Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

smena

 • 2 Bojan Tojaga

  Smenjen Bojan Tojaga zbog “guranja” sumnjivog konkursa

  Šef leskovačkog Odeljenja društvenih delatnosti i lokalnog razvoja Bojan Tojaga smenjen je sa ove funkcije, potvrdio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Kao razlog smene, Cvetanović je naveo da je Tojaga pokušao "da pogura" odobrenje odluke o finansiranju ženskog preduzetništva, iako je novac trebalo da dobije i žena jednog od člana komisije.

  (4) detaljnije
 • visoka medicinska skola cuprija

  Ministar Šarčević najavio smenu direktora škole u Ćupriji

  Zbog nezakonitosti koje je utvrdila prosvetna inspekcija moguća je smena direktora Visoke medicinske škole, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević, a kao razlog navodi prekomerni upis studenata. Šarčević i dalje “ne veruje” da funkcioneri SNS, među kojima ima i onih sa juga Srbije, nezakonito rade u toj školi.

  (4) detaljnije
 • OŠ Vuk Karadžić Lebane

  Direktor osnovne škole u Lebanu zaposlio svog sina kao nastavnika

  Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Lebanu Dragana Jovića zbog sukoba interesa, jer je na zaposlio "na određeno" svog sina kao nastavnika matematike u školi na čijem je čelu. Jović se na obaveštenje o pokretanju postupka nije izjašnjavao.

  (7) detaljnije
 • fotelja

  Ministarstvo prosvete bira koje će korumpirane direktore da smenjuje

  Zbog toga što preporuke Agencije za borbu protiv korupcije za smenu direktora osnovnih i srednjih škola, kako kažu u Ministarstvu prosvete, u praksi "nisu uvek crno-bele", u ovom MInistarstvu će birati i vagati ko će od korumpiranih direktora biti smenjen. Na spisku Agencije se nalaze i direktori iz Niša, Pirota, Leskovca, Prokuplja i Bujanovca.

  (4) detaljnije
 • merosina

  "Naprednjaci" u Merošini više ne postoje, SNS sam na vlasti

  Podela vlasti i politička previranja u Merošini se nastavljaju, a novina je da je od prošle nedelje Srpska napredna stranka jedina na vlasti u ovoj opštini. Nakon nekoliko meseci rukovođenja Bojan Nešić, čija je odbornička grupa "Naprednjaci" sada SNS, podneo je ostavku na mesto predsednika Opštine Merošina i sada je zamenik, a u fotelju prvog čoveka ove opštine opet je seo Saša Jovanović iz SNS.

  (6) detaljnije
 • Avramović

  Gradonačelnik traži smenu Avramovića sa mesta direktora RRA "Jug"

  Sa obrazloženjem da Regionalna razvojna agencija “Jug” posle dva propala javna poziva za novu regionalnu deponiju “Keleš“, od 2015. godine do danas, ništa nije preduzela, Grad Niš je zatražio razrešenje Bojana Avramovića sa funkcije direktora Agencije. Inače, Avramović je pre desetak dana smenjen sa mesta poverenika Opštinskog odbora SNS u Panteleju, a i sam je rekao da razmišlja da podnese ostavku zbog svega što se izdešavalo sa aerodromom.

  (13) detaljnije
 • Bojan Avramovi

  Avramović razmišlja da "sam ode" sa mesta direktora RRA "Jug"

  Posle smene sa mesta poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Panteleju, direktor niške Regionalne razvojne agencije “Jug” (RRA) Bojan Avramović, kaže da ne strahuje da će izgubiti i direktorsku fotelju i tvrdi da je ranije iz nje pokušao da ga skloni gradonačelnik Darko Bulatović, kao i da razmišlja da posle svega što se izdešavalo oko aerodroma podnese ostavku.

  (18) detaljnije
 • Avramović

  Avramović smenjen sa mesta poverenika SNS u Panteleju

  Direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović, poslednjih meseci poznat po izjavi da su “Nišlije štetne za državu”, smenjen je sa funkcije poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Panteleju, a kako kaže poverenik SNS Zvezdan Milovanović, na njegovo mesto došla su čak trojica - Bratimir Vasiljević, Bojan Marinković i Saša Novićević.

  (14) detaljnije
 • Nenad Stanković

  Nenad Stanković smenjen sa mesta zamenika direktora, postaje portparol

  Dugogodišnji izvršni direktor Direkcije za javni prevoz Niša Nenad Stanković će ubuduće biti portparol ovog preduzeća, a kako je rekao direktor Saša Petronijević, na Stankovićevu poziciju doći će aktuelni predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović.

  (33) detaljnije
 • Opozicija vranje foto i.m

  Vranjska opozicija nastavila sa prikupljanjem potpisa za smenu vlasti

  Prilično veliko interesovanje građana vladalo je u subotu za još jednu akciju prikupljanja potpisa ujedinjene vranjske opozicije za smenu lokalne vlasti koju predvodi koalicija oko SNS. Oko 300 potpisa je do sada prikupljeno za vanredne lokalne izbore, a akcija se nastavlja u prostorijama 6 opozicionih stranaka.

