Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

smena

  • Dragan Milić

    Milić traži smenu dekanice Medicinskog fakulteta u Nišu

    Rukovodilac Kardiohirurgije Dragan Milić zahteva da Dobrila Stanković Đorđević bude smenjena sa mesta dekanice Medicinskog fakulteta u Nišu, kako kaže, “zbog kršenja pravila i nepoštovanja rokova” prilikom njegovog izbora u zvanje redovnog profesora. Prosvetnoj inspekciji podneo je prigovor, kojim traži i da se čitav taj konkurs poništi zbog probijanja rokova.

    (24) detaljnije
  • jovkovic

    Uzbunjivač traži da se uhapšeni Jovković smeni sa mesta predsednika niške Akademije

    Da nakon što je uhapšen i pritvoren zbog sumnje na zloupotrebu položaja predsednik Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš Srđan Jovković, inače i SNS odbornik u niškoj skupštini, treba biti razrešen sa funkcije u toj obrazovnoj ustanovi, ističe uzbunjivač i zaposleni u Akademiji Dragan Mišić. Kaže da je tražio da se zakaže sednica Saveta Akademije, ali da to toga još nije došlo, a da to su, kaže potpredsednik Saveta Damjan Stanojević jutros zatražili i članovi Saveta Akademije iz Odseka Vranje.

    (12) detaljnije
  • hitna pomoć niš2

    Sindikati traže hitnu smenu direktorke niškog Zavoda za urgentnu medicinu

    Zbog toga što je, kako tvrde, protiv vršioca dužnosti direktorke Zavoda za urgentnu medicinu u Nišu Snežane Radivojević, podneto više krivičnih prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, nenamenskog trošenja sredstava i falsifikovanje službene isprave, Udruženi sindikati Srbije "Sloga" i Sindikat zaposlenih u zdrvstvu i socijalnoj zaštiti zahtevaju od Ministarstva zdravlja Republike Srbije da ona bude hitno smenjena.

    (14) detaljnije
  • Bojan Gajić

    Bivši energetski menadžer Niša nakon smene dobio i otkaz u Upravi

    Nakon smene sa mesta energetskog menadžera Niša, Bojan Gajić je vraćen na staro radno mesto, ali u niže zvanje u Upravi za komunalne delatnosti, gde je posle skoro 8 meseci dobio otkaz. Gajić za Južne vesti kaže da nije iznenađen, jer je nakon smene trpeo mobing na poslu, pa je podneo i tužbu za zlostavljanje na radu, a ističe da nije usamljen slučaj i da mu je žao kolega koje su ostale u Upravi i kojima se dešavaju slične stvari.

    (29) detaljnije
  • Specijalna bolnica Sokobanja

    Ministarka je razrešila dužnosti direktorke bolnice, ona se kao penzionerka zaposlila u istoj ustanovi

    Manje od mesec i po dana nakon što je ministarka zdravlja, nakon prijave nepotizma i tuče lekara, razrešila dužnosti v. d. direktorke Specijalne bolnice u Sokobanji Vesnu Milanović posle 8 godina na toj funkciji - ona se kao penzionerka, sa tada nepunih 67 godina, zaposlila u Laboratoriji u istoj bolnici.

    (14) detaljnije
  • Jasenoković protest

    Hitnu smenu većnika Stankovića traže zbog "zloupotrebe ličnih podataka"

    Niški većnik Nenad Stanković nije ispunio datu reč da će podneti ostavku ako je na protestu za odbranu Belog vrha bio neko iz Jasenovika, a u svoju odbranu je novinarima rekao da taj čovek ne živi u tom selu, otkrio njegovu "pravu adresu" i izneo podatke koje ima policija. Matejevčani zato više ne traže njegovu ostavku, već hitnu smenu, jer smatraju opasnom ovu zloupotrebu ličnih podataka. Advokat Rodoljub Šabić je objasnio da jeste reč o kršenju zakona, jer lični podaci građana ne smeju da dođu do funkcionera koji ih koriste u politikantske svrhe, kao što se to desilo u ovom slučaju.

