Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

smene

 • SNS Vranje

  Smene u vranjskom SNS-u: Izbačeni mimo Statuta, pa vraćeni na funkcije, vrh stranke ne zna ništa o tome

  Među šestoro smenjenih sa stranačkih funkcija na pretposlednjoj sednici Gradskog odbora SNS-a u Vranju prošle nedelje su i 4 predsednika mesnih odbora, a neki od njih tvrde da prilikom smena nije ispoštovan Statut SNS, kao i da je, kažu, greška uočena, te su na jučerašnjoj sednici - opet vraćeni. Sekretar SNS-a Goran Đorđević potvrdio je za Južne vesti samo smene, a umesto odgovora na pitanje da li su predsednici smenjeni bez prethodnog poznavanja stranačkog Statuta, novinarka je dobila čas novinarstva, uz opasku da je njeno pitanje na nivou primitivaca koji sede po kafanama.

  (6) detaljnije
 • protest fu

  Profesori protestovali i traže od rektora i Ministarstva da smeni dekanicu Fakulteta umetnosti

  Zato što je njihov kolega Nebojša Todorović ponovo dobio otkaz na Fakultetu umetnosti, profesori su odlučili da protestuju ispred zgrade niškog Univerziteta. Traže da se ovo nezakonito rešenje hitno stavi van snage, od rektora da reaguje, a od ministra prosvete da smeni dekanicu Suzanu Kostić, jer Savet to odbija da uradi. Kostićeva kaže da je legalno izabrana za dekana i da je otkaz koji je ponovo uručila profesoru zakonit.

  (31) detaljnije
 • dom trebunje foto lj.m

  Nakon inspekcijskog nadzora, smenjen direktor Doma za ometene kod Blaca

  Nakon što je pre nešto više od nedelju dana pod još nerazjašnjenim okolnostima preminuo 25-godišnji Nišlija, Inspekcija Ministarstva za rad je tokom kontrole Doma za osobe ometene u razvoju u selu Trbunje kod Blaca utvrdila niz nepravilnosti u radu, zbog čega je "ekspresno" smenjen direktor ove ustanove Srđan Aničić, a za v. d. direktora je postavljena dr Dragijana Tijanić.

  (3) detaljnije
 • Elektrodistribucija Niš

  U distribuciji u Nišu i Vranju smene zbog korupcije i nepoštovanja procedura

  Posle unutrašnje kontrole u EPS-u i EPS distribuciji, u kojoj su otkrivene nepravilnosti i koruptivne radnje, kako je saopšteno iz Elektroprivrede, smenjeni su rukovodioci u niškom i vranjskom ogranku. Istraga je pokazala, kako navode, da su pojedini zaposleni odgovorni za kršenje procedura za izdavanje dozvola za priključenje na mrežu i kašnjenje u izdavanju dozvola, zbog čega je Srbija, između ostalog, dobila nižu ocenu Svetske banke.

  (7) detaljnije
 • kolektor-leskovac.jpg

  Rukovodilac projekta za izgradnju kolektora smenjen zbog ugrožavanja radova

  Zbog toga što direktorka leskovačkog "Vodovoda" i predstavnik firme koja radi projekat smatraju da rukovodilac projekta za gradski kolektor ne radi posao kako treba, ali i zbog toga što je, kako kažu, međusobna saradnja veoma loša, Nenad Cvetković smenjen je sa ovog mesta. Gradski većnici za novog rukovodioca imenovali su diplomiranog mašinskog inženjera Budimira Stojiljkovića.

  (1) detaljnije
 • Gadžin Han google maps

  Komisiju za ispitivanje korupcije u Gadžinom Hanu činili i članovi u sukobu interesa

  Zbog toga što su uočili brojne nepravilnosti u trošenju budžetskih para preko Direkcije za izgradnju , Sportskog saveza, fudbalskih klubova, kao i novca namenjenog za populacionu politiku, dva odbornika paramenta u Gadžinom Hanu su od ovog tela tražila da formira komisiju koja će ispitati njihove sumnje. Međutim, iako sastavljena na sednici u junu, Anketna komisija čiji je zadatak bio da ispita moguću korupciju, nijednom nije zasedala, a većina njenih članova bila je u sukobu interesa.

  (3) detaljnije
 • fotelja

  Gradonačelnik Leskovca najavio smene direktora preduzeća, ali ne zna se kojih

  Minimum 3 direktora javnih preduzeća u Leskovcu, prema najavama gradonačelnika Gorana Cvetanovića, biće smenjena sa trenutne funkcije. Iako je najavio smene, prvi čovek Leskovca nije govorio o razlozima, niti koji će direktori i kada “napustiti fotelje”.

  (3) detaljnije
 • Najavljuje nove smene do kraja nedelje; foto: JV

  Počele smene u niškom Kliničkom centru, postavljeni novi direktori 4 klinike

  Klinike za plastičnu hirurgiju, nefrologiju, neurohirurgiju i neurologiju ubuduće će voditi novi ljudi. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, kaže da je, iako nije imao konkretne zamerke na rad dosadašnjih, postavio nove direktore kako bi "podigao kvalitet rada”. Do kraja nedelje najavljuje nove smene.

  (17) detaljnije
 • Opšta bolnica Leskovac foto D.M.

  Smene u leskovačkom porodilištu zbog pritužbi pacijenata

  Zbog najvećeg broja pritužbi pacijenata na ginekologiju i akušerstvo leskovačke Opšte bolnice, smenjen je dosadašnji načelnik ove službe Dragan Krstić, a umesto njega je imenovana doktorka Slađana Stojanović.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Ne. Nisam toliko bogat da letujem u Srbiji.

Aleksandar Stošić čitalac

Tekst: Od danas prijava za vaučere od 15.000 dinara