Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

smena

 • Građevinski fakultet

  Agencija predložila smenu dekana GAF-a zbog zapošljavanja dece svojih kolega

  Zbog toga što je učestvovao u izboru sina člana Saveta i ćerke prodekana Građevinsko-arhitekstonskog fakulteta u Nišu za asistente, Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu dekana GAF-a Petra Mitkovića. On je dodatno u sukobu interesa zbog toga što je prodekan prethodno zaposlio njegovog sina.

  (8) detaljnije
 • smenjena direktorka u Vranju

  Smenjena direktorka Visoke škole u Vranju zbog neispravnog doktorata

  Direktorka Visoke škole strukovnih studija u Vranju Svetlana Trajković, razrešena je sa ove funkcije nakon što su joj članovi Saveta ove škole tajnim glasanjem izglasali nepoverenje, a kao razlog za njenu smenu navodi se nevalidan doktorat samovlašće, pravno nasilje i torture.

  (3) detaljnije
 • školska uprava

  Smenjena načelnica Školske uprave u Leskovcu

  Umesto Bojane Miladinović, Školsku upravu Leskovac, do raspisivanja konkursa i izbora novog načelnika, vodiće Dragan Mitrović. Iako se pretpostavlja da je smena Miladinovićeve usledila zbog neregularnosti na nedavno održanoj maloj maturi, iz Ministarstva prosvete kažu da će se konkretan uzrok smene znati nakon završene analize rada Školske uprave.

  (1) detaljnije
 • Igor Džonić smenjen, sada će biti pomoćnik za logistiku

  Smenjen načelnik niške Komunalne policije

  Igor Džonić više nije načelnik Komunalne policije. Umesto njega će ovu dužnost ubuduće obavljati njegov doskorašnji zamenik Milan Đorđević. Iako se spekuliše da je dosadašnji načelnik smenjen zbog pritužbi kolega i građana, Đorđević kaže da “ne postoji nikakav specijalan razlog za smenu” i da će Džonić sada biti pomoćnik za logistiku.

  (15) detaljnije
 • Traže smenu Svetlane Mitić zbog toga što je "nastavila loše poslovanje"

  DJB od niške Skupštine traži smenu v. d. direktorke “Pčelice”

  Zbog toga što je aktuelna v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić za svoju zamenicu postavila bivšu članicu Upravnog odbora, koja je smenjena jer je ovaj organ dva puta predlagao Zorana Jonića za direktora, ali i zato što je bivšeg direktora zaposlila u ovoj predškolskoj ustanovi, pokret “Dosta je bilo” je na današnjoj sednici Skupštine grada zatražio njenu smenu.

  (18) detaljnije
 • Zoran Jozić smenjen

  Raspušten Opštinski odbor SNS u Blacu

  Iako još nije dobio zvaničan dokument, predsednik blačkih naprednjaka Zoran Jozić kaže da je usmeno u telefonskom razgovoru obavešten da je odbor u Blacu raspušten, te da će se narednih dana javiti poverenik koji će upravljati strankom do izbora novog rukovodstva.

  detaljnije
 • sladjan mladenovic sns bivsi predsednik Zitoradje foto lj.m.

  Smenjen predsednik Opštine Žitorađa

  Nakon inicijative 11 odbornika SNS-a, vladajuća većina u Žitorađi smenila je na poslednjoj sednici predsednika Opštine Slađana Mladenovića (SNS), a za novog predsednika je izabran Ivan Stanojević koji je pre 2 meseca iz SRS-a prešao u SNS.

  (1) detaljnije
 • Apoteka Niš

  DJB: U "Apotekama" će se nastaviti nepotističko zapošljavanje

  Dok odbornici opozicije u niškoj Skupštini kažu da je nedopustivo da Radojko Matić bude v. d. direktor "Apoteka Niš", jer je u ovoj ustanovi zaposlio svoje i dete svog pomoćnika dok je bio na njenom čelu, šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić kaže da nema nikakve informacije o tome da postoji prepreka da Matić ne bude imenovan.

  (4) detaljnije
 • Sportski centar Čair mapa

  Sportski savez Niša ostao bez rukovodstva

  Na burnoj vanrednoj sednici Skupštine Sportskog saveza Niša izglasano je nepoverenje predsedniku Saši Veličkoviću, a samim tim i celoj Upravi. Sa sastanka je inače pozvana i policija, ali nije intervenisala jer su iz Saveza "sami rešili probleme". 

