Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

školske uniforme

 • Uniforme Radoje Domanović

  Niška škola prva uvela uniforme za zaposlene

  Nedavno nagrađena Svetosavskom nagradom, niška Osnovna škola “Radoje Domanović” prva je u Srbiji uvela uniforme za zaposlene, a kako kaže direktorka Dušica Tričković, time su hteli da budu primer đacima koji bi od naredne školske godine trebalo da se “uniformišu”. Osim toga, novina u ovoj školi je i to što je odnedavno zabranjeno da se koriste mobilni telefoni.

  (46) detaljnije
 • Učenici

  Prvaci iz škole “Ivo Andrić” prvi u Nišu dobili uniforme

  Mališani koji su nedavno krenuli u prvi razred Osnovne škole “Ivo Andrić”, prvi su đaci u Nišu koji će nositi uniforme. Dobili su ih besplatno, kaže direktorka Milica Petković, a nada se da će i deca i roditelji biti zadovoljni ovim gestom.

  (6) detaljnije
 • Našminkane devojke u školama; foto: Wikimedia commons/Juanedc

  Kazne za one koji u školu idu kao u noćni provod

  U školskim klupama se često mogu videti đaci koji su obučeni kao za izlazak u klub, devojčice su napadno našminkane, a neadekvatno se oblače i nastavnici, upozorili su u Ministarstvu prosvete. Zbog toga će ubuduće kažnjavati one koji neprimerenim ponašanjem narušavaju izgled škola. 

  (22) detaljnije
 • DIMITROVGRAD08-odeljenje-I-2-u-uniformama.JPG

  Uniforme za đake u Dimitrovgradu

  U Gimnaziji "Sveti Kiril i Metodije“ u Dimitrovgradu učenici, na sopstvenu inicijativu, ponovo nose školske uniforme, a u znak podrške pridružili su im se i pojedini profesori.

  (5) detaljnije