  (2) detaljnije
 • opozicija

  Nastavak prikupljanja potpisa za smenu vlasti u Vranju

  Ujedinjena vranjska opozicija i ove subote 23. juna, na šetalištu u centru grada, sa početkom u 5 minuta do 12 sati prikupljaće potpise građana za smenu vlasti.

  (1) detaljnije
 • Gorica direktori

  Direktor "Gorice" smenjen jer je povećavao plate i isplaćivao ih bez odobrenja Grada

  Zbog toga što je pojedinim radnicima Javnog komunalnog preduzeća "Gorica" protivzakonito povećana plata, a platu je isplaćivao i bez odobrenja Grada, na Gradskom veću predložena je smena v. d. direktora Igora Novakovića.

  (28) detaljnije
 • djurdjanovic-jc

  Smenjen direktor aerodroma zbog nezakonitog povećanja plata

  Gradsko veće Niša smenilo je Vladicu Đurđanovića sa mesta direktora JP “Aerodorm Niš” i niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”, jer je on, kako su rekli, “protivzakonito povećavao plate, čime je oštetio budžet Grada".

  (48) detaljnije
 • Bojan Nešić Merošina

  Nova rokada u Merošini, postavljen novi-stari predsednik Opštine

  Nepuna 3 meseca nakon što je izabran na funkciju predsednika Opštine, Saša Jovanović iz Srpske napredne stranke u Merošini je smenjen. Ipak, naprednjaci su i dalje u vlasti, a zajedno sa socijalistima i radikalima izabrali su Bojana Nešića iz Odborničke grupe SPS za predsednika Opštine, koji je ranije već bio na ovoj funkciji.

  (8) detaljnije
 • Vojislav Šešelj

  Šešelj traži smenu ministra zdravlja zbog nameštanja tendera za KC Niš

  Vođa radikala kazao je da je u nameštanje tendera za opremanje novog Kliničkog centra, koga je pre godinu dana osporila i Republička komisija za zaštitu prava ponuđača, bio umešan i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Zbog toga Vojislav Šešelj traži da Lončar bude smenjen sa funkcije ministra ali i da bude uhapšen.

  (4) detaljnije
 • Darko Bulatovi

  Narodna stranka pokrenula peticiju „Nišlije poklanjaju Bulatovića državi“

  Zahtev za smenu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića građani mogu da potpišu preko onlajn peticije „Nišlije poklanjanju Bulatovića državi“, koju je pokrenulo povereništvo Narodne stranke u Nišu, zbog odluke gradske vlasti da pokloni nišku vazdušnu luku Republici.

  (23) detaljnije
 • darko bulatovic

  Građanska udruženja traže smenu gradonačelnika Bulatovića

  Zato što, kako kažu, aerodrom pripada Nišlijama, a ne privremenoj vlasti u Nišu, Nacionalna koalicija za decentralizaciju zahteva hitnu smenu gradonačelnika Darka Bulatovića i celog Gradskog veća. Udruženi pokret slobodnih stanara poziva na proteste zbog, kako tvrde, “akta izdaje interesa Nišlija”.

  (32) detaljnije
 • Gorica direktori

  Većnik Vojinović: Razmatra se smena direktora “Gorice”

  Plate direktora JKP “Gorica” protivzakonito povećane za dvadesetak hiljada mesečno nisu dovoljan razlog da rukovodstvo ovog preduzeća bude smenjeno, ali se prema rečima gradskog većnika Igora Vojinovića ovo pitanje ipak razmatra, jer prošle godine nisu overavali obrasce za obračun zarada. Direktor Igor Novaković tvrdi da je “nelogično što se traži njegova smena” i najavljuje da će plate vratiti na staro.

  (16) detaljnije
 • GAF

  Potvrđena preporuka Agencije za smenu dekana niškog GAF

  Primedbe dekana niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Petra Mitkovića na odluku Agencije za borbu protiv korupcije nisu osnovane, te je Odbor ovog tela potvrdio preporuku za njegovu smenu. Dekan bi trebalo da bude razrešen sa funkcije jer je zaposlio ćerku prodekana i sina člana Saveta fakulteta kao asistente, a u isto vreme je prodekan fakulteta potpisao ugovor o radu sa dekanovim sinom.

  (13) detaljnije
 • protest stanari

  Stanari protestuju za vreme zasedanja niške Skupštine

  Smena direktora RRA "Jug" Bojana Avramovića, zbog izjave da su Nišlije “šteta za državu”, kao i nadoknada štete svim građanima koji se greju na "Toplanu", jer im je nezakonito naplaćivala grejanje, zahtevi su Udruženog pokreta slobodnih stanara pred novi protest koji će održati ispred niške Skupštine baš kada zasedaju gradski odbornici, u utorak 6. marta od 9 sati.

  (1) detaljnije