Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

smena

 • sns vlasotince

  Nakon smene Stefanovića krenula čistka na lokalu, vlasotinački naprednjaci dobili nove poverenike

  Da je odlukom predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića smenjen ceo Opštinski odbor u Vlasotincu, a da su novi poverenici Vladimir Kocić i Marjan Stanković, saopštili su iz vlasotinačkog odbora ove stranke. Navode i da će upravo Kocić i Stanković donositi odluke u ime odbora u skladu sa statutom stranke sve do stvaranja uslova za održavanje izborne Skupštine.

  (4) detaljnije
 • Dom zdravlja Vlasotince

  Smenjena direktorka Doma zdravlja Vlasotince, na njeno mesto postavljena supruga brata predsednika Opštine

  Nakon 11 godina sa mesta direktorke Doma zdravlja u Vlasotincu smenjena je Milena Stanković Mitrović, što je i sama potvrdila za Južne vesti , ali kaže da razlog njene smene ne zna. Za funkciju v. d.direktora izabrana je Violeta Petrović, inače supruga rođenog brata predsednika Opštine Vlasotince Bratislava Petrovića.

  (15) detaljnije
 • vucic stefanovic

  Vučić o Stefanoviću: Od njega najviše zavisi da li će ostati u stranci i Vladi

  I dok Južne vesti saznaju da se u mnogim odborima SNS na jugu Srbije proteklih dana glasalo o poverenju Nebojši Stefanoviću, da li će on ostati u stranci, ali u Vladi Srbije, prema rečima predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, zavisiće najviše upravo od samog Stefanovića. Vučić je večeras u intervjuu za Tv Prva rekao da će on o tome razgovarati sa Stefanovićem narednih dana kada se vrati sa puta.

  (52) detaljnije
 • kk napredak aleksinac, foto marko radic 3

  KK Napredak smenio trenera, Jelić stiže u Aleksinac

  Nakon neočekivanog poraza od kraljevačke Sloge, uprava košarkaškog kluba Napredak odlučila je da sa mesta šefa stručnog štaba otpusti dugogodišnjeg trenera Nebojšu Raičevića, a za njegovog naslednika postavi Dušana Jelića, doskorašnjeg pomoćnog trenera Mladosti iz Zemuna.

  (1) detaljnije
 • protest

  Sindikat Sloga: Načelnik Saobraćajne policije smenjen zbog straha od novih okupljanja građana

  U reakciji na smenu načelnika niške Saobraćajne policije nakon druge posete ministra policije Aleksandra Vulina Nišu, iz Sindikata Sloga kažu da je ona iznuđena jer postoji strah od novih okupljanja ljudi i da bi se nevešto ublažilo građansko nezadovoljstvo.

  (20) detaljnije
 • ginekologija

  Počele smene direktora klinika u KC Niš, Perišić kaže zbog boljeg funkcionisanja

  Dugogodišnjeg direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Bojana Lukića novi direktor Kliničkog centra Zoran Perišić je smenio i na njegovo mesto postavio doktora Dejana Mitića. Kao razloge navodi to što je bilo dosta pritužbi na rad GAK u Nišu,a najavljuje da to možda nije jedina smena u KC Niš i da će direktore menjati tamo gde funkcionisanje može biti bolje.

  (56) detaljnije
 • SPS

  Omladina SPS u Surdulici traži pravdu za smenjene direktore škola, prijavili 70 direktora širom Srbije

  Nakon smene 5 direktora osnovnih i srednjih škola u Surdulici koje su stigle nakon anonimnih prijava na njihov rad, omladina Socijalističke partije Srbije u ovom gradu podnela je 70 prijava protiv direktora škola širom Srbije, a kako kažu, Ministarstvo prosvete nije poslalo inspekciju ni za jednu od njih.

  (4) detaljnije
 • skola korona

  Navodno smenjen direktor niške škole zbog nepoštovanja mera, iz Školske uprave bez potvrde

  Da je već u prvoj nedelji nove školske godine zbog nepoštovanja propisanih mera, ali i drugih razloga koji nisu navedeni, smenjen direktor jedne škole u Nišu, pišu danas brojni mediji pozivajući se na izjavu ministra prosvete, ali u Školskoj upravi Južnim vestima te informacije nisu potvrdili.

  (8) detaljnije
 • ssp ilustracija

  SSP: Ministarstvo da smeni direktora Bolnice u Leskovcu

  Zbog toga što je prvostepenom presudom pred Višim sudom u Nišu osuđen na 5 meseci zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora zbog nameštanja tendera za usluge održavanja higijene u Opštoj bolnici u Leskovcu, iz leskovačkog odbora Stranke slobode i pravde pozivaju ministra Zlatibora Lončara da smeni direktora Nebojšu Dimitrijevića.

  (1) detaljnije
 • blace

  SNS i DS se udružili u Blacu i smenili predsednika Skupštine

  Na vanrednoj sednici Skupštine Blaca, koju je zakazala zamenik predsednika Nevena Pešić, došlo je do prekomponovanja vlasti i smene predsednika Skupštine Miloša Vasiljevića koji je do nedavno podržavao SNS, a pre desetak dana postavljen je za jednog od kordinatora SPS-a. Za smenu je glasalo 13 od 25 odbornika, od kojih su 9 iz Srpske napredne stranke, 2 “odbegla” odbornika Demokratske stranke, ali i po jedan iz SPS-a i DSS-a. Novi predsednik Skupštine je Zlatko Dimitrijević iz SNS-a.

