Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

smene

  • Zgrada Prokuplja

    Narodna stranka: Bivši radikal i član SNS-a poverenik Nove DSS u Prokuplju

    Nakon što je pre nešto više od mesec dana smenjeno rukovodstvo Nove DSS u Prokuplju, većina članova te stranke, kao i smenjeni predstavnici prešli su u Narodnu stranku Vuka Jeremića. Kažu da je njihova odluka usledila nakon odluke vrha Novog DSS-a da imenuje za poverenika u Prokuplju člana SNS-a Borivoja Cvetkovića. Cvetković tvrdi da je sve laž i da se niko od članova nije iščlanio iz te stranke od kako je on preuzeo funkciju poverenika, a naglašava i da nije član naprednjaka.

    (2) detaljnije
  • Gadzin Han opstina foto Nikola Mitic

    SPS postao deo vlasti u Gadžinom Hanu - neki odbornici tvrde da su tome prethodili pritisci i raskol u SNS-u

    Do prošle sednice, na kojoj je smenjena predsednica Skupštine Marija Cvetković, odbornici SPS bili su opozicija u Gadžinom Hanu, ali će ubuduće praktično biti deo vlasti, što su i sami potvrdili, a dobili su i dva funkcionerska mesta. Cvetković kaže da SNS nije napustila, ali da će ubuduće nastupati kao samostalna odbornica, a svedoči o brojnim pritiscima koji su prethodili njenoj smeni. I opozicioni odbornik Damir Stojanović tvrdi da je bilo pritisaka i da već nekoliko meseci bukti rat naprednjaka u ovoj opštini, a da su smene i ulazak SPS u vlast usledili nakon posete novog koordinatora SNS Dalibora Šćekića. Predsednik opštine Milisav Filipović negira pritiske i ucenjivanje odbornika, uz tvrdnju da SNS ima samo jednu struju i da je situacija stabilna.

    (12) detaljnije
  • marija-cvetkovic-ghan-foto-da

    Nakon optužbi za malverzacije oko kamenoloma - smenjena predsednica Skupštine u Gadžinom Hanu

    Nekadašnja predsednica Opštine Gadžin Han Marija Cvetković do danas je bila predsednica Skupštine, ali je većinom glasova odbornika smenjena. Da je to rezultat "afere kamenolom", ističe narodna poslanica SSP iz Niša Jelena Milošević, koja smatra da se "preigrala" i zloupotrebila funkciju za privatni interes, te da je ovo epilog. Aktuelni predsednik Gadžinog Hana Milisav Filipović kaže da to nije razlog, već da su bili nezadovoljni njenim radom, a iste razloge navodi i za smenu opštinske većnice Milene Živković.

    (3) detaljnije
  • Vranje

    Promene u foteljama vranjskog “Vodovoda”, Arhiva, Centra za socijalni rad - naprednjake zamenile kolege iz stranke

    Vranjski Centar za socijalni rad, Istorijski arhiv, JP “Vodovod”, kao i JP “Uprave Banje” dobili su nove direktore nakon što su odbornici na današnjoj sednici usvojili rešenja o prestanku mandata vršiocima dužnosti direktora javnih preduzeća i ustanova Dragani Arsić, Borivoju Manasijeviću, Goranu Đorđeviću i Slobodanu Nikoliću.

    detaljnije
  • SNS Vranje

    Smene u vranjskom SNS-u: Izbačeni mimo Statuta, pa vraćeni na funkcije, vrh stranke ne zna ništa o tome

    Među šestoro smenjenih sa stranačkih funkcija na pretposlednjoj sednici Gradskog odbora SNS-a u Vranju prošle nedelje su i 4 predsednika mesnih odbora, a neki od njih tvrde da prilikom smena nije ispoštovan Statut SNS, kao i da je, kažu, greška uočena, te su na jučerašnjoj sednici - opet vraćeni. Sekretar SNS-a Goran Đorđević potvrdio je za Južne vesti samo smene, a umesto odgovora na pitanje da li su predsednici smenjeni bez prethodnog poznavanja stranačkog Statuta, novinarka je dobila čas novinarstva, uz opasku da je njeno pitanje na nivou primitivaca koji sede po kafanama.

