Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

slem poezija

  • lkc

    Piscu iz Medveđe nagrada za doprinos razvoju satire

    Nagrada “Žak Konfino”, koja se na Festivalu humora i satire “Satirična leskovačka mućkalica” dodeljuje za doprinos razvoju satire, ove godine pripašće Živku Kuliću, piscu poreklom iz Medveđe. Na ovom Festivalu biće nagrađeni i najbolji aforističari, a nagrade će autorima biti uručene 23. novembra.

    detaljnije
  • slem

    Dela niških pesnika u zborniku “Tebi u lice”

    Posle deset godina pesničkih mesečnih događaja po noćnim klubovima Beograda, niški autori u saradnji sa kolegama iz drugih krajeva Srbije odlučili su da objave pesnički zbornik slem scene “Tebi u lice”.

    (2) detaljnije
  • lkc

    Festival humora i satire u petak u Leskovcu

    Najbolje aforizme, šale i satire Leskovčani će moći da čuju na 3. Festivalu humora i satire koji će se održati u petak, 16. novembra u 19 sati u Leskovačkom kulturnom centru. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • izlozba

    Održan festival humora i satire “SLEM” u Leskovcu

    Aforizme, šale, satire, ali i izložbu crteža, klasičnu muziku, kao i sećanja na dela umetnika koji su obeležili ovaj grad, Leskovačni su mogli da vide i čuju na dvodnevnom Festivalu humora i satire “Satirična leskovačka mućkalica”, koji je ovog vikenda održan u holu Leskovačkog kulturnog centra.

    detaljnije
  • Goran Živković Gorki

    Niški slem poetičar nagrađen za drugu zbirku poezije

    Post-apokaliptični prikaz Niša i celog regiona kroz niz apsurdnih, ljubavnih, komičnih i krimi situacija, u kome su glavni junaci “ljudi koje nećete sresti na ulici”, čine zbirku poezije “Psihoslajdovi”. Nišlija Goran Živković Gorki je za nju nagrađen na konkursu beogradskog festivala "Trgni se! Poezija!".

    (1) detaljnije
  • flickr

    Slem u niškoj Narodnoj biblioteci

    Svi zainteresovani za drugačiji pristup poeziji imaće priliku da u petak 21. oktobra od 20 sati u Narodnoj biblioteci prisustvuju večeri slem poezije koju će govoriti niški i beogradski pesnici.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: