Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sportski tereni

  • IMG_20220421_155314

    Na nezavršenom leskovačkom Trgu postavljen mini-golf teren, Cvetanović kaže donacija privrednika

    Nekoliko polja za mini-golf postavljena su u samom centru Leskovca na nedovršenom Trgu, a za sada nije poznato do kada će tu i ostati. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da je teren poklon jednog od leskovačkih privrednika i da će deca moći da uživaju u toj igri tokom predstojećih praznika.

    (48) detaljnije
  • koš tt

    Sotirovski o koševima: Ništa nismo otimali, mi smo samo naše sklonili za dobrobit dečice

    "Imate još mnogo toga da naučite", rekla je gradonačelnica novinarkama nakon što im je održala lekciju da su o koševima odnetim sa Bulevara izveštavale bez da nju pitaju, a novinarke odgovorile da jesu pitale, ali da danima nije odgovarala. Sotirovski tvrdi da koševi nisu oteti ni odneti, već da je zbog ranijih žalbi na buku i tužbe roditelja dečaka koji se povredio odlučeno da se sadržaj na sportskom terenu izmeni i to tako da mogu drugi sportovi, ali košarka ne.

    (61) detaljnije
  • protest

    Nišlije na Bulevaru Nemanjića protestovale zbog koševa bez kojih su ostali bez objašnjenja

    Nakon što su protekle nedelje bez najave ostali bez koševa na terenu ispred zgrada u ulici Pariske komune, a nakon toga jedan koš “pronašli” u naselju Nikola Tesla, stanari ovog dela Bulevara protestovali su na terenu. Osim što su besni jer su preko noći ostali bez dela terena, uplašeni su da je ovo samo priprema Grada i Parking servisa za budući parking, jer se odmah pored gradi nova zgrada.

    (40) detaljnije
  • koš bulevar tt

    U Nišu protest zbog koševa, najavili stanari i poručili da će "vratiti oteto"

    I dok su čitaoci Južnih vesti prepoznali gde se nalazi jedan od dva koša koje je “Parking servis” uklonio sa terena kod zgrada u Ulici pariske komune, još nije poznato gde je završio drugi, pa revoltirani stanari organizuju protest kako bi, kažu, vratili svoje koševe. Pozivaju gradonačelnicu i ostale sugrađane da im pomognu u borbi, a okupljanje na terenu najavljuju za sutra, 16. april od 12 sati.

    (25) detaljnije
  • tereni

    Nišlije iz teksta Južnih vesti prepoznale razmontirani koš sa Bulevara, pa otkrivaju gde je završio

    Nakon što su koševi na Bulevaru Nemanjića juče razmontirani, jedan od njih je već danas završio u naselju Nikola Tesla, čiji su stanovnici pre skoro 2 meseca predali inicijativu za uređenje terena, u čemu je trebalo da im pomogne Opština Niška Banja. Kako je došlo do toga da koševi koje su stanari zgrada koristili godinama završe kod drugih, pitanja su na koja nadležni još ne odgovaraju.

    (32) detaljnije
  • 1649857331324

    Kod zgrada na Bulevaru Nemanjića radnici "Parking servisa" razmontirali koševe, stanari pitaju zašto

    Radnici JKP “Parking servis” jutros su iznenadili stanare zgrada u Ulici Pariske komune, kada su ih zatekli kako demontiraju njihove koševe koji tu stoje, kažu, više od 20 godina. Kako nema zvaničnog obaveštenja šta će biti sa terenom, stanari nagađaju da bi tu mogao da bude novi parking ili će zadržati teren, uz novu sportsku namenu.

    (40) detaljnije
  • 274519958_215040170799242_4071793918701138866_n

    Za tri godine travnata podloga na stadionu "Čair" propala, u drugim gradovima "kao ćilim"

    Pored pobeda i poraza, fudbaleri se na niškom stadionu “Čair” susreću i sa travnatom podlogom za koju kažu da je nemoguća za igranje i porede je sa plažom. Iako je ona zamenjena pre tri godine, za kratko vreme je propala, a sportski novinar kao razlog navodi nestručno i neredovno održavanje terena. Ko brine o gradskom objektu i na koji način, nema odgovora iz Grada i FK Radnički.

    (14) detaljnije
  • VAK_9135

    Igrač Partizana: Teren u Nišu najgori na kome sam igrao

    Sa 2:0 pobedio je Partizan na "Čairu" Radnički , a nakon meča igrači beogradskog tima govorili su o stanju terena u Nišu koji su opisali kao nemoguć za igranje. Reprezentativac Izraela Bibras Natho rekao je da u svojoj karijeri nikad nije igrao na gorem terenu, a i strelac vodećeg gola Rikardo Gomeš se takođe žalio na stanje travnate podloge u Nišu.

    (32) detaljnije
  • radovi

    Počela izgradnja fudbalskog terena sa veštačkom travom u Pirotu

    Radovi na izgradnji terena sa veštačkom travom u Pirotu zvanično su počeli, a rok za završetak je 6 meseci. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da će oko terena biti postavljeni i atletska staza i reflektori, a plan je da u budućnosti budu sagrađene i tribine, kao i da se srede prostorije Fudbalskog kluba Tanasko Rajić, čiji su objekti između jednog od pomoćnih terena Gradskog stadiona i ovog koji će dobiti podlogu sa veštačkom travom.