    (6) detaljnije
  • protest fu

    Profesori protestovali i traže od rektora i Ministarstva da smeni dekanicu Fakulteta umetnosti

    Zato što je njihov kolega Nebojša Todorović ponovo dobio otkaz na Fakultetu umetnosti, profesori su odlučili da protestuju ispred zgrade niškog Univerziteta. Traže da se ovo nezakonito rešenje hitno stavi van snage, od rektora da reaguje, a od ministra prosvete da smeni dekanicu Suzanu Kostić, jer Savet to odbija da uradi. Kostićeva kaže da je legalno izabrana za dekana i da je otkaz koji je ponovo uručila profesoru zakonit.

    (31) detaljnije
  • dom trebunje foto lj.m

    Nakon inspekcijskog nadzora, smenjen direktor Doma za ometene kod Blaca

    Nakon što je pre nešto više od nedelju dana pod još nerazjašnjenim okolnostima preminuo 25-godišnji Nišlija, Inspekcija Ministarstva za rad je tokom kontrole Doma za osobe ometene u razvoju u selu Trbunje kod Blaca utvrdila niz nepravilnosti u radu, zbog čega je "ekspresno" smenjen direktor ove ustanove Srđan Aničić, a za v. d. direktora je postavljena dr Dragijana Tijanić.

    (3) detaljnije
  • Elektrodistribucija Niš

    U distribuciji u Nišu i Vranju smene zbog korupcije i nepoštovanja procedura

    Posle unutrašnje kontrole u EPS-u i EPS distribuciji, u kojoj su otkrivene nepravilnosti i koruptivne radnje, kako je saopšteno iz Elektroprivrede, smenjeni su rukovodioci u niškom i vranjskom ogranku. Istraga je pokazala, kako navode, da su pojedini zaposleni odgovorni za kršenje procedura za izdavanje dozvola za priključenje na mrežu i kašnjenje u izdavanju dozvola, zbog čega je Srbija, između ostalog, dobila nižu ocenu Svetske banke.

    (7) detaljnije
  • kolektor-leskovac.jpg

    Rukovodilac projekta za izgradnju kolektora smenjen zbog ugrožavanja radova

    Zbog toga što direktorka leskovačkog "Vodovoda" i predstavnik firme koja radi projekat smatraju da rukovodilac projekta za gradski kolektor ne radi posao kako treba, ali i zbog toga što je, kako kažu, međusobna saradnja veoma loša, Nenad Cvetković smenjen je sa ovog mesta. Gradski većnici za novog rukovodioca imenovali su diplomiranog mašinskog inženjera Budimira Stojiljkovića.

    (1) detaljnije
  • Gadžin Han google maps

    Komisiju za ispitivanje korupcije u Gadžinom Hanu činili i članovi u sukobu interesa

    Zbog toga što su uočili brojne nepravilnosti u trošenju budžetskih para preko Direkcije za izgradnju , Sportskog saveza, fudbalskih klubova, kao i novca namenjenog za populacionu politiku, dva odbornika paramenta u Gadžinom Hanu su od ovog tela tražila da formira komisiju koja će ispitati njihove sumnje. Međutim, iako sastavljena na sednici u junu, Anketna komisija čiji je zadatak bio da ispita moguću korupciju, nijednom nije zasedala, a većina njenih članova bila je u sukobu interesa.

    (3) detaljnije
  • fotelja

    Gradonačelnik Leskovca najavio smene direktora preduzeća, ali ne zna se kojih

    Minimum 3 direktora javnih preduzeća u Leskovcu, prema najavama gradonačelnika Gorana Cvetanovića, biće smenjena sa trenutne funkcije. Iako je najavio smene, prvi čovek Leskovca nije govorio o razlozima, niti koji će direktori i kada “napustiti fotelje”.

    (3) detaljnije
  • Najavljuje nove smene do kraja nedelje; foto: JV

    Počele smene u niškom Kliničkom centru, postavljeni novi direktori 4 klinike

    Klinike za plastičnu hirurgiju, nefrologiju, neurohirurgiju i neurologiju ubuduće će voditi novi ljudi. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, kaže da je, iako nije imao konkretne zamerke na rad dosadašnjih, postavio nove direktore kako bi "podigao kvalitet rada”. Do kraja nedelje najavljuje nove smene.

    (17) detaljnije
  • Opšta bolnica Leskovac foto D.M.

    Smene u leskovačkom porodilištu zbog pritužbi pacijenata

    Zbog najvećeg broja pritužbi pacijenata na ginekologiju i akušerstvo leskovačke Opšte bolnice, smenjen je dosadašnji načelnik ove službe Dragan Krstić, a umesto njega je imenovana doktorka Slađana Stojanović.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: