Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

školske uniforme

 • uniforme surdulica verica rakočević

  Školske uniforme za osnovce u Surdulici

  Teget pantalone ili suknja, bele košulje i sakoi sa izvezenim inicijalima imena škole, predlog su novih unifomi koje bi od naredne školske godine trebalo da nose đaci Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Surdulici. U planu je da se uniforme uvedu u svim školama, a o inicijativi će odlučivati roditelji učenika. Uniforme je dizajnirala srpska kreatorka Verica Rakočević.

  (3) detaljnije
 • uniforme prvaci

  Prvaci u Opštini Medijana dobili uniforme i fluorescentne prsluke

  Majice sa dugim i kratkim rukavima, fluorescentne prsluke koje će nositi na putu od kuće do škole, kao i edukativne igrice, kako je saopšteno iz Opštine Medijana, dobili su prvaci iz 5 osnovnih škola, a plan je da ih dobiju i školarci iz ostalih osnovnih škola koje se nalaze na njihovoj teritoriji.

  (12) detaljnije
 • Prvaci-OS-Ivo-Andric-uniforme,-oktobar-2018;-foto:-M.-P

  Prvaci OŠ “Ivo Andrić” i ove godine “uniformisani”, uskoro i ostali razredi

  Niška Osnovna škola “Ivo Andrić” koja je prošle godine prva u Nišu, a među prvima i u celoj državi, uvela školske uniforme za đake koji kreću u prvi razred, kako kaže direktorka Milica Petković, ponovo je “uniformisala” prvake, a plan je da, uz saglasnost roditelja, uskoro i ostali učenici nose istu garderobu.

  (8) detaljnije
 • Uniforme Radoje Domanović

  Niška škola prva uvela uniforme za zaposlene

  Nedavno nagrađena Svetosavskom nagradom, niška Osnovna škola “Radoje Domanović” prva je u Srbiji uvela uniforme za zaposlene, a kako kaže direktorka Dušica Tričković, time su hteli da budu primer đacima koji bi od naredne školske godine trebalo da se “uniformišu”. Osim toga, novina u ovoj školi je i to što je odnedavno zabranjeno da se koriste mobilni telefoni.

  (46) detaljnije
 • Učenici

  Prvaci iz škole “Ivo Andrić” prvi u Nišu dobili uniforme

  Mališani koji su nedavno krenuli u prvi razred Osnovne škole “Ivo Andrić”, prvi su đaci u Nišu koji će nositi uniforme. Dobili su ih besplatno, kaže direktorka Milica Petković, a nada se da će i deca i roditelji biti zadovoljni ovim gestom.

  (6) detaljnije
 • Našminkane devojke u školama; foto: Wikimedia commons/Juanedc

  Kazne za one koji u školu idu kao u noćni provod

  U školskim klupama se često mogu videti đaci koji su obučeni kao za izlazak u klub, devojčice su napadno našminkane, a neadekvatno se oblače i nastavnici, upozorili su u Ministarstvu prosvete. Zbog toga će ubuduće kažnjavati one koji neprimerenim ponašanjem narušavaju izgled škola. 

  (22) detaljnije
 • DIMITROVGRAD08-odeljenje-I-2-u-uniformama.JPG

  Uniforme za đake u Dimitrovgradu

  U Gimnaziji "Sveti Kiril i Metodije“ u Dimitrovgradu učenici, na sopstvenu inicijativu, ponovo nose školske uniforme, a u znak podrške pridružili su im se i pojedini profesori.

  (5) detaljnije
KOMENTAR DANA