  (7) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  Potvrđeno: Džunić smenjen, Savić novi direktor Elektrodistribucije Niš

  Nadzorni odbor EPS-a je još 9. maja odlučio da sa čela niške Elektrodistribucije smeni Bobana Džunića i na njegovo mesto postavi Predraga Savića, potvrđeno je Južnim vestima u ovom preduzeću. Ipak, odbili su da odgovore zbog čega je došlo do ove kadrovske promene.

  (21) detaljnije
 • Boban Džunić

  Džunić već smenjen, Predrag Savić novi direktor Elektrodistribucije

  Iako je ranije danas saopštio da je od svojih šefova tražio da ga razreše dužnosti direktora, prema nepotvrđenim informacijama, Boban Džunić je zapravo smenjen i na njegovo mesto već postavljen jedan od funkcionera EPS-a i donedavni gradski većnik Predrag Savić.

  (19) detaljnije
 • Odbor smenio 3 člana Upravnog odbora "Pčelice"; ilustracija; foto: JV

  Smenjen deo Upravnog odbora “Pčelice”, jer je opet predložio Jonića za direktora

  Zbog toga što su, suprotno odluci ministra prosvete, ponovo predložili za direktora "Pčelice" Zorana Jonića, Odbor za imenovanje je na jučerašnjoj sednici smenio članove Upravnog odbora ove Predškolske ustanove iz redova lokalne samouprave, kaže predsednik Odbora Ivan Jovanović.

  (11) detaljnije
 • distribucija

  U Nišu zbog velikih računa za struju otpušten šef koji je bio hapšen zbog korupcije

  Aktuelni šef Službe kontrole mernih mesta Niša M. P, koji je početkom prošle godine bio uhapšen jer je osumnjičen da je korupcijom stekao 2 stana u Nišu, razrešen je sa ove funkcije zbog greške u decembarskom računu za struju.

  (20) detaljnije
 • Ljubiša Janić

  Janić: Razlog Stevanovićeve smene nije za javnost

  Zbog čega je doskorašnji načelnik Uprave za finansije Miljan Stevanović smenjen i više ne rukovodi novoformiranim Sekretarijatom za finansije ostaje nejasno, jer načelnik niške Uprave Ljubiša Janić nije želeo da pojasni novinarima razlog za ovakvu odluku, rekavši da to “nije za novine”.

  (14) detaljnije
 • Stevanović više nije sekretar; foto: arhiva JV

  Smenjen šef gradskih finansija u Nišu

  Doskorašni načelnik Uprave za finansije Miljan Stevanović koji je nedavnom promenom Statuta Grada postavljen na čelo Sekretarijata za finansije, više nije na toj funkciji. Prema rečima zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, smenjen je “verovatno zato što je napravio neku grešku”. 

  (12) detaljnije
 • Čišćenje snega

  Smenjen šef Zimske službe u Nišu jer ga „nije bilo“

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na sednici Štaba za vanredne situacije na čelo Zimske službe ponovo postavio njenog nekadašnjeg rukovodioca Svetislava Manića. Razlog tome je, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Dragoslava Pavlovića, što došadašnji šef ove službe Dragan Dimitrijević nije odgovorio zadatku.

  (27) detaljnije
 • Engleski dom

  Smenjen Upravni odbor Doma srednjoškolaca

  Nakon što je većina članova Upravnog odbora niškog Doma učenika srednjih škola podnela ostavku, Vlada Srbije ih je raspustila i imenovala nove. Za predsednika ponovo izabran kadar SNS, Vanja Stojković.

  (5) detaljnije
 • Zoran Jonić

  Smena Jonića nije na dnevnom redu niške Skupštine

  Odbornici gradske Skupštine danas nisu odlučivali o smeni direktora “Pčelice” Zorana Jonića, iako je Komisija za prećenje Etičkog kodeksa odlučila da kao direktor nije radio etički. Razlog za nestavljanje ove tačke na dnevni red je, navode u pralamentu, prekratak rok. 

  (5) detaljnije
 • Zoran Jonić

  Jonić prekršio Etički kodeks, predložena njegova smena

  Direktor Predškolske ustanove “Pčelica” prekršio je zakon u oblasti finansija, nije poštovao prava deteta ni radnika, a samim tim nije se držao Etičkog kodeksa o ponašanju funkcionera. Ovo je odlučila skupštinkska Komisija Niša, koja predlaže smenu Zorana Jonića. 

  (5) detaljnije
 • stanojkovic

  Stanojković ponovo direktor bolnice u Gornjoj Toponici

  Pošto je na vanrednoj sednici Upravnog odbora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Gornja Toponica” smenjena dosadašnja direktorka Albina Vlastelica, za v.d. direktora ove bolnice kraj Niša imenovan je Milan Stanojković, koji je ovu ustanovu vodio pre Vlastelice.

  (6) detaljnije