    (4) detaljnije
  • Specijalna bolnica Sokobanja

    Nakon prijave nepotizma i tuče u Specijalnoj bolnici u Sokobanji - razrešena dugogodišnja direktorka

    Pre nedelju dana ministarka zdravlja razrešila je v. d. direktorku Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti u Sokobanji Vesnu Milanović. Zaposleni su je pre toga prijavili za nepotizam, jer tvrde da je zaposlila sina kao doktora medicine, ali da tu nije radio, već bio na neplaćenom odsustvu, kao i rođaka njegove supruge, a da je ranije bilo kršenja zakona potvrdila je Agencija za sprečavanje korupcije. Njenom razrešenju prethodila je i tuča lekara na radnom mestu, a advokat dr Dragana Stanojevića kaže da je njegov klijent napadnut i da su podneli krivičnu prijavu. Milanović demantuje nepotizam i kaže da je otišla u penziju, a nova direktorka Ivana Filipović uverava da je stanje u ustanovi redovno.

    detaljnije
  • milan krstić

    "Srpski Rusi" tvrde da im je SNS skupljao potpise u Nišu, raspustili odbor, smenili predsednika, on to saznao od novinara

    Odbornik opštinske i gradske Skupštine u Nišu Milan Krstić više nije predsednik Ruske stranke, saopštilo je predsedništvo, a raspušten je i Gradski odbor. Razloge koje navode su što nije bilo sastanaka, niti su formirani opštinski odbori, ali i to što je navodno umesto Krstića za parlamentarne izbore potpise sakupljala njegova bivša, Srpska napredna stranka. Odbornik negira sve optužbe, kaže da je o smeni saznao od novinara, te da to dovoljno govori o situaciji u ovoj manjinskoj stranci, a građanima obećava da će u Nišu i dalje biti opozicija.

    (15) detaljnije
  • Marina Živulović Petrović

    Pomoćnica za građevinarstvo gradonačelnice Niša razrešena

    Iako je u Kabinetu Dragane Sotirovski, kao njena pomoćnica za oblast građevinarstvo, zaposlena kao penzionerka, dok traje dužnost gradonačelnice, Marina Živulović Petrović više nije na toj funkciji. Razrešena je, ali ne i smenjena, tvrdi Sotirovski i objašnjava da je time ona sada i zvanično u penziji.

    (19) detaljnije
  • Uprava za građevinarstvo; foto: Grad Niš

    Sotirovski najavila smene u Upravi za građevinarstvo, bez funkcije ostala v. d. zamenika načelnika

    Smene u Upravi za građevinarstvo najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski pre desetak dana jer je slučajno saznala da gradilište koje uveliko radi u Nišu nema dozvolu, a potom je bez funkcije ostala v. d. zamenika načelnika Marina Malbaša. Nadležni ne odgovaraju da li je upravo ona odgovorna za to gradilište, a to nije obrazloženo ni u rešenju o smeni.

    (28) detaljnije
  • Bojan Gajić; foto: JV

    Niš usred energetske krize ostao bez energetskog menadžera - iznenada smenjen, a novi nije imenovan

    Iznenada i bez jasnog objašnjenja Niš je ostao bez energetskog menadžera jer je Bojan Gajić sa te funkcije smenjen na jučerašnjoj sednici Skupštine, a novi nije imenovan. I dok Gradsko veće kao razloge razrešenja navodi usaglašavanje sa zakonom, Miodrag Stanković iz opozicione koalicije "Niš, moj grad" ističe da je pravi razlog to što Gajić, za koga kaže da je veliki stručnjak, nije bio politički podoban i nije ispunjavao partijske zadatke Srpske napredne stranke. Gajić svoju smenu nije želeo da komentariše.

    (38) detaljnije
  • Simo Krunić

    Radnik smenio i Perišića, Simo Krunić četvrti trener u sezoni

    Posle smene Aleksandra Linte i Dragana Radojičića, Uprava surduličkog ”Radnika” sporazumno je raskinula ugovor i sa trenerom Draganom Perišićem, koga će na klupi zameniti Simo Krunić, potvrđeno je Južnim vestima iz kluba.

    (2) detaljnije
  • Skupština Pk

    Promene u Gradskom veću Prokuplja, istoričar menja većnika za sport

    Umesto dosadašnjeg člana Gradskog veća Olivera Radoševića zaduženog za resor sporta, a koji je podneo ostavku iz ličnih razloga, na današnjoj sednici Skupštine jednoglasno je izabran novi većnik Nebojša Radenković, profesor istorije u Gimnaziji.