  (8) detaljnije
 • Sarcevic; foto: JV

  Ministar prosvete umesto odgovora vređao novinare i gurnuo mikrofon

  "Pa dobili bi odgovor da ste normalni, a niste" - poručio je ministar prosvete Mladen Šarčević novinarima Južnih vesti i N1 koji su insistirali da odgovori na pitanja o smeni dekana tri niška fakulteta koju je prošle godine najavio, nakon rešenja Agencije za borbu protiv korupcije. Sada ministar negira ranije izjave, umesto odgovora vređao je novinare i gurnuo mikrofon.

  (32) detaljnije
 • uranija

  Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji zaposlila ćerku, pa joj dodelila specijalizaciju

  Zbog toga što je na konkursu Doma zdravlja u Kuršumliji od dva prijavljena kandidata izabrala svoju ćerku Anđelku Petrović i dodelila joj specijalizaciju iz dečije i preventivne stomatologije, Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu direktorke ove zdravstvene ustanove Uranije Petrović. Ovo je druga preporuka Agencije o njenom razrešenju u poslednjih 5 godina, a prethodna je izrečena 2014. godine, kada je utvrđeno da je mimo propisa Agencije zaposlila svoju ćerku.

  (7) detaljnije
 • Stanojković

  Agencija traži smenu direktora Toponice, on kaže da nije kriv i da je prijavio sam sebe

  Zato što je pre dve godine u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica" zaposlio ćerku svoje pomoćnice Aleksandru Jevtić, Agencija za borbu protiv korupcije traži smenu v.d. direktora Milana Stanojkovića. Kada je sklopio ugovor sa njom Agenciju o tome nije obavestio, ali Stanojković kaže da nije kriv i da je najavio da će nju zaposliti jer je bila najbolja na konkursu.

  (23) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Pirotski lekari odustali od najavljenog štrajka

  Štrajk dela zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici koji je bio najavljen za danas, odložen je. U štrajkačkom odboru kažu da su odlučili da daju još vremena nadležnima da reše njihov problem sa direktorom Goranom Petrovićem, ali kako novinari Južnih vesti saznaju od izvora iz pirotske Bolnice, štrajkački odbor i sindikati su podlegli pritisku predstavnika Ministarstva zdravlja.

  (4) detaljnije
 • Ne odustaju od zahteva

  Nastavlja se obustava rada u pirotskoj Bolnici, kolege podržavaju suspendovanog anesteziologa

  Deo zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici nastavio je sa jednočasovnom obustavom rada, a u periodu od 12 do 13 sati u amfiteatru Bolnice održavaju sastanke i planiraju štrajk koji će krenuti u utorak 12. novembra. I dalje nema nikakvog komentara direktora Gorana Petrovića koji se ne javlja na pozive i ne odgovara na SMS poruke novinara Južnih vesti .

  (12) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Danas bez obustave rada u pirotskoj Bolnici, jednočasovni štrajk se nastavlja sutra

  Zbog dolaska državnog sekretara Berislava Vekića, svakodnevna obustava rada dela lekara, medicinskih sestara i tehničara u pirotskoj Opštoj bolnici danas će biti prekinuta, a ona će se, kako kaže anesteziolog Milan Živić, nastaviti sutra i trajaće najmanje do naredne nedelje, za kada je planiran štrajk. Štrajkači su i dalje bez kontakta sa direktorom Petrovićem, koji ne odgovoara i na pozive i poruke novinara.

  (2) detaljnije
 • skupština

  Blačani glasali za izveštaj Agencije, ali protiv razrešenja zamenice predsednika Skupštine

  Iako je na dnevnom redu poslednje sednice SO Blace jedna od tačaka dnevnog reda bila i predlog za razrešenje zamenice predsednika blačke Skupštine Nevene Pešić, većina odbornika na ponovljenom glasanju odlučila je da ona ostane na funkciji. Time su odbornici lokalnog parlamenta ignorisali raniju preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za njenu smenu zbog sukoba interesa, iako su na istoj sednici izglasali da se usvoji izveštaj Agencije o razrešenju zamenice.

  detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Pirotski lekari najavljuju: Dok štrajkujemo učićemo nemački

  Od 12 do 13 sati deo lekara i medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u Opštoj bolnici u Pirotu obustavio je rad. Nezadovoljni radom direktora Gorana Petrovića, koji je u ovoj godini 2 puta hapšen zbog nameštanja tendera, lekari kažu da će štrajkovati do njegove smene ili ostavke. Direktor o problemima i dalje ćuti.

  (12) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Zaposleni u pirotskoj Bolnici počinju štrajk

  Od petka, 1. novembra, pa sve dok se ne ispuni njihov zahtev - smena direktora pirotske Bolnice Gorana Petrovića hapšenog zbog nameštanja tendera, sa kojim zaposleni, kako tvrde, imaju lošu saradnju, deo njih organizovaće jednočasovni štrajk. Petrović o lošim odnosima na koje se žale njegovi zaposleni i situaciji u ustanovi koju vodi, ćuti.

  (2) detaljnije
 • Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice

  Deo zaposlenih traži ostavku direktora pirotske Bolnice

  Zbog lošeg rukovođenja Opštom bolnicom u Pirotu, problema koji se ne rešavaju i sve većeg nezadovoljstva pacijenata, deo zaposlenih lekara i tehničara traži smenu aktulenog direktora Gorana Petrovića koji je 2 puta hapšen zbog korupcije. Zaposleni tvrde da se operacije odlažu zbog aparata koji nisu bezbedni, a da direktor o tome sa njima i ne želi da priča. Petrović na navode zaposlenih ćuti. Nezdovoljni rukovođenjem, 16 od 20 načelnika odeljenja, ali i zamenik direktora Nenad Zdravković, podneli su ostavke.

  (6) detaljnije