Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

smena

 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Zaposleni u pirotskoj Bolnici počinju štrajk

  Od petka, 1. novembra, pa sve dok se ne ispuni njihov zahtev - smena direktora pirotske Bolnice Gorana Petrovića hapšenog zbog nameštanja tendera, sa kojim zaposleni, kako tvrde, imaju lošu saradnju, deo njih organizovaće jednočasovni štrajk. Petrović o lošim odnosima na koje se žale njegovi zaposleni i situaciji u ustanovi koju vodi, ćuti.

  (2) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Deo zaposlenih traži ostavku direktora pirotske Bolnice

  Zbog lošeg rukovođenja Opštom bolnicom u Pirotu, problema koji se ne rešavaju i sve većeg nezadovoljstva pacijenata, deo zaposlenih lekara i tehničara traži smenu aktulenog direktora Gorana Petrovića koji je 2 puta hapšen zbog korupcije. Zaposleni tvrde da se operacije odlažu zbog aparata koji nisu bezbedni, a da direktor o tome sa njima i ne želi da priča. Petrović na navode zaposlenih ćuti. Nezdovoljni rukovođenjem, 16 od 20 načelnika odeljenja, ali i zamenik direktora Nenad Zdravković, podneli su ostavke.

  (6) detaljnije
 • dekani

  Iz Ministarstva mesecima ćute o (ne)smenjivanju niških dekana

  Pre skoro pet meseci ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će za nedelju dana konačno rešiti situaciju tri niška dekana čiju je smenu preporučila Agencija za borbu protiv korupcije. Ipak, Šarčević i dalje nije obelodanio svoje rešenje, niti iz Ministarstva prosvete odgovaraju na pitanja novinarki o ovoj temi.

  (21) detaljnije
 • miloje zakić

  Nakon smene, izbor novog direktora škole stopirao prvi čovek Kuršumlije

  Nakon što je 4. oktobra ministar prosvete smenio direktorku OŠ "Miloje Zakić“ Radicu Jović zbog neprijavljivanja vršnjačkog nasilja, novi v. d. direktor još nije imenovan, iako Zakon obavezuje samog ministra da to uradi u roku od 8 dana. Da ništa ne treba da preduzimaju oko izbora novog direktora saopštio je zaposlenima predsednik Opštine Kuršumlija, iako to nije u njegovoj nadležnosti, jer se izborom bavi isključivo Ministarstvo prosvete.

  (3) detaljnije
 • skola miloje zakic kuršumlija foto lj.m.

  Smenjena direktorka škole u Kuršumliji jer nije prijavila da je prvak poliven vodom

  Nakon što je vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno da je za vreme velikog odmora učenik gurnuo prvaka u korito česme u dvorištu škole, a da vršnjačko nasilje direktorka OŠ "Miloje Zakić" u Kuršumliji Radica Jović nije prijavila nadležnoj Školskoj upravi, nju je danas smenio ministar prosvete Mladen Šarčević.

  (3) detaljnije
 • merosina

  Još jedna promena na čelu merošinske Skupštine

  Svega nekoliko meseci od poslednje rokade, kada je Sanja Stajić sa mesta predsednice Skupštine Opštine Merošina prešla na funkciju zamenice, ponovo se vratila u fotelju u kojoj je bila. Razlog za to je, kako piše u Službenom listu, lični zahtev Nebojše Stošića da bude smenjen sa mesta predsednika parlamenta posle svega nekoliko meseci.

  (3) detaljnije
 • Mladen Šarčević

  Šarčević: Za nedelju dana konačno rešenje za tri sporna dekana niških fakulteta

  Iako po novom Zakonu o visokom obrazovanju dekani tri niška fakulteta ne bi mogli da budu na toj funkciji zbog preporuke Agencije za borbu protiv korupcije za smenu, ministar prosvete Mladen Šarčević je mišljenja da zakon ne može da se primenjuje retroaktivno, dok za slučaj dekanice Suzane Kostić koja je prekršila Kodeks profesionalne etike smatra da je to “dovoljan pravni osnov”. Ipak, hoće li dekani biti smenjeni i dalje se ne zna, a epilog ministar najavljuje za nedelju dana.

  (24) detaljnije
 • dekani

  Ministarstvo prosvete dolazi u Niš da reši sudbinu spornih dekana na tri niška fakulteta

  Hoće li dekani čiju je smenu zbog kršenja zakona tražila Agencija za borbu protiv korupcije, a koji i dalje vode Fakultet umetnosti, Građevinsko-arhitektonski i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, konačno i biti smenjeni trebalo bi da bude poznato ove nedelje, jer Ministarstvo prosvete najavljuje da dolazi u Niš da o tome razgovara sa rektorom niškog Univerziteta Draganom Antićem.

  (38) detaljnije
 • Momir Stojiljkovic SNS Vranje foto i.m

  Vranjska vlast smenila "stranački neposlušnog" direktora

  I pored peticije i protesta zaposlenih iz JKP Komrad ispred zgrade Skupštine, odbornici vladajuće većine u Vranju smenili su danas Momira Stojiljkovića, dosadašnjeg direktora ovog preduzeća, a za vršioca dužnosti izabran je Zoran Dimitrijević, diplomirani ekonomista, takođe kadar SNS-a.