    (3) detaljnije
  • Dušan Andrejević

    Smenjena direktorka niškog Zavoda za zaštitu spomenika, za novog direktora imenovan Dušan Andrejević

    Nakon što je više od četiri godine bila direktorka niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Ljiljana Berić je smenjena sa te pozicije, odlučila je Vlada Srbije. Za novog v. d. direktora imenovan je profesor istorije Dušan Andrejević.

    (12) detaljnije
  • 2 Sciprim Arifi foto I.M. Juzne vesti

    Arifi ponovo na čelu Opštine Preševo, Ardita Sinani smenjena sa funkcije

    Predsednica Opštine Preševo Ardita Sinani smenjena je nakon godinu dana sa te pozicije na sednici Skupštine, a Opštinu će ubuduće opet voditi bivši predsednik Šćiprim Arifi. Za smenu vlasti u Preševu glasao je 21 od 38 odbornika, koliko ih je u lokalnoj Skupštini, a novu vladajuću većinu činiće 14 odbornika Alternative za promene, 5 iz Pokreta za reforme akutelnog predsednika Skupštine Samija Salihija i jedan iz Demokratske unije Albanaca.

    detaljnije
  • vrtic

    Direktorka Predškolske ustanove u Lebanu prešla iz SPS-a u SNS, pa smenjena sa funkcije

    Nakon 11 godina na mestu direktorke Predškolske ustanove ”Dečja radost” u Lebanu, Nevena Zdravković odlukom ministra Branka Ružića smenjena je sa te funkcije. Ona tvrdi da se radi o političkoj smeni, pošto je, kaže, odlučila da iz SPS-a pređe u SNS, te da su uticajni članovi lebanskog SPS-a tražili njenu smenu.

    (10) detaljnije
  • vesna-knezevic-foto-jv

    Posle osam godina u v.d. stanju smenjena direktorka niškog Zavoda za transfuziju

    Nakon što je 8 godina bila na mestu vršioca dužnosti direktora niškog Zavoda za transfuziju krvi Vesna Knežević je smenjena sa ove pozicije, odlučila je Vlada Srbije. Za novog v.d. direktora izabran je Zoran Stanojković koji je pre Kneževićeve bio na čelu Zavoda.

    (26) detaljnije
  • Dečija klinika

    Smenjen načelnik kardiologije Dečje klinike u Nišu Bojko Bjelaković

    Načelnik Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju Bojko Bjelaković smenjen je sa te funkcije, potvrdio je za Južne vesti direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić. Kako saznajemo, razlog smene je učestvovanje u aferi "Ivermektin", jer je građanima preporučivao taj lek protiv virusa korona, a koji je namenjen za veterinarske svrhe.

    (59) detaljnije
  • sednica

    Imenovan zastupnik Javnog komunalnog preduzeća u Žitorađi

    Nakon što je Dragana Stojanović sada već bivša direktorka Javnog komunalnog preduzeća u Žitorađi podnela ostavku, a odmah zatim i imenovana za v.d. direktora JP Direkcije za izgradnju, na sednici Skupštine Žitorađa odbornici ove opštine imenovali su Vladicu Stankovića za "ostalog zastupnika" koji će nadalje obavljati posao u nadležnosti v.d. ili direktora komunalnog preduzeća. Predsednik opštine Ivan Stanojević je potvrdio da je došlo do promene na vodećim mestima u dva javna preduzeća, a imenovanje "ostalog zastupnika" umesto v.d. je kako kaže po zakonu.

    (1) detaljnije
  • Koković

    Koković nakon 2 utakmice podneo ostavku na mesto trenera niškog Radničkog

    Tačno 20 dana prošlo je od promocije Radomira Kokovića na mesto prvog trenera Radničkog iz Niša, a nakon samo 2 utakmice na klupi niškog fudbalskog tima, po jedne pobede i poraza, on je podneo ostavku. Kaže da je to učinio zbog nepremostivih razlika i drugačijih pogleda na fudbal.

    (36) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: