar o pokretanju biznisa

  Oni koji bi da krenu u privatne vode i pokrenu svoj posao mogu da prođu besplatan dvodnevni seminar i čuju iskustva i preporuke o preduzetništvu. Organizacija AEGEE Niš organizuje predavanja " Be smart and start" 21. i 22. maja u Oficirskom domu.

  (3) detaljnije
 • studenti

  Besplatan seminar “mekih veština” za niške studente

  Prijave za trodnevni seminar “Soft Skills Academy” su otvorene još danas, a svi studenti niškog Univerziteta mogu da se prijave i ukoliko budu izabrani učestvovaće na treningu “mekih veština” od 11. do 13. maja. Moći će da razviju lične i profesionalne veštine koje su im neophodne za uspešnu karijeru.

  detaljnije
 • nasilje

  Besplatni seminar samoodbrane za Vranjanke

  Kako bi se devojke i žene osnažile u konkretnim situacijama kada su izložene fizičkom nasilju, u Vranju se 15. aprila od 13 do 18 sati u Gimnaziji "Bora Stanković" organizuje besplatni seminar samoodbrane.

  detaljnije