  (1) detaljnije
 • protest-komrad-smena-foto-im

  Radnici protestom brane "stranački neposlušnog" direktora

  Stotinak radnika Javnog komunalnog preduzeća Komrad okupilo se ispred Gradske uprave u Vranju pre početka sednice Skupštine Grada na kojoj bi zvanično trebalo da bude smenjen direktor ovog preduzeća Momir Stojiljković. Smenu su inicirale Stojiljkovićeve stranačke kolege iz SNS, a kako saznajemo razlog je "stranačka neposlušnost".

  detaljnije
 • SNS Vranje foto i.m

  Vranjski naprednjaci smenjuju "neposlušnog" direktora

  Aktuelni direktor JKP "Komrad“ Momir Stojiljković našao se na meti svojih stranačkih kolega iz SNS koji su pokrenuli postupak njegove smene sa funkcije direktora jednog od najvećih javnih preduzeća. Takođe, na sednici Gradskog odbora SNS doneta je odluka da se Stojiljković smeni i sa mesta potpredsednika stranke.

  (2) detaljnije
 • Davidovic i Djordjevic foto aleksandar kostic

  Davidović smenjen, Đorđević ponovo na čelu svrljiškog Komunalca

  Odbornici lokalne Skupštine smenili su danas Igora Davidovića sa mesta direktora JKSP Svrljig na kome je proveo svega 4 meseca i na njegovo mesto ponovo postavili Jovana Đorđevića. Smena Davidovića usledila je nakon njegovog napuštanja Ujedinjene seljačke stranke i prelaska u SNS, iako su te dve partije u koaliciji i na lokalu.

  (1) detaljnije
 • Suzana Kostić

  Savet Fakulteta umetnosti i dalje ne odlučuje o smeni Kostićeve

  Na niškom Fakultetu umetnosti i dalje ne poštuju Zakon, ali ni zahtev Ministarstva prosvete koje je tražilo smenu dekanice Suzane Kostić, ranije osuđene za korupciju. Novinarku “Južnih vesti” Kostićeva je ponovo izbacila sa sednice i sprečila da dođe do Bojana Živića, predsednika Saveta - tela koje o tome odlučuje.

  (13) detaljnije
 • Humanitarni centar

  U Rusiji smena zbog nezadovoljstva radom Humanitarnog centra u Nišu

  Zbog lošeg rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu smenjen je direktor uprave za međunarodni rad Ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Romanov, piše moskovski dnevnik Komersant. Međutim, ruski novinari navode da je Centar u Srbiji samo formalan razlog za ovu smenu.

  (5) detaljnije
 • GAF, DIF, FU

  Ako Saveti ne smene dekane 3 niška fakulteta, smeniće ih ministar

  Iako je ministarstvo zbog korupcije tražilo smene, isti dekani i dalje vode Fakultet umetnosti, Građevinsko-arhitektonski i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, jer Saveti koji bi trebalo da ih smene to uporno odbijaju. U Ministarstvu pojašnjavaju da takva situacija ne može da traje u nedogled i da dekane može da smeni i ministar, ako se odlaganja nastave.

  (25) detaljnije
 • Marija Cvetković Gadžin Han

  Rokadom funkcija i "preletanjem" Gadžin Han dobio novu predsednicu Opštine

  Posle turbulentnog dana u zgradi Opštine Gadžin Han, dugogodišnji predsednik Opštine Saša Đorđević i predsednica Skupštine Marija Cvetković zamenili su funkcije. Ovo je prvi put da socijalisti nisu na čelu opštine u Zaplanju, ali i da je žena u predsedničkoj fotelji.

  (9) detaljnije
 • Gadžin Han skupština

  Posle ostavke predsednika Gadžinog Hana, u Opštini pretnje i policija

  Nakon zasedanja administrativno-mandatne komisije, a posle sednice na kojoj je potvrđena ostavka Saše Đorđevića sa čela Gadžinog Hana, u zgradi ove Opštine dogodio se incident. Opozicioni odbornik Damir Stojanović (JS) tvrdi je da mu je predsednik te komisije koji je inače i sekretar Skupštine, pretio ubistvom.

  (3) detaljnije
 • skupstina-ghan-foto-da

  Ostavka predsednika opštine Gadžin Han, SPS prepušta mesto SNS-u

  Dugogodišnji predsednik opštine Gadžin Han i funkcioner SPS-a Saša Đorđević podneo je ostavku nakon promene koalicionog dogovora sa Srpskom naprednom strankom, po kome sada mesto predsednika pripada SNS-u.

  (11) detaljnije
 • GAF

  Ministarstvo: Ukazali smo Savetu GAF-a da dekan mora biti smenjen

  Pošto Savet niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta nije smenio dekana Petra Mitkovića ni uprkos preporuci Agencije za borbu protiv korupcije, iz Ministarstva prosvete su, kako kažu, ovom telu ukazali da ima zakonsku obavezu da Mitkovića razreši funkcije.

  (24) detaljnije
 • GAF

  Dekan GAF-a nije smenjen ni posle reakcije Ministarstva

  Iako je Agencija za borbu protiv korupcije tražila smenu dekana Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu Petra Mitkovića, pa zatim reagovalo i ministarstvo, dekan nije smenjen, jer je za danas zakazana sednica Saveta fakulteta odložena.

  (30) detaljnije