Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

školske uniforme

  • uniforme surdulica verica rakočević

    Školske uniforme za osnovce u Surdulici

    Teget pantalone ili suknja, bele košulje i sakoi sa izvezenim inicijalima imena škole, predlog su novih unifomi koje bi od naredne školske godine trebalo da nose đaci Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Surdulici. U planu je da se uniforme uvedu u svim školama, a o inicijativi će odlučivati roditelji učenika. Uniforme je dizajnirala srpska kreatorka Verica Rakočević.

    (3) detaljnije
  • uniforme prvaci

    Prvaci u Opštini Medijana dobili uniforme i fluorescentne prsluke

    Majice sa dugim i kratkim rukavima, fluorescentne prsluke koje će nositi na putu od kuće do škole, kao i edukativne igrice, kako je saopšteno iz Opštine Medijana, dobili su prvaci iz 5 osnovnih škola, a plan je da ih dobiju i školarci iz ostalih osnovnih škola koje se nalaze na njihovoj teritoriji.

    (12) detaljnije
  • Prvaci-OS-Ivo-Andric-uniforme,-oktobar-2018;-foto:-M.-P

    Prvaci OŠ “Ivo Andrić” i ove godine “uniformisani”, uskoro i ostali razredi

    Niška Osnovna škola “Ivo Andrić” koja je prošle godine prva u Nišu, a među prvima i u celoj državi, uvela školske uniforme za đake koji kreću u prvi razred, kako kaže direktorka Milica Petković, ponovo je “uniformisala” prvake, a plan je da, uz saglasnost roditelja, uskoro i ostali učenici nose istu garderobu.

    (8) detaljnije
  • Uniforme Radoje Domanović

    Niška škola prva uvela uniforme za zaposlene

    Nedavno nagrađena Svetosavskom nagradom, niška Osnovna škola “Radoje Domanović” prva je u Srbiji uvela uniforme za zaposlene, a kako kaže direktorka Dušica Tričković, time su hteli da budu primer đacima koji bi od naredne školske godine trebalo da se “uniformišu”. Osim toga, novina u ovoj školi je i to što je odnedavno zabranjeno da se koriste mobilni telefoni.

    (46) detaljnije
  • Učenici

    Prvaci iz škole “Ivo Andrić” prvi u Nišu dobili uniforme

    Mališani koji su nedavno krenuli u prvi razred Osnovne škole “Ivo Andrić”, prvi su đaci u Nišu koji će nositi uniforme. Dobili su ih besplatno, kaže direktorka Milica Petković, a nada se da će i deca i roditelji biti zadovoljni ovim gestom.

    (6) detaljnije
  • Našminkane devojke u školama; foto: Wikimedia commons/Juanedc

    Kazne za one koji u školu idu kao u noćni provod

    U školskim klupama se često mogu videti đaci koji su obučeni kao za izlazak u klub, devojčice su napadno našminkane, a neadekvatno se oblače i nastavnici, upozorili su u Ministarstvu prosvete. Zbog toga će ubuduće kažnjavati one koji neprimerenim ponašanjem narušavaju izgled škola. 

    (22) detaljnije
  • DIMITROVGRAD08-odeljenje-I-2-u-uniformama.JPG

    Uniforme za đake u Dimitrovgradu

    U Gimnaziji "Sveti Kiril i Metodije“ u Dimitrovgradu učenici, na sopstvenu inicijativu, ponovo nose školske uniforme, a u znak podrške pridružili su im se i pojedini profesori.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: