Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sportski tereni

 • teren bojnik

  U toku rekonstrukcija svlačionica bojničkog fudbalskog kluba

  Fudbaleri bojničkog kluba Pusta Reka uskoro će imati tople i moderne svlačionice, jer je u toku njihova rekonstrukcija. Osim novih sanitarija, nadležni najavljuju postavljanje klupa, stolica i drugog inventara, a sređuje se i mini-pič teren. Radovi ukupno koštaju 6,4 miliona dinara i trebalo bi da budu završeni do sredine februara 2020. godine.

  (1) detaljnije
 • Travnjaci igrališta Mokranjčeva Niš foto N. S

  Stanovnici Mokranjčeve žele uređeno igralište, nailaze na tišinu

  Inicijativa pokrenuta pre nekoliko godina utihnula je, a pre par meseci ponovo je aktivirana - da Mokranjčeva ulica u Nišu dobije uređeno dečje igralište. Stanovnici su pisali peticiju i zakazivali sastanke sa opštinskim i gradskim vlastima, ali za sada im niko nije ponudio konkretno rešenje, zbog čega razmišljaju i da odustanu.

  (9) detaljnije
 • basket Prijatelji Brzog Borda Nebojša Kocić Brzi Brod teren basket

  Brzobrođani dobili teren za basket

  Nakon terena za mali fudbal, venjaka, mobilijara, teretane na otvorenom i solarnog drveta, Park prijateljstva u Brzom Brodu dobio je i teren za basket. U udruženju "Prijatelji Brzog Broda", koje je sa Opštinom Medijana radilo na uređenju, kažu da je ovo nekada bio prostor zarastao u korov i zatrpan smećen, ali da je sada “pravi raj”.

  (7) detaljnije
 • Akademija 10

  Zonašu iz Prokuplja zaključali stadion pred samu utakmicu

  Iako je u nedelju, 18. avgusta na gradskom stadionu u Prokuplju od 17 sati trebalo da se održi utakmica 1. kola Zone Jug između prokupačke Akademije i Morave iz Vladičinog Hana, igrači, ali i navijači, ostali su ispred zaključanih vrata stadiona. Kao obrazloženje nadležni su naveli da je jedini ključ od stadiona bio kod ekonoma, koji je tog dana bio u Nišu, te nisu mogli da otvore. Predsednik kluba smatra da ceo slučaj ima političku pozadinu.

  (2) detaljnije
 • rušenje terena

  Ruše teniske terene, a investitora koji je ranije pretio da će da se spali, sada čuva policija

  Ograda je srušena i bageri uveliko ruše teniske terene izgrađene pre 15 godina kod Osnovne škole "Sveti Sava", a Zoran Manitašević koji ih je gradio sve posmatra iz obližnjeg kafića u prisustvu policije. Kaže da se oseća bespomoćno jer je sve gradio po zakonu da bi deca imala teren, a da se ruši bez ikakvog rešenja.

  (23) detaljnije
 • Manitašević

  Nišlija pretio da će se politi benzinom zbog rušenja terena u OŠ “Sveti Sava”

  Zato što ponovo inspekcija pokušava da sruši teniske terene kod Osnovne škole “Sveti Sava” u Nišu, Zoran Manitašević koji ih je gradio pretio je danas da će se politi benzinom i ističe da će to uraditi ukoliko ih stvarno sruše. Iz Građevinske inspekcije najavljuju da će ponovo poslati inspektore i pokušati rušenje, jer su, objašnjavaju, tereni bespravno izgrađeni.

  (40) detaljnije
 • Železničar stadion igralište Želja Željino

  Kasni uređenje podloga na pomoćnim terenima "Čaira"

  Iako je bilo najavljeno da će sredinom jula biti gotove nove podloge na dva pomoćna terena stadiona “Čaira”, radovi još nisu ni počeli. U narednih 10 dana biće raspisana javna nabavka, poručuju u Kabinetu gradonačelnika Niša, a potom će tereni u Zetskoj ulici i “Željino” igralište dobiti nove podloge.

  detaljnije
 • Igralište Železničara tereni Kosti

  Najavljeno menjanje podloge na pomoćnim terenima “Čaira”

  Kako bi nova travnata podloga koja se postavlja na “Čairu” što duže opstala, kako je najavio većnik za sport Branislav Kačar, urediće se i dva pomoćna terena. Reč je o igralištu "Železničara" i pomoćnom terenu u Zetskoj ulici, koji će se ubuduće koristiti za treninge.

  (2) detaljnije
 • rovče

  Niška inspekcija odbija da dostavi informacije o terenima u Rovčetu

  Iako je potvrđeno da su tereni u Rovčetu u niškoj Tvrđavi građeni bez dozvole i da su inspektori naložili rušenje, sva dokumenta koja dokazuju kako se to dogodilo i ko je odgovoran u Sekretarijatu za inspekcijske poslove pri niškoj Gradskoj upravi odbili su da dostave novinarima. Objašnjenje - zahtev je “neosnovan”.

  (8) detaljnije
 • rovče

  Rovče u niškoj Tvrđavi rekonstruisano bez dozvola

  Novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo su neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju ili rekonstrukciju. Dok u KLERP-u tvrde da im dozvola nije ni bila potrebna, u Sekretarijatu za izgradnju Niša kažu da su bez dozvole mogli samo da sređuju postojeće objekte.

  (12) detaljnije
 • Zatvpreno Rovče

  Radilo svega mesec dana - Rovče pod katancem do proleća

  Nešto više od mesec dana nakon pompeznog otvaranja, teren Rovče u Tvrđavi je zatvoren, kažu nadležni, zbog "zimske sezone". Katanac je na ulazu od 10. novembra i biće sve do 15. aprila, iako takav potez niti je bio najavljen, niti je praksa zaključavati otvorene terene.

  (14) detaljnije
 • pomoćni teren FK Dubočica Leskovac

  Postavljena veštačka trava na pomoćnom terenu FK Dubočica

  Članovi klubova koji koriste pomoćni teren FK Dubočice u Leskovcu, od danas će se, umesto po često blatnjavom, za utakmice pripremati na terenu sa veštačkom travom.

  detaljnije
 • delijski-vis-teren-foto-fbradneakcijedelijskivis

  Mladi sredili teren i "doterali" deo naselja Delijski vis

  Propali košarkaški teren i dečiji mobilijar, kao i prostor oko igrališta kod Vojničkog groblja na Trošarini, uredili su mladi okupljeni u neformalnoj grupi “Radne akcije Delijski vis”. Omladinci su pokrenuli inicijativu, a pomogli su im i radnici Parking servisa i JKP Mediane .

  (6) detaljnije
 • teren Zavod

  Propada teren u dvorištu niškog Zavoda za vaspitanje omladine

  Teren u dvorištu niškog Zavoda za vaspitanje omladine koji se nalazi u Božidarčevoj ulici na Paliluli je, prema tvrdnjama građana, u jako lošem stanju, te bi deca koja ga koriste mogla da se povrede. Direktorka Jelena Aksić kaže da je tako mesecima, ali da bi uskoro trebalo da se renovira.

  (3) detaljnije
 • pomocni teren dubocica

  Pomoćni teren FK Dubočice dobija novu podlogu

  Članovi klubova koji koriste pomoćni teren FK Dubočice u Leskovcu, umesto po staroj i često blatnjavoj podlozi, od sledećeg meseca, do kada bi radovi trebalo da budu završeni, treniraće na podlozi od veštačke trave.

  detaljnije
 • Teren Brzi Brod

  Brzobrođani će mali fudbal ubuduće igrati na veštačkoj travi

  Novi poduhvat Udruženja "Prijatelji Brzog Broda" je veštačka trava na terenu za mali fudbal, a kako su najavili iz Gradske opštine Medijana, sledeće što će se finansirati iz opštinskog budžeta za uređenje ovog naselja su venjak, pešačke staze, prskalice i teren za basket.

  (4) detaljnije
 • pomocni teren

  Pomoćni teren fudbalskog kluba Dubočica dobija veštačku travu

  Počelo je sređivanje pomoćnog terena fudbalskog kluba Dubičica u Leksovcu, a kada radovi budu završeni, članovi klubova koji ga koriste, vežbaće na podlozi sa veštačkom travom. Prema najavama, ova rekonstrukcija bi trebalo da bude završena za nešto više od dva meseca.

  detaljnije
 • rovce

  Golim rukama napravili Rovče, a ono izrodilo šampione

  Nekada centar rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike, dom Železničara, Ergonoma, simbol za Majski turnir i sportski Niš, Rovče je krajem prošlog i početkom ovog veka bilo prepušteno samo sebi, propadalo i bilo zapušteno. U toku je rekonstrukcija, a dok lopte ponovo ne polete i udare beton ovog “hrama sporta”, Nišlije se samo sećaju i prenose mlađima gde su se “rodili” mnogi klubovi i nastajali šampioni.

  (2) detaljnije
 • Košarkaški teren Bunker

  Košarkaški teren Bunker dobio novo ruho

  Nedaleko od Saborne crkve u Nišu, među stambenim zgradama, nalazi se takozvani Bunker, jedan od najposećenijih košarkaških terena u Nišu. Ovo mesto je nakon 40 godina obnovljeno, pa sada ima novu podlogu i koševe.

  (6) detaljnije
 • Teren basket Duvaniste

  Obnovljen košarkaški teren u Duvaništu

  Nedaleko od Gabrovačke reke u Duvaništu, u sklopu skejt parka, dečjeg igrališta i fudbalskog terena, sada se nalazi i teren za basket. Teren je zvanično otvoren revijalnom utakmicom mlađih igrača Košarkaškog kluba Konstantin, a onda prepušten na korišćenje rekreativcima.

  (4) detaljnije