    (2) detaljnije
  • stadion

    Pirot dobija teren sa veštačkom travom, rok za završetak radova april sledeće godine

    Jedan od pomoćnih terena Gradskog stadiona u Pirotu uskoro će dobiti veštačku travu kao podlogu, a pored toga, kako je precizirano projektom prekogranične saradnje sa susednom Bugarskom, biće izgrađena i atletska staza od tartana, teren će biti osvetljen i biće postavljeni i drugi prateći sadržaji.

    (4) detaljnije
  • vrtić

    Rekonstruišu se tereni za male sportove u Medveđi, rok za završetak kraj novembra

    Tereni Predškolske ustanove ”Mladost” biće sanirani i adaptirani do kraja novembra, a vrednost projekta koji će se finansirati iz budžeta Republike Srbije je 3 miliona dinara, saopštili su iz Opštine Medveđa.

    (1) detaljnije
  • sportski teren bulevar nemanjića

    Novi reflektori na igralištu na Bulevaru Nemanjića svetleli samo tri dana

    Samo tri dana nakon što su iz JKP Parking servisa na sportskom terenu na Bulevaru Nemanjića u Nišu postavili reflektore i time se i pohvalili na svom zvaničnom sajtu, ovo igralište je opet ostalo u mraku. Dok nekim stanovnicima ovog dela grada smeta što je uveče dosta mračno, drugima je smetalo što reflektori rade cele noći, a objašnjenja zašto sada ne rade nema iz Parking servisa.

    (25) detaljnije
  • Pasi Poljana teren

    Između zarđalih stativa, smeća i žbunja teren na kojem je Piksi zaigrao fudbal odavno bez utakmica

    Tek povremeno se zaigra fudbal u Pasi Poljani, rodnom mestu novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, kako meštani svedoče samo onda kada je letnji turnir i ponekad vikendom. Na travnatom igralištu, na kojem je Dragan Stojković Piksi počeo fudbalsku karijeru, kažu komšije, lopta se poslednji put šutirala pre više od 3 decenije. Godine neodržavanja na tribine su umesto publike uselile šiblje i žbunje, na beloj tački su pocepane patike, a okolo delovi keramičkih pločica, cigli, maltera i izlizane automobilske gume.

    (17) detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju lj.m.

    Besplatna škola fudbala u okviru Sportskog centra u Prokuplju

    Oko stotinak devojčica i dečaka uzrasta od 5 do 12 godina koji pohađaju Školu fudbala u okviru Sportskog centra Prokuplje, ove godine moći će da treniraju besplatno. U Sportskom centru kažu da na ovaj način žele da omoguće svakom detetu da trenira, bez obzira na finansijske mogućnosti roditelja, ali i da sport, a pre svega fudbal kao najpopularniji u Prokuplju učini dostupnim svima.

    detaljnije
  • Sportski teren - Neradovac

    Entuzijasti iz Neradovca kod Vranja sredili zapušteni sportski teren u selu

    Dvadesetak meštana i volontera iz Neradovca kod Vranja sredili su sportski teren u koji nije ulagano godinama, pa sada, kako kažu, postoje svi uslovi za održavanje sportskih turnira. “Aktivizmom do sređenog sportskog terena” nastavak je akcije “Šta nam teško” u okviru koje su krajem prošle godine adaptirali prostor ispred mesne zajednice, napravivši mini-park za odmor.

    detaljnije
  • Renovirane prostorije sportskog kompleksa u Dimitrovgradu foto EU PRO

    Uređene prostorije sportskog kompleksa u Dimitrovgradu

    Novu fasadu, krov i uređene prostorije dobio je sportski kompleks u Dimitrovgradu, a predsednik opštine Vladica Dimitrov kaže da će sada moći da se poveća broj sportskih programa, te da je cilj promocija "ideja sporta za sve".

    detaljnije
  • uređenje terena radne akcije delijski vis

    Volonteri sredili još jedan teren na Delijskom visu

    Članovi Udruženja Radne akcije Delijski vis uredili su sportski teren u Gabrovačkoj ulici - postavili nove klupice, zamenili košarkaške table i obruče, postavili reflektore, mobilijar i ogradili prostor. Sve su, kao i tokom prethodnih aktivnosti, uradili uz pomoć donacija javnih preduzeća.

    (9) detaljnije
  • Sportski teren Niš leto 2020 foto južne vesti vanja keser11

    Javna igrališta i tereni u Nišu - između vandalizma i neodržavanja

    Popucala podloga iz koje izbija trava, zarđali i iskrivljeni golovi i koševi najčešća su slika sportskih terena u Nišu, iako je jedna od osnovnih obaveza lokalne samouprave u oblasti sporta da gradi i održava javne terene u naseljima. Tako za takozvani "Sprajt" teren u Romanijskoj ulici jedan Nišlija kaže da je možda jednom nešto urađeno za pola veka koliko tu živi.

    (26) detaljnije
  • rovce, jul 2020, foto jv vanja keser 5

    Rovče i posle dva meseca isto, oštećenja niko ne popravlja

    I posle dva i po meseca od kada je polomljen i išaran pleksiglas na koševima, razbijena stakla na svlačionicima, iščupani kablovi za struju, polomljena vrata i pobacano smeće, slika Rovčeta, legendarnog niškog sportskog terena, ostala je ista. Predmet je predat Tužilaštvu, kažu u policiji, a nadležni gradski većnik ne odgovara.

    